NAS og SPINNGALE Thor CHR Jensen


Er denne journalisten i DN Thor CHR Jensen helt IDIOT eller bare spiller han IDIOT. Har han tap på NAS og er så til de grader forbannet på Kjoseren. Det er det stykke møl abv en børskommentar som man overhodet ikke må ta alvorlig. Han er så navlebeskuende når han vant et veddemål mot Sissner. For noe møle fra DN at de tillater at han for holde såan. Jeg tror han hater NAS og Kjos og han kommer fra KLASSEKAMPEN.
Redigert 11.07.2019 kl 14:47 Du må logge inn for å svare
RSinvest
08.03.2019 kl 15:57 7857

Heheh. Han er totalt klovn. Men DN er jo DN.
Synes denne var fin: https://www.dn.no/borskommentar/john-fredriksen/tor-olav-troim/oslo-bors/john-fredriksen-bruker-et-klassisk-triks-han-larte-av-tor-olav-troim-for-a-dempe-salgssignalet-fra-mowi-dumpingen/2-1-559704
Akkurat som om han vet hvor Fredriksen har lært noe som helst og hva som er salgssignal og ikke. Ler så jeg griner av hele fyren.

Dn driver ren kampanjejournalistikk mot alt som smaker av Bjørn Kjos sine virksomheter.
At Bjørn Kjos har skapt et av verdens største flyselskaper fra Norge og Norges største kredittkort bank på 15 år med over 15.000 ansatte og samtidig forhindret at flypassasjeren år i Norge hadde betalt skyhøye priser med kunSAS, er for DN totalt underordnet.
Det er veldig respektløst overfor en av Norges største gründere.
At ikke alt går på skinner og at det koster å « erobre» verden bør ikke lede til ren sjikane og latterliggjøring.
Jeg oppfordrer alle til å maile denne ondskapsfulle « bladfyken» og hans redaktør å be de avslutte vendettaen mot Bjørn Kjos.
Redigert 08.03.2019 kl 19:59 Du må logge inn for å svare

Jeg har en sønn som er ansatt i Norwegian, han forteller at de ansatte krymper seg og har det vondt når de leser DN’ s ondsinnede hets mot sin arbeidsplass.
Hver dagprøver de ansatte etter beste evne å løfte bedriften , og forbedre produktet ,mens de gruer seg til å lese hva DN har funnet frem av mer hets mot sin arbeidsplass ..når er nok nok , lurer de på.
Redigert 08.03.2019 kl 20:04 Du må logge inn for å svare

Thor Christian Jensen har truffet på veldig mye...bemerkelsesverdig mye faktisk.
At « treffene» hva gjelder nas har gått til hodet på journalisten og resultert i ren mobbing og sjikane av NAs er lite kledelig for en viktig avis som DN.
Hammers
08.03.2019 kl 22:45 7507

HEI......kjære aksjonærer......som hater å høre kritikk om eget selskap (NAS).....som dere selv har spyttet NYE penger inn i.
Er det noen som kan fortelle en uvitende hva DN skriver om i den artikkelen bak betalingsmuren.

Hvorfor man mener at dere IGJEN har kastet gode penger etter dårlige???
Hva slags skjelett var det egentlig IAG fant da skapdøra ble åpnet?
Som skremte dem slik at de ga blaffen i om de tapte 50-100 mill på sitt opprinnelige kjøp?
Ville bare komme seg unna. DET må ha vært noe skremmende noe!

Hilsen Hammers.......som ble svært nysgjerrig på dette.........men som er en "gnier" som ikke vil betale for å sjekke.
Redigert 08.03.2019 kl 22:46 Du må logge inn for å svare
08.03.2019 kl 22:53 7482

Det spares ikke på punktumene her inne i alle fall
Frodon
08.03.2019 kl 23:52 7401

Hammers, svarene på det er så opplagt at jeg velger å tro at ALLE på HO skjønner disse enkle tingene, selv om 96% av innleggene om NAS tilsier det motsatte. Men det viser seg å være ekstremt lønnsomt å gjøre de enkle naturlige tingene, så kanskje Kjus lurte flokken igjen? ??
Mml
09.03.2019 kl 00:01 7384

Thor Chr Jensen har mest sannsynlig blitt skikkelig rævkjørt av NAS. Han opptrer iallfall slikt.
Smålig fyr som kan til at jeg ikke vil abonnere på noe hos DN. Gidder ikke være med å betale lønna til den fyren.
Hammers
09.03.2019 kl 00:04 7369

Ja, han RUNDLURTE jo hele bølingen da kursen sto i 300.......og ALLE skulle tjene RÅTT på "billige" EMI-aksjer.
Ikke mye liv i DEN gjengen i dag.....! Kanskje de har fått i seg litt FOR mye flymat.....:

https://www.youtube.com/watch?v=S-9mtTxlwqc

Hilsen Hammer
Redigert 09.03.2019 kl 00:05 Du må logge inn for å svare
wilfred
09.03.2019 kl 00:21 7358

Jeg liker også godt Norwegian, men er enig med Hammers i mye. Og det hjelper ikke mye å klage på en journalist i DN som faktisk bare påpeker realitetene.
Er redd epoken med billige flybilletter snart er over, SAS tjener heller ikke penger for tiden, og de ha rett og slett høyere priser, hvorfor reiser nordmenn med SAS?
Bonus- poeng fra arbeidsgiver?
Frodon
09.03.2019 kl 08:10 7181

??? Kvaliteten på fly maten har bare gått nedover siden finanskrisen i 2008, tviler på at de «langsiktige» investorene på HO opplevde det ? Norwegian var bra før, da de ga oss billige flyreiser overalt og aksjonærene del betalte store deler av regningen for oss. Men nå tørr jeg selvfølgelig ikke å bestille billetter fra Norwegian, forsikring dekker ikke billettene når selskapet går konkurs. Da finnes det mer enn nok av andre fly selskap med god økonomi og en ledelse som vil sine aksjonærer alt godt ?
lynx
09.03.2019 kl 08:54 7111

Nytter ikke å skyte på pianisten her, Jensen gjør bare jobben sin.
NAS har rett og slett alt for lav lønnsomhet og vanvittig høy gjeld. Så enkelt.
Jensens skriverier endrer ikke på faktum, derimot gjør han oss en tjeneste med å opplyse om tingenes tilstand.

Hva skriver mitt IDOL denne gangen da?
Noen som kan sende til skipssjefenknm@gmail.com ??

SS

Det er ingen unnskyldning for å konstruere bare negative saker basert på feil fakta.
"gjøre bare jobben" sa de i 1945 også. Det holdt ikke da heller, som Øystein Sunde sier.

Godt skrevet og jeg er hjertens enig med de som mener at finanspressen bedriver en ren vandetta mot Kjos og NAS. Rent pressemessig minner det litt om England. Men heldigvis tror jeg ikke de store investorene bryr seg en døyt om hva de skriver om NAS.
Redigert 09.03.2019 kl 09:37 Du må logge inn for å svare
09.03.2019 kl 09:56 6957

Og fortsatt leser de dette, og sikkert du, ikke sant ?
DN lever av reklame, så da blir det bare å lage "click bait" artikler i fleng, spesielt om selskaper med mange aksjonærer, ansatte og kunder.
Redigert 09.03.2019 kl 09:57 Du må logge inn for å svare

Litt fengende og utfordrende headinger, så blir folk så ivrige til å lese videre at de abonnerer bare på grunn av det. En kjent politikk i elektroniske media.
lektor79
09.03.2019 kl 11:26 6844

Usikker framtid nå frem til mai... Overtegning og overtenning blant folk??

Faktisk er Thor C. Jensen en av de bedre i DN uten at det sier så mye. Så lenge han har vært i DN så har han ikke kunnet eie verken NAS eller noen andre aksjer. De prosessene som har vært det siste året har det vært helt legitimt å kommentere og han har faktisk flere gode poenger. Feks i studio til DNB der kjos IKKE svarer på hva emisjonspengene skal brukes til. Helt tydelig at griseflaksen til Kjos tok slutt og de måtte trekke kraftig i nødbremsen.
Redigert 09.03.2019 kl 11:37 Du må logge inn for å svare
Puffen
09.03.2019 kl 12:07 6775

Viktig med kritisk journalistikk og det må både selskaper og aksjonærer tåle. Mye kunne sikkert hvert gjort annerledes i Norwegian, men det har vært en strategi om vekst, med lav egenkapital. Det er risikofylt, men har kjempepotensial. Men selskapet er et av de beste eksempler på at det fortsatt finnes muligheter å bygge nye internasjonale selskaper med utgangspunkt i Norge. Og det har vi hørt og sett lite til i pressen denne vinteren. Men det får vi vel tåle.
Det som hr. Jensen har bedrevet i DN den siste måneden, ligner dessverre mer på svertekampanje enn kritisk journalistikk. Han har bl.. antydet at emisjonen er fiendtlig oppbygget for småaksjonærer pga. dens kompleksitet. Da bommer han rimelig stygt. Og det bør han faktisk vite når han har den jobben han har. Emisjonen kommer ALLE til gode. Særlig de minste aksjonærene. Den som "taper" mest på denne emisjonen er faktisk Kjos selv, som ikke har nok tilgjengelige likvider til å opprettholde sin eierandel. Vi som aksjonærer har blitt informert via presse, eposter og SMSer om hvordan vi skal passe på våre posisjoner. Så gjennomføringen av emisjonen er forbilledlig. Kjos og Kise framstår som skikkelige seriøse, og de har vært kjempedyktige på å bygge opp denne bedriften sammen med sine ansatte. Men de mangler kanskje noen skikkelige skarpe, sleipe finansfyrer i teamet. Men det tror jeg vi som småaksjonærer skal være glade for.
Thor Jensen har antakelig fått svar på tiltale eller blitt avslått fra en intervjuforespørsel eller noe slikt. Han framstår så sår som bare en journalist kan gjøre. Når det ikke er mer negativt å skrive, så gjentar han gammelt. Eller skaper nye vinklinger på det samme. Han driver ikke så mye med dybdeanalyse for å si det sånn.....
Redigert 09.03.2019 kl 12:23 Du må logge inn for å svare
Frodon
09.03.2019 kl 12:59 6708

Hvem er aksjonærene i NAS som har tjent på denne krise emisjonen...? Hvor mye har de tjent?
Puffen
09.03.2019 kl 13:09 6695

Regner med det er mitt innlegg du sikter til ? Ser ikke at jeg har jeg skrevet noe om at noen "tjener" på emisjonen ?? Det viktigste i en emisjon er at selskapet blir styrket, og at ingen aksjonærer blir maktesløse tapere. Det har ikke skjedd i denne emisjonen.
Frodon
09.03.2019 kl 13:44 6664

Alle har tapt stort på denne krise emisjonen, det er det ingen tvil om. Om selskapets ledelse har mistet kontrollen over selskapet får vi vite snart, men det ser ut som de fleste «smarte» har holdt seg langt unna. Garantistene fikk ingen aksjer til kr 33, men det kan hende at de har prøvd å tegne seg for emisjonsaksjer uten tegningsretter. De kan også ha kjøpt noen tegningsretter, også overtegnet de stort, slik jeg har gjort. Alle aksjer jeg får i overtegning koster kr 33, så hvis jeg får overtegningsaksjer, går snittet voldsomt ned pr aksje. Shorten er satt og emisjonsaksjene er på vei for å dekke inn shorten. Den eneste spenningen er på hvor mye jeg tjener på dette. Får jeg ingen overtegningsaksjer ender det ca i null fortjeneste. De fleste andre strategier har ført til store tap for Norwegian aksjonærene så langt, bortsett fra de som har shortet ?
Redigert 09.03.2019 kl 13:45 Du må logge inn for å svare
Puffen
09.03.2019 kl 13:58 6641

Om denne emisjonen isolert sett fører til et tap for selskapets aksjonærer, tror jeg vi bør vente minst 6 mnd. med å konkludere på. Om tradere taper eller vinner i sine korte klipp inn og ut, har ingenting med selskapets verdiutvikling å gjøre. Det burde Jensen også forstå. Norwegian og ledelsen har vært tydelige og ærlige hele vegen på selskapets strategi og fakta. De har til og med fått kritikk for å informere for mye. Har kanskje ikke sendt infoen på rett tidspunkt på døgnet til markedet. Selskapet behandler sine investorer på en god måte. Det er tross alt en risikosport å investere i børsnoterte selskaper og det må en tåle.
Frodon
09.03.2019 kl 14:02 6630

???? Jeg lo godt av det innlegget, TAKK for latteren ??
hstray
09.03.2019 kl 14:14 6607

Jeg har tjent mye penger på å være langsiktig i norwegian gjennom flere perioder. Har da solgt og kjøpt mange ganger. Det skjønner du er både short og Long. Da vinner man uansett utfall. Du burde holde deg langt unna forum
Frodon
09.03.2019 kl 14:22 6584

Jeg snakker om at alle har tapt på denne krise emisjonen, hva har det med trader FØR emisjonen å gjøre? Kjus har tjent masse på alle sine salg av aksjer i Norwegian før emisjonen. Aksjene han kjøpte til kr 240 og de han kjøpte i emisjonen vet vi ikke fasiten på enda.

Holde meg unna forumet, hvorfor det?

Jeg tipper vi står i 1500 om 3 år, jeg er altså langsiktig, men om Kjus ønsker å selge er det bare å sette en korrekt pris på firma og kommunisere denne ut i markedet. Prisen kr 250,- pr aksje.
GPACTOR
09.03.2019 kl 19:36 6344

Dagens kommentar av anerkjente og meget dyktige Thor Jensen er svært bra og den brutale sannheten. Å leve i fornektelse er ingen god tilstand i aksjemarkedet, slik denne tråden viser at gjelder for flere her inne på forumet.

Alle poengene TJ trekker frem er relevant bakgrunnsinformasjon og jeg er glad DN har en så godt skodd medarbeider.
Redigert 09.03.2019 kl 19:36 Du må logge inn for å svare
Frodon
09.03.2019 kl 20:15 6312

TomW, det blir sendt ut børs meldinger på innsidesalg, også pleier media å lage artikler om viktige ting etterpå ;)

«Kjos solgte Norwegian-aksjer for 184 millioner
Alle de 703.243 Norwegian-aksjene Bjørn Kjos' selskap HBK Invest AS la ut for salg, er solgt for 261 kroner per aksje»

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/pzdjG/kjos-solgte-norwegian-aksjer-for-184-millioner
TomW
09.03.2019 kl 20:55 6269

Jada, veldig klar over børsmeldinger rundt innsidesalg, men var ikke klar over at du snakket om et salg som skjedde i 2014 siden du skrev før emisjonen. Skulle tro at det var snakk om noe i nyere tid
Frodon
09.03.2019 kl 21:00 6251

2014 var før begge emisjonene ;)

Jeg skrev:
«Kjus har tjent masse på alle sine salg av aksjer i Norwegian før emisjonen. Aksjene han kjøpte til kr 240 og de han kjøpte i emisjonen vet vi ikke fasiten på enda»
lektor79
10.03.2019 kl 10:59 6078

Dummeste man gjorde var å kjøpe disse tegnsettingene selv...

Det luktet litt dårlig av emisjonskursen som ble satt da. Den ble så lav at Kjos og Kjise «tilfeldigvis» kunne få inn så mye på salg av tegningsrettigheter at de fikk dekket store deler av sitt emisjonsinnskudd. Ikke uten å vannes ut selvfølgelig. Men de kom ikke så dårlig ut av det.

For øvrig har jeg kun vært inne i Norwegian i ca 2 dager i all tid så er ikke farget av egen posisjon.

Uansett er det kort fra idiot erklært til geni erklært. Det kan veksle på noen uker bare.

Hegnar siterer mr. Jensen og spruter på med masse negative signaler: https://www.hegnar.no/Nyheter/Boers-finans/2019/03/Norwegian-milliarder-rett-ut-av-vinduet
Redigert 10.03.2019 kl 11:30 Du må logge inn for å svare
Puffen
10.03.2019 kl 20:03 5841

Jepp da leste jeg referatet fra Hr. Jensen. Og det er meget gjennomført. Akkurat samme surmuling pga. et eller annet. Ingen substans. Bare slenger ut noen synsinger uten analyse. Hr. Jensen har aldri vært i noen bedriftsledelse av betydning. Og hadde han truffet med slike antagelser hadde han sittet i en langt bedre betalt stilling med analyser i et eller annet meglerhus. Dette er dårlige greier fra et tidsskrift som DN. De må stille litt høyere krav til seg selv og sine. Dette ligner mest på hevnporno....
Redigert 10.03.2019 kl 22:10 Du må logge inn for å svare

Skal kaste litt fin parafin i bålet her med å si at Jensemann har nok rett angående NAS,da det er gått så mange år,og de til stadighet går så formidabel i minus når flyene ikke får nok medvind,og så er det den oljeprisen da som påvirker kraftigt inn i regnskapet,regnet opp mot de lave billettprisene(noe må da skje?)

(forbegold om feil i kommentaren ovenfor,da jeg ikke har satt meg altfor mye inn i NAS sin finasielle/strukturelle posisjon i markedet,-det jeg reagerer på,er all den tiden det tar før selskapet kan vise til stabil profitabilitet)

MEN,..Jensen har jo til nå 2 stk videoer på DN.no,der vi ser mannen med stemmen til en 113 år gammel gubbe snakker så varmt om disse fine drikkeflaskene han har mottatt av Trøym og Sissener,da han(Jensen)har hatt med god forbehold "rett" midt i all børsuroen som har vært i alle verdensbørser siden oktober ifjor.

feiging!
Redigert 11.03.2019 kl 00:01 Du må logge inn for å svare