PHO sin CEO guider: I see a very very positive future

focuss
PHO 14.03.2019 kl 11:37 30379

"I see a very very positive future" sier PHO`s nye amerikanske CEO. Når han sier dette så er det fordi han vet hva BLC Cysview gjør for pasienter og han kjenner det amerikanske markedet. Han vet også at markedet for Cysview i USA er enormt , hele 15 milliarder kroner. Han vet selvfølgelig også at en beskjeden markedsandel på 20% vil medføre Cysview salg i USA på 3 milliarder kroner. Han vet også at det meste av veksten fremover vil komme av økende produktivitet etterhvert som selgere får erfaring og markedene modnes. Og han vet at pasient organisasjonen BCAN har gjort studier som viser at 99% av pasientene som er informert om BLCC vil til behandlingssteder som har denne teknologien.

Ikke minst så vet han at Investor markedet på OSE ikke forstår å prise selskapet slik det bør. Derfor ser han det som en av sine oppgaver for 2019 er å gjøre PHO mer tilgjengelig for amerikanske investorer. For investormiljøet på OSE ser ikke det samme som Schneider gjør. Analytikere her tror at PHO driver med kliniske studier innen dermatologi. Mer missforstått kan ikke et selskap bli.
Redigert 21.01.2021 kl 09:22 Du må logge inn for å svare
focuss
21.03.2019 kl 16:47 2238

Mental Mania
Psykologien er ikke komplisert, men ledelsen bør jo sørge for at markedet vet hva de driver med. Analytikeren Mads synes å illustrere at markedet ikke vet det. Børsmeldinger er et middel til å oppnå det.
Redigert 21.01.2021 kl 06:36 Du må logge inn for å svare
focuss
21.03.2019 kl 17:10 2195

Bravi
Slik som deg så kjøpte også jeg basert på fase 3 studiet som ble annonsert mai17. Til tross for at de to største aksjonærene HH og HS dumpet millioner av aksjer så fortsatte jeg å kjøpe hele vegen ned. Dette fordi jeg forsto at fase 3 studiet kunne ikke være årsaken, tvert imot, det måtte være gull verdt. Fase 3 studiet er selve PHO, det er selve grunnmuren for selskapet. Situasjonen ved at de to største dumpet millioner av aksjer like etterpå var verdens største gavepakke. Men mange levde nok etter regelen. Never catch a falling knife. Alle regler har sine unntak.

Det morsomme var også at markedet synes ikke å bry seg med fase 3 studiet. Medisinmannen og jeg og kanskje et par til var vel de eneste som brydde oss her på HO i den perioden. Dette kom vel rett etter skuffelsen med Cevira og Visonac. For meg var de to en null event.
Redigert 21.01.2021 kl 06:36 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
21.03.2019 kl 17:19 2182

Bravi og jeg er uenig om mye når det gjelder PHO - men det er en ting jeg er enig med Bravi, og det er at PHO har foreløpig ikke vært i nærheten av å klare og "spre det glade budskapet" ut til markedet. Tenk at PHO i dag, selv etter at en har fått på plass alle de nødvendige godkjennelsene, refusjon, tilgang til et enormt marked, studier viser at en har et unikt produkt, pasientene ønsker å bruke metoden, presentasjoner på de største seminarene som prisgir BLCC, har en markedsverdi som ligger 70 % under toppnoteringen? Hvis fremtidsutsiktene er som Schneider presenterte på Q&A - og at vi kun er i startfasen - hvorfor er det fortsatt så liten interesse (nesten ikke omsetning? Hvorfor har han ikke klart å overføre dette til markedet?

Jeg har brukt det før som eksempel - NEL er ofte i media og etter hver Q presentasjon er det en artikkel som forklarer om fremtidsutsiktene og det store potensialet (selv om Q rapportene viser et stort underskudd). Det står ingenting om PHO - og jeg har forståelse for at markedet reagerer negativt når det i børsmeldingen står kort at guidingen for 2020 opprettholdes (uten at en forklarer nærmere at guidingen ikke har tatt med Surveillance markedet - når det er rimelig sikker at veldig mange hadde forventet en økt guiding nettopp pga tilgangen til Surveillance og refusjonsordningen fra 2019). For NEL sin del er det nok ekstra viktig å skape børst rundt selskapet, ettersom de så langt har vært nødt til å hente inn kapital gjennom emisjoner for å finansiere satsningen. Det trenger ikke PHO - siden de er fullfinansiert.

Jeg har stor forståelse for frustrasjonen som har kommet de siste dagene fra aksjonærene når det gjelder manglende publisitet - og når de først går ut med en børsmelding, er formuleringen og måten budskapet blir presentert på under enhver kritikk. For de som kjenner PHO forstår en for så vidt innholdet, men når en ser hvordan media fremstiller det som står i børsmeldingen er det ikke rart at markedet ikke reagerer mer positivt.

Det eneste positive er at for de som har tiltro til fremtidsbildet Schneider tegner - og har forstått potensialet som ligger i PHO - gir dagens kurs en god kjøpsmulighet. Jeg tror at det skal lite til for å innfri forventningene fremover - basert på Q4 presentasjonen - og vil kvartalsrapportene fremover vise at PHO fortsetter veksten og det settes nye rekorder i antall utplassert scope (samt brukerfrekvensen øker), er jeg overbevist om at markedet vil reagere. Se bare på utviklingen etter Q2.

Lykke til!
Redigert 21.01.2021 kl 06:36 Du må logge inn for å svare
focuss
21.03.2019 kl 17:20 2176

Cevira og Visonac var vel omtrent som å gå tilbake til 2010 med Hexvix/Cysview, bare med mye større usikkerhet og mindre potensiale. Likevel klarte markedet bli kjempeskuffet over at de ikke fikk partner , men klarte ikke å glede seg over fase 3 studiet med Cysview. Det viser at en må være forsiktig med å stole på at markedet har rett. Noen ganger er markedet fullstendig på jordet. Det er markedet fortsatt etter min mening når det gjelder PHO og markedet trenger en utstrakt hånd fra ledelsen.
Redigert 21.01.2021 kl 06:36 Du må logge inn for å svare
focuss
21.03.2019 kl 17:34 2150

Så var det slik med Cevira og Visonac at Hestdal fortalte at de var i en due dilligence process og at de potensielle partnerne dukket stadig dypere ned i materien. Hestdal rapporterte dette til aksjonærene ved flere kvartalspresentasjoner. Så tolket aksjonærene det slik at man kom nærmere og nærmere en avtale. Det får aksjonærene ta på egen kappe da det kunne like godt bety at dette så vanskelig ut. Så når det ikke ble avtale så ble Hestdal dømt nord og ned. Totalt urimelig og amatørmessig av aksjonærene. Hestdal gjorde det han kunne han, men partnerne synes altså at arbeidet med Visonac og Cevira ikke var kommet langt nok til tross for a de var ferdige med fase 2 og klare til å starte registreringsstudie. Der står saken fortsatt og man ser etter partner/salg.

Så mistet altså markedet troa på PHO grunnet dette. Det markedet burde ha mistet er trua på seg selv.
Redigert 21.01.2021 kl 06:36 Du må logge inn for å svare
bravi
21.03.2019 kl 17:53 2119

focuss, det hjelper ikke å skylde på markedet. Det er selskapet selv som må overbevise markedet og den jobbe vil de av en eller annen grunn ikke gjøre. Hadde Pho hatt en ledelse som i Nei hadde kursen vært en annen, det er jeg overbevist om. Hvor mange CEOer og styreformann er det vel som hadde ønsket å være i en tilsvarende posisjon som Pho er i dag og som hadde klart å få mye mere utav dette caset. Lurer på hva slags instruks Schneider har fått fra styreformannen vedr. Informasjon til markedet eller er det Dahl som har ansvaret for IR aktivitetene?
Redigert 21.01.2021 kl 06:36 Du må logge inn for å svare
focuss
21.03.2019 kl 18:11 2096

Bravi
Enig i det. Pho må bli flinkere til å vise markedet at de er attraktive. Det går det an å gjøre noe med. Det kan være de tenker at verdien kommer når resultatene kommer. Det er litt ansvarsfraskrivelse og de må bli flinkere med markedspleie. Aksjonærer ønsker at sine verdier skal synliggjøres. Det er i aksjonærenes interesse.
Saken er den at PHO er ikke i samme situasjonen som emisjonskameratene slik røkla av biotech selskap er. PHO står på egne ben, men det betyr ikke at aksjonærene ikke ønsker synliggjøring av verdier.
Redigert 21.01.2021 kl 06:36 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
21.03.2019 kl 18:18 2082

Dessverre, inntil videre er Dahl ansvarlig for PR/IR og det håper jeg ikke varer så lenge til.
Han lot være å melde kode A og han var ansvarlig for gårsdagens melding. Dahl var også den med ansvar for ingen håndtering/action ift Hegnar artikkelen i høst, selv om vi var flere som hadde dialogen med han i den saken.
Schneider er informert om "ståa" og vil nok gradvis endre dette, slikt gjøres ikke over natten når en kommer inn ny og skal forholde seg til en (u)kultur som er grodd fast i veggene.
Men, vi må gi Schneider noe mer tid, han står overfor endel oppgaver og har enda ikke regjert i mer enn 5mnd.
Redigert 21.01.2021 kl 06:36 Du må logge inn for å svare
focuss
21.03.2019 kl 18:29 2062

Det var en gang for ikke lenge siden vi diskuterte om CEO bør sitte i USA eller i Oslo. Nå er det blitt som det er blitt og vi har Schneider i USA. Er det vel ikke grunn til å endre foreløpig. Spørsmålet er om vi da ikke trenger en sterkere ledelse av hovedkontoret i Oslo i tillegg. Jeg tror det må komme. Så må det tenkes litt konstruktivt rundt hva hans stillings beskrivelse skal være. PHO er i en prosess hvor det skal skapes et betydelig selskap og ett betydelig selskap blir man ikke uten å være organisert på en proff måte. Det er nok ikke hovedkontoret i dag. Vi trenger en Vice President i Oslo.
Redigert 21.01.2021 kl 06:36 Du må logge inn for å svare
focuss
21.03.2019 kl 18:34 2058

Så bør vel en slik Vice Precident også få hovedansvar for Europa. Tror Schneider har mer en nok med USA.
Redigert 21.01.2021 kl 06:36 Du må logge inn for å svare
focuss
21.03.2019 kl 18:49 2041

En VP i Oslo må også få ansvar for kommunikasjon med aksjemarkedet i Oslo. Litt komplisert selvfølgelig med CEO i USA, men lar seg gjøre å finne en løsning på det. Alt er bedre en dagens situasjon.
Redigert 21.01.2021 kl 06:36 Du må logge inn for å svare
Mental Mania
21.03.2019 kl 19:52 2000

Focuss. Oslo børs er ett lite marked og de som følger biotek-sektoren er det enda færre av.
Hestdal bygde opp store forventninger til Lumacan, Alumera, Visonac og spesielt Cevira.
Hvis man skuffer markedet mange nok ganger er det mange som kaster kortene og selger seg ut.
Har man først solgt seg ut av ett selskap med tap ser man seg oftest ikke tilbake, men skyr alt som måtte komme av lovnader for fremtiden.
Dette har vært med på å innsnevre interessen for PHO blandet det i utgangspunktet lille biotek-investormiljøet i Norge.
Syntes de siste presentasjonene fra selskapet har vært svært så gode (sett bort ifra den med 100$ lappen)
Dette hjelper da fint lite når nesten bare eksisterende aksjonærer gidder å lese dem.
Ser dette som en av flere grunner men allikevel som den viktigste årsaken til den lave prisingen vi ser i dag.
Nå må selskapet fortsette den positive fundamentale trenden og gjenvinne tillitten i markedet. Når det skjer i en ikke så fjern fremtid, vil vi se en kurseksplosjon av di sjeldne.
Redigert 21.01.2021 kl 06:36 Du må logge inn for å svare
Mental Mania
21.03.2019 kl 19:52 1999

Focuss. Oslo børs er ett lite marked og de som følger biotek-sektoren er det enda færre av.
Hestdal bygde opp store forventninger til Lumacan, Alumera, Visonac og spesielt Cevira.
Hvis man skuffer markedet mange nok ganger er det mange som kaster kortene og selger seg ut.
Har man først solgt seg ut av ett selskap med tap ser man seg oftest ikke tilbake, men skyr alt som måtte komme av lovnader for fremtiden.
Dette har vært med på å innsnevre interessen for PHO blandet det i utgangspunktet lille biotek-investormiljøet i Norge.
Syntes de siste presentasjonene fra selskapet har vært svært så gode (sett bort ifra den med 100$ lappen)
Dette hjelper da fint lite når nesten bare eksisterende aksjonærer gidder å lese dem.
Ser dette som en av flere grunner men allikevel som den viktigste årsaken til den lave prisingen vi ser i dag.
Nå må selskapet fortsette den positive fundamentale trenden og gjenvinne tillitten i markedet. Når det skjer i en ikke så fjern fremtid, vil vi se en kurseksplosjon av di sjeldne.
Redigert 21.01.2021 kl 06:36 Du må logge inn for å svare
focuss
21.03.2019 kl 20:02 1987

Mental Mania
Det er ingen tvil om at det du fremfører er relevant i forhold til å forstå dagens situasjon med lav kurs på PHO.
Redigert 21.01.2021 kl 06:36 Du må logge inn for å svare