Nikola överger fuelcell

Slettet bruker
NEL 04.04.2019 kl 21:42 5707

Nikola kom inte överens med Powercell om fuel cell.

Utan Powercell som har den bästa stakken på marknaden, kanske den enda fungerande, så faller idé med Nikola. Vad sker nå?

1. Nikola skifter till batteri.

2. Nikola går in i en tyst tillvaro, og sakta inser alla att detta är en bluff. Om 2 år från nu ser vi tillbaka och undrar hur vi kunde vara så dumma.

Jag tror på alternativ 2. Lycka till sälj er ut ikväll på tradegate eller tidigt imorgon när Oslo börs öppnar ( alla har inte sett sambandet än, hehe)
Redigert 20.01.2021 kl 23:59 Du må logge inn for å svare
Sann
05.04.2019 kl 10:47 1610

Din kompetanse på disse selskaper er under pari. Du omtaler selskaper som om du vet mer enn de fleste som faktisk har brukt av sin tid til dette. Hadde du brukt mer av tiden til å sette deg inn i selskapene bedre hadde du også lært hvordan navnene på disse staves. Nikola er kanskje et annet selskap enn det du omtaler som Nikkola??
Sann
05.04.2019 kl 10:55 1581

Og det er heller ikke Power Cell sine produkter, mange aktører her og flere vil det bli. Det samme gjelder Nel men forskjellen her er at Nel pr idag er verdensledende og konkurransen vi ser er positiv da fokus på hydrogen vokser. Det er kun dine meningsfeller som mener at hydrogen ikke tar førsteplassen i den grønne trenden globalt. Og dere er det ikke mange av og jeg tror de eneste finnes på dette forumet.
Slettet bruker
05.04.2019 kl 11:00 1561

Lytta til deg, xyz, og trodde du hadde noe klokt å komme med. Men tok grundig feil der. Hva er egentlig din agenda - kan du svare -ærlig - på det?
Ajax1
05.04.2019 kl 11:00 1557

Men skal ikke være historieløs. Det er riktig å Hydro var igang med teknologi rundt hydrogen som energibærer tidlig (1923 er sikkert et riktig årstall), Men for NEL som har overtatt stafettpinnen rekker det med å se tilbake til høsten 2014, da ble NEL notert til til NOK 0,63. Siden har det vært mange aksjeutvidelser, men NEL aksjen har likevel økt i verdi til nærmere NOK 6 idag. Pengene som er tilført er blitt brukt til oppkjøp, og bygging av fabrikker for økt produksjon.
Det virker vanskelig å overbevise noen om at et vekstselskap med ambisjoner nødvendigvis må investere i økt produksjon, og senere inntekter på sine produkter.
Ja det er riktig at NEL har underskudd, det er fordi ekspansjonen til selskapet koster mer enn inntekter på sine produkter. Det er der pengene til investorer som deltar i emisjoner blir brukt. Disse investorer ser et vekstselskap i NEL hvor de tror at deres investering vil gi avkastning. Avkastning gir det allerede nå i form av økt aksjeverdi selv om utgifter fortsatt er større enn inntekter. Det er ikke uvanlig at et industrieventyr starter med at investorer tilfører risikovillig kapital i en oppbyggingsfase.
Men å hevde at NEL har overlevd på emisjoner siden år 1923 burde være for grovt å påstå selv for de værste NEL/hydrogen pessimister ?
Redigert 05.04.2019 kl 11:21 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
05.04.2019 kl 11:03 1538

Takk, Ajax, noen kloke innlegg er det da på denne tråden
really
05.04.2019 kl 11:30 1464

Nå er vel påstanden om at NEL er verdesledende litt tynn. De har for eksempel ikke levert velding mange % av hydrogenfyllestasjonene som er levert de siste årene. Men med Nikola kan de bli størst, i hvert fall en stund. Teknologisk på elektrolyse ligger de helt i toppskiktet. Men at NEL kan bli stort er sannsynlig med den bølgen av H2 som ligger foran oss.

Tigeren har sine 21 grunner til det. Men det er ikke vanskelig å finne 21 grunner for hvorfor de ikke kan bli det og hva som kan gå galt. Og Nikola kontraktens utforming og Nikolas maktposisjon ift NEL inngår der, selv om i en periode vil NEL være kritisk for Nikola også. Som sikkert vil føre til at Nikola vil sikre seg flere leverandører etter hvert.

Og patetisk er den som bare velger å fokusere på en side av en sak og hevder at en forvalter hele sannheten. Ditt nick indikerer kanskje at du hører hjemme der?

Selv har jeg tatt pause i NEL etter et meget hyggelig bekjentskap i nesten et år, med avkastning jeg bare kunne drømme om. Jeg opplever risikoen som for høy med den verdsettingen aksjen har nå. Jeg tror ikke inntjeningen kan forsvare verdien når de kommer så langt frem at de tjener penger, det er minimum 2 år til, og krever at de lykkes med noe de ikke har gjort før, bygge et helautomatisk produksjonsanlegg for elektrolyseanlegg. Det er nok av eksempler på at å gå fra ganske liten, manuell operasjon til en stor helautomatisk har gått helt åt skogen. Den risikoen får andre ta.

Aksjekursen mener jeg ikke så mye om, bortsett fra at den ikke har bakkekontakt nå. Men fantaster har dratt aksjer til fantastiske høyder før, og lederen i NEL kan mye om det etter sin tid i REC.
Redigert 05.04.2019 kl 11:31 Du må logge inn for å svare
Ajax1
05.04.2019 kl 11:39 1452

Bruker å være tilbakeholden om kjøpsråd, det fordi ingenting er sikkert i aksjemarkedet ? Men med sitt produkt og renommé tror jeg Powercell er underpriset idag etter siste dagers nedgang. Jeg har ikke penger for handen nå, men tror at PCELL kunne være være et bra bet nå ?
rischioso
05.04.2019 kl 12:08 1400

Man glemmer fort slike påstander når man ser på kvartalsregnskapene og alle emisjonene - da faller en slik uttalelse på sin egen urimelighet ...