Unge jenter er så inn i helvete naive


Nå et nek på Dax18


Den inter­nasjonale politikkens barnehage

Det kanskje mest enerverende eksemplet i disse dager er den 16 år gamle svenske klimaaktivisten Greta Thunberg, som har fått internasjonal berømmelse for sine ukentlige skolestreiker i protest mot at politikerne ikke handler for å stanse klimaendringene.

Dette medieoppblåste fenomenet, som nå har spredt seg til 89 land, er ikke bare pinlig, det har også svært betenkelige sider.

Det er for det første ikke heldig å utsette et barn, som dertil ser ut til å ha utviklingsforstyrrelser, for en så voldsom eksponering. Det er klart i strid med varsomhets­prinsipper som både foreldrene og mediene burde ha fulgt.

https://www.document.no/2019/03/14/den-inter%C2%ADnasjonale-politikkens-barnehage/


Foreldrene burde skamme seg for å bruke en datter med Asperger på denne måten.

Meldes om mange bergenselever som skulket skole for å demonstrere for ,eller imot klimaet.
Med bestyrtelse skjønner de ikke at dette er ugyldig fravær på vitnemålet og vil nok kjøre streiker om det senere.

Anyway ta disse unge som streiket på alvor og til foreldrene vil jeg anbefale dette.

Ingen kjøring av disse til ,eller fra skole,fritidsaktiviteter. Bruk buss,sykkel eller gå.

Ingen ferietur til syden .

Max 1 time skjermtid hver dag.

5 min dusj

Vask av klær ,non stop kjør hardt regime også her.

La dem smake konsekvensen selv

Akkurat midt i blinken;-)

De kan pokker meg starte med seg selv! Eneste gang jeg har fått tømt 250 liter 70 grader varmt vann ut - var da fruens 2 teenåringsnieser var på besøk...

Bruk av barnesoldater i miljøkrigen, etikk/batikk?
Det sies innen miljøpåvirkningsbransjen at barn er lettere å få hypet opp

Logikk og fornuft er fortrengt av egenskapte myter som nå er rådende konsensus i det offentlige rom

Torsdag kveld var det en absurd forestilling på NRK Debatten hvor en gruppe ungdommer var invitert til å stille politikere til veggs for ikke å gjøre nok for klimaet. Det var deres fremtid det handlet om, sa de. Nå måtte drastiske tiltak til, og det raskt.

Verken Fredrik Solvang eller noen andre reflekterte over hvem som hadde lært opp barna til å tro så hardt at CO-utslipp var så farlig. Kan det ha vært andre voksne, mon tro? For eksempel lærere, NRK Supernytt, og Aftenposten Junior?

Også i Aftenposten var det en tilsvarende bit-meg-i-halen reportasje samme dag.

– Klimafornekterne i USA blir færre og færre, selv om de har en representant i Det hvite hus. Nå konfronteres de av barn og barnebarn, skriver Aftenpostens USA-korrespondent Christina Pletten i en lang artikkel på torsdag (bak betalingsmur).

– En strøm av unge, nyvalgte politikere, med Alexandria Ocasio-Cortez (29) i spissen, tvinger nå den gamle garde i Washington til å forholde seg til et tema de lenge har vært fornøyd med å ignorere. Bak dem står en voksende hærskare av rasende barn og ungdommer, leser vi videre.

Pletten skriver at «Klimaendringer har lenge vært en parentes i amerikansk samfunn og politikk. Nå er det plutselig noe alle snakker om. Det er en endring som har skjedd forbløffende fort.»

– Et stort flertall av amerikanerne tror nå på klimaendringer, og bekymringen for utviklingen er stigende. Seks av ti frykter klimaendringer i stor eller moderat grad, ifølge en studie fra Yale University.

Pletten profilerer flere unge aktivister, nevner at svenske Greta Thunberg er inspirator for dem (uten å nevne svindelen bak Thunberg selvfølgelig), og får også med uttalelser fra tidligere «klimafornektere» i det republikanske parti som nå har kommet til fornuft (skal vi tro Pletten).

Plettens artikkel er et studium i hvordan propaganda bygges inn i tilsynelatende journalistikk. Hun bruker blant annet begrepet «fornektelse»:

– Republikanerne i USA har lenge vært samlet i sin fornektelse av klimaendringer. Nå slår partiets harde linje sprekker. Stadig flere medlemmer slår fast at de tror på vitenskapens konklusjoner, skriver hun.

Å «fornekte sannheten» er et begrep. Man kan ikke bruke ordet fornekte uten samtidig å erklære at det er noe reelt, som er det man fornekter. Pletten anser menneskeskapte klimaendringer som et faktum hevet over tvil. Men selvfølgelig går hun ikke inn på hvor stor andel av klimaendringene som skulle være menneskeskapt. Hun er kanskje ikke en gang klar over at det er stor vitenskapelig uenighet om nettopp det.

Og legg merke til den siste setningen hennes: «Stadig flere medlemmer slår fast at de tror på vitenskapens konklusjoner.» Her er det overhodet ingen drøfting fra hennes side om hva «vitenskapens konklusjoner» skulle være utover altså at klimaendringene er menneskeskapt. Ingen må man spørre: Hvor mye? Og det er det ingen konsensus om.

Plettens premisser er feil, men de er tilsvarende de som ligger til grunn for de aller fleste journalisters måte å dekke klimafeltet på. Og dette er også måten klima blir formidlet i skoleverket, til barna våre. Resultatet er nettopp det vi nå ser utspille seg. En bevegelse av opprørte unge mennesker og unge voksne aktivister som er overbevist om at apokalypsen nærmer seg og at vi må slutte med alt som frigjør CO2 til naturen.

Og nå er politikerne også bundet til å sverge troskap til den samme oppdiktede konsensusen. En rekke omfattende tiltak skal altså rulles ut, til enorme kostnader, og altså uten noen form for belegg for mye klimagassutslippene faktisk betyr for klimaet. Andre, ikke-vestlige land, som ikke er revet med i det det samme klimahysteriet kommer til å få store konkurransefortrinn på grunn av billigere (fossil) energi til sin bruk.

Helt spesielt

Det som nå skjer, eksemplifisert både på NRK og i Aftenposten samme dag, er fullstendig absurd og skremmende på samme tid. Vi har indoktrinert en hel generasjon som tror at de vitenskapelige autoriteter er enige om noe de faktisk ikke er enige om. Fornuftige motstemmer omtales som «fornektere» og får heretikerens moderne behandling, som dog ikke er å brennes på en stake.

Vestlig sivilisasjon står ved et veiskille. Logikk og fornuft er fortrengt av egenskapte myter som nå er blitt rådende konsensus i det offentlige rom. Vi er nødt til å slå tilbake og tro at rasjonell argumentasjon fortsatt kan vinne frem.

https://resett.no/2019/03/14/logikk-og-fornuft-er-fortrengt-av-egenskapte-myter-som-na-er-radende-konsensus-i-det-offentlige-rom/
Skall
14.03.2019 kl 23:31 580

Unge og ukritiske sinn er lett bytte for PK-propagandaen fra lærere og også fra noen foreldre.
Fordummende klisjeer fra naive fjortiser som burde bli beskyttet mot seg selv og sin
skråsikkerhet.

https://resett.no/2019/03/14/logikk-og-fornuft-er-fortrengt-av-egenskapte-myter-som-na-er-radende-konsensus-i-det-offentlige-rom/

Resett tar tak i galskapen der PK-mexia kun applauderer......
Redigert 14.03.2019 kl 23:33 Du må logge inn for å svare
Okulus
15.03.2019 kl 00:46 558

Skremmende at kunnskapsmanglende fjortiser så lett lar seg lede i flokk, som soldater eller rosetogere. Har deres lærere heller ikke hørt om istider hvor isen smeltet, om at Hardangervidda en gang var skogkledt (avslørt av rallarer, som bygget Bergensbanen og vannkraftmagasiner, fant røtter av store trær i de myrene de drenerte), om varmeperioden i vikingtiden, med flere gårdsbruk på Grønland ( Leif Eriksson seilte derfra, sin far Eirik Raude, da han oppdaget Amerika), om kuldeperioden på 1600-tallet da kornet ikke modnet og folk måtte skave bark for drøye melet til barkebrød. Om temperaturen på den nordlige halvkule som igjen begynte å stige (uten hjelp fra en eneste dieselmotor), på 1700-tallet. Og disse skal arve Jorden?
15.03.2019 kl 08:37 528

Du glemmer sminke,kremer,kjøtt,og 80% gjenbruk av klær og sko fretex.De demonstrerer med cola og red bull og er småfete og er miljø doktrinrt nå har de en grunn for og demonstrere.De demonstrerer jo mot egne bruk og kast vaner,

Ja Quul før det gjerne opp på listen og vi har sikkert glemt mere i farten ?

Legger inn denne uten kommentar

Svensk skolepiges kamp har bredt sig – fredag strejker skoleelever i hele verden for klimaet
Først var Greta Thunberg en solobevægelse, som stædigt stod op for en grønnere fremtid. Nu modtages hun som en stjerne af verdens toppolitikere, og klimastrejken har bredt sig til mere end 100 lande, som strejker for klimaet.

Da forbundskansler Angela Merkel på sikkerhedskonferencen i München skulle give et eksempel på, hvordan Rusland dagligt bekriger Europa på internettet, sagde hun noget, som hun efter alt at dømme straks fortrød:

»Lige nu demonstrerer børn også i Tyskland for klimaet; et virkelig vigtigt emne. Men kan man forstille sig, at alle tyske børn pludselig uden ydre påvirkning får den idé, at de skal blande sig på den måde? Det er let at føre kampagner på internettet,« lød det fra kansleren.


https://jyllands-posten.dk/premium/ECE11243458/svensk-skolepiges-kamp-har-bredt-sig-fredag-strejker-skoleelever-i-hele-verden-for-klimaet/
Nuka
17.03.2019 kl 00:03 441

Enig at unge jenter er jenter er jævlig naive. Omtrent like naive som brexitforkjemperne og EØS motstanderne i Norge. Alle tror at en kan kvitte seg med alle ulempene, og beholde alle fordelene.

Etter hvert som disse ungdommene vokser til og registrerer at jevnaldrende blir
tidlig tullerusk, fysisk syke, eller i fleng ender på sotteseng i 50-årsalderen, begynner
de sikkert å legge to og to sammen;
"Hvorfor er det bare storkarer og elitepolitikere som blir så fordømt styggamle", spør de.

Tenk dere reaksjonen når kjeltringene forteller dem at dette med klimaendringer og Co2 og sånt,
"bare var noe vi fant på for å kunne takle de enorme utgiftene ved å skifte dere ut det".

-Sorry folkens, ren mat for alle ville blitt alt for dyrt. Deres generasjon har levd på
Fjordland, høydose E-stoffer, strålet frukt, bøttevis av sprøytemidler, og syke vekster og dyr.
Men husk dere levde for en god sak. Farvel og kvil i fred

Er det SVFJWO som her har skapt en marionette ?
Zorin
19.03.2019 kl 11:36 285

Det som er skremmende er hvor lett voksne folk tar på klimaspørsmålet, som forskere verden over har dokumentert i svært lang tid: Klimaet endrer seg, og endringen skyldes mennesket!

Jeg har forståelse for at folk ikke liker forandring, og at politikere kan få høre det. Men ærlig talt, det å ta ut frustrasjonen på en ung jente for at hun ønsker å kjempe for miljø og klima som de voksne ikke bryr seg nevneverdig om, det burde man holde seg langt unna! Det er mobbing og trakassering. Likeså å ta det ut på foreldrene.