Rec. Kina - Usa veldig snart i boks innen kort tid.


I et brev til Donald Trump har Kinas president Xi Jinping beskrives «betydelig fremgang», og ba om at forhandlingene fullføres så snart som mulig. Det er nå ventet at det vil komme detaljer om et toppmøte innen kort tid.

https://aksjelive.e24.no/article/WbvKqG

Ikke rart at Rec har tatt turen til Usa.

Lov å anta at 0,85 passeres i dag.

Enkelte av shorterne har satt shorten langt ned på «50-tallet». Disse bør nå begynne å reagere.
Redigert 05.04.2019 kl 08:14 Du må logge inn for å svare
laser
05.04.2019 kl 08:27 5402

En av shorterne har startet tilbakekjøpet - vi får se om utviklingen fortsetter
Falco1
05.04.2019 kl 08:31 5369

Er i pluss igjen over 80 øre men har overhodet ikke tenkt å selge en eneste aksje i denne. Shorterne har ødelagdt aksjen over tid nå er det tid for reprising. La de svi skikkelig.

Synlig over 170 millioner short-aksjer som evt. skal dekkes inn, og "ingen ved sine fulle fem" som selger før kurseksplosjon på mer-og-mer sannsynlig handelsavtale (der polysilicon er en av et par håndfulle uttalte forhandlingspunkter)..... Dette bør, kan og forhåpentligvis vil bli spennende og ikke minst; morsomt :o)
Falco1
05.04.2019 kl 09:21 5218

Utrolig nok får man kjøpt under krona enda.
Falco1
05.04.2019 kl 09:24 5154

Deilig med snitt på ca 77 øre her mens andre svetter og jobber med kursen.

Det aller vanskeligste er enda bunnfrosset og behøver plenty sommersol, i verste fall et år til, før detaljavklaringer kan finne sted.
Men , ....det kan ikke kunngjøres utad.

Heldigvis, ang kjerneproblematikken på nære fem prosent, - kan man anta at den ramma kan tolkes tydelig nok, til at veien videre settler seg kontrollert uten sammenbrudd på ferden videre... Ting tar tid, særlig med Kina - alltid, som har stålsatt seg uakseptable målsetninger ww.

Svært alvorlig fase nå, enn så positivt meget og mangt tilsynelatende enn virker........

Handelskrigen må uansett tones vesentlig ned kommende uker, håper det blir å gavne REC.

---------------------------
KINA HAR IFLG DT STJÅLET OG PRESSET TIERVIS AV ÅR - UTEN ENDE - VONDT Å VENDE!
USA og Kina jobber med å få en ende på den langvarige handelskrigen mellom landene etter at Trump i fjor hevet tollen på kinesiske importvarer med den begrunnelse at Kina stjeler eller presser utenlandske selskaper til å dele teknologi og patenter. Det har rammet handel av alt fra soyabønner til medisinsk utstyr.


Redigert 05.04.2019 kl 10:39 Du må logge inn for å svare

Ja, sett hen til hvor vi er i dag sammenlignet med hvor vi har vært i handelskrig-/tariffperiferiet de seneste årene, så burde vi vært over der vi var for bare et år siden (da aksjen var på det dobbelte av i dag)...
Redigert 05.04.2019 kl 09:43 Du må logge inn for å svare

Kan bli ett totalt KAOS neste fire ukene, Volumet ser lovende ut så langt i dag, kommer en «god melding» fra Rec så blir det artig å følge bevegelsene og volumet bootene kommer til å starte opp,
Ingen shortere har tjent ei krone før aksjene er tilbake på konto, klar til overlevering utlåner. Først da kan kalkulatoren startes

Det overrasker meg at REC står så og si stille (gått under 10 % den siste uka), mens utsiktene til en bra handelsavtale (hvor polysil er med, kanskje til og med løfter om økt import som det hevdes i en avisartikkel) hele tiden blir bedre og bedre. Resten av markedet responderer som forventet og børsene verden over øker. Dette til tross for litt ymse av makrotall. Mens REC står 'nesten' stille.

Det meste av forklaringen her er selvfølgelig at shorten øker. Hvorfor øker den? Det kan være flerr grunner til det. 1) Shorterne prøver 'manipulere' de som er bull. Kall det gjerne støttekjøp (akkurat det samme som store innsidere når de øker innsatsen med noen små prosent). Ikke noe feil ved det, det er i utgangspunktet ikke noe verre for enn vanlige støttekjøp. 2) Shorterne vet at de fleste som er bull er fornøyd med 20-30% brå gevinst (intradagsgevinst). Nesten uavhengig av hva utgangspunktet er. Årsaken til at jeg sier det er at jeg tror det er få som har gjort seg opp en mening om potensiel mellomlangsiktig ebidta og hvordan denne skal prises. Dermed er risikoen til shorterne mindre enn den ellers kunne vært. Altså, om REC er 70 øre eller 100 øre rett før en avtale blir offentliggjort, vil shorterne få kjøpt tilbake like mye i løpet av 20-30% oppgang. Så lenge det ikke har kommet en endelig avgjørelse kan det altså lønne seg for shortene å holde aksjen nede til tross for at sannsynligheten for en god handelsavtale øker. Så lenge omsetningen er lav er det også relativt enkelt/billig. 3) Andre fundamentale forhold. Kan andre fundamentale forhold oppveie for de positive effektene en handelsavtale kan gi? a) Polysil i Kina har gått noe ned de siste to-tre ukene, mens polysil utenfor Kina har gått kraftig opp. På lang sikt er de kinesiske prisene klart viktigst og slik sett er utviklingen i polysilpriser i utgangspunktet negativt. Men b) det har også kommet mange nyheter i det siste som tilsier at produksjonskostnadene til alle andre produsenter ligger langt over dagens priser. Det er kanskje noen få enkeltfabrikker (inkl ML ved full produksjon og JV), totalt max kanskje 100 000 MT, som kanskje kan klare det etterhvert. Det forteller meg rimelig klart at prisene må opp igjen. Raskt. Dette er positivt. Det viktigste som forløpende resultater fra konkurrenter har fortalt meg er imidlertid c) at ML er så til de grader vil konkurransedyktige under rettferdige handelsbetingelser. Dette er også svært positivt. Andre ting som d) skattesaken har også endret seg svakt positivt. Dvs, jo lenger tid det går uten at man hører noe, jo mindre sjanse er det for at REC får noen straff i det hele tatt. En eventuell straff blir uansett forskjøvet tilsvarende lenger frem i tid. Noe som er positivt i seg selv. Det har også vært snakk om e) en mulig økning av capex blant annet pga mono/multi problematikken. REC sier selv at dette ikke er nødvendig. Foreløpig kjøper jeg den forklaringen (se også tidligere post om mono/multi). Det er ihvertfall ingen endring i denne informasjonen i det siste.

Totalt sett er andre fundamentale forhold i verste fall svakt negative. Jeg legger da stor vekt på nedgangen i polysilpriser. Andre fundamentale forhold er uansett langt svakere enn de positive effektene en handelsavtale vil gi (nedgangen kan heller ikke vare lenge). Husk også at med utgangspunkt i en total verdi på under 2 milliarder Nok så er allerede rekordlave polysilpriser priset inn og vel så det) . Dvs at jeg tror årsaken til økningen i short er punkt 1 og/eller punkt 2. Eventuelt en grov feilvurdering av hvilke muligheter en handelsavtale vil gi.

For øvrig; at polysilprisene øker utenfor Kina er egentlig svært spennende. Det er delvis pga økt kvalitet på polysil utenfor Kina (ifølge energytrend), som igjen kan bety at REC har økt salget av høykvalitetspolysil. Men, det kan også delvis være at markedet utenfor Kina får en naturlig boost, i forkant av bortfall av tariffer. Med et åpent kinesisk polysilmarked kan polysilkunder utenfor Kina ønske å øke 'bufferen' noe. Samtidig som det er siste sjanse til å få kjøpt polysil til reduserte priser. Dette vil da også i så fall øke salgsvolumene. Eventuelt så har batteriindustrien allerede blitt en faktor. Alt dette er rene spekulasjoner fra min side, men det er ikke noe feil med logikken. Og, i så fall kan det forklare hvorfor REC ikke har stengt ML. Økte volumer til betydelige økte priser betyr reduksjon av lager og godt tiltrengte cash i kassa. Jeg synes det jo er rart at ML ikke har stengt så lenge REC visste bare noen dager etter siste styremøte at handelsavtalen ble utsatt til tidligst andre halvdel av april (de visste før avgjørelsen at det ble tidligst slutten av mars). Planen var jo å stenge ned kun mars og april uansett. Det var altså ingen risiko å midlertidig stenge ned slik som planlagt. Alternativt til økte volumer og økte priser er at styret vet noe konkret om innholdet i avtalen. Begge alternativer er superbra for REC. Det kan også være begge deler. Har noen andre en formening om hvorfor prisene jevner seg ut? Eller noen andre forklaringer på hvorfor REC ikke har stengt ned ML så lenge dette var planen, per 1 mars (og uansett ikke skulle vare lenger enn 30 april)?

Hvis REC får økt/er stabile i forhold til cash i q1/q2 samtidig som det kommer en handelsavtale så kommer short virkelig til å gå på en smell.
Sann
05.04.2019 kl 09:46 4906

Utrolig at noen tror en handelsavtale vil løse noen problemer for Rec og deres virksomhet. Mange vil få seg en overraskelse her.
Falco1
05.04.2019 kl 09:48 4879

Som selskapet selv sier vi er mere enn klare for stor innrykk i Kina. Kanskje flere her burde lære seg å lytte på selskapet og ikke små spirer her inne som lager sitt eget skremsels scenario.

Om du har lyst på en Scanship reise, er det kun REC som kan kopiere denne på kurslisten innen kort tid. Blir for dumt å ikke være inne her nå, selv om dette har vært aksjen du har skyd som pesten til nå. Vakker mulighet.

Gode nyheter - utsikter vil alltid ha en effekt på kursen når bekreftelsen kommer. Det er tiden etter gode nyheter som vil vise hva realiteten er. Blir alltid feil å dømme i forkant. Om et år vet vi svaret og da vil det alltid være noen som slikker sine sår og andre som gnir seg i hendene og "gnir" seg på magen :)
Airbag
05.04.2019 kl 09:59 4722

Da er eg blitt REC'er igjen. Utrolig spennende!

Trenger et brudd over 0.74 nå.
Redigert 05.04.2019 kl 10:00 Du må logge inn for å svare

Jeg satser på at bedre fremtidsutsikter for REC , får topp 20 og noen flere langsiktige investorer til å ta en større plass frem mot sommeren, skulle det skje litt gradvis, så blir dette artig
Redigert 05.04.2019 kl 10:11 Du må logge inn for å svare
Inord
05.04.2019 kl 10:09 4626

Lykke til alle Recere.

Nå er det kun å sitte i ro i skuta, hvis man har kjøpt seg inn nede på under 0,67-0,7.
Så får vi se hva som skjer.
Ikke annet å gjøre, her blir det ikke sluppet noen nyheter om silisium før det kommer detaljer om en ferdig avtale.
Redigert 05.04.2019 kl 10:11 Du må logge inn for å svare

Husk - Butte alene er verdt krona ! Ingen grunn til å selge...
Flyers
05.04.2019 kl 10:17 4540

Elkem leverer jo silisium til Tesla, allerede. Noen som har fått ned seg dette:
https://forum.hegnar.no/thread/25505/view/435282#__top
KAWAS
05.04.2019 kl 10:28 4478

Gode refleksjoner MK.
bare for å understreke min enighet med deg angående markedsprisene så er de åpenbart ikke bærekraftige. Her må det komme en korreksjon. Jeg funderte på om at det kan ha noe med at kineserne ønsker en handelsdeal med USA på poly for å erstatte egen svært forrurensende produksjon. Disse produsentene som "skal vekk" og ertsattes med f.eks. amerikansk poly dumper muligens ut det de har på lager siden det er bedre å få noe enn igenting av varelagrene. Dett medfører en kalddusj på markedet på kort sikt, men som vil korrigeres etterhvert.
Sann
05.04.2019 kl 10:36 4428

Hvem av de store selskapene vil handle av et underfinansiert selskap når det finnes andre selskaper som er langt mer kapitalsterke enn REC, som Dow, wacker m.fl. De har muligheten og den teknologien som markedet etterspør.

Mye mulig at Rec prises til 2,5 milliarder +, allerede før handelsavtalen signeres,
Vi får se

Greit volum så langt i dag
grabein
05.04.2019 kl 10:47 4358

Det er ikke mange kunder som skal til for at REC skal få rullering på varene sine. Kina er et stort land.
nemi's
05.04.2019 kl 10:49 4345

"For øvrig; at polysilprisene øker utenfor Kina er egentlig svært spennende. Det er delvis pga økt kvalitet på polysil utenfor Kina (ifølge energytrend), som igjen kan bety at REC har økt salget av høykvalitetspolysil. "

Du er hjelpeløs! Vet du ikke at ROW-markedet for solar ingot- og wafer-produksjon er 3%? NEI, DET VET DU IKKE!

Og andelen er enda mindre nå, et kvartal senere. Og det er budskapet REC også presenterer på sine investeringskonferanser, og forklarer hvorfor ML står i umiddelbar fare for å avvikle produksjon av FBR. Uten Kina er det slutt. Nemlig.

Her er de 3%: https://www.energytrend.com/research/20181224-12906.html

Du høres ut som Anton... helt prima at REC nå er omstilt til å selge i ROW.

...polysilprisene øker utenfor Kina er egentlig svært spennende...

Igjen: uten Kina er det slutt. Bare spør TT.

Tullebukk!
Falco1
05.04.2019 kl 10:51 4324

Hvorfor svare disse nickene i det hele tatt de har null kompetanse i Rec og innleggene dems er null verdt. Overse dem og de blir borte kun tradere som vil kjøpe aksjer av dere.

Nemi, mener du da at den dagen handelsavtalen signeres og Kina er åpnet opp for REC, så er dette katastrofe for shorterne da ingen trodde dette kunne skje???

Er det slik shorterne har satset blir det artig fremover,,,

Redigert 05.04.2019 kl 10:57 Du må logge inn for å svare
dor123
05.04.2019 kl 10:59 4254

jada, nå kommer ho!!!
Garanja
05.04.2019 kl 11:08 4220

I følge Nemi er det ingenting som kan redde REC. Alle som måtte mene noe annet regner han som idioter.
Redigert 05.04.2019 kl 11:09 Du må logge inn for å svare
Falco1
05.04.2019 kl 11:15 4164

Skjønte for lenge siden at Nemi nicket sitter her kjøpt og betalt for å skremme små aksjonærer med klipp og lim. Derfor blokkert for lengst.

Nemi,

Hold deg til å kommenter sunsir. Jeg snakker om kortsiktig (og mer enn kortsiktig, dvs i q1). Da er selvfølgelig row og utviklingen her være svært viktig. Videre, 3% er uansett feil. Men viktigere, som jeg har nevnt for deg før, går ikke an å kun vurdere etterspørsel, du må vurdere tilbud også....

Nå går det oppover for oss Recere, over 0,80 i dag.

Lykke til......

Rec skulle ALDRI vært her nede, 2,5 milliarder++++ skulle kunne forsvares i de mørkeste tider, nå skal det oppover fremover mot sommeren

Ja det gjør det :)
Vekter betydelig over til GIG før omsatt siste. Motsatt not!
Redigert 05.04.2019 kl 11:50 Du må logge inn for å svare
nemi's
05.04.2019 kl 12:10 3842

TT sa ettertrykkelig 12.feb at i virkelighetens verden fantes det absolutt ingen investeringsplaner for økt (mono) wafer-kapasitet utenfor Kina. ROW finnes knapt med sine 3%. Og tilbud i ROW finnes ikke fordi ingen etterspør lenger multi, som en gang ble produsert i ROW. REC Group i Singapore er store... blant de 3%.

Hør Q4 presentasjonen en gang til. Og siden du ikke har hørt og forstått budskapet on tilbud og etterspørsel, bør du høre hva REC sier om nettopp det.

Ingen investeringsplaner i ROW !!
allers
05.04.2019 kl 12:16 3803

Passeres 0,8 innen kl 16:00 i dag.
Det ser endelig en del lysere ut for REC

Det Freddan i dag ☠️☠️☠️
pusimiga
05.04.2019 kl 12:24 3738

kommer 80 i dag,neste over 1 kr

Nemi,

Hvorfor kværrelurer du hele tiden? Hvorfor ikke spørre deg selv følgende idtedet; ok, planen var å stenge ned ML midlertidig i 2 måneder (mars-april). Eneste unntak var hvis en handelsavtale ble inngått. Det ble det ikke. Samtidig visste man nesten med engang at en avtale ikke ville bli inngått før tidligst i andre halvdel av april. Altså omtrent da de uansett ville sette igang driften. Hvorfor har de ikke stengt? Det var snakk om 2måneder. Prisene i Kina har til og med gått ned etter 1 mars, mens prisene i row har gått kraftig opp. Har du noen formening om hvorfor? Og helst ikke kom med pjatt og svada om at den og den er inkompetente. Det blir for tullete. Håper du ser den...
Redigert 05.04.2019 kl 12:40 Du må logge inn for å svare