Hvor går årets BILferie?

mishka
23.03.2019 kl 10:17 1003

Våren er her og med det planlegging av årets sommerferie som selvfølgelig går med bil. Slipp alt stresset på flyplasser og la reisen være en stor del av ferien. De fleste nordmenn flyr dessverre bare rett over Tyskland, og det er synd for det har utrolig mye å by på for oss bilinteresserte. Som en selvfølge, som jeg ikke en gang linker til, er bilmuseene til BMW, MB og VAG,s autostadt. Om man drar sørover i en litt østlig rute så kan en tur innom Zwickau og Horchmuseet anbefales:

http://www.horch-museum.de/

Og om din bedre halvdel har lyst på spa så ta turen rett over grensa til Tsjekkia og besøk Karlovy Vary eller Carlsbad som det het på tysk. Hele byen dreier seg bare om helse og spa. Da forstår man hvor stort dette er i Østeuropa.

https://www.karlovyvary.cz/en

For den som tar en litt mer vestlig rute er det ofte passe å stoppe i Rhindalen eller Moseldalen for litt god hvitvin. Andelen grått hår har økt betydelig de siste årene på disse stedene da dette er hjemmebanen til alle bussturer med gamliser fra både Skandinavia og Tyskland. Men ompa, ompa musikk wienerscnitzel og øl samt det lokale destilatet Asbach Uralt fra Asmannshausen skader ikke for en enkelt kveld. Flere gode vinslott har utsalg der bl.a. Georg Breuer som lager himmelsk Riesling.

https://www.ruedesheim.de/ruedesheimundassmannshausenamrhein/

For den som vil ha det litt roligere er Moseldalen også et alternativ:

https://www.bernkastel.de/

Og når man først er i den delen av Tyskland så er jo teknikkmuseet i Sinsheim som også har søstermuseum i Speyer nevnt i mange tråder før.

https://sinsheim.technik-museum.de/

Et museum ikke alle er obs. på om de er på vei mot Sveits er å ta en kjapp avstikker over grensa til Frankrike og Mulhouse.
Ikke noe land har mer forskjellig mat fra region til region som Frankrike. Og akkurat i den regionen er det tung bondekost som Eisbein med surkål som gjelder. Ikke min greie, men man finner noe annet også. Og bilmuseet er selvfølgelig den berømte samlingen til tekstilbrødrene Schlumpf.

https://www.citedelautomobile.com/en/home

Og skal man til Italia så sier det seg selv at museet til Ferrari i Maranello bare må besøkes. Da får heller badinga i Rimini vente litt.

https://musei.ferrari.com/en/maranello

Og når man har brukt ca. en uke på dette så kan man begynne badinga i Middelhavet eller Adriaterhavet.
Redigert 23.03.2019 kl 10:37 Du må logge inn for å svare
Per K
24.03.2019 kl 08:37 877

Hadde jeg hatt en bil som tålte en lang bil ferie, så hadde absolutt Tyskland og Italia stått på ønskelisten.
mishka
24.03.2019 kl 11:38 776

De fleste biler tåler lange bilferier bare de er godt vedlikeholdt. Slike ferier er ikke noe for folk med leasingbil da disse ofte har relativt korte avtalte kjørelengder pr. år. ofte f.eks. 15k.km. En skikkelig bilferie kan lett legge beslag på 1/3 av dette. Med en km. kost på 4-6 kr. pr. km. kan det også bli dyrt. Det egner seg nok best for den som eier bilen selv og har tenkt å beholde den en stund. Og trenger bilen service kan man som oftest få gjort dette for en brøkdel av prisen i Norge bl.a i Tyskland, for ikke å snakke om lenger østover. Styr bare utenom merkeverkstedenes glasspalasser. Bruker man disse kan man like gjerne bruke f.eks. et uavhengig verksted i Norge.

I fjor dro vi til Bulgaria med bil. Helt koko vil mange mene, men det var en superfin tur. Dagsetapper på 60-70 mil er slett ikke langt når veiene er slik at man kan sette cruisecontrollen på 140-150. Da er man ofte fremme til lunsj. Vi fikk med oss både Budapest, Beograd og Sofia på turen. Og spesielt Beograd er verdt et besøk og kan anbefales. Fy flate så bra og rimelige restauranter langs elva og i gamlebyen! Kveldslivet står ikke noe tilbake for hva som helst av hovedsteder i vest. Hellas er jo i samme løypa og også helt greit med bil. Det verste med å reise med fly er at de alltid går på helt merkelige tider på døgnet. Hehe, traff noen nordmenn som hadde reist til Burgas med Norwegian. Avgang ved midnatt og de kom frem kl. 03.30. Og gjett når returen var..... De hadde allerede begynt å grue seg til å måtte sjekke ut til kl. 12 og gå 14 timer og halve natta i varmen før de får sette seg 4 timer i et svett flysete. Nei, da er det bedre å sakte sette kursen nordover, slik vi gjorde, og tilbragte kvelden på en hyggelig restaurant på en lekter der elvene Sava og Donau møtes i Beograd.
Redigert 24.03.2019 kl 11:40 Du må logge inn for å svare
mishka
24.03.2019 kl 12:01 754

Det rallyet til Ulan Ude synes jeg hørtes kult ut. Man skal ikke mer enn akkurat over grensa til gamle Sovjet så forstår man hvorfor de har heva bilen....
Men hvorfor de skal gjennom disse stan-republikkene i sør skjønner jeg ikke. Jorda er jo tjukkest ved ekvator. Mye kortere med hovedveien via Hviterussland og så Moskva, Kazan, Ufa, Omsk, Novosibirsk, Irkutsk og rund Bajkalsjøen til Ulan Ude. Om de ikke liker selvplaging kan de bo på førsteklasses hoteller hele veien. Såååå vanvittig lang er da heller ikke. Iflg, via Michelin er det 7583 km. og kan kjøres på 97 timer. Og det er slett ikke halve jorda rundt. Men slik er nå journalister som ikke liker bilkjøring,
Redigert 24.03.2019 kl 12:05 Du må logge inn for å svare

Årets Bobilferie går strake veien fra Hirtshals til Savona med ferja over til Korsika og senere videre over til Sardinia. Deretter ferja til Nice og kjøre langs kysten til Barcelona. Videre til Paris, Innom Luxemburg, Belgia og Nederland før vi dessverre returnerer til Hirtshals. 7 uker på hjul i Europa er fast hver sommer.
Bobil er digg. Elsker friheten. Kona, barna og bikkja koser seg også gluggihjel.

Når det gjelder attraksjoner mener jeg Kehlsteinhaus er verd ett besøk. Både bolig og museumet.
Redigert 24.03.2019 kl 17:38 Du må logge inn for å svare
NilsAB
24.03.2019 kl 18:04 671

Er på vei hjem med flunka ny (brukt) Combicamp i dette øyeblikk... Fruen fabler om Ullared...
mishka
24.03.2019 kl 19:06 643

Kehlsteinhaus, ja. Martin Bormans residens ved ørneredet er vel det. Aldri vært der, men høres fett ut. Er visstnok restaurant og biergarten der i dag. Korsika har jeg derimot vært på, med bil. Ferge tok vi over fra Livorno. Virkelig en flott øy, med fantastisk sjømat til middag hver dag. Til lunsj kan man bare kjøre bort til en av de lokale bøndene som står i veikanten og selger frukt så frisk man aldri får se den i Norge. Vannet er så krystallklart at man kan se bunnen på 25 meters dyp. Bobil har jeg aldri hatt, men det høres jo litt fristende ut. Hvordan er det med kjøling om natta i land hvor det lett kan være 33 gr. om natta? Husker barndommen i campingvogn da regnet trommet på taket som inni en skarptromme og svette netter i Søreuropa. Verden har vel gått fremover siden den gang?
Redigert 24.03.2019 kl 19:06 Du må logge inn for å svare
NilsAB
25.03.2019 kl 07:13 561

Regner på taket gjør det nok enda ???