Ny tragisk styrt med Boeing 737–800 MAX 8


Tror ikke at sikkerheten IKKE blir ivaretatt her hjemme med NAS sine Boeing 737-800 MAX 8, men hva vil dette ha å si for utredningen av flytypen. Vil det skape ytterligere forsinkelser og tap for flyselskapene og produsenten? Fra før av har b.l.a NAS hatt store utfordringer med Boeing. Denne flytypen var også representert i fjorårets største flyulykke i Indonesia, var det vel. Brukte selv Etiopian en rekke ganger i fjor høst fra Oslo-Addis t/r, innenriks i Etiopia og mellom afrikanske land. Flyselskapet er Afrikas største og beste. De er medlem i Star Alliance, samme som SAS er.
Først og fremst en tragisk ulykke for alle involverte, mennesker fra 33 land, pårørende og flyselskapet :(

https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/ng34RL/passasjerfly-styrtet-paa-vei-til-nairobi-157-personer-om-bord

Det er funnet en jacketscrew som trimmer flyet og som i dette tilfellet « indicates the jet was configured to dive « iflg Bloomberg.
En tilsvarende ulykke i Alaska i 2014 hadde og feil på Jacketskruen, en videosnutt på YouTube viser hvordan dett virker og hva som kan skje med denne viktige innretningen for å stabilisere flyet.
Puffen
15.03.2019 kl 15:55 899

Egentlig er det litt paralellet med feilen på Airbus flyene som fikk en maskin til å styrte i Sør-atlanteren for ca 10 år siden. Denne hadde en utvendig montert fartsmåler, som registrerte feil vindhastighet, i sterk motvind. dette medførte at autopiloten leste det som at flyet hadde for stor hastighet, og reduserte derfor motorkraften. Til slutt fløy flyet så sakte at det steilet.
Sa2ri
15.03.2019 kl 16:35 869

15. mars 2019 kl. 16:22 Boeing med systemoppdatering Flyprodusenten Boeing vil lansera ei oppdatering til datasystemene på flytypen 737 Max 8 innan ti dagar, skriv AFP. I forrige veke omkom over 150 menneske i en flystyrt i denne typen fly. Etter ulykka har flya vorte sette på bakken over heile verda.

https://www.nrk.no/nyheter/boeing-med-systemoppdatering-1.14475327

En uppdatering som alla visste skulle komma. Är ju fortsatt inte klarlagt vad som orsakade olyckan. Märkligt att aktien gick upp 2% på den informationen och det är ju inte så att planen blir godkända om tio dagar för det. Nej, det fundamentala kvarstår att aktien bör ner på måndag till 45 NOK.
Volga
15.03.2019 kl 17:25 819

...og Boeing drar Dow-oppgangen i skrivende stund. Forklarer nok hvorfor NAS fikk fart på seg mot slutten i dag.

Också väldigt märkligt. Utredningen lär ta några månader att få klar. Flygplanen kommer inte bli godkända för att Boeing släpper en update.

Rett ned på mandag..

Rett opp på mandag ..

Høyrisiko aksje blitt pluss lang og nitidig nedtur.. Tar lang tid før de får i gang G flya igjen....

Høyrisiko aksje blitt pluss lang og nitidig nedtur.. Tar lang tid før de får i gang G flya igjen....