Grusing av NAS – hva skjer?

Cartr
21.03.2019 kl 11:52 422

Det er liten tvil om at noen ønsket å gi Kjos og Co en nesestyver, og de får grundig hjelp

Først begynte DN i forrigårs med «Spikeren i kista for kjos». Hegnar følger opp neste morgen med kursmål på 20 kroner. Uten noen som helst begrunnelse annet enn: TDN Direkt kan fortelle at tallknuserne i HSBC nedjusterer sitt kursmål på Norwegian til 20 kroner.

Norwegian faller selvsagt som en stein. Ca 10 prosent i går og nær 5 prosent til i dag og på ettermiddagen kommer den selvsagte meldingen: Norwegian fikk juling på børs. Selvsagt Hegnar.no, med så mange stygge gutter i skolegården som er ute etter å legge Norwegian i bakken.

Investtech følger opp i dag og anbefaler salg av aksjer i Norwegian. Og de får god spalteplass.

Det er svært kort tid siden aksjen lå oppe i 340 kroner og det var bare lovord. Det samme da det gjaldt å få småsparere inn i emisjonen og når den er i box så kommer uværet.

Men jeg skal være enig i at Kjos og Co synes å ha gjort en del dumme grep, som da DN hadde en artikkel på morgenen da det virkelige raset begynte, om Tore Kjos som sa at de burde solgt og stoppet dette «spillet» mens leken var god. Tror det var samme morgen som IAG varslet dumping av aksjer. De var villige til å selge med stort tap?

22 januar sa IAG-sjef Willie Walsh at han fortsatt er interessert i Norwegian, men at han ikke er villig til å gå inn i en budkrig. SEB har denne dagen en kjøpsanbefaling av aksjen med et kursmål på 275 kroner.

Nå får noen aksjer til spottpris? Finnes det noen som helst god begrunnelse for dette enorme fallet, fra 340 til 20 kroner? Emisjonen gikk greit og så får vi denne Boing greia og styreleder som fratrer stillingen (dårlig timing).

DN i dag varsler at den britiske banken HSBC spår et tap på over fire milliarder kroner de to neste årene. Er dette venner av Willie Walsh? (British Airways) og er det en riktig analyse?

Mandag gikk Norwegians emisjon i boks og selskapet fikk 2,9 nye milliarder kroner i kassen. Men HSBC skriver at dette egentlig er lite med penger gitt deres anslag på at Norwegian vil ha 73 milliarder kroner i gjeld i år.

Det er også tenkelig at de nye «spillerne» som Fredriksen m.fl. ser fordeler ved å kunne handle aksjer til 20 kroner stk og de vil neppe bremse nedturen. For småaksjonærer er nok pengene deres bundet opp i flere år, om de skal ha noe håp om å få de tilbake.

Det er også helt ufattelig at man sier nei til bud på 330 kroner pr aksje og under to måneder senere er selskapet verdt 20 kroner aksjen?

Jeg tipper det er mange aksjonærer, spesielt småsparere som føler seg grundig lurt nå og at det er «ekspertisen» på området som har dratt lasset. Her er det mange som er blitt feilinformert og jeg håper i såfall på et «Aftermath».
Matmons
21.03.2019 kl 11:56 401

Denne fra E24 forklarer det meste i går og i dag

Klipper og limer inn denne fra E24 , håper det er tillatt

Flyselskapet Norwegian fortsetter å falle etter at storbanken HSBC onsdag valgte å nedgradere kursmålet i aksjen.
Aksjen er ned 8,66 prosent til 46,4 kroner etter drøyt to timers handel.
Analytikerne hos HSBC satt det nye kursmålet til 20 kroner, ned fra 46 kroner som banken tidligere har signalisert. De opprettholdt samtidig anbefalingen om å redusere aksjebeholdningen i selskapet.
– Tilpasningen av kompleksiteten knyttet til at Max-flyene står på bakken vil bidra til ytterligere kompleksitet rundt Norwegians allerede intrikate businessmodell, skrev HSBCs analytiker i notatet.
Etter at HSBC onsdag morgen publiserte notatet har Norwegian-aksjen falt 14,71 prosent.
I tillegg til å senke kursmålet på Norwegian mener storbanken at Boeing 737 Max-flyene vil bli stående på bakken minst to til tre måneder.
21.03.2019 kl 12:07 354

Hvis ikke HSBC har en bedre begrunnelse en svada så burde de ikke kommet med noe kurs-mål i det hele tatt
NAS har ikke så mange MAX- fly
Der er vel også en garanti fra Boeing
Redigert 21.03.2019 kl 12:15 Du må logge inn for å svare