Vad händer på kort sikt?


FPSO-en ligger vid kaj i Hambantota hamn, Sri Lanka, för ombyggnad.
Vi väntar på Aker Energy´s accept av optionen för FPSO Dhirubhai-1. Accept ska ske innan 1 maj men kan göras efter detta datum till högre kostnad.
Se:
https://www.oceanyield.no/Investor-Relations/Press-releases/Inside-Information/Ocean-Yield-ASA-enters-into-option-agreement-with-Aker-Energy-AS-for-a-long-term-bareboat-charter-of-the-FPSO-Dhirubhai-1

OCY har enl.TA brutit igenom triangelformationen (rätvinklig) vid 65,- och ligger i en stigande trendkanal, dock med avtagande volymsiffror. Aktien visar ändå sådan styrka att en ny bottenformation bildas över 65,-. Nästa motstånd ligger vid 67,- och därefter vid 70,-.

När accepten från Aker Energy blir verklighet antas en kursresa nordöver. Fram till accept när nu FPSO ligger vid kaj sker de sista beräkningarna vad gäller kostnaden för ombyggnationen vilken även är underlag för leasingkostanden under de 15 år som "bareboat charter" -avtalet omfattar.

OCY har snart alla skepp i charter och det bådar gott för alla inblandade parter samt ett gott "utbytte".
rolas
05.04.2019 kl 21:18 5514

Hvor mye betalte ocy ut i utbytte pr.aksje ved siste utbytte?
Betaler de utbytte kvartalsvis ?

Utbyttet som ble utbetalt 15. februar var 0,191 dollar, eller 1,65 NOK.

Betaler ut kvartalsvis ja. Neste utbytte kommer rundt 20/5, sånn ca. Bare å hamstre :-)
rolas
05.04.2019 kl 22:39 5433

Jobber med saken :-)
donolini
07.04.2019 kl 00:36 5166

ocy vil fortsette å betale minst USD 0,191 som kvartalsvis utbytte. dette er en pengemaskin, og 10% til eierne i løpet av et år.
go, go!
gratis penger.
Redigert 07.04.2019 kl 00:39 Du må logge inn for å svare
donolini
07.04.2019 kl 00:47 5155

"kort sikt" ???

her må man ha testikler nok til å se lang sikt. ocean yield er en pengemaskin, og vil gjøre alle aksjonærer rike i det lange løp.
"hei, hei, warren buffett". dette er slikt han liker: money makers.

at dhirubhai ikke er på kontrakt er en fjert av et problem i det lange løp. her snakker vi om et selskap som sikter mot 100 fartøy de neste x år, og da er en FPSO som ganske sikkert kommer til å få kontrakt med aker (men ikke har det ennå) et mikroskopisk "uromoment" i et kursbilde som peker rett opp.

ocean yield er en utbyttemaskin: en vinner.


kjøp!

Redigert 07.04.2019 kl 02:28 Du må logge inn for å svare
all4one
07.04.2019 kl 12:39 4994

Warren Buffet liker verdiaksjer. Godt modne selskaper som veldrevet gir overskudd år etter år. Han handler typisk på PE under 10. Han bryr seg mer om sunn økonomi enn høyt utbytte.
Sist GM når de lå rundt 32 dollar. Vurderte dem da, men hadde ikke guts pga liker ikke luksus-konsum som ny bil faktisk er. Mulig jeg tar noen lodd om prisen kommer ned hit igjen.

Jeg vil si Orkla hadde vært mer i hans gate om prising og drift av selskapet hadde vært bedre.

Det var en tabbe for meg med GM da kursen spratt opp etter kvartalsrapport og litt hausing fra Buffet som igjen hadde posisjonert seg i aksjen. Ligger på 38 nå?
Betaler kvartalsvise utbytter i hvert fall.

Forrige kvartal brukte OCY penger fra EK for å betale aksjonærene et stabilt utbytte. Det går ikke i lengden.
Personlig tror jeg FPSO snart bekreftes til jobb for Aker-konglomeratet, men er noe usikkert før kontrakten er signert.
Var en gang i mai intensjonsavtalen gikk ut?

Jeg liker Ocy og har derfor over 2000 aksjer jeg ligger med ca. 7% gevinst på. Den gevinsten kan forsvinne som dugg for solen, men signeres en lang kontrakt vil kursen gå.
Ocy, en ungt selskap, har også et uttalt mål om å vokse videre.
De er altså et vekstselskap. Det motsatte av et modent selskap.

Aksjen kan også reagere på større bevegelser i handelskonflikten mellom Kina og USA, og oljeprisen.
Utleie av skip er forholdsvis sikkert, men kan smelle ned om resten av markedet går ned. Siger opp om handelskonflikten roer seg.

Før short-registeret ble innført lånte noen store ut mengder med OCY-aksjer. Kursen falt i gulvet.
Det var nærliggende å tro dem som på den tiden gruste kursen samarbeidet. Mener å huske kona til Røkke kjøpte en betydelig mengde aksjer på lave kurser den gangen, men det er bare spekulasjon. Gidder ikke lete opp.

Røkke har en annen strategi enn Spetalen som går for kortsiktig gevinst. Røkke gjør som Fredriksen, selger seg sakte opp eller ned i selskaper.
Litt utlån til short, får renter og billigere aksjer. Se hva Fredriksen gjør i Axa nå.

Det er ikke uten grunn at noen innførte begrepet «Røkke-rabatt» for noen år siden. Ca 10% rabatt pga krumspring fra en kapitalsterke og kynisk eier som gjør det han tjener best på selv.
ynot
07.04.2019 kl 13:47 4946

all4one
Interessante betraktninger!
Er det bare OCY og ORK du har vurdert som "Warren Buffet-aksjer" på OSE?ynot
07.04.2019 kl 14:08 4925

Oversikten viser at OCY har vært en aksje det har vært fantastisk å sitte med i mange år!
Fom 2014 tom 2018, hele NOK 33,31 i utbytte per aksje!

Og det er lite som tyder på at det skal bli noen endring på det i 2019.Redigert 07.04.2019 kl 14:10 Du må logge inn for å svare
ynot
08.04.2019 kl 13:20 4654

TS
Det som hender på kort sikt er at OCY kjøper 2 skip til!
Ocean Yield melder at de har kjøpt to Ultramax-tørrlastskip for 42 millioner dollar.

RT: 66,100 +1,07%
all4one
08.04.2019 kl 16:39 4523

Vurderer ikke Ocy som Buffet-aksje. De tjener bra, men er i et «boom and bust» marked. En stor andel av overskuddet går til utbytte. Vært for avhengig av FPSO’en.
For for oss så lenge alt går på skinner, men går verdenshandelen ned og det kommer konkurser i shipping-segmentet kan Ocy påvirkes. Noe de ble med Farstad, hvor de har ca 3% av aksjene eller no. Det skjedde etter «restrukturering.»

Når jeg tenker Buffet så tenker jeg på aksjer som er kjempekjedelig. Skikkelig 50 år+, hvor 2,5-5% utbytte er greit. Stabil inntjening i et stabilt marked. Selskaper med lengre levetid enn oss som skriver her inne. Selskapet overlever oss.

Ren energi: Arendal foss, Fortum og til dels Bon. Minus med Fred Olsen er gjerrigheten hans. Overskuddet låses i selskapet han kontrollerer med krysseierskap.
Deretter mat og utleiere med godt regnskap og god beliggenhet. Npro er grei, men synes de er litt dyr. Noe jeg forøvrig mener om eiendomsprisene i Norge også.

Yara, Hydro, eqnr, Storebrand, Gjensidige, DnB, pluss sparebanker. Favoritten min blant «statlige selskaper» er Kog. Har tro på teknologi, robotics og automatisering.

Har ikke fisk, men synes Lerøy ser best ut. Stivt priset, men det er fordi mange andre land ikke har kommet skikkelig i gang med rødfisk. Det bekymrer meg litt fordi jeg ikke tror vi og Chile kommer til å ha det markedet for lenge for oss selv.
Tror Kineserne kommer til å forsøke å «overta» en del av det asiatiske markedet. Se replicaen deres av Salmars Ocean farm. Kineserne er også glad i industrispionasje.

Desto kjedeligere, desto bedre. Så en video av landkreditt utbytte i helgen. De liker spesielt svenske aksjer med lang utbyttehistorikk. PE rundt 10, helst lavere, så er Buffet der.
all4one
08.04.2019 kl 16:42 4516

Nå mener mange obx er dyrt priset. Det synes jeg også. Ikke mange selskaper med lang utbyttegistorikk, stabil inntjening i et stabilt marked som har PE rundt 10.

Solgte sparebanken jeg satt i nå i dag. Kommer til å handle litt fremover, men blir litt inn og ut.
ynot
09.04.2019 kl 13:22 4293

Takk igjen for interessante synspunkter!
Så - for å si det enkelt, så er det ikke så mange fristende WB aksjer på OSE (nå).
Når det gjelder OCY, så er jo shippng-markedet det mange tror på nå fremover.

RT: 65,900 +0,15%
milk
19.04.2019 kl 16:08 3919

Det letes,bores og skrives kontrakter over en lav sko! Dette må uten tvil påvirke OCY positivt... OCY har vist en fin utvikling den siste tiden å jeg tror att dette er starten på en ny æra. Ledelsen er fremtidsrettet og har gjort store og viktige valg når det gjelder fremtidig drift.... ;-)
all4one
19.04.2019 kl 18:28 3839

Sitter godt med Ocy. Har AMSC også.
Greit med aksjer som betaler kvartalsvise utbytter om markedet er volatilt.
Nå er ikke alt sikkert, men hadde kontrakten vært i boks ville aksjen vært priset høyere.
Inntil videre får man kose seg med utbyttet.
Reinvestere eller bruke verdiøkningen på andre typer verdier man verdsetter.
ynot
24.04.2019 kl 15:45 3454

Kepler Cheuvreux har tatt opp dekning av Ocean Yield med kjøpsanbefaling og kursmål 80 kroner, skriver Hegnar.no i dag.

RT: 66,000 +0,61%
rolas
26.04.2019 kl 17:03 3196

Noen grunn til fall i ettermiddag ?

Det har vel sammenheng med denne nyheten (som er negativt for ny kontrakt for FPSO):

Aker Energy boret nesten tørt, men tror fortsatt på Ghana
Kjell Inge Røkke-eide Aker Energy fant minimalt med olje i de siste prøveboringene utenfor kysten av Ghana, kun 5-15 millioner fat.

Men selskapet har fortsatt stor tro på potensialet i området og anslår som tidliger kommunisert at utvunnbare oljeressurser i området ligger på mellom 600 og én million fat råolje.

Aker Energy Ghana er operatør ,ed 50 prosent, mens russiske Lukoil har 38 prosent, statsoljeselskapet GNPC har ti prosent og Fueltrade har to prosent.

Aker Energy har fått tilbakemeldng av myndighetene i Ghana, og gjør justeringer i PUD'en. Da antart jeg at de bruker opsjonen og utsetter beslutningen om FPSO'en fra OCY til 1. juni.

Aker Energy Ghana Ltd. (.Aker Energy., .the Company.), as the operator of the Deepwater Tano Cape Three Points (DWT/CTP) block, announces that is has concluded its appraisal drilling campaign offshore Ghana. The Company is currently working on a revised Plan for Development and Operations (PDO), following scheduled feedback from Ghanaian authorities.

Based on close collaboration with Ghanaian authorities, regulators and our license partners, Aker Energy submitted an application for approval of a comprehensive development plan with the objective of maximising oil recovery in the DWT/CTP area and ultimately unlocking significant potential value for the People of Ghana. We appreciate the ongoing constructive and transparent dialogue with the Ghanaian authorities and the feedback we now have received is an important and natural part of the approval process. We are currently updating the application with an ambition to get the formal approval ahead of our final investment decision, allowing us to commence execution of this promising development project,. says Jan Arve Haugan, CEO of Aker Energy.

Redigert 26.04.2019 kl 19:47 Du må logge inn for å svare

Røkke-selskap er sikre på å få arbeid

Under DNBs Oil, Offshore & Shipping-konferanse torsdag, sa konsernsjef Lars Solbakken i Ocean Yield at han er sikker på at de vil sikre arbeid for fartøyet.

-Største risiko er at Aker Energy vil utsette endelig investeringsbeslutning. Men vi føler oss nå sikre på at vi vil sikre arbeid for enheten fra Aker Energy eller andre, sa han på konferansen, ifølge TDN Direkt.

https://www.hegnar.no/Nyheter/Boers-finans/2019/03/Roekke-selskap-er-sikre-paa-aa-faa-arbeid
Redigert 26.04.2019 kl 18:39 Du må logge inn for å svare
Rederen
26.04.2019 kl 19:51 2999

Kjøpsmulighet i dag i OCY. Det ble innvilget lån til ledende ansatte på generalforsamlingen 2019. Skal vel benyttes til kjøp av aksjer.
tingen2
26.04.2019 kl 20:40 2941

Tørr brønn for Aker energy forårsaket vel dippen idag da usikkerheten ved FPSO kontrakten økte litt ?

Avtalet mellan OCY och Aker Energy ang. Dhirubhai-1 har förlängts idag.

(Cision) 2019-04-30 16:20
" The initial option period expires on 1st of May 2019 with an extension period of up to 30 days against an additional compensation. Aker Energy has today exercised its option to extend the initial option period by 30 days."

Kommentarer?
30.04.2019 kl 18:36 2438

Det er bare å vente til det er gått 30 dager, så får vi se.
just4fun
07.05.2019 kl 09:10 1784

Har et inntrykk av at mange sitter på sidelinjen og venter på en kontrakt for FPSOen. Her forøvrig en liten sak fra SA (Seeking Alpha): anbefaling = Hold

https://seekingalpha.com/article/4260705-ocean-yields-10-percent-yield-wait-wait

Ser SA skriver i artikkelen at at norske myndigheter diskuterer begrensninger på mulighet for bareboat charter. Noen som kjenner til dette? Eller har bare amerikaneren misforstått?