APCL - Des appels d’offres ont été lancés pour octroyer (SOSP)?

HP17
APCL 26.03.2019 kl 09:34 3789

Sjekk denne informasjonen Warom prisverdig har funnet vedr. APCL postet på en annen tråd.
Den er så interessant at det fortjener en egen tråd for diskusjon. Går det mot en snarlig løsning der APCL får tilbake SOSP?
(les selv og gjør opp en mening). APCL var in trade 1.48 på mandag, nå bør vel klatringen tilbake dit starte?

Warom - «Her er en litt spennende artikkel fra i går. Her er en google oversettelse som sier følgende”:

*Tenders have been issued to grant one block to African Petrolum*. Already, *seven of the largest companies* in the world have submitted their offers to take back *the other lots*.

Har forsøkt mange oversettelser fra fransk, både med hele setninger og enkeltord, og «konklusjonen» blir den samme. Hvis noen er veldig stødige i fransk, så kan de jo forsøke den originale teksten på fransk.

«Des appels d’offres ont été lancés pour octroyer l’un des blocs à African Petrolum. Déjà, sept compagnies parmi les plus grandes au monde ont soumis leurs offres pour reprendre les autres lots.»
https://magazinedelafrique.com/african-business/entreprises-et-marches/senegal-un-nouveau-code-petrolier/2/

«Med fare for at google ikke er helt nøyaktig med oversettelsen så kan det jo *i denne artikkelen se ut som* om at vi får tilbake SOSP og at *majors nå kjemper om «de andre»*. Det er jo flere ledig der nede, og den interessen burde i alle fall tilsi at vi vil få små problemer med å få med oss en av de store på SOSP.»

Abu Dhabi's PetroNor to help African Petroleum back onto its feet
Australian junior African Petroleum will merge with a company with influential ties in the Gulf.
https://www.africaintelligence.com/aem/business-circles/2019/03/26/abu-dhabi-s-petronor-to-help-african-petroleum-back-onto-its-feet,108350703-gra
Redigert 20.01.2021 kl 00:21 Du må logge inn for å svare
tuja
26.03.2019 kl 09:42 3753

Tror Petronor er nøkkelen til at Senegal og Gambia kommer med forlik. Få på plass sammenslåingen, og det kan deretter komme flere gode meldinger på newsweb.

:)
Warom
26.03.2019 kl 10:07 3642

Uansett tolkning så er jo dette fortsatt en artikkel....hadde noe vært "på plass" for den ene eller den andre, så ville dette vært meldt gjennom *offisielle kanaler*. Dette(sammen med andre ting) gir oss jo bare noe *å spekulere* rundt.

I forhold til denne artikkelen kan vi jo tenke tilbake til i siste år. Vi *vet jo* det var dialog/forhandlinger der de tydeligvis ikke ble enige, men at APCL da kjørte på i voldgift også(sannsynligvis?) for å få fremdrift. De gikk ut med EOI, samtidig som vi gikk til voldgift.

Jeg syns jo det er relevant å stille seg spørsmålet om hvorfor SOSP *ikke er solgt enda*, de gikk ut med EOI i oktober, og meninga var jo at den runden skulle gjøres *før den planlagte* nå i 2019. *Code er klar, Sall er gjenvalgt, hva venter de på*? Og hva venter Total på angående boring ROP?
terningmanden
26.03.2019 kl 10:08 3634

Godt indlæg endnu engang af Warom, som finder gode interessante artikler fra mange forskellige kilder... Tror nu vi først lige skal have en afklaring på den kommende sammenlægning/fusion, så skal kursen efterfølgende nok gå over 1,48 :-)
HP17
26.03.2019 kl 11:26 3499

Det er meget spennende og enhver får tolke informasjonen selv. Nedsiden er liten på dagens kurs og oppsiden er betydelig.
tuja
26.03.2019 kl 14:06 3337

Virker som noen ikke vil at APCL skal stikke nordover. Selger ned hele tiden.
Warom
26.03.2019 kl 14:08 3330

En ting forresten som jeg ikke tror er blitt diskutert mye er dette med garanti, som den nye coden krever. Det kan jo se jo ut til at vi krever SOSP gjeninnsatt, *for så farm out*, altså ikke et forlik hvor *farm out er inkludert*. Tidligere har det *blitt spekulert i*, både fra oss her på forumer og faktisk også selskapet (feks da de ikke forlenget HoT) at et forlik vil innebære en avtale mellom *oss, myndighetene og en ny partner*. Vi ville da gått rett fra voldgift til en mindre andel i lisensen, sikkert 20-30% med carry.

For at det første skulle vært mulig, så måtte vi helt sikkert stille en økonomisk garanti, slik det nye lovverket nå krever. Vi hadde kanskje vært «sjanseløse tidligere», men nå derimot med «midtøsten i ryggen», vil det sannsynligvis være en bagatell.

Nå går de for to prosesser, først forlik (dvs få lisensene gjeninnsatt), så farm out. Det er veldig mye bedre, da det gir oss "markedspris" og ikke "ta til takke med pris", og den muligheten har vi sannsynligvis kun fordi at vi har med oss økonomiske muskler til å stille garantien som kreves:

*With the enhanced financial strength*, the Combined Company seeks to rigorously protect its position in The Gambia and Senegal through reinstatement of its licenses and *subsequent farm-outs to ensure drilling of wells without exposing the balance sheet of the Combined Company*.
http://www.africanpetroleum.com.au/system/files/press/20190319 - stock exchange notice_v final.pdf
tuja
26.03.2019 kl 14:12 3320

Det ser jo enda bedre ut. :)
Warom
26.03.2019 kl 15:01 3239

Fortsetter litt med denne tuja ;)

Må forresten si at jeg er spent på og har tenkt tanken på om ADNOC(*Abu Dhabi National Oil Company*) ønsker å gå inn med oss på lisensene, i så fall tror jeg faktisk ikke noen kan stå i veien for de :)
Det er jo nesten surrealistisk å tenke på, men vi *kan faktisk* være brikken som får et «slikt selskap» inn i dette området. Det står jo *majors i kø der, så det vil ikke være rart om de ønsker det*. 40% av APCL vil vel indirekte eies av samme eier som ADNOC.

Drar man da det litt videre i en *«koko spekulasjon»* der jo Petronor fusjonerer med oss, «ordner forlik», inviterer inn ADNOC, og vipps så sitter midtøsten på mesteparten av både A1, A4 og SOSP. Total, Eni, CNOOC og de andre kommer sannsynligvis ikke til å løfte en finger, da de alle samarbeider på milliarprosjekter i Abu Dhabi.

Som sagt, mulig det er «koko» med ADNOK, men man kan jo egentlig spørre seg hvorfor ikke de skulle være interessert når...:
In July, Kane wrested all responsibility for new acreage from Petrosen, which has now been told to concentrate on development *amid a scramble for equity by all the majors*, with Italy’s Eni waiting to make its debut.

Having joined Total on the Rufisque Deep in August, Petronas of Malaysia now *has its eyes on practically every block, while majors and mid-tiers already active in the country are lobbying for more*.

https://www.upstreamonline.com/hardcopy/1607548/big-oil-poised-for-a-scramble-as-tasty-looking-acreage-on-offer
tuja
26.03.2019 kl 15:10 3204

Du er flink til å finne relevant info. det skal du ha. Og det er til glede for mange. Ellers kan du være inne på noe som faktisk kan bli e n realitet. Så helt "koko" er det nok ikke. Fy fader hvilken spennende tid vi er inne i.

:)
Fluefiskeren
26.03.2019 kl 15:19 3176

Warum

Tror faktisk at det beste er om myndigheten peker ut en major (Total) med APCL som påheng. Da burde alle tre partene være fornøyde. Leteplanene må jo godkjennes av myndighetene og de kan igjen gjøre dette vanskelig for PetroNor (APCL) hvis det ikke er en major. Neppe bestevenner etter voldgiften hvis den går i APCL sin vigør. De VIL ha en major for bl.a å oppfylle ønsker om bistand til landet.
Redigert 26.03.2019 kl 15:21 Du må logge inn for å svare
Warom
26.03.2019 kl 15:28 3135

For å si det slik FF, om ADNOK hadde kommet på banen(via nye PetroNor) så tror jeg vel ikke verken Senegal eller Gambia hadde hatt så veldig mange motforestillinger. Jeg må jo likevel atter en gang si at jeg som andre spekulerer....har ingen fasitsvar, bare spekulasjoner(noe andre må vurdere å kunne være innenfor).

.....men om Senegal og Gambia er stort nok for Total, Eni, Exxon og BP, så kan det vel tenkes at det er stort nok for ADNOC også ?:

https://gulfnews.com/business/energy/adnoc-poised-for-big-push-as-global-player-1.2223706

Adnoc poised for big push as global player
Published: May 19, 2018 15:11
Fareed Rahman, Senior Reporter
Plans to aggressively expand in upstream and downstream sectors
RGTBJØRN
27.03.2019 kl 00:13 2885

Apcl er jo en mus å regne , musa har nå giftet seg med en stor Bjørn. Petronor ser nok muligheten til store gevinster og det drypper vel litt på musa også.
Warom
27.03.2019 kl 17:52 2511

Kopierer over ett innlegg jeg skrev i XI-kanalen for APCL nå i dag.

For de som har fulgt med en stund i APCL8og det er jo mange her) så ble det i forbindelse med «reautersartiklene» og påfølgende artikler i gambiske media sagt at:

“We are not aware of such investments. If they are claiming this, let them prove it,” Permanent secretary Madi Ceesay said yesterday afternoon.

Det hevdes at vi ikke har betalt det vi skulle, og at det også var en grunn for at vi ikke hadde oppfylt våre forpliktelser.

Dette var etter at APCL sa:
«The Company has invested over US$64 million in The Gambia under the Licences, has undertaken extensive technical analysis of the oil resources and remains committed to the exploration and development of the licenced areas.»

Her en ny artikkel fra i dag som baserer seg på ett vitnemål i så henseende:

Bonus Fees Diverted
Another tempting source of funds were the bonus fees paid by private oil companies to the state, ostensibly for training.

For example, *African Petroleum*, then owned by Frank Timis, a Romanian-Australian mining tycoon, *paid $5 million in bonuses to the Ministry of Petroleum*. At least some of these funds, as well as additional bonus payments from another company called Carnegie Mining, ended up in a special account the ministry held at Guaranty Trust Bank.

Jammeh was a co-signatory on that account with then-Petroleum Minister Sirra Wally Ndow-Njie. In 13 transactions ranging *from $100,000 to $520,000, $3.9 million was withdrawn, largely by Ndow-Njie, to be paid out in cash or to unknown beneficiaries between 2015 and 2016*.
Ndow-Njie told the commission she withdrew the funds on the president’s instructions.

“I was helpless,” she said. “You can imagine what would have happen to me if I were trying to [defy] his directive.”
Fra den samme artikkelen kan man jo ta med seg:
«More than *$55 million in illicit transactions were made using the oil company’s accounts*, according to bank statements, presidential directives, and other confidential government correspondence.»

https://www.occrp.org/en/greatgambiaheist/the-state-company-that-fell-prey-to-the-president

Her kan vi jo gjerne lure på om det er *APCL som har sitt på det tørre* eller om det er den *Gambiske staten som har rett*. Jeg personlig er imidlertid helt overbevist om at det er APCL som har all den dokumentasjonen som skal til(over årene) på hva vi har betalt(og hva det skulle gå til)…..og i tillegg kan bevise det.

Dette er vel egentlig bare med å underbygger at det kan se ut som(som en del av flere) om at vi har en bra case når det gjelder Gambia.

Poenget er vel mer det at det er vel ikke *helt sikkert at Gambia har helt kontroll* i papirene sine(noe jeg helt klart tror APCL har).
thief
27.03.2019 kl 18:08 2478

Beviser vel bare det vi hele tiden har visst, ingen har spesielt kontroll på noe i Gambia:) Og det hadde de ikke på kontraktene heller,tap 41(5)! Jo mer som kommer frem, jo mer stoler jeg på JP/APCL! Tror vi går noen fine uker/måneder i møte! Iallfall når vi nå oxo får inn hjelp fra petronor,tror de løser uenighetene som har vært mellom apcl og myndighetene!Forliket kommer nok nærmere og nærmere!
Mrhifi
27.03.2019 kl 19:08 2383

Nu skal vi have lidt sjov WAROM!!!! HE HE....READY 3,2,1 GO



Innlegg av: Mr.hifi (22.08.17 09:26 ), lest 4975 ganger
Ticker: APCL
Apcl....

retssag/bevisførelse/korrespondance.

tror i Gambia kan fremlægge al
den korrespondance der var i 2016???

Kan Gambia bevise at apcl havde mulighed for at opfylde sine forpligtelser i 2016 i et ekstremt diktatur styre????

Kan Gambia bevise at de har besvaret henvendelser og korrespondance fra apcl i 2016 ?????

Har Gambia det fulde overblik over sagsbehandlingen i casen under diktator Yamaha????





Innlegg av: rischioso (22.08.17 09:41 ),

lest 3330 ganger
Ticker: APCL
Endret: 22.08.17 09:44
RE^1: Apcl....
retssag/bevisførelse/korrespondance.

NEI!

NEI!

NEI!

NEI!

Fordi man ikke kan utgå fra at Jemmeh tok en "handover" med Barrow før han stakk av med statskassen...)

OG, har den nye regjeringen et ansvar ovenfor kontraktsinngåelser som er inngått med den forrige regjering?

JA!
Citat slut...

Have No Illusions....
Lot of Legal advice..

2019....Dont mess with Mr.hifi....ha ha...Im Back .
Redigert 27.03.2019 kl 19:14 Du må logge inn for å svare
Warom
27.03.2019 kl 19:19 2358

Hehe, du er nå i alle fall en «fargeklatt» i en ellers «grå hverdag» :)
Mrhifi
27.03.2019 kl 19:27 2339

He he, Tak og det hele retur til dig ....tror det er særdeles svært for new Gambia goverment at have overblik over Hvad der skete 2016 under det gamle Yamaha diktator styre!!!! Så det var oplagt at tilføje lidt gamle tråde til din research.....Thumbs Up...
Warom
27.03.2019 kl 19:34 2319

Det var også en god oppfølging?
Mrhifi
27.03.2019 kl 19:49 2284

Riskokeren Aka/rischioso vil sandsynligvis reagere på det gamle indlæg!!!
what have i done??? Ha ha...
Redigert 27.03.2019 kl 19:51 Du må logge inn for å svare