Frykter gjeldsregister

Olebole
15.04.2019 kl 23:40 1471

https://www.dn.no/marked/norwegian-finans-holding/ukeportefoljen/dns-ukeportefolje/frykter-etikk-og-gjeldsregister/2-1-588322

" kunder som har vært på refinansieringsbølgen, som vi frykter er flere enn ventet, pent må tre av når registeret er på plass" ...

Ohlala, Nå handler artikkelen om utsiktene til Bank Norwegian. Men det eneste folk kan likvidere for å hente inn 200-300k er å selge huset. Her kan det komme mange flere boliger til salgs enn det er folk som vil kjøpe med rentehevinger osv, og disse folka må selge i løpet av høsten ellers blir det tvangssalg. Ingen som aner hvor mange det er.

For å få råd til dette. Hver fredsnobel bombe kongeriket Norge droppet i Libya fra våre egne fredspriser noble bombefly, de de kostet ikke mer enn en stk. sykehjemsplass her hjemme i klovneriket Norge. Noe så skamløst et menneske eller hva det er for noe, det kan bli altså sekretær i NATO?
Ine Marie Søreide fra partiet Høyre følger opp. https://www.abcnyheter.no/nyheter/politikk/2018/11/14/195474518/soreide-vil-ikke-beklage-drap-kaos-og-terror-etter-natos-krig-i-libya
https://steigan.no/2018/09/stoltenberg-ville-ha-bombet-libya-igjen/
Etter bidratt å ha innført barbariet i Libya har Jens Stoltenberg sagt i ettertid. Han ville gjort det samme en gang til? (han skulle vært innlagt.) Haag domstolen har Frifunnet Milosevic. En uskyldig mann har blitt drept og døde i et FN-fengsel.

Det som nå skjer i Frankrike, er da tusen ganger verre enn hva de ødela Libya for, men nå er alt i orden?
Redigert 21.04.2019 kl 08:35 Du må logge inn for å svare

Lånekilden? DNB er uten keisersnitt et ektefødt barn etablert på den en forbrytelse, betegnet som to tapte tiår i norsk politikk. Kåre og Gro "griseriet" i norsk politikk. Noen rike mennesker beriker samfunnet? Fra Boken Gudfaren: Bak enhver stor formue ligger det alltid en forbrytelse. Staten er en bekreftelse på dette. Makan til en forvaltning av eventyrlige mengder gratis tildelte naturrikdommer. Med staten vår, er vi En skam blant menneskeheten. Selv godt under ekvator, lo de godt av dem av oss som fronter den norske staten. APe landets kloning Jensmann (i Australia) «arbeidsmann» fra APe land, der han fikk frontet denne tragedien. Emigrantstaten som var med i krigen. Friske mennesker har offentlig erkjent å bli syk av hele den norske staten.

Redigert 21.04.2019 kl 08:07 Du må logge inn for å svare

"Det er ikke sannsynlig at middelklassens moral med hensyn til penger kan overleve i det moderne samfunn. F.eks. lærte jeg som barn å ikke kjøpe noe før jeg hadde spart nok penger til å betale kontant. Hvis hele befolkningen i dag gjorde det samme - altså aldri kjøpte på kreditt - ville vår økonomi rett og slett bryte sammen." A. D. AUDEN. Se til Henry Ford
”Hvor besynderlig er det ikke at massene kan la sig innbille at man kan høste annet eller det motsatte av det man sår.” Bertram Dybwad-Brochmann
Å selge sin vare og sin ytelse så dyrt og vel avlønnet som mulig, og samtidig ville arbeide for lavere priser og økonomisk fremgang, det er utopiene satt i system.

Om ikke folk får oppta nye lån/gjeld, kommer hele samfunnet/staten til å gå i stå, om ikke rett i revers. Se bare hva USA har omgjort seg selv til. NB det er ikke Trump sin skyld. 30-40 stater der er mye verre enn hva de selv mener, å være galt med Nord Korea som Venezuela. Hele EU er jo hva om ikke annet enn 27 tragedier. Se bare til Hellas. Som Ubåten ved Fedje er staten Hellas, havnet inn i stillhetens hav på planeten Tellus, der Hvor bom-penge staten opp i iskanten har sitt tilhold og holder til. I Det riket selveste sosialantropolog Hylland Eriksen har sin globale landsby. På samme sted er dyrket "opp og frem" via reir-skiting produkt Giardia, en BI proff ved navn Jørgen Randers. Viss egen skole sitt tak, hvor han selv underviser «lekker som en sil». Der og, kan man si............
Redigert 21.04.2019 kl 07:39 Du må logge inn for å svare
Iz
20.04.2019 kl 23:12 926

Det er bra at et slikt register kommer! Det burde ha kommet før.

Bra for alle med register. Lavere tapsrisiko for långivere, og riktigere belåningsnivå for husholdningene.
livecnn
16.04.2019 kl 14:16 1264


Gjeldsregister tror jeg på sikt kan gjøre en gruppe "edru" og bankene har vel de siste 24 måneder strupet viljen til å "gamble"..


Slik vil gjeldsregistrene fungere
Tre nye registre for gjeld er på trappene.

https://www.dinside.no/okonomi/slik-vil-gjeldsregistrene-fungere/70217906

Redigert 16.04.2019 kl 18:23 Du må logge inn for å svare

og en annen ting,betalingsdyktige kunder er av forskjellige typer,og finnes i alle forskjellige produkter.

denne heksejakten på forbrukslånsbanker går nå forhåpentlig mot slutten og bankene kan bruke dette gjeldsregisteret til det positive.

for det er en ny trend(eller en revolusjon om du vil) som bankene vil ta i bruk i fremtiden,der de vil opprette en "rating-register" på bankkunder,der kunden må vise aktsomhet,pålitelig og ansvarlig måtehold med opptak av lån,der det blir lagt vekt på punktlighet på innbetaling og hva pengebruken går til osv.

Dette har de nå sånn smått begyndt i Kina,og vil starte for fullt utover 2020-tallet,-og dette tror jeg kommer garantert til europa/vesten også..

Så dette gjeldsregisteret vil nok se ut som noe fra "gamle dager" en gang i fremtiden.


det mange glemmer,er det er "vi",mannen i gaten som styrer inflasjon og deflasjon,vi aler opp det forbruket vi ønsker å oppnå..

slik som det psykiske i markedet foregår,-etter mange år med prisstigning,-spesiellt på Huspriser,foregår i slik trend der når f.eks. "Ole" byr 2 450 000,- ...så skal du ikke vente for lenge etterpå der "Jens" og hans frue kjøper samme hus,og byr 3 560 000,- .

og huslånbankene gnir seg i hendene og gir ut lån og setter da kunder ut på et finansiellt eksperiment der det hevdes at rentene kommer til å være lave lenge.

de skyldige(bankansette) påstår på sin side å støtte denne forklaringen på de høye utlånene til kundene for huskjøp med en syltynn bortforklaring på denne praksisen,-pga markedet....markedet styrer prisene.

fakta er at så lenge trenden(utlånsveksten fra bankene) holder høytt tempo,-så blir "øynene" til folk tilfreds med husprisene,-selv om de om enda flere år til kan være gjerne det DOBBELTE av det vi opplever idag.


mitt poeng her,er at å skylde på at "noen" tar opp et lån på 100 - 150 tusen for å kapre seg drømmeboligen,-har INGENTING med den virkelige potensielle kriseklimatisering rundt lån og boligpriser som har bygget opp i løpet av årene som har gått.