Kitron. Kapitalmarkedsdag i morgen


Det blir spennende om de øker estimatet på 3 milliarder kr i 2020 i morgen. I det estimatet er det minimale oljeinntekter, og det er en stor oppside. Blir også spennende å se om de sier noe om den JSM avtalen med Japan til Kongsberg. Her har Kitron vært underleverandør tidligere.

Ser på største aksjonærlisten på Kitrons hjemmeside at Aasulv Tveitereid har kjøpt seg kraftig opp i det siste.

Hvis dette stemmer at Tveitereid har økt eksponeringen betydelig - er dette en aksjen absolutt alle bør ha i porteføljen sin. Den mannen kan sine saker. Tok noen lodd i Kitron i dag.

Jeg har notert meg den 21.3.19 kl 1200, med web-
presentasjon. Lastet opp ytterligere her og.


Det stemmer at det er den 21. Men i dag stemmer overskriften :)

Jeg kunne ha lastet opp i dag isteden. De har bare 2% av 2020 målet innen olje, Hvis dette økes kan volummålet økes betydelig.

Hvis en går på kitron.no og investor relations, så kan en gå på Capital Markets Day. Der ligger presentasjonen fra Capital markets day i fjor. Den synes jeg er veldig imponerende. Vekst innen olje, som nesten ikke var budsjettert er en stor oppside. Våpen gjennom mulig JSM avtale med Kongsberg vil gi kraftig vekst. Våpensalg er sesongbetont og det vil kommer med der 2. halvår i år. Tror de vil vokse spesielt innen Crow våpenet. I tillegg var de en oneoff kostnad i 4. kvartal i forbindelse med oppkjøpet av API Technologies.

Ser at f.eks Kongserg Gruppen som er priset til en PE på over 20, og Kitron har PE (4. kvartal 2018) på 14. PE på 14 hadde en ekstraordinær kostnad på 7 millioner kr. Hvis aksjekursen holder seg på dagens nivå, så vil PE gå under 10. Det kan ikke vare lenge.
Redigert 20.03.2019 kl 09:10 Du må logge inn for å svare


Her er det et selskap med veldig god ledelse, lav prising, er i en bransje med sterk vekst og har et varig konkurransefortrinn. Robot teknologi og kunstig intelligens vil ha en kjempevekst fremover. Warren Buffet ville nok gjerne likt dette selskapet. API Technologies (https://www.apitech.com/), som de kjøpte er en god match. Nå kan de produsere i USA for amerikanske kunder, noe Trump vil bli glad for.

Mulig denne aksjen er litt for kjedelig for mange, men jeg skal sitte med den med over 4 % utbytteavkastning.