Oppdrett i ørken! Stunt eller realistisk?
Nå er den første laksen som er produsert i en "ørken" lagt ut for salg. HO skriver ingen ting om kostnader,kvalitet eller videre drift! Dette er etter mitt skjønn å betrakte som en kuriositet. Å få til en stabil produksjon som er regningssvarende,vil bli meget vanskelig. Å resirkulere så mye vann gir stor fare for infeksjoner og sopp sporer som på sikt vil utvikle seg og gi store konsekvenser når det skjer. Vi har faktisk sett det på enkelte post smolt anlegg(RAS) i Norge. Å produsere store volum på land,vil bli og er en meget stor utfordring. Jeg vurderer ikke å kjøpe aksjer i landbasert oppdrett,for å si det sånn. ;-)
Redigert 21.01.2021 kl 03:43
Du må logge inn for å svare
-Gram-
06.04.2019 kl 19:53
3128
Nå ligger det vel ikke akkurat i "Aladdin" ørkenen. Anlegget ligger ved Jebel Ali havn. De får vannet de trenger fra Persiabukta, et steinkast unna der de produserer laksen. Anlegget er sikkert fint, flott og fancy, men må jo være latterlig dyrt å drifte.
Er nok som du sier, er nok mer for moroskyld enn direkte business.
(redigert)
Laksen vil være mellom 10-15% dyrere enn importlaks. Så noe konkurranse fra disse folka blir det nok ikke med det første. ;)
Er nok som du sier, er nok mer for moroskyld enn direkte business.
(redigert)
Laksen vil være mellom 10-15% dyrere enn importlaks. Så noe konkurranse fra disse folka blir det nok ikke med det første. ;)
Redigert 21.01.2021 kl 03:43
Du må logge inn for å svare
Gladlaks8
07.04.2019 kl 08:43
3009
Har reist en god del i denne del av Midt-Østen. Jeg tror ikke det er noen fare for konkurranse fra denne ørkenlaksen. Sommertemperaturen i Dubai kan komme opp mot 50 grader. De har fra før en innendørs slalombakke som holder minus 5 grader og nedkjølte bussholdeplasser med behagelige 23 grader, og nå kaster de seg inn i lakseproduksjon. Sønnene til herskeren Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum, som har 23 barn, er kjent for å leke seg i farens pengebinge. Kostnadene pr. kg. ørkenlaks vil være betydelige, men kostnadene vil nok være en godt bevart hemmelighet.
Redigert 21.01.2021 kl 03:43
Du må logge inn for å svare
Andor
07.04.2019 kl 09:03
2989
De pumper vel opp sjøvann i fra dypet som holder 4 grader slik at laksen hele tiden har trivsels temp i vannet.Blir nok dyr laks ja, men fersk laks der nede er det vel også stiv pris på vil jeg anta.
Redigert 21.01.2021 kl 03:43
Du må logge inn for å svare
Gladlaks8
07.04.2019 kl 09:48
2956
Nei. Norsk laks i Dubai er ikke spesiell dyr, omtrent som for den dyreste laksen i Norge.
Redigert 21.01.2021 kl 03:43
Du må logge inn for å svare
oxion
07.04.2019 kl 09:59
2946
Hvorfor skulle det bli så dyrt å produsere i Dubai, Atlantic sapphire bygger jo mega landbasert i Miami, og vil komme langt under importpris på laksen( slipper frakt)
Redigert 21.01.2021 kl 03:43
Du må logge inn for å svare
Gladlaks8
07.04.2019 kl 10:09
2938
Ved et sykdomsutbrudd i et landbasert oppdrettsanlegg vil milliardinvesteringer måtte ligge brakk i årevis. Og det er ikke kostnadsfritt... Se forøvrig hva "lokalavisa" i Dubai skriver om lakseproduksjonen: https://gulfnews.com/business/farmed-salmon-to-go-on-sale-as-uae-ramps-up-food-security-plan-1.63101079
Redigert 21.01.2021 kl 03:43
Du må logge inn for å svare
oxion
07.04.2019 kl 10:48
2901
Vil det ikke være enklere å kontrollere vannkvaliteten med tanke på lus og smitte.
Det finnes jo utallige rensesystemer , og dritten blir til gjødsel...
Det finnes jo utallige rensesystemer , og dritten blir til gjødsel...
Redigert 21.01.2021 kl 03:43
Du må logge inn for å svare
SCK
08.04.2019 kl 13:47
2732
Oppdrett på laks kan være fremtiden. Kineserne er allerede i startgropa, ser ut som om noen ikke har fått med seg det. Miamianlegget er snart i gang. Men mulighetene er ikke bare i Miami i USA, de gunstige grunnvannsforholdene med Aqvifersediment er i et område på 260 000 kvadratkilometer fra Atlanterhavet til Mexicogulfen og helt nord til Sør - Carolina, et areal tilsv. 80 % av Norge.
Vi driver delvis med det samme selv ved å ha smolten lengst mulig i oppdrettsbassenger på land og for å gjøre fisken sterk og minske risk for bl annet lus.
Stein-Erik Hagen, Johan Johansson, og Skagen Kon-Tiki visste hva de gjorde ved å investere i Atlantic Sapphire, å minne om aksjekursen siste år er unødvendig, det er ikke for sent for andre heller å få øynene opp for det som etter alle solemerker er fremtiden. Å fornekte den syns jeg er uklokt.
Bør være interessant å følge med på mer hjemlige Nordic Aquafarm, Salmon Evolution og Andfjord Salmons prosjekter for landbasert oppdrett også.
Vi driver delvis med det samme selv ved å ha smolten lengst mulig i oppdrettsbassenger på land og for å gjøre fisken sterk og minske risk for bl annet lus.
Stein-Erik Hagen, Johan Johansson, og Skagen Kon-Tiki visste hva de gjorde ved å investere i Atlantic Sapphire, å minne om aksjekursen siste år er unødvendig, det er ikke for sent for andre heller å få øynene opp for det som etter alle solemerker er fremtiden. Å fornekte den syns jeg er uklokt.
Bør være interessant å følge med på mer hjemlige Nordic Aquafarm, Salmon Evolution og Andfjord Salmons prosjekter for landbasert oppdrett også.
Redigert 21.01.2021 kl 03:43
Du må logge inn for å svare
SCK
08.04.2019 kl 13:56
2722
. Vedr. smoltoppdrett på land så vil det være fordeler, vannet er forbehandlet samt at det er bedre kontroll på smittespredning på smoltbassenger på land, å ha smolten lengst mulig sånn sett gunstig. Eksperter mener Norge kan doble produksjonene ved å ha smolten på land til 1 kg. så vidt jeg har forstått.
Redigert 21.01.2021 kl 03:43
Du må logge inn for å svare
milk
09.04.2019 kl 06:32
2644
Å produsere postsmolt på 1 Kilo på land,vil gi store utfordringer på sikt. De store utfordringene med landbasert har vi ikke sett mye til ennå,men de kommer!! Vi har hatt noen tilfeller med uforklarlig masse død. Sannsynligvis var det en sopp infeksjon. Forårsaket av dårlig sirkulasjon ved en pumpe... Den ideelle størrelsen på smolten er ca 600 Gram. Da takler den sjøen best og gir god vekst. God vekst er avgjørende for god økonomi....
Redigert 21.01.2021 kl 03:43
Du må logge inn for å svare
Odi.1
09.04.2019 kl 10:42
2568
hehe, ferdig kokt laks , omg
Redigert 21.01.2021 kl 03:43
Du må logge inn for å svare
SCK
11.04.2019 kl 23:42
2462
Det arbeides med større smoltoppdrett på land opp mot kiloen, næringen har dette på agendaen. Som tidligere nevnt minskes risikoen for lus, kilos smolt gjør fisken mer motstandsdyktig og robust.
Slik jeg oppfatter det er dette framtidsskritt næringen ønsker.
Og de vil ikke få det til?
Slik jeg oppfatter det er dette framtidsskritt næringen ønsker.
Og de vil ikke få det til?
Redigert 21.01.2021 kl 03:43
Du må logge inn for å svare
milk
12.04.2019 kl 06:12
2420
Det produseres smolt på kiloen i dag! Den har en tendens til å "sture" når den kommer i sjø.Veksten stopper litt opp. Fôret kan bli en avgjørende faktor fremover. Pr i dag er det mest økonomisk å sette den i sjø på ca 600 gram. Det hele koker jo ned til hva som gir best netto resultat. Men som du sier,det jobbes med saken ;-)
Redigert 21.01.2021 kl 03:43
Du må logge inn for å svare