II-REGELVERKET

Volf
STB 02.04.2019 kl 09:27 964

II-REGELVERKET
Oslo (TDN Direkt): Finanstilsynet har oversendt høringsnotat til Finansdepartementet med forslag om endring av Solvens II-forskriften når det gjelder kapitalkrav for boliglån. Tilsynet foreslår å fastsette et gulv på 30 prosent i beregningen av tap ved mislighold, slik at kapitalkravet for motpartsrisiko beregnes med et gulv på 4,5 prosent av lånets verdi.

Det fremgår av høringsnotatet fra Finanstilsynet.

"Dette gulvet gir et kapitalkrav for motpartsrisiko som tilsvarer kapitalkravet for banker for alle lån med belåningsgrad under 80 prosent. Som følge av forutsetninger om samvariasjon (diversifisering), vil effekten av denne tilpasningen på det samlede kapitalkravet normalt være vesentlig lavere enn for banker, og vil variere mellom ulike forsikringsforetak avhengig av hvilke øvrige risikoer foretaket er eksponert mot. Tilpasningen vil derfor ikke fjerne arbitrasjepotensialet, men er et skritt i riktig retning", skriver tilsynet.

Videre fremgår det at Finanstilsynet ser det som hensiktsmessig å etablere et gulv nå, som eventuelt kan heves i fremtiden dersom utviklingen tilsier at det er behov det. Tilpasningen har ikke vesentlig effekt på foretakenes solvenskapitaldekning i dagens situasjon, opplyses det.

"Gitt dagens nivå på boliglånsporteføljene i foretakene er effektene av en slik tilpasning altså begrensede. Dette gjelder både samlet sett og for enkeltforetakene med størst boliglånsportefølje. Effekten vil være større dersom omfanget av boliglån i forsikringsforetakene øker vesentlig. Tiltaket vil bidra til finansiell stabilitet ved at det stilles kapitalkrav til både banker og forsikringsforetak som gir utlån med pant i bolig", skriver tilsynet.

ØT, finans@tdn.no

TDN Direkt, +47 21 95 60 70
Volf
02.04.2019 kl 12:28 925

STB:PARETO SECURITIES HØYNER KURSMÅL TIL 70 FRA 65
Oslo (TDN Direkt): Pareto Securities oppjusterer sitt kursmål på Storebrand-aksjen til 70 kroner fra tidligere 65 kroner. Hold-anbefalingen fastholdes, ifølge en oppdatering fra meglerhuset datert mandag 1. april.

På bakgrunn av sterke aksjemarkeder og strammere kredittspreader øker Pareto sine Storebrand-estimater før første kvartal 2019 før kvartalsrapporten 8. mai.

I sum oppjusterer meglerhuset sitt resultat pr aksje-estimat for 2019 med fem prosent, mens for 2020-2021 høynes anslaget med to prosent, fremgår det av oppdateringen.

ØT, finans@tdn.no

TDN Direkt, +47 21 95 60 70
Slettet bruker
02.04.2019 kl 13:14 896

Og hvor stor prosentandel er Solvens II-forskriften idag?

Eller er dette et nyetablert gulv?