Ny aktionær i Rec

Js67
REC 06.04.2019 kl 17:00 7142

Tænker du at investere i REC.silicon , så er der nogle ting du bør vide ...
På grund af stor interesse fra Shortere er der mange negative indlæg i dette forum ... Jeg har fulgt med en styrke tid og er ikke i tvivl om at der er flere "trolde" der er betalt af de store Shortere til at skabe utryghed omkring aktien ... Hvem gider ellers side dag ud og dag ind og skrive negative indlæg, med mindre de har en økonomisk gevinst ved dette.... Jeg har skrevet til EU,s konkurrence kommisær , for at hun kan gennemgå de handler der har været de seneste år ... Det er alt for nemt for en Shorter at manipulere med kursen og det er ikke tilladt... Denne gang ser det ud til at der bliver travlt ved havelågen når de skal dække deres positioner ind, for det skal de jo på et tidspunkt... En afklaring på handelskonflikten mellem Kina og USA, vil have stor betydning for virksomhedens aktie kurs ... Du skal se REC som en langsigtet investering ...jeg har anbefalet aktien til flere af mine venner som der efter har købt ..
Lyt til hvad der bliver sagt på Firmaets hjemmeside... Der er oprettet en anden tråd med" kort status" her er der et nyttigt link, hvor du kan følge med i udviklingen/afviklingen af short positioner
Redigert 06.04.2019 kl 17:05 Du må logge inn for å svare

Randers,

Hehe, så du mener en liten A4 side er en skolestil. Vel, i min verden blir det noen linjer hvis man førdt skal argumentere for og imot noe. Men så registrer jeg jo at du ikke har noen argumenter og dermed blir teksten din deretter. Jeg skjønner egentlig ikke hvorfor du blokkerer meg. Har ennå ikke hørt hva som er feil i argumentene mine. Greit at noen er spekulative, men det er jo det meste her inne. Dessuten sier det seg selv at det ikke er deg jeg skriver til. De jeg skriver til er de du prøver å skremme med skremsel, uten egentlig å gi noen skikkelig informasjon utover det alle vet. Som jeg tidligere har nevnt så er vi alle enige om nåsituasjonen. Det gir allikevel liten mening å si noe om nåsituasjonen hvis man ikke vil oversette til en 'nåverdi' for REC (som jo egentlig er 0 hvis situasjonen fortsetter det i det uendelige og REC ikke tilpasser seg), hva sjansene er for ulike scenarioer er videre fremover og hvilke muligheter det vil gi for REC. Jeg skjønner at du vil redusere din egen risiko ved å få lavest mulig inngangspris og helst etter at handelsavtalen har kommet på plass, men jeg mener altså at det allerede nå er på tide å posisjonere seg for en god handelsavtale. Så er det noe risiko. Men da er selvfølgelig også potensialet for gevinst større. Jeg mener at dette forholder fortsatt er meget bra. Enkelt og greit.
Garanja
08.04.2019 kl 23:08 2130

Randers er ikke interessert i å diskutere med folk som er uenige med han. Da går han heller til personangrep og til slutt blokkerer han deg. Utsatt for samme behandling som deg. Blir bare for dumt at han kritiserer deg uten en gang å gidde å lese det du skriver.

Garanja,

Han har garantert lest det jeg skriver. Og han har garantert ikke blokkert meg. Jeg kommer med saklige argumenter og han leser nok hvert bidige ord jeg skriver skal du se. Det er bare det at han ikke har noen motargumenter og da er det letteste å si at du ikke har lest, eventuelt blokkert. Det kunne en lillesøster av meg gjøre også noen ganger. Vel, dvs når hun gikk i tredjeklasse?
Garanja
09.04.2019 kl 08:31 1913

Ja det er nok mange her som "blokkerer" andre for å høres tøff ut. Får selv ofte svar fra folk som før har sagt at de har blokkert meg.
Redigert 09.04.2019 kl 08:31 Du må logge inn for å svare

Ja,

Randers liker å beskrive hvordan situasjonen var i går, dvs q4 2018. Vel, rett skal være rett, han ser også på de siste pv-insight tallene. Men utover det er det sørgelig lite kreativ tenkning. Det blir visst for spekulativt. For eksempel, har han ingen evne til å vurdere hva som vil skje med polysilpridene hvis vi får 25% vekst i 2019, hvorav selve veksten kommer i H2 og utenfor Kina. Slike 'fantasier' forholder han seg tilsynelatende ikke til...

https://www.pv-tech.org/news/pvs-25-jump-in-2019-to-be-driven-from-outside-china
Garanja
09.04.2019 kl 09:10 1794

Det er ikke noe hemmelighet at Randers elsker å svartmale situasjonen for REC. Med den dårlige utviklingen som har vært har han fått jevnlig ved til bålet sitt.
nemi's
09.04.2019 kl 09:54 1705

MK, du fremstår som en nyfrelst gla'RECer uten snev av realisme om selskapet og markedet.

PV-Insights har ingenting å si for REC når TT gjentar "We have more or less no customers". Ingen solar-kunder, sa TT til Bloomberg forrige uke. Fordi ROW finnes ikke. Det finnes ubetydelig wafer-kapasitet i ROW, og ingen wafer-investeringer er i sikte i ROW. Det sa også TT på Q1 12. februar.

Nær all PV-vekst som forventes downstream i verdikjeden i Kina eller ROW, tilfaller altså polysil- og wafer-polysil produsenter i Kina.

REC's markedstilgang for solar polysil til Kina er høyst uviss. Amerikanske medier skriver om 'reduserte tariffer' import-tariffer for US produsert polysil over tid i tridsrommet 2020-2025. Og det er slik tillemping Trump allerede har gjort med US' egne solar-tariffer etter Section 201, med gradvis nedtrapping av prosentsats for celler og paneler, år for år fom. 2019. At kineserne vil gjøre opp på samme vis, er å forvente.

Det har gått 53 dager siden Q4 og REC har hatt ebitda-tap på 1millNOK hver dag fra ML. Q1-resultatet kommer til å bli skrekkelig. Vi passerer under 30MUSD ikontantbeholdning nå i Q2, og om kort tid annonseres emisjon og spleis. Det er et uunngåelig faktum.

Når det gjelder fremtidig prising av REC som du nevner, så bør du se på JUM. Med ebitda på 14.6 MUSD i 1Q-18, solgte han nær ti prosent av UMOE's beholding av REC-aksjer til kurs 1.345 kort tid etter. Han fikk inn 72MNOK som blir brukt i sin del av en snart annonsert rettet emisjon. Da hadde REC i 1Q produsert 3100MT FBR til $9.4/kg. JUM snakker også veldig mye mindre om batteridrømmen enn dere gjør.

15MUSD/Q synes nå langt unna. Men så skjønner du kanskje mer om hvor kursen i så fall vil kunne være, og at det ikke blir vanskelig å får kjøpt JUM-aksjer deretter.
Redigert 09.04.2019 kl 09:56 Du må logge inn for å svare
ruda
09.04.2019 kl 10:02 1660

Får vi i havn en handelsavtale innen kort tid mener jeg at vi dobler kursen

Noen som vet når årsrapporten legges frem ?

Bare å kjøpe med begge henda her, går til himmels snart. En aksje med knekt rygg er klar for det store comebacket. Avtalen er klar, noe annet har ikke verdensøkonomien råd til.
Daim1
09.04.2019 kl 10:08 1525

Dobler kursen? Det blir nok mye mer enn det, HVIS tariff bortfaller. Det er like sikkert som at Fattigstakkar har kjøpt på bunn og solgt på topp, slik han angivelig gjør hver gang.

Nemi,

Bra, nå har vi en faglig diskusjon. Jeg er enig med deg at ingenting egentlig er garantert, men jeg tror vi har en situasjon som kan sammenlignes med hva Parato sa om Frontline, nemlig at vi har en perfekt storm (se for øvrig børskommentaren i dagens fa). En handelsavtale kombinert med økt etterspørsel etter polysil vil være en perfekt mix for REC. At JUM solgte når han solgte tror jeg var fordi at REC ikke hadde tilgang til Kina. Det endres etter all sannsynlighet nå. 80 øre er fortsatt svært lavt hvis en handelsavtale kommer på plass. Spesielt hvis det inntreffer samtidig som polysiletterspørselen i Kina ( og i row) øker. Har du forøvrig noen mening om hvorfor row-prisene har økt den siste måneden?
Redigert 09.04.2019 kl 10:19 Du må logge inn for å svare

XL,

Hehe, det er det du har av argumenter. Du for joine Randers i sutreklubben. Han kommer også med løse påstander i hytt og gevær...

Så kan man spørre seg hvorfor Nemi s er så ivrig på å prate med imot. Jeg tviler på at det er fordi hun ikke tror på en avtale. Da hadde hun latt meg prate og så hadde hun satt en short når vi tippa 90 øre. Nei, jeg tror hun ønsker billig inngang. Det samme gjør Sa2ri. Frem til avtalen er i boks så får de garantert ingen av mine aksjer. Dvs de er nok pent nødt til å betale betydelig mer for aksjene hvis de venter med inngang. Greit nok forsåvidt, men spør du meg så er risikoen for at en avtale ikke inngås minimal.

For øvrig blir det spennende å se hva som skjedde med shorten i går. Den er uforutsigbar i det korte bildet. Jeg håper dog den har økt
mofi1
09.04.2019 kl 13:21 1163

Det er svært lite som tyder på at MK = AB, både i forhold til måten å argumentere på, setningsbygning og kunnskapen om det fundamentale, bortsett fra lengden på innleggene da:-)
robro
09.04.2019 kl 13:29 1133

Den dagen Donald går med på å fjerne kina toll den dagen faller alt på plass og avtalen er i boks tror jeg.
XL11
09.04.2019 kl 13:39 1103

Litt må han jo anstrenge seg for ikke å bli avslørt, men det er veldig mye som går igjen av sjokolademannens evige babbel og beskyldninger, med flagget til topps hele veien ned.
Ser forøvrig at Sunsirs gikk gjennom kjellergulvet i dag.
Nå ser det ikke bare svart ut, det er total solformørkelse over hele linja.
mofi1
09.04.2019 kl 14:13 1032

Nå må jeg jo si at din agenda for å skrive her, er svært så tydelig. Gjentatte negative udokumenterte påstander, inngir ikke tillit.

Rec-trådene preges dessverre av en del slike, noe som gjør at de fleste av skriveriene blir usedvanlig uinteressante. Men heldigvis har vi Randers og MorganKane pluss noen til, du er ikke blant dem.
XL11
09.04.2019 kl 14:23 995

Udokumentert haussing er en fæl uting og bør straffes. Hardt!

Det brukes mye tid av flere på å kommentere og fylle opp tråder fra "støy-nick'ene" på REC-trådene. Jeg tillater med å oppsummere (lime inn) innlegg jeg skrev på annen tråd i morgentimene nedenfor, med håp om at flere klikker på de "3 prikkene" til øverst høyre i hvert innlegg - og blokkerer de brukere-nick som ikke klarer å diskutere / argumentere sak:

Sett i lys av historikken i denne aksjen, er gårsdagens reaksjon ingen overraskelse. Så mange aksjer som er shortet, gir enorme muligheter for de som kan kontrollere og leke med smånervøse «investorer» her hjemme... Man skal imidlertid fortsatt ikke glemme det litt større bilde, som disse aktørene ikke vil at fokus skal være rettet mot. Dette ser man gjentatte ganger; gullfiskhukommelsen er lett å utnytte.

Hvor mange ganger har ikke ulike aktører rettet lyset på skattesaken opp gjennom årene, som alene utgjør worstcase ca 10 øre per aksje i verdireduksjon, med det resultat at aksjen har falt og predikeres mange ganger 10-øringen i reduksjon??

Fokus rettes mot prisene. Prisene har vært uforsvarlig lave over en lengre periode, men det er fremtidig utvikling som aksjekurs skal vokse på. En handelsavtale er av flere aktører, selskapet deriblant, sagt å påvirke prisene utelukkende positivt ved tilgang til det store kinesiske markedet.

Når ledelsen sier de skal stenge ned ML 1. mars om ikke handelskrigen løser seg for selskapet, og de fortsatt ikke har gjort dette, så vet de noe ikke vi vet. Det er ledelsen privilegium. I andre enden betyr dette et erstatningsansvar dersom de med åpne øyne påfører dets eiere tap ved ikke å stenge, som med alle lykter som er rettet mot selskapet, neppe er sannsynlig at et oppegående styre fatter vedtak om. Når selskapet i tillegg går ut offentlig og takker Mr Trump, Lightizer & co, som har uttalt at polysilicon er en del av avtalegrunnlaget, så gjør man ikke dette uten at man vet at selskapet er tilgodesett slik at man kan opprettholde lav aktivitet i påvente av endelig signering / offentliggjøring. Alt annet er irrasjonelt å tenke, uten samtidig å mene at styret er i erstatningsansvar. Et snev av politisk usikkerhet vil det selvsagt være forbundet med prosessen, som aktørene å utnytte seg av.

Selv blokkerer jeg alle «støy-nick» på forumet, dog ikke de som faglig argumenter sak eller er utfyllende uenig med andre, og jeg anbefaler andre å gjøre det samme. I mellomtiden, senk skuldrene, nyt solen, og la aktørene spise hverandre inntil eksplosjonen kommer ?
Redigert 09.04.2019 kl 14:58 Du må logge inn for å svare
Garanja
09.04.2019 kl 15:00 894

Synd slike innlegg drukner i tulleinnleggene.

Det er trist å se at shorterne klarer å dekke seg inn svært billig pga usikre småsparere. Shorten sank med nye 5 millioner i går...