Bare prat

 

Je lager lapskaus gett se


Lager 6 kilo lapskaus. Det er gøtt å ha fryst ned i pørsjøner slik at je bare kan ta fram når je vil ha gett.

Storkæll å være voksen og lage mat til seg selv se. Kan lage hva man vil uten at noen førkjer eller andre lager maten feil se.

Korrekt lapskaus:

Skjær opp følgende.
Pøteter
Kålhode
Gulrøtter
Purreløk
Gul løk
Kålrot
Sellerirot
Persillerot eller pastinakk

Vossakorv eller salt fårekjøtt

Kok litt vann. Ha i et par grønnsaksbuljonger, soyaolje, chili, hvitløk, muskat, pepper, salt, tyttebær og eventuelt andre smaksting.

Ha alt du skjærte oppi vannet. La det putre en times tid til vannet er blitt en del av smørja. Rør av og til.

Gulle gøtt gett, gett.

12 kelo mat det du. 6 liter kørtreist brun løpskaus som bønus se.

Jeg skal overraske han Bernt med å si at det hørtes godt ut se.

Men for å raske over enda mer så ville jeg også foreslått heimelaga flattbrød og meieri eller kvitseid butter se. Evt vanlig korni funker også se.

Å ekte dinner må ha poteter se.
Poteter er storkæll

Detta hørtes gøtt ut du

Takk. Ja poteter er storkæll. Byhømoer liker itte poteter fordi det er for norsk og tradisjonelt, som om det er noe galt.

Potet er kæll. Nørske pøteter se. Itte byhømo utenlandske.

Poteter er veldig bra og de regulerer magen utmerket. Man får sjelden problemer med fordøyelsen da. Poteter metter også svært bra, Det er mye energi i dem. Det er flott å se Bleie-Bernt nå lager middager fra grunnen og den lapskausen blir meget god. Det er meget smart å lage porsjoner også. Jeg er litt imponert. Super bra.
Korsar
14.03.2019 kl 09:44 322

Bleie-Bernt er egentlig en steinrik hotelløve som får alt servert av nakne blondiner med stiletthæler og pisk.
En ekte BP-er skjønte dette straks: Her agerer han hjemmestrikket PK-kokk for å lure magasjuka ut på en feilslått hyllestrunde.
Nei, det er itte lett å prøve å hevde seg blant storkæller du
Gett
Zorin
14.03.2019 kl 10:20 315

Alternativ krydderblanding: 1ss malt spisskummen, 1ss malt koriander, 1ss hvitløkpulver, 1/2ss paprikapulver, 1ts gurkemeie, 1ts ingefærpulver, 1ts malt svartpepper, 1/2ts malt nellik, 1/2ts malt hvittpepper, 1/2ts malt kanel. Alternativ kjøtt: oksekjøtt, men lam går fint! Alternativt navn: Kebab
Redigert 14.03.2019 kl 10:21 Du må logge inn for å svare

Je husker når Merlot laget lapskaus du, da fyrte han like gøtt øppi et glass merlot-saus se.

Som et økonomisk og grønt bidrag vil jeg bare korrigere koketiden til BB betydelig her. Hvis potetene og grønnsakene er oppskåret skal koketiden på plata være 30 min og ikke 1 time. Mye å spare på det med dagens strømpriser og grønnsaker skal ikke "kokes ihjel". Sunnere blir de også.

Bleie-Børnt lager lapskausen sin over bål, itte byhømo-kømfyr du Møgasøki.

Så så, biolante. Selv om BB er litt på vei over på min side av livet så er han fortsatt litt din også. Det er rørende å se han ikke skriver totning i ingrediensene og hvordan maten lages. Det er bare litt totning i starten og på slutten. Hurra, den forferdelige dialekten blir kanskje snart slutt?

Magasaki tar selvsagt feil. Poteter er en av de få matvarene man kan overleve på, men er på ingen måte sunt i store mengder. Poteter inneholder mye stivelse og karbo, evt. som omdannes til karbohydrater.

Men, som vi storkællær vet, så er ofte det som ikke er bra, veldig bra. Middag uten poteter er ikke middag. Taco, grøt, pizza og whatever uten poteter er ikke middag du.

Jørn-Børge skrev Je e fra Tøten gett
Du har ikke en gang et søskenbarn på Gjøvik Jørn-Børge. Lurer ikke meg gitt som faktisk har hatt mine nærmeste forfedre boende på Gjøvik. Tipp-oldefar og oldefar bodde på Gjøvik og drev fabrikk der. Oldefar flyttet så som de fleste andre her i landet til Oslo og der ble min familie boende.

«Men, som vi storkællær vet, så er ofte det som ikke er bra, veldig bra«

Det er korrekt du hankatten se

Å jeg tenker den fabrikken bestod av slitne tønner, gamle kobberrør og dårlig lysforhold gett
Redigert 14.03.2019 kl 13:09 Du må logge inn for å svare

Hehe, mine forfedre laget noe man ikke bør bruke når man har drukket de sterke sakene som blir laget i hankattens beskrivelse.

Å je tenker nøkk forfedrene dine var omreisende tatere som solgte kremskrams å juggel du.

Hehe, lille biolante er misunnelig som alltid. Forfedrene mine laget noe man må være faglært for å lage og det var teknisk noe avansert den gang da. 17 ansatte i storhetstiden ved fabrikken på Gjøvik. Overskuddet ble klokelig plassert i eiendommer på Gjøvik. Familienavnet vårt var meget anerkjent og jeg har jo dette navnet.

Byhømoer liker å overbevise andre om at døm foretrekker ris og pasta, mens døm spiser pøteter i smug se.
Buttulf
18.06.2019 kl 17:19 169

Je er LeifOndreas du