Hundretusener demonstrerer i London for ny Brexit-avstemning

brahman
23.03.2019 kl 15:07 335


"Venter en million brexit-demonstranter i London

Krever ny folkeavstemning

Demonstrantene begynte å samle seg ved 12-tida lokal tid ved Park Lane. Derfra skal de gå i tog til Parliament Square og deretter protestere firan Parlamentet senere på ettermiddagen.

Londons Labour-ordfører Sadiq Khan og det skotske nasjonalistpartiet SNPs leder Nicola Sturgeon er ventet å holde tale foran Parlamentet."

(-Dagbladet)

Brexit handlet opprinnelig for en stor del om innvandringsspørsmålet, og man kjenner til Khan og Sturgeons holdning til dette.
Slettet bruker
23.03.2019 kl 15:21 331

Det er helt opplagt at det må komme en ny folkeavstemning i UK for eller imot EU. For tiden er det flertall for. Dessuten er det så vanskelig. Selv tror jeg på ny avstemning og det er jo ekte demokrati.
atnorhe
23.03.2019 kl 15:30 329

Sadiq khan er valgt av sine muslimske brødre, samt de som ikke ville ha alternativene Han er en sterkt omdiskutert og splittende ordfører, som er aggressiv og i stadige krangler når han opptrer i media, hvilket går greit siden han er muslim.
Hadde en etnisk hvit Britisk ordfører for landets hovedstad oppført seg på samme måte, ville han blitt bedt om å enten skjerpe seg eller tre tilbake.
Han er 99% muslimenes sin ordfører, og slipper å legge skjul på det, siden det blir akseptert i London. Alt han trenger å si er at han er hele byens ordfører, så går det greit.
En skikkelig ufyselig fyr.
atnorhe
23.03.2019 kl 15:50 325

Nei det er ikke "helt opplagt", Britene har hatt en folkeavstemning om ja eller nei til EU, og nei til EU vant helt klart. Britene lever for tiden i sin egen Brexit boble, og er ikke enig om noe som helst. Hvis det kommer en ny folkeavstemning betyr det at de må ha enda en. Best av tre?
De som vil ha en ny avstemning er heller ikke enig om spørsmålet som velgerne sal ta stilling til. De har allerede svart på om de vil bli eller forlate EU, så det gir ingen mening å spørre en gang til.
Skal velgerne lese igjennom Theresa May sin avtale på over 500 sider, og stemme en gang til?
Slettet bruker
23.03.2019 kl 16:04 318

Jeg håper på snarlig no deal exit.
Så kan Norge komme seg ut av EØS, fordi EU trenger oss mye mer enn
vi trenger EU. Det må komme folkegodkjente valgordninger i alle aktuelle
land før det har noen mening å snakke om samarbeid mellom europeiske
land.