Rævva børs krever svensk oppmuntring før lunsj

cappit
05.02.2018 kl 10:48 1377


Husk det er bare penger

- hva er vel mer verdt enn et godt vennskap
https://www.youtube.com/watch?v=NVcjs0quKO4


nick test
Hvis det hadde vært nedtur på gang, så hadde dette kun vært første trinn ned på en stige med 20 trappetrinn.
Det ble noen lange klyv opp siste tider, så noen tar stegene tilbake.
cappit
06.02.2018 kl 17:43 1210

kort sagt:
- Det blir neppe noen flere rentehevinger i den amerikanske sentralbanken i år. Til det er børsene for svake og sykelige. En smittsom sykdom som vil infisere det meste av amerikansk økonomi før året er omme. (...) Et snarlig rentekutt kan ikke utelukkes. Men jeg går litt for fort frem, fortsetter Andreassen.
Sjeføkonomen tegner bildet av en verdensøkonomi som vokser sterkt, men drevet av gjeld og flyktige kursgevinster på aksjer og eiendommer.
- Et spill som nå er over. Oppgangstider som er bygget på at eiendommer og aksjer stiger i verdi er spesielt sårbare. Nå som før, konstaterer han.
- Derfor må USA kutte renten

Andreassen viser til det han kaller «urbobla», Japan, med sin «nær uendelige med gjeld - som jo er til å leve med når du slipper å betale renter».

Han trekker ikke minst frem budsjettunderskuddet i USA, som neste år ventes å passere 1.000 milliarder dollar.
- Midler som må lånes av stadig mer skeptiske investorer. Ser ikke bort i fra at pessimistene får rett og at den amerikanske stat må låne disse midler til over 3 prosent rente. En oppgang på et drøyt prosentpoeng fra de laveste nivåer for noen år tilbake. En bevegelse som all dollargjeld globalt vil merke, skriver sjeføkonomen.
- Nettopp derfor må den amerikanske kutte, og ikke øke, sine signalrenter. Gjøre sitt for at gjeldsbergene globalt blir håndterbare. En japansk strategi, om du vil, legger han til.

https://www.dagbladet.no/nyheter/jan-andreassen---en-smittsom-sykdom-som-vil-infisere-det-meste/69417287