Klimagnålet har gått for langt !


vi står opp tidlig om morgenen,setter av skrikende unger i barnehagen og får kjeft fra sjefen om hvorfor vi kom for sent til jobb..

helgen/ferien er krysset av på kalenderen og det skal bli godt å slappe av.....

men nei,-nå skal vi gni mer stress og angst og dårlig selvfølelse også inn i fridagene våre!??

"Din feil dette..."
https://www.nettavisen.no/nyheter/hvalrosser-hopper-uvitende-i-doden-pa-grunn-av-klimaendringer/3423657484.html

"Du forurenser...skam deg,-føl deg pinlig!??"
https://www.dn.no/DNtv/video/2019/04/12/1726/svenskene-synes-na-det-er-sa-pinlig-a-fly-at-begrepet-har-blitt-arets-nyord


skolene er nå pakkt med hjernevaskede unger som tror verden blir bedre med å stoppe tvert i å investere i olje for å opprettholde den velferden vi har!
https://www.studvest.no/tusener-samlet-seg-til-klimademonstrasjon/


God påskefri folkens,og husk,bruk fjellvett,bruk Dieselbil,en El-bil vil mest sannsynlig gå tom for strøm på veien opp til hytten..

Symphony
17.04.2019 kl 13:55 1356

Fluefiskeren og andre alarmister

Det rare i deres forestilling om klimakrisen er at istedenfor å konsentrere seg om problemer det kan gjøres noe med (plast og annen miljøforurensing) har man kommet frem til noe som er umulig å fikse i dagens politiske klima. Iallfall om man skal unngå nytt tippepunkt om 11 år ved å fortsette å øke CO2 utslipp i atmosfæren. Enhver idiot med noe evne til logisk tenking bør allerede ha innsett at dette blir umulig utover en haug med urimelige skatter og avgifter!

Det som er det mest forskrudde når man ser hvordan disse menneskene argumenterer er at de heller ikke går inn for den mest opplagte løsningen, nemlig atomkraft. Her ser vi bl.a. Tyskland og Frankrike legge ned sine atomkraft for så å kompensere med blant annet kull.

God påske og for all del, nyt været/klimaet.
Redigert 17.04.2019 kl 13:59 Du må logge inn for å svare

Der har vi det igjen. Dette sinnet rettet mot alle som ikke tenker likt med seg selv. Da er man altså både forskrudd og idiot.
Luna
17.04.2019 kl 14:19 1336

Så du sier altså at Obama styrer NASA idag, og har gjort det de siste par årene? Hmmm?
Og Universiteter, med tusenvis av forskere og studenter; nøyaktig når inlemmer de studentene i denne svindelen? De får jo nye studenter hvert år, og de skal jo sette igang med å forske for å ta doktorgrader osv. Og vi ser at Universiteter over hele verden, på mange ulike forskningfelt kommer tl samme konklusjoner nokså uavhengig av hverandre. Forskere er jo kjent for å krangle og være uenige. Hvordan klarer de å holde alle disse skarpe hjernene under kontroll og hindrer at noen snakker ut? .
Stort sett går jo ting fortere nå enn det forskerne hadde regnet med, for de pleier å prøve å ikke overdrive. De har også regnet med at ting ville skje lineært, men nå ser det ut til at vi får en eksponentiell utvikling.
Endel av de "faktaene" som blir presentert av folk her inne er godt brukte og solid avkreftede myter, og vanvittige konspirasjonsteorier, og ting som resten av verden gikk vekk fra for mange år siden.
Det er litt pinlig og trist. Jeg forstår at dette er skremmende for dere, men dere fremstår som middelaldrende hvite menn som ikke takler at verden endres.
Symphony
17.04.2019 kl 14:20 1333

Ja jeg syns det er forskrudd. Du vet like så godt som meg at dette ikke lar seg løse med alternativ energi basert på dagens teknologi. Du moraliserer men har ingen løsning.

Smatt på den.
velkjent
17.04.2019 kl 14:21 1331

Mener du det er fnugg av relisme i at menneskene kan påvirke klimaet ved å redusere utslippene av CO2 innen 2030 eller 2050?
Znabel
17.04.2019 kl 14:41 1318


Det er svært mange forskere som har gått ut og påpekt at klimaindustrien er en diger svindel.

Hvordan forklarer du dette?
Domus
17.04.2019 kl 14:48 1315

Symphony, så man kan ikke mene noe som helst så fremt man ikke har en løsning?? Spesiell måte å tenke på!
Hvis hvermannsen tar litt hensyn, prøver å tenke miljø, vurdere innkjøp osv så gjør vi i hvert fall et forsøk.
Tenker alle at det hjelper ikke hva lille jeg gjør, blir det i hvert fall ingen forandring.
For øvrig er det også spesielt å lese at alt som ikke passer inn i klimaskeptikernes tankesett er kjøpt og betalt. Gjerne av sosialister osv
Det finnes ingen quickfix av klimaspørsmålet, men å ha noen mål på veien i håp om at det kan hjelpe, burde ikke være idiotisk. Kanskje våre barnebarn om 50 år vil takke oss, kanskje de vil forbanne oss.
velkjent
17.04.2019 kl 14:57 1307

NASA har fått beskjed om å drive med romforskning, så det meste som kommer derfra om klimaet er gammelt oppgulp.
Med få unntak, er det stort sett pensjonerte forskere innen kvantitative emner, som protesterer mot "konsensus", men det finnes en god del eksempler på at forskere både er oppsagt eller mister forskningsmidler, om de går mot konsensus. Her er en artikkel fra Australia der en anerkjent forsker gikk i mot en forskning, som hevdet at klimaendringer skadet korallrevene i Stillehavet og ble oppsagt. Nå har han fått full oppreisning i rettsapparatet, ikke minst grunnet universitets håndtering av saken. Ellers er vi godt kjente med Manns svindel med "hockeykøllen", isbjørnenes problem og sist,men ikke minst: at hvalross begår selvmord grunnet klimaendringene.

Konklusjon: Ingen løgn er stor nok, såfremt den støtter klimasvindelen.
https://wattsupwiththat.com/2019/04/15/victory-climate-skeptic-scientist-peter-ridd-wins-big/
Redigert 17.04.2019 kl 15:01 Du må logge inn for å svare
Symphony
17.04.2019 kl 15:01 1305

Domus

Mener man at vi står foran utslettelse av liv på jordkloden er det eneste ansvarlige å finne løsning (er) som faktisk virker. Basert på CO2 problematikken er 4 gen. atomkraftverk nærmest en quickfix om man ser bort fra tippepunktet om 11 år. Det er dette vi må forlange av politikerene å diskutere ikke alt dette andre som vi VET aldri kommer til å redde oss. Det er dette som er så utrolig i dagens debatt. Folk kjøper CO2 hysteriet men gjør ingenting med det. Du vet som jeg Domus, at prøve å tenke miljø, vurdere innkjøp osv, bare er føleri. Noe for hvermannsen til å dempe angst og dårlig samvittighet. Det har ingenting med realitetene å gjøre. Realitetene er at vi står foran en gedigen økning av CO2 i atmosfæren kommende 10-år og det er ikke noe en eneste fjott kan gjøre noe med når vi ser hvordan bl.a. FN`s klimapanel opererer.

Helt utrolig
Redigert 17.04.2019 kl 15:02 Du må logge inn for å svare
Domus
17.04.2019 kl 15:10 1286

Det er ansvarsfraskrivelse det du sier, symphony. Så lenge du kan gjøre som du vil uten å ta hensyn, er det greit.
Noen andre får fikse det - les politikerne.

Jeg er ingen hysteriker, men det er greit å bruke hodet. Jeg vil nok aldri oppleve noen store klimatiske problemer, men mine barnebarn vil muligens det. Derfor bør vi være føre var og ikke etter snar.
.
Luna
17.04.2019 kl 16:23 1257

Her er en link som forteller om hvordan en av toppene i Bank of England advarer mot risiko i finansmarkedene pga klimaendringer.

Det er Norge som ligger håpløst langt etter i disse tingene.
http://naturpress.no/2019/04/17/direktor-i-bank-of-england-om-klimaendringer-krever-handling-i-dag/
Znabel
17.04.2019 kl 16:30 1248


Og hva gjør en bankansatt kvalifisert til å vite noe om klima?

Alle større konsern har ansatt et par slike PR-representanter (som oftest kvinner), som skal vise hvor politiske korrekte konsernet er.


Symphony
17.04.2019 kl 16:55 1233

Domus

Heller tvert imot ville vel jeg si. Jeg er i motsetning til deg opptatt av hva som monner. Ikke bare være politisk korrekt slik som du fremstår. Når dette er sagt flyr jeg svært sjeldent. Meg og mine har bare eiet 1 bil om gangen og dessuten ferierer vi i seilbåt. Ellers kildesorterer vi og oppfører oss ganske slik som våres "eminente" politikere sier vi skal gjøre. Sier at vi skal gjøre sålenge det ikke gjelder dem. De som skal hoppe og sprette rundt på jordkloden og løse klimagåten.

Så når barnebarna dine spør deg om du virkelig trodde at CO2 utslippene ville skape så store problemer, ville jeg heller frykte spørsmålet:

Hvorfor var du ikke opptatt de store løsningene....de som faktisk kunne bremset opp økningen av CO2 de neste 10 årene? Eller er det slik at du tror at vi/oss velgere av politikere ikke lenger kan gjøre noe utover å sortere litt her og spare litt der. Dette mens vi idag får høre at det har blitt satt ny rekord på Gardemoen
Domus
17.04.2019 kl 17:08 1224

Symphony, det er ikke enten eller, det er ja takk begge deler.
Både de store som politikere må bestemme, men også det du og jeg gjør. Forbrukermakt heter det!
Symphony
17.04.2019 kl 17:13 1239

Domus

Oi så belærende og skikkelig du er. Du syns sikkert at det er flott at barna våres skulker skolen og at Greta Thunberg får Nobels fredpris?

Det meste ordner seg med litt skam.

https://www.dn.no/DNtv/video/2019/04/12/1726/svenskene-synes-na-det-er-sa-pinlig-a-fly-at-begrepet-har-blitt-arets-nyord
Redigert 17.04.2019 kl 17:14 Du må logge inn for å svare

Synes du virker litt klimareligiøs selv. Hvor mange innlegg har du hatt ang. klima iår? 100?
Domus
17.04.2019 kl 18:22 1187

Symphony, hvorfor tar du den tonen? Kjører på med karakteristikker osv. Hvis du ikke har bedre argument enn å gå på person, så Ok!

Hva gjelder skulk i forbindelse med miljømarkeringen, så er det helt Ok at folk skulker. Men da får de ta konsekvensene også. Det skal svi litt å skulke.

Fluefiskeren:
Kan du svare meg på følgende:
Hvem har bestemt at klimaet vi had for en 2-4 tiår siden er det rette, for det er jo avvik fra det vi snakker om???
17.04.2019 kl 20:01 1856

Hva om det ikke er menneskapt?? Hva om jorda bare er litt nærmere sola enn hva den burde for "øyeblikket"?? Som i månen og andre planeter noen gang er jorda, enn til vanlig?

Ofte leser man at nu kan du se "ditt" og nu kan du se "datt" som vil være over x-antall år til neste gang... Hva om det gjelder det samme i forhold til sola og jorda?? Og om 10.000år så er den på sitt lengste unna igjen, og en ny istid kommer...som vi har hadd mange gang tidligere??

...Til og tenke over....

Og det tror du virkelig ikke forskerene har med i klimamodellene sine?

Temperatur/klima lokalt på Nordkalotten styres av vind og havstrømmer, som PDO som bringer varmt vann inn i Nordpolbassenget. Denne havstrøm snur hvert cirka 45 år, den snudde sist i 2007-2008, noe som vil gi lengre og kjøligere vintre frem mot 2050. De som gidder å lese litt historie kan se hvordan vær/temperatur på Nordkalotten har variert i 40-50 år sykluser de siste århundrer. Eksempelvis møtte Roald Amundsen mye is da han seilte Nordvestpassasjen i 1903-06, hadde han ventet til 1932 kunne han seilt i nærmest isfritt farvann. Påstandene om at temperaturen globalt er stigende på grunn av menneskers bruk av hydrokarboner er også feil, globalt varierer temperaturen på grunn av noe varierende aktivitet på solen noe den alltid har gjort. Vi mennesker frigjør 37 -38 Giga tonn CO2 pr år ved vår bruk av hydrokarboner som slippes ut i naturens buffersystem som inneholder cirka 300 000 Giga tonn CO2. Slipper vi ut dagens mengde i 100 år fremover øker CO2 mengden med cirka 1,3 %, noe som er totalt uten betydning for noe som helst. Les litt om FNs CO2 svindel, politikk og lokale klimafenomener i følgende skriv fra 2010. Når du har lest og forstått dette skriv kan du begynne å diskutere FNs CO2 bløff.
http://www.ebnorge.no/fns-c...
velkjent
17.04.2019 kl 20:30 1823

Fluefiskeren:
Jeg synes du bør lese mandatet IPCC har fått av FN. Der står bl.a. at panelet skal dokumentere den menneskeskapte klimapåvirkningen. Det er derfor det hele er konsentrert om tiden etter at "Den lille istiden" bunnet ut og folk begynte å glede seg over høyere temperatur og mange nyttige oppfinnelser ( benevnt den "industrielle revolusjon"). Det var altså ikke bare planteveksten og matproduksjonen, som øket, også mennesket livnet til. Klimaendringene forut for den kalde perioden, som f.eks. under Romerriket og Vikingtiden, blir bare feid bort som lokale endringer, selv om kinesisk forskning bekrefter at de var mer globale. I tillegg driver IPCC og deres informanter, med temperaturmanipulasjoner der gamle og anerkjente målinger blir endret for å understreke at temperaturen har steget med stigende CO2 (jfr. Hockeykøllen). Denne svindelen blir kalt "Climate gate" blant innvidde og ble avslørt ved at noen e-mailer kom på avveie. Også den siste rapporten forut for møtet i Katowice, ble endret av politikerne i FN m.fl. i Sør-Korea. Den bekreftet at tempraturen hadde flatet ut de siste årene og inneholdt ikke den skremselspropagandaen, som senere ble lagt frem under møtet, og som flere land tok avstand fra.
Nevnes kan også at IPCC i sin første rapport, skrev at klimaet var et kaotisk og ikke-lineært system, som det krevde mye mer forskning for å forstå. Ikke desto mindre, synes det som om dette forbeholdet er glemt i senere rapporter, der modellene synes å kunne svare på alt,mens observasjonene sier det motsatte.
Redigert 17.04.2019 kl 20:40 Du må logge inn for å svare
17.04.2019 kl 20:43 1811

Klimarealistene
https://www.klimarealistene.com/2019/04/17/peter-ridd-og-ytringsfriheten-seiret/

Scientific Advisory Board
Our Scientific Advisory Board was established in June 2015, and currently consists of the following members:
Professor emeritus Martin T. Hovland (leader)
Professor Elen Roaldset (deputy leader)

Professor Olav Martin Kvalheim
Professor emeritus Gunnar Abrahamsen
Cand. real. Stein Bergsmark (added Q1/2016)
Professor Ole Henrik Ellestad
Professor Rögnvaldur Hannesson
Professor Jens Morten Hansen
Cand. Real Bjørn Geirr Harsson (added Q1/2019)
Ph.D. Göran Henriksson
Professor emeritus Martin T. Hovland
Professor Ole Humlum
Dr. Ing. Hans Konrad Johnsen (added Q2/2017)
Cand. real Morten Jødal (added Q1/2016)
Professor Wibjörn Karlèn (added Q4/2016)
Professor Nils-Axel Mörner
Associate professor Tom Victor Segalstad
Professor Fred Sigernes
Professor emeritus Einar Sletten
Professor Jan-Erik Solheim
Dr. Phil. Kjell Stordahl
Professor Henrik Svensmark (added Q1/2019

The Great Global Warming Swindle - Full Documentary HD
https://www.youtube.com/watch?v=oYhCQv5tNsQ
Redigert 17.04.2019 kl 20:51 Du må logge inn for å svare

Ååååå, så deilig! Klimakrisen avlyst! Spre det glade buskap. Send til vitenskapelige tidsskrifter, skriv avviskronikker, få intervjuer! For budskapet må jo bli kjent!
velkjent
17.04.2019 kl 21:15 1774

Det vil gi mest inntrykk om en tidligere "klimafrelst" skriver at han har tatt feil og har fått opp øynene for sannheten.
Ekstra utsagnskraft vil det få om det berettes at vedkommende føler seg lurt og bdratt av K.Halvorsens CICERO og at denne organisasjonen bør legges ned før den har gjort ubotelig skade via våre stortingspolitikere.
Redigert 17.04.2019 kl 21:20 Du må logge inn for å svare

Blås i trompetene, bad i fontenene!Redigert 17.04.2019 kl 21:19 Du må logge inn for å svare
Domus
17.04.2019 kl 21:40 1750

Et lite snev av ironi, FF?
Fyrer opp gassgrillen og gir full gass jeg også i ren glede.
Znabel
17.04.2019 kl 22:31 1726


Som det er blitt påpekt gjennom hele tråden så er det en svært mektig industri bak den såkalte "klimakrisen", som ønsker å bygge opp under myten om "menneskeskapte klimaendringer".

Du som hele tiden har vist til "forskning" og "forskere", mener du altså nå plutselig at man ikke skal høre på forskere?
17.04.2019 kl 23:58 1699

Nettopp "menneskeskapte klimaendringer"!
Det bør snart gå et lys opp for enkelte; det er ikke et spørsmål om klimakrise eller ikke, men om det er sannsynlig at klimaendrinene i all hovedsak er menneskeskapte.
Hver gang klimahysterikerne blir imøtegått så drar de i nødbremsen og snakker om klimakrise. Som om en usannhet blir sann ved å overdrive.
Redigert 17.04.2019 kl 23:59 Du må logge inn for å svare
gunlove
18.04.2019 kl 02:13 1668

Alle og enhver burde gå i seg selv når det gjelder klimakrise, om vi har noen krise overhodet? Er det noen her som faktisk vet hva CO2 er for noe, har dere lest om co2 og forstått hva dette 'magiske' stoffet betyr for jorden? Ganske mange tror co2 rett og slett er en giftig gass som øker temperaturen på jorden. Co2 er karbondioksid, absolutt nødvendig for at planter og trær skal eksistere. Menneskeskapt co2 ligger på 3-5 %, resten sørger moder jord, solen, planter, atmosfære for. Er det noen som tror at om vi betaler co2 avgift for å sitte på med et fly, så tar Solen hensyn til deres idiotiske ønsker? Det er hinsides å se denne debatten, barn eller ungdom uten kunnskap skal fortelle forskere hva som er realitet. Barn vet best ikke sant? Isprøver fra forhistorisk tid viser at det var mye mer co2 i atmosfæren enn det er idag, da fantes det ikke mennesker på kloden. Klimafolk og FN, forskere og gud hva annet som kan krype til et kamera, forklar dette i forståelig tekst til meg. Naturen trenger co2, uansett hva 'klimaekspertene' måtte mene.....3-5 % er maks av hva mennesker kan påvirke. Faen heller, gir alle faen i kunnskap idag? Er det idiotiske hjernevaskede barn som skal styre agendaen? Tro meg, dette går over, slik som sur nedbør, hull i ozonlaget, polene smelter. Ingenting av hva slike som Al Gore har sagt kommer til å skje har skjedd. Dere betaler, for ingenting, noen tjener, dere taper.

Her var det usedvanlig mange idioter på et brett. Særlig gunlove. Det har ikke fallt deg inn at sur nedbør "gikk over" fordi vi sluttet å slippe t svovel i lufta? Og Ozonlaget fordi vi sluttet å slippe ut KFK'er og halogener? Og at du fornekter at polene smelter vitner om ekstrem selektiv lesning, Som forøvrig hele innlegget ditt. Det er sånne som deg som hindrer fremskritt. Som alias'en din i Amerika. Det er ikke våpe som dreper, men mennesker. Herre min hatt - er det muiig å være så hjernedød.
gunlove
18.04.2019 kl 04:12 1645

Selvsagt skriver du slikt :) du kan ikke overraske meg for dette kommer igjen og igjen. Fortell meg om CO2? Vi skulle ikke eksistert lenger, alt var over etter at jorden ble kokt etter hull på 90 tallet. Forklar meg gjerne hvordan vi fortsatt kan leve på denne planeten, eller har du skiftet mening og funnet på noe annet etter noen minutter? Jorden går under i 1995, nei vent det var 2005, eller var det 2015?? Nei, det var 2025 og etter det kommer 2035...Tro meg, du gjør ikke mer for miljøet enn det jeg gjør. Ingen bil, fly, ben til å gå med, kun kollektivt..Mener du noe så gjør noe, jeg tror ikke på dette, men jeg garanterer at jeg gjør mer enn de fleste i Norge. Selg bilen din, kutt ut alt av fly, der er jeg idag, har aldri eid bil med sertifikat i over 30 år. Se på deg selv før du kritiserer, du kommer dårligere ut enn meg.
Domus
18.04.2019 kl 08:42 1606

Gunlove, de samme isprøvene viser også stor korrelasjon mellom mengde CO2 i atmosfæren og temperatur på jorden.
Hvordan var temperaturen når CO2 innholdet var høyt?
Znabel
18.04.2019 kl 09:48 1580


Temperaturen på jorden var mye høyere i f.eks. Vikingtiden.

Da kunne man drive jordbruk på Grønland og det fantes ikke isbreer i Norge. Høres det ut som ulevelige tilstander?
Tjuagutt
18.04.2019 kl 09:49 1579

Villmarka, og slike som deg ødelegger en debatt ved å kalle andre, som ikke deler ditt syn, for idioter.
Admoff
18.04.2019 kl 09:58 1574

Lol for et innlegg. Jeg tenker ikke å begrunne mitt svar da det kommer til å falle på steingrunn?

«Det spirer og gror i Grønlands jord. Jordbær tas som tegn på at klimaet endrer seg og været blir varmere.»«I dag fins det enorme områder sør på Grønland der man kan dyrke matvarer. Folk som dyrker poteter drar den største nytten av dette, men kåldyrkerne gjør det også svært bra, påpeker Josephine Nymand ved Grønlands institutt for naturressurser i Nuuk»

https://www.tu.no/artikler/det-spirer-og-gror-i-gronlands-jord/234268