toppidretten i Norge er underfinansiert

ladaen7,30
11.04.2019 kl 12:48 169

Langrennssjef Vidar Løfshus frykter at kompetansen til stortalenter kan gå tapt på grunn av måten norsk toppidrett er finansiert.
Om ikke lenge er Vidar Løfshus ferdig som landslagssjef, og det jaktes på en etterfølger. Nå retter trønderen kritikk mot måten idretten er finansiert på.

Til Dagbladet forteller han at toppidretten i Norge er underfinansiert, og at det er vanvittig små ressurser til disposisjon. At avgåtte legender nærmest må stille opp på dugnad for å gi noe tilbake, får Løfshus til å reagere.

– Det er en skandale at ikke Ole Einar Bjørndalen, Kjetil André Aamodt og Marit Bjørgen får statslønn, sier han til avisen.



https://www.abcnyheter.no/nyheter/sport/2019/04/11/195569550/en-skandale-at-bjorgen-og-bjorndalen-ikke-far-statslonn





Javel ja, så norsk langrennssport er underfinansiert? Spørs jo hva han regner etter da for den norske dominansen innen skisporten er nærmest total på både resultater og finansiering. De stiller med et apparat som er mange ganger så stor som de fleste land, egen smørebuss til enorme summer osv osv. Virkelig en luksussport av de store.

At gamle stjerner driver litt dugnad i sin gamle idrett for å betale litt tilbake skulle vel nesten bare mangle for hvor mye er egentlig de selv blitt sponset med for å komme dit de er i dag? Hvor mange millioner har de tjent på idretten sin?

På tide at denne Løfshus kommer seg ned på jorda egentlig. Skal alle toppidrettsfolk på statslønn eller er det rimelig å tro at det bare er de som går på ski som skal få det?



Underfinansiert, og det er vanvittig små ressurser til disposisjon.....latterlig,de svømmer jo i penger i forhold til sine konkurrenter.



https://www.vg.no/sport/i/K06q4/fis-norsk-ski-dominans-bekymrer
Redigert 11.04.2019 kl 13:19 Du må logge inn for å svare
2HB
11.04.2019 kl 15:21 153

Tåpelig fra Løfshus. Mannen må jo ha vært dypt nede i flaska før han kom med slike meningsløse påstander.