Et bevis på at elbileiere ikke har kunnskap om biler?


https://www.elbil24.no/nyheter/brukerfeil-ikke-bremsesvikt/70969249

Greit, mange elbileiere har sikkert meget god teknisk innsikt, men noe tyder på at denne egenskapen mangler hos mange av de.

Alle burde vite (og spesielt eiere av elbiler) at manglende bruk av bremsene fører til at de ikke fungerer like bra.

Elbiler bremser mye med motoren slik at mange som kjører elbil bruker bremsene for lite, slik at disse kan henge seg opp, bli dekket av salt, støv og deretter rust.

Slik at når man tråkker på pedalen skjer det ganske lite, men man må tråkke gjentatte ganger før bremsene forhåpentligvis tar slik de skal.

Spesielt i land som Norge der man salter voldsomt er det viktig å bruke bremsene kraftig minimum en gang for hver gang man er ute og kjører, på den måten skrubber man salt, skitt og rust av skivene, spesielt viktig når det er regn og selvsagt når det er saltet.
Redigert 12.04.2019 kl 12:06 Du må logge inn for å svare
mishka
12.04.2019 kl 12:17 448

Joda, men var det ikke slik at bremsene ikke virket overhodet? Det skal da ikke skje selv om caliperne er fulle av salt og dritt. Og de fungerte OK da han startet turen. Han skriver: "Bremsen gikk helt inn, men ingenting skjedde".
Redigert 12.04.2019 kl 12:19 Du må logge inn for å svare

Kan hende det var løgn, eller en kombinasjon av løgn og innslag av «fade compensation» når pedalen går i bånn, man skal da visstnok holde pedalen i bånn og ikke slippe opp.

At «ingenting skjedde» var muligens en modifikasjon av sannheten som kanskje var en kombinasjon av sen bremsing og lavere effekt enn vanlig.

Uansett, elbiler vil være mer utsatt for dårlige bremser pga at så mange bruker motoren til å bremse, man plikter vel også teste bremsene i starten av en kjøretur, dersom man gjør det blir man ikke overrasket senere.

Bremser er jo ganske enkle greier, det er ikke slik at de virker for så å plutselig slutte å virke bortsett fra ved lekkasje, mekanisk svikt, overoppheting etc.

Redigert 12.04.2019 kl 14:00 Du må logge inn for å svare
dirken
12.04.2019 kl 13:31 382

Bare hømoer bremser se. Je bare gæsser.