Panoro; kan det bli oppkjøp om ikke lenge?


Når det begynner å slippes ut nyheter med egen spalteplass på kjendistungt eierskap, så hender det rett som det er at det er forpostfekterier for å øke fokus på et selskap som står foran eierskifte;

https://www.hegnar.no/Nyheter/Boers-finans/2019/03/Kjendisinvestorer-fortsetter-aa-hamstre-oljeaksjer

Slik kursen fremstår nå kan det være attraktivt å forsøke seg, men investorer ser samtidig at prisen ligger altfor lavt..Ser vi nå økende småhaussing i media sammenfallende med at det skapes resultater i selskapet, så vil det løfte kurs, og også forsvare mot lave muligheter for større aktører som kan tenkes å forsøke kjøp.
Redigert 14.03.2019 kl 21:45 Du må logge inn for å svare

Jeg har ingen tro på at en større del af investorerne i PEN vil sælge for 40% højere aktiekurs end den kurs vi ser i dag.

Givet: De vil øke i Tunesia med ca 50% produktion inden et år og på kort sigt med ca 20%.

Hvem sælger med sådan snarlig fremtidig øgning:

"Vi har allerede identifisert snarlige organiske vekstmuligheter på tvers av feltene våre for å øke produksjonen inn i 2020, supplementert ved hjelp av leteboring, sa han, og opplyste samtidig at selskapet vil delta i boringen av minst 6 letebrønner i løpet av de neste 15 månedene."
Alby
14.03.2019 kl 07:56 6008

Den bør opp mot 30,-før man tenker å selge
Redigert 14.03.2019 kl 07:58 Du må logge inn for å svare

Det er meget positivt at de store eierne som kom inn ved emisjonen, fortsetter å øke. Trist for småaksjonærene som kaster kortene før dobling av kursen

Limer inn mitt innlegg av 12.03.2019, så ser dere at denne teorien min trolig er riktig. Ikke for å ta selvskryt, men fordi aksjemarkedet ikke er for noviser. For å forstå, det hjelper godt på med gode venner og lang fartstid. Uansett bør dette nå sette fart i aksjen, før man blir screwed atter en gang:

gunnarius
12.03.2019 kl 11:01
1372
Det er så unaturlig hva som skjer i aksjen at det har en naturlig forklaring.

Her gjelder det å kjenne lusa på gangen. Temmelig sikker på at det som foregår i aksjekursen er regelrett ran av psykologiske tapere, som feiltolker og ikke har tålmodighet. Dvs. det er kjøperinteresse fra en eller flere av de virkelig store,som slipper noen aksjer for å få tak i mer. Det er så få aksjer i selskapet at dette kan være måten å gjøre det på dersom man ønsker stort antall aksjer på sikt basert på et volum som kan kontrolleres.

KLP skal være ute, så det er nok en annen årsak til kursutviklingen enn hva markedet vurderer det til. Dvs. det posisjoneres/økes. Tiden vil vise om jeg får rett, men er temmelig sikker i min sak. Aksjen holdes litt til for å slippes løs. Da kommer løftet i aksjekursen. Men for all del, bare selg …..

Bra butikk for de store til å få kjøpe under eller tilsvarende emikurs.

Fremsetter ovennevnte som en påstand og bruker ikke tid på å forvare. Er busy på annet hold.
Redigert 12.03.2019 kl 11:06

Jeg synes ikke det er overraskende at de øker, de har gjort leksen sin.

Oppkjøp er ikke aktuelt uansett slik selskapet fremstår i dag med Tunisia og AJE. Det er vel uansett BWO som er mest sannsynlig oppkjøper eventuelt, hvis ikke Sveaas har tenkt å slå sammen PEN med noe annet?

Utbytte, nei ikke før 2020 H2 tidligst.

Jeg har redusert i PEN og økt i BWO senest i går, spennende å se om det var lurt eller dumt på kort sikt :)


Held & lykke alle mann!
polion
14.03.2019 kl 08:53 5709

Svaas & Co. har øket kraftig opp siden emi-en på kr. 16,10. Disse kara har selvsagt tilgang på adskillig mer informasjon enn det vi småfolket har, så dette er selvsagt mer enn positivt. Og så tilbake til de tidligere spekulasjonene om at PEN muligens kan bli kjøpt opp: Hvis nevnte stor-aksjonærer mener de sitter med et lite gullegg, med verdier som langt overstiger dagens børskurs, så gir de definitivt ikke bort selskapet med en budpremie på eks.vis 40%. Ingen amatørmessigheter der i gården, ei heller er de kjent for å bedrive veldedighet i aksjemarkedet. Blir selskapet mot formodning solgt, så blir det Svaas & Co som besørger at vi andre får betalt så det holder.
canarias
14.03.2019 kl 09:01 5674

Vi satser på en god pris ved eventuelt oppkjøp, uansett veldig bra at de nye storeierne har øket beholdningen siste måneder.

Nøye planlagt og plantet good news- artikkel i FA-nettavisen i dag! :)
Spitzer
14.03.2019 kl 10:24 5430

Ikke annet enn det som legges ut på PEN sine nettsider. Oppdaterer denne noenlunde jevnlig - se egen tråd:
https://forum.hegnar.no/thread/16816/view/398852

Det ser ikke ut til å oppfattes som en kjempemelding så langt idag. 18 februar var kursen over 18 kr og oljeprisen var marginalt lavere.

Og sannsynligheten for at hele selskapet blir kjøpt opp anser jeg som bortimot utenkelig.
Redigert 14.03.2019 kl 10:34 Du må logge inn for å svare

Men jeg tror i dag er starten på en oppgangsperiode, ser tydelig at robotene er innstilt på oppgang.
Alby
14.03.2019 kl 11:34 5221


Jeg ser det er flere som mener selskapet ikke vil bli solgt på det første. Jeg tror at penger og beløp vil være avgjørende her.
De store invistorene vil tjene og da tenker man nok ikke så mye på selskapet i sin helhet.


Anywhere
14.03.2019 kl 12:23 5141

Tror du har et poeng, Gunnarius, og muligens slippes aksjen oppover nå med fokus på investorer som har stadig mer tro på selskapet, og samtidig som det vil komme hyggelige resultater på levert olje de kommende kvartaler.
Alby
14.03.2019 kl 13:05 5062


Den rusler stille oppover, håper den holder seg oppe.

Jeg fastholder min påstand om at PEN vil være i spill i løpet av de neste tre månedene. Spesielt liftingene som skjer nå med substansielle volum synliggjør verdiene i selskapet på en helt ny måte. Melding om 6 nye brønner hvor 4 er prod brønner med start rundt sommeren hjelper også. Det er nok ulver som luktet blod og så lenge prisen er så langt unna fundamentale verdier vil noen forsøke seg. Dere får heller kappe hue av meg hvis jeg tar feil.
canarias
14.03.2019 kl 19:37 4617

Støtter dine konklusjoner om at sannsynligheten er stor for at selskapet kommer i spill , og det kan komme meget raskt.
polion
14.03.2019 kl 20:39 4519

Kappe hue av Juice-eren virker en smule drastisk, hvis du spør meg. Ser helst at vi beholder ham her på forumet. Men uansett så kan det la seg gjøre, vi får bare få tak i en pensjonert IS-kriger som er vant med den slags. Eller bør vi heller kappe huet av de største aksjonærene som i så fall blir årsaken til spillet/salget ?
Idar1
14.03.2019 kl 21:12 4466

Hvor mye må dere ha for at dere skal bli fornøyde?

Lille PEN blir neppe kjøpt opp.
Usikkerteten ligger i at BWO får et godt tilbud på hele Dussafu, PEN går i dragsuget.
BWO får god pris og satser videre f. Eks i Brasil.

Uansett: vi kommer over 30.- for våre aksjer
Er_mi
15.03.2019 kl 04:24 4189

Gud bevars... Jeg som gledet meg lenge over att vi klart oss fra robot- og andre konspirasjonsteorier i PEN-trådene... :-)

Black Peter- det er ikke noe galt med hvordan PEN-kursen utvikler seg. Det er ikke noen tegn på kursmanipulasjon, og det er ikke noen roboter som styrer kursen dit de vill. Hvis du ser på chartet i PEN-kursen så ser du at de svinginger vi nå opplever i kursen er helt normale. I lengre opptrender så går PEN 10-20 %, og så faller den typisk tilbake 5-15% eller mer før den fortsette ett opp et hakk høyere. Det samme i nedtrender, fast motsatt. Det siste året er jo PEN nesten et skoleeksempel på Elliot Wave-teorien (google dette hvis du ikke vet hva det er).

Det er fremst den ekstremt lave volymen (det vil si interessen for aksjen) i PEN som gjør at den ofte kan falle mange % selv om den grunnleggende trenden er opp. Det holder med at en eneste liten småaksjonær selger ut noen tusen aksjer for at PEN skal falle noen prosent. Når da en større aksjonær, feks KLP nå siste tiden, skal ut så er det umulig at kursen ikke går betydelig ned. Dette er ikke manipulasjon eller roboter, uten helt logisk og naturlig. Så lenge ikke intressen for aksjen blir større, og flere kjøpere strømmer til, så vil dette skje hver gang noen vil selge aksjer. At intressen ikke er større akurat nå er mest sannsynlig på grunn av at det er lite nyheter og triggers i vente de nærmeste månedene. Noe som selvfølgelig vil endres fra Q2 og fremover. Samtidig så vil intressen for PEN øke automatisk så lenge oljeprisen øker. Akkurat nå så er dette den største triggeren, men samtidig så er dette en trigger som gjelder alle oljeaksjer på børsen så det er ikke noe som vil få folk til å selge andre oljeaksjer og kjøpe PEN isteden (disse triggerne vil dog altså komme senere i år på løpende bånd, og videre inn i 2020). Snarere motsatt, da mange heller kjøper oljeaksjer med litt større handelsvolym og mindre risiko.

Så hva betyr dette? Jo, hvis man ikke tåler de svingningene på opp mot 15 % som regelmessig oppstår i denne aksjen (uavheng av ytre faktorer) så bør man finne seg en annen aksje. Men jeg tror børsen generelt vil være mer volatil nå en de siste årene, så volatilitet må man nok tåle uansett. Eller så kan man prøve å trade de "bølgene" som er i PEN, men det ville jeg nok fraråde ifra. Selv sitter jeg på en veldig stor post i PEN (i forhold til min portfølje), hvor jeg skal sitte helt stille minst til det at fase 2 på Dusafu er ferdig, ikke minst til letebrønnene er blitt boret og resultatene foreligger. Hvis ikke noe forendrer seg radikalt i det fundamentale så regner jeg med at PEN vil ha en market cap på rundt fem miljarder i 2020 (forutsatt en produksjon på ca. 5000 fat/dag og en oljepris over 65 dollar/fat), og jeg kan ikke se at det vil være behov for ytterligere emisjoner innen den tid. Dette er min personlige overtygelse- men dette betyr ikke at ulike ytre faktorer kan gjøre at kursen vil se 12-tallet igjen underveis. Men dette har jeg tatt høyde før når det gjelder størrelsen av posisjonen jeg har i PEN, og er noe jeg vil tåle psykologisk uten å selge.

Idag er dette den eneste aksjen hvor jeg har som strategi og kun sitte i ro så lenge. Dette på grunn av at caset er så utrolig sterkt akkurat nå. Hvis produksjonen når 5000 fat/dag og opex blir enda lavere enn idag, så er det rett og slett utenkbart at PENs market cap skal ligge rundt en milliard. Men som sagt, veien vil mest sannsynligvis ikke være helt strak. Spesielt hvis verden går inn i en dypere resesjon, som da kan ha en negativ effekt på oljeprisen. Men til syvene å sist vil detaltid være et marked for oljen som PEN produserer, og oljeprisen vil mest sannsynlig ikke være under opex i lengre perioder uansett hva som skjer i verden.

Så, min target på PEN er et sted rundt 50 NOK etter at produksjonen har etablert seg rundt 5000 fat/dag. Min strategi for å tjene penger her er altså å sitte helt stille inntill produksjonen har nådd disse nivåene og da gjøre en ny vurdering av situasjonen. Jokeren for meg er selvfølgelig alle letebrønner og letepotensial. Mitt inntrykk er at disse stort sett ikke er priset inn i aksjen i det hele tatt idag. Mangedobles resursene på Dusafu og i Tunisia så vil nok aksjen kunne gå langt over 50 NOK- alt annet uendret. Men dette vil viltså ikke få svar på før en gang i 2020- så beste måten og potensielt få med seg dette er altså bare å la disse aksjene ligge i skuffen frem til dess. At det vil produseres 5000 fat/dag om et år ser jeg som meget sikkert idag, så at dette på et eller annet tidspunkt må prises inn i aksjen er gitt.

Just det ja- hvis det kommer et bud de nærmeste månedene så vil jeg nok være meget fornøyd med 25-35 NOK. Det ville blitt en veldig fin gevinst på veldig kort tid uansett (hvis man ikke gleder seg og er strålende fornøyd med 100% gevinst på seks måneder kun fordi man ikke får bli med videre- da har man forelsket seg altfor mye i aksjen!). Da er det bare å smile og si takk og putte kjøperens penger i BWO isteden ;-)
Ruter8
15.03.2019 kl 07:12 4075

Et innlegg som gjør at man savner en liker-knapp.

Er-mi: Positiv lesing. Undrer meg dog over at du har sterk overbevisning om at PEN vil produsere 5000 fat og ha en markedsverdi på 5 milliarder i 2020. Du anser kurs på 50 som realstisk i et slikt perspektiv.
I dette perspektivet undrer jeg meg over at du vil være strålende fornøyd med et bud på 25-30.
Eneste måten jeg forstår dette på må være at du verdsetter en fugl i hånden høyere enn ti på taket.

Er_mi,

dette skrev jeg utelukkende for å fremprovosere ditt flotte innlegg :)

Hvor mye har du i BWO kontra PEN? :) Jeg er ellers enig i det du skriver, og elliot wave behersker jeg ikke. Mener ikke nødvendigvis at det er noe manipulasjon ute og går, og jeg burde ha skrevet "markedet", og ikke roboter.
Redigert 15.03.2019 kl 08:40 Du må logge inn for å svare

Hvor er connection mellom produksjon 5.000 fat/dag og market cap på 5 mrd?
Alby
15.03.2019 kl 09:09 3758


Skal det gå veien i dag også .
falcon
15.03.2019 kl 09:15 3725

Tror PEN blir en del av DNO om litt. Dem er i støtet for tiden og stort inne i pen allerede . Kan ikke forstå hvorfor dem har over 4 % uten at dem har en plan videre her ......

Det er blitt et slags positivt samrøre mellom investorer som Sveaas, Austbø, Sundt-familien og Sneve med flere, herav også Panoros styre vs. Magnora. Muligens dette her blir integrert i en større fremtidig enhet? Tror faktisk ikke at man skal koble Magnora sammen med Panoro. I alle fall ikke p.t., men at det er felles samrøre, er hevet over tvil.

Hva som uansett synes tydelig: Sveaas med flere kjøper ikke PEN aksjer på ultrakort sikt. Videre må antas at deres engasjement kan medføre en synergieffekt i investorsegmentet. Det sender i alle fall ikke ut salgssignal for de som allerede sitter i aksjen. Vil faktisk påstå at bl.a. Sveaas er blitt en garantist for videre vekst. Både i selskapet men også i aksjekursen.

Sveaas & Co. kan med enkle grep styre aksjekursen oppover, omtrent som de vil. Det er timingen her som er det ukjente. Om Sveaas & Co. vil, kan aksjen med enkle grep og på lavt volum dras over NOK 20 i første omgang. Se bare hvor enkelt det var å dra kursen ned for å posisjonere seg med flere PEN aksjer. Se bl.a. Sveaas.
Redigert 15.03.2019 kl 09:27 Du må logge inn for å svare

"Sveaas med flere kjøper ikke PEN aksjer på ultrakort sikt. " enig der G.

Inference:

viser tiil innlegget Er-mi: Hvis produksjonen når 5000 fat/dag og opex blir enda lavere enn idag, så er det rett og slett utenkbart at PENs market cap skal ligge rundt en milliard.

Check this out. Og dere tror ikke at dette selskapet lett kan bli satt i spill?

15/03-2019 12:52:14: (PEN) Panoro Energy (PEN) - Flaggemelding
Kistefos AS har i dag, den 15.3.19, forlenget (rullert) terminavtaler i Panoro
Energy ASA (PEN) på til sammen 6 237 944 aksjer, tilsvarende 9,99 % av de
utstedte aksjene i selskapet. Terminavtalene forfaller 14.06.19.

Ekstern link: https://newsweb.oslobors.no/message/472142

Nyheten er levert av OBI.
Redigert 15.03.2019 kl 13:28 Du må logge inn for å svare
canarias
15.03.2019 kl 13:37 3325

Dagens prising gjør at selskapet kan komme i spill raskt.

En termin avtale er en avtale mellom kjøper og selger om å kjøpe en vare for en gitt pris frem i tid, i dette tilfellet aksjer. Her har altså Kistefos valgt å forlenge allerede inngåtte avtaler om å kjøpe 10% av aksjene i Panoro. Hvilken pris som er avtalt fremgår ikke så det vet vi ikke. Det som er fordelen med å inngå slike avtaler er at de er betydelig billigere enn å kjøpe varen, i dette tilfellet aksjene. De kjøper seg altså tid slik at de slipper å kjøpe aksjene nå. De har derimot plikt i følge avtale (dette er ikke en opsjon) om å kjøpe aksjene ved termin forfall. Så kan selvfølgelig terminkontrakten forlenges igjen.

Hvorfor gjør Kistefoss dette? Det kan dere tenke dere til selv. Når det kommer et bud vil det være veldig lukrativt å sitte med en termin kontrakt hvor du får kjøpt 10% av aksjene til en mye lavere kurs enn hva du får solgt de til.

JUICEitUP
Dette betyder vel ikke at der kommer et opkøb.
Derimod at om der kommer et opkøb har Kistefoss sikret sig en ekstra god gevinst.
Bare mine tanker.