Trey Gowdy har bestemt seg for å slutte?

Mortenxx
TRUMP 31.01.2018 kl 23:06 830

Dette kom som en overraskelse. Han ble forfremmet til stillingen som Chairman for House Oversight Committee i juli/august 2017. Han var på vei oppover og var stort sett respektert av de fleste -- både av demokrater og republikanere. Han ble ansett for å være "mer normal enn mange andre". Han er mislikt av de mest hardcore "Trump loyalists".

Han har varslet at han ikke kommer til å stille til gjenvalg i 2018 -- at han foretrekker å gå tilbake til justis-systemet (som public prosecutor eller i annen stilling). Han mener at han vil gjøre mer nytte for seg i en slik jobb enn som politiker -- at han er bedre egnet for de spillereglene enn for politiske spilleregler.

Det er mulig at han sikter seg inn mot en stilling som føderal dommer. Det er ett av de karriere-valgene man har hvis man har bakgrunn som public prosecutor. Da behersker man stort sett fagområdet kriminal-saker like godt som dommerne gjør det. Man kan lett sette seg inn i resten av fagområdene som føderale dommere har ansvar for.
Mortenxx
31.01.2018 kl 23:19 817

Trey Gowdy er foreløpig sistemann i en lang rekke republikanere i House of Representatives som har trukket seg eller som har varslet at de ikke stiller til gjenvalg i 2018. Førstemann ut var Jason Chaffetz, den forrige Chairman i House Oversight Committee (før Trey Gowdy). Han varslet at han kom til å trekke seg i mars/april 2017 og trakk seg noen få måneder senere.

Det ihvertfall 8 andre komite-formenn som har varslet at de ikke stiller til gjenvalg i 2018. Totalt så er det ihvertfall 35 representanter blant republikanerne som enten har trukket seg eller som har varslet at de ikke stiller til gjenvalg.