Vi er alle på ville veier. Når imperium brister.


Dagens verden er dominert av USAs imperium. Hele den globale produksjonsmåten, at no cost pengesystemet, verdenshandelen, jordbruket, energisystemet og så videre er preget av dette. https://steigan.no/2017/06/det-gjor-vondt-nar-imperier-brister/

En kriminell forvaltning! Norge renner over av "friske oljepenger" (olje-fondet)? Men det er så vidt det dekker pensjonene til alle de offentlig ansatte blenda hvit arbeidene skattebetalere. De unge i Norge må arbeide mer og lenger, men uten å ha råd til å kjøpe seg tak over hodet i sitt eget hjem og fedreland?

Dette har vår politiske elite bekreftet, de har sagt med reine ord at ungdommen ikke kommer seg inn på boligmarkedet her i sitt eget hjem og fedreland. Abortloven kakker to store skoleklasser daglig av eget folk. De som overlever vil heller ikke få den pensjon som deres forfedre fikk, men gå en heller mager alderdom i møte. Det er da bare et pillråttent system, som gjør et stk. arbeid svart. At Norge har olje å selge (oljen er da svart nok) var og er redning for en slik skamløs stat med folkestyret, demokrati og kongedømmet sitt som med dette, er svart fra bunn til topp.

Friske oljepenger er oppgjør for svart (ikke arbeid), men olje utbetalt i dollar.

Men 'The U.S. government has a technology, called a printing press (or today, its electronic equivalent), that allows it to produce as many U.S. dollars as it wishes at no cost.'” Ben Bernanke 2002. Som jobber hvit der han har sitt virke.

The Fed er unntatt regnskap og revisjonsplikt? The Fed ”I ordinært språk er et selskap med en aksjebeholdning som er 100 % privateid og som garanterer 6 % avkastning pr. år, er et privat for-profitt selskap.”
Redigert 18.04.2019 kl 07:50 Du må logge inn for å svare

Utbytte? Råvarene regner jo i hodet på tullingene har jeg lest et sted. Kraftutbyggingen var utført på dugnad nødsarbeid i depresjonens trettitall, mesteparten av bygging besørget tyskerne med importert 6-700 000 slavearbeidere her til Norge, og de jobbet som bare pokker.
Krigen var ingen ulykke for landet, med unntak av disse heltene våre som drepte sine egne på land og sjø. Våre forfedre jobbet ikke lange harde dager, for at deres etterkommere skulle slave for noe fåtall økonomer "silkekjeltringer uteksaminert fra BI elle NHH" skulle ha UTBYTTE?

Det er også disse drittsekkene sammen med våre forskere, jurister og "folkevalgte" her i folkestyret som også er et kongedømme, at folket må betale mest i hele verden i sin egen valuta, for et ferdig foredlet produkt (bensin/olje) basert og raffinert, av sine egne råvarer?
Intet av dette akademiske dritet vi aler opp og holder oss med, kan omsettes i samme grad som våre råvarer? https://www.nettavisen.no/na24/bi-professor-vil-gi-en-million-kroner-til-alle-norske-kvinner-som-ikke-foder-barn/3423577722.html
BI-professor Jørgen Randers vil gi én million kroner til norske kvinner som ikke føder barn, skriver Dagens Næringsliv (DN) onsdag.
Redigert 18.04.2019 kl 07:57 Du må logge inn for å svare

Det kan bevises hva byveterinæren mener når han beskriver skolebyggene i Bergen. Hva kan man forlange av fjols som er flasket opp på Giardia via skiting i sitt eget drikkevann? Man kan jo tenke seg hvis norsk restaurantbransje skulle eid Mattilsynet. Det er en grunnleggende svakhet i habiliteten, sier Tveit til NRK. http://www.nrk.no/fordypning/kommunene-godkjenner-egne-skoler-1.8298623
Når slutter man egentlig å være en minoritet? I en bydel i Bergen, er minoriteten nå blitt så stor at Kommunen må sette et såkalt Innvandrer- tak på 70 %. Vedlagt link over det «taket» de selv er dyrket opp og ferdes under. Smogen http://www.ba.no/nyheter/politikk/article5475784.ece
https://www.nettavisen.no/nyheter/forst-i-norge-med-innvandrertak/8527002.html
Statsminister Erna Solberg (H) takker kommuner som sier ja til å bosette flere flyktninger og hevder at integreringen er ganske god i Norge.
https://www.hegnar.no/Nyheter/Politikk/2016/02/Solberg-takker-kommuner-som-sier-ja-til-flyktninger
Som skolene i byen noe før, råtner nå rådhuset i byen ned, også utvendig. Hva det har gjort innvendig, tja det kjenner flere enn de innvidde til. Det er jo i disse lokaliteter Monica Mæland og Erna Solberg har gjort furore. NHH skal få ny regnfrakk, men hvem betaler?
https://www.ba.no/nyheter/nhh/politikk/nhh-far-regnfrakk-til-555-millioner/s/5-8-882667
19. sep. 2018 - Norges Handelshøyskole lekker. Nå får hovedbygget i Sandviken ny regnfrakk til 555 millioner kroner. Og folket må betale.

Bi-proff Jørgen Randers er ektefødt barn av Hylland Eriksen globale landsby.
https://www.nettavisen.no/na24/bi-professor-vil-gi-en-million-kroner-til-alle-norske-kvinner-som-ikke-foder-barn/3423577722.html
https://resett.no/2018/09/30/globalistenes-kyniske-strategi-a-benekte-nasjonenes-eksistens/
Det norske folk eksisterer egentlig ikke for Norges fremste sosialantropolog i offentlig finansiert sprøyt Thomas Hylland Eriksen har sagt det med reine ord at "nordmenn" det er noe vi fant opp på 1800-tallet. Det er en konstruksjon, dermed en illusjon. En kunstig folkegruppe som må og skal dekonstrueres, for at dets medlemmer skal gli lettere inn i den globale landsby. Om dette er sant, er det ikke usant at eksilregjeringen i London regjert Norge etter å ha kapitulert 10. juni 1940 http://www.astrup.krigshistorie.net/kapitulasjon.htm
Redigert 20.04.2019 kl 11:55 Du må logge inn for å svare

Siden finanskrisa i 2008 er lovgivinga og regelverket i banksektoren totalt reorganisert. Mens innskyterne tidligere delvis var skjermet av loven vil «krisebanker». konfiskere innskuddene for å redde «griseriet» til seg sjøl. Det betyr i prinsippet at når du setter penger i banken er de ikke lenger dine, men banken, som rapper dem om banken er i trøbbel. Nye bankregler tillater konfiskasjon.
http://steigan.no/2016/01/06/den-neste-bankkrisa-blir-et-gigantran/
De lykkeligste slavene er frihetens bitreste fiender http://steigan.no/2016/02/02/bankenes-krig-mot-kontanter/

Statlig grisetrau er en lønnsom geskjeft. Lønnshopp for ny Nav-sjef
http://e24.no/jobb/loennshopp-for-ny-nav-sjef/23527577

https://e24.no/naeringsliv/norske-skogindustrier/christen-sveaas-etter-norske-skog-konkursen-tror-vi-hadde-funnet-en-loesning-hadde-ikke-aker-meldt-sin-sterke-interesse/24341158
Redigert 18.04.2019 kl 10:21 Du må logge inn for å svare

Det såkalte low cost systemet kan vi takke idiotiske fagforeninger for.
Vi kan egentlig bare også takke oss selv.

All Verdens fortredeligheter, er det altså fagforeninger sin skyld? Her i "haugen" har fanden et lett spill, det er bevist til gangs. At det som heter "arbeiderparti" ikke har noe med navnet til selve partiet, å gjøre, det er riktig. LO som en del av dette, har helt klart degenerert i samme takt som "arbeiderparti" det ble podet ut av.

Fagforeningene med sin streikevilje og kravlister har ført til et enormt høyt kostnadsnivå. Ikke bare i Norge, men i mange vestlige land. Se bare til USA, hvor united autoworkers har sørget for at GM sliter med å betale pensjonsforpliktelser. Dette gjøre at industrien flyttes til lavkostland, noe som i praksis gjør at fagforeningene møter seg selv i døra og ikke forstår noen ting når de måneder senere står uten jobb. Maken til tullinger.

Dette kalles utflagging, forøvrig ingen dum ide slik det har blitt. Igjen, vi har oss selv å takke. At ikke voksne mennesker forstår dette er en gåte.
Men som det heter: ingen er blindere enn den som ikke vil se.
Redigert 18.04.2019 kl 15:33 Du må logge inn for å svare

Usa DOWN (4sure)(SNART)
Kambodsja Steigan har holdt koken på det ganske lenge.

Høyt tidlig utpeking and Honor:
*utholdenhetskommunisme medalje for lang og tro*
Redigert 18.04.2019 kl 15:38 Du må logge inn for å svare

Dere to kan ta hverandre i hånda. Nøff sedd
.777.
18.04.2019 kl 16:16 462

Nå skrev jeg et langt innlegg som forsvant da «siden ble lastet på nytt grunnet feil»

Kortversjonen: Steigan «glemte» beleilig nok å nevne at Romerriket falt pga. hyperdeflasjon (ikke hyperinflasjon) skapt av det enorme skattetrykket som fulgte med den oppblåste offentlige sektoren og deres sosialistiske omfordelingspolitikk.

USA faller sist og når den norske krona blir verdiløs må Steigan forberede seg på å bruke undergrunnsvalutaen som kameratene hans måtte bruke i Sovjet, Venezuela, og alle andre feilede sosialistregimer, nemlig usd.

Handshake
https://www.dagbladet.no/kultur/hva-har-vi-laert/66393578
HOS POL POT: En delegasjon fra AKP-ml, med formannen Pål Steigan i spissen, var i 1978 på rundreise i Kambodsja.
-------------------

Pål "pott" Steigan med Rødt belte i retorisk slakt på rams, nå er det like før det rakner. Jeg vet ikke om jeg klarer å henge med i de lange skrifter.
Islamister og kamelonkommunister fra fortiden kan sin lekse, antivesten og DOWN Usa på automat, det er så sin sak. Kommunistkollapshjærner som har låst seg rett og slett. Steigan marxist/leninist triksene sitter og det finnes intet en akp-trent steigan ikke mestrer av retorisk vri. *Lang og tro* Øvelse gjort til kommunistmesterhjÆrne.

Du Hk fokuserer på fagforeningene, men det gjorde ikke jeg.
børst
18.04.2019 kl 16:25 455

Globalisme er ikke noe nytt. Romerriket var datidens smeltedigel av folk og kulturer og omfattet store deler av dagens EU samt Nord-Afrika, Tyrkia, og Levanten. Men det er jo ikke slik at "diversity is strength", som PK-folket vil ha oss til å tro og mene. For de fleste historikere trekker fram masseinnvandring og påfølgende manglende lojalitet til Roma blant de viktigste årsakene til rikets sammenbrudd. Og i de siste tiårene ble republikken også stadig vanskelige å styre, og keiserne satt bare i korte perioder før de enten ble drept eller satt ut av spill via ulike renkespill fra utfordrere. Ikke ulikt dagens situasjon egentlig!

En handelsmann fra Bergen påsto at lønnskravene fra LO hadde ødelagt landet. Til mer penger arbeideren fikk mellom hendene, til mer vås og varer som DU har til salgs i hyllene dine, kan han da kjøpe «av» deg sa jeg. Det hadde han faktisk ikke tenkt på, innrømmet han! Der slike handelsmann som holder til i Bergen, utdannet som de er på butikkskolen til Viktor Norman...."Jeg flyr SAS nesten hver dag bare for å se hvilket dårlig «selskap det er" sier Viktor vittig-Peer Norman. Det han selv utdanner er ikke å se andre steder på kloden enn i delprivatiserte/offentlige Norge. Uten inntekter fra olje og gass ville de alle gått rundt og vasket offentlige dass uten mulighet til å fly verken med Kjos eller SAS.

Godt sagt. Jeg sa det først, inni deg bor et lite geni. Gjemt men inni. Der slapp du ut litt geni.
Redigert 18.04.2019 kl 16:45 Du må logge inn for å svare

Empiri; Romerrikets fall
Fordi staten trengte mer penger til alt mulig, satte de opp skattene for alle i riket. Det ble da mer og mer vanlig å blande sølvmyntene med billig kobber. På 200-tallet var derfor myntene bare verd 0,5 % av sin opprinnelige verdi. Dette førte til en kraftig inflasjon og skattesystemet brøt tilslutt sammen. Selv det mektige Romerriket sank ned i fattigdom og var ikke i stand til å forsvare seg mot noen små omstreifende stammer. Vi har en vel begrunnet mistanke om at pengemangel var hovedårsaken. Sølvet og gullet var gjennom 400-500 år med gjeldspenger og renteplyndring kommet i bankierenes eie, og økonomien var stagnert. http://vegtam.info/Kortsider/verdensbankiereneshistorie.htm

Det gjeldsbaserte pengesystem. Den romerske stat hadde et lovbasert pengesystem der staten selv utstedte penger, i form av kobber- og messing¬mynter, til folket. Dette fungerte forbløffende effektivt inntil Julius Caesar begynte å innføre gullmynter. Etter hans død ble kobber- og messing¬myntene trukket ut av omløp. Penge¬mengden ble redusert med 90 %, depresjon satte inn, og avstanden mellom de rike og de fattige økte. Kobber
http://www.nyhetsspeilet.no/2013/07/the-secret-of-oz-dokumentar-om-det-gjeldsbaserte-pengesystemet/

Jeg mener det er stas med linker til kommunisoraklet vegtam
Jeg er av den påstand at alt behøver ikke være bendet på selv om det står på vegtam.
.777.
18.04.2019 kl 17:09 439

Jeg har ikke tid til en lang utredning til akkurat nå, men selv om det virker logisk at utvanningen av sølvmyntene skapte hyperinflasjon som knakk Romerriket, så var det faktisk ikke det.

Det var den enorme offentlig sektoren (soldatene) og det dertilhørende skattetrykket som fortærte alle verdiene.

Hvis vi skal være litt raske her så bruk din logiske sans og spør deg selv hvorfor romerne flyttet fra husene sine, og hvorfor de gravde ned pengene sine. Ville de ikke gjort det stikk motsatte under en hyperinflasjon, altså beholdt realverdiene og kvittet seg med pengene?

Det skjedde akkurat det samme da som i Vesten i dag. Staten fortærer alle verdiene i samfunnet, veksten stopper opp, og omløpshastigheten på pengene er på bunnivå.
Redigert 18.04.2019 kl 17:10 Du må logge inn for å svare

Sant.

Og på samme måte som at Romerriket ikke klarte å forsvare sine grenser for horder av vandaler som tok seg inn i over Romerrikets grenser ser vi i dag at EU og USA ikke klarer å stoppe hordene av innvandrere som presser seg inn i hver sprekk i grenseovergangene, ikke bare kan folk fritt komme og kreve både det ene og det andre, men en stor del av befolkningen mener at «vi ikke kan stoppe dette» fordi det ikke er moralsk riktig å gjøre det.

Så da går det med vestlig sivilisasjon som det gjorde med Romerriket; nedover og nedover, tar jo litt tid, men tendensen er klar.

Penger er kun tall, og renter er tall av tall.
Siden penger tilføres samfunnet som lån, er summen av gjeld lik summen av penger. Og så lenge pengemengden øker - så øker altså gjelden. Og så lenge denne gjelden øker - så øker rentene på denne gjelden. Og så lenge rentene på gjelden øker - så øker behovet for å låne mer penger inn i systemet. Og siden vi da snakker om å doble lånene - hele tiden - så snakker vi om en eksponentiell vekst. En vekst som er ute av kontroll. Kenneth Boulding, økonom:
De som tror at eksponentiell vekst kan holde på til evig tid må enten være fullstendig gal eller en økonom." Albert A. Bartlett, fysiker: Norge har flust opp av de begge.

Vi lever i en periode ettertiden vil snakke om som dekandensens sluttfase. Beklager å si det, men om 3 generasjoner vil verden være et helvete for 95% av befolkningen. De vil leve i en tid med mye krig, uro, vold, anarkistiske tilstander, fattigdom og nød.
De resterende vil leve i overflod, sikkerhet og trygghet. Forskjellene vi har i dag vil se ubetydelige ut.
Hunger games filmene gir oss et bilde av fremtidens samfunn.

RR

Problemet er at gjelden har renter, og det er ikke slik at sikkerheten som motsvarer gjelden øker i verdi tilsvarende rentene, og da har man et problem.

Nå er renta rekordlav, og har vært det lenge, et sykdomstegn de fleste totalt ignorerer, og «spår markedet opp».

Renta kan ikke gå opp, for når 90% av alle vestlige land har lånt til over pipa i årtier vil en høyere rente føre til kollaps i løpet av kort tid.

Sjakk matt, vi må bare vente og se når korthuset til slutt raser.

På samme måte som Romerriket ikke kunne opprettholde en bankerott stat vil ikke vestlige land klare det heller.
Redigert 18.04.2019 kl 19:06 Du må logge inn for å svare

‘er summen av gjeld lik summen av penger. ‘

Det er faktisk bare helt feil.

Vel, kun ca 8% av det bankene låner ut er innskudd, systemet fungerer greit helt til det kollapser, babylonerne hadde visstnok et såkalt jubelår hver 50. år der all gjeld ble nullstilt, vet ikke hvordan det fungerer dersom man er på 48 eller 49. året og ønsker å låne penger?

Betinget har du et poeng. Det er ikke nok penger trykket i forhold til den astronomiske eksponentiell veksten på gjelden....

Nå er renta rekordlav, og har vært det lenge...
Rentesats på 18 % og 9 % har jo ikke noe med bankvirksomhet å gjøre, men regelrett plyndring av et folk betegnende idiotstater. Kjøper du en bolig for kr 900 000.- med 18 % rente eller en bolig 1,8 Mill med 9 % så er de månedlige kostnadene akkurat det samme, det er kun datoen som skiller helten fra tufsen. Tidspunktet man foretar kjøpet er helt avgjørende, fortreffelig ironisert og beskrevet av en lett humrende eiendomsinvestor Christian Ringnes beskriver utviklingen av boligprisene, etter Gro var avreist og Mulla Krekar vel ankommet kongeriket. Det «gikk det til himmels for både genier og idioter». Norge ble straks et bedre sted å være for hele folket.

Henry Ford.
Penger og økonomi. Kapitalens største verdi ligger ikke i at den kan brukes til å tjene mer penger, men i at pengene kan brukes til å forbedre livet. Det er ikke arbeidsgiveren som betaler lønnen - han bare håndterer pengene. Det er produktet som betaler lønnen.
Det er ingenting mer fritt enn et system som ikke baseres på gjeld. Livet er økologi ikke økonomi.

"It is well enough that people of the nation do not understand our banking and monetary system, for if they did, I believe there would be a revolution before tomorrow morning." Henry Ford.

Ser vi på konsumprisindeksen, er den i året 1969, 44,8. I 1977 er den blitt 88,2, det dobbelte. Det betyr at kronen har mistet halvpartem av sin kjøpekraft på disse 8 årene. Går vi frem enda 8 år, til 1985 er konsumprisindeksen 170,3 Kronen har nå en kjøpekraft som er 25 prosent av hva den var i 1969. Da vi gikk inn i 1992 var konsumprisindeksen 244,7 og kronens kjøpekraft var sunket til 18,3 prosent av hva den var i 1969. For å si det på en annen måte, kronen hadde mistet 81,7 prosent av sin kjøpekraft, eller verdi. Konsumvarer som kunne kjøpes for 100 kroner i 1969 måtte i 1992 betales med 546 kroner.


Penger er talltull. Hadde økonomene hatt rett ville vi aldri ha kommet oss ut av steinalderen. Judas var den eneste av de 12 som var regnskapskyndig, men hvordan gikk det med han?
MERLOT
19.04.2019 kl 20:05 332

Han hengte seg på en søppelhaug.
MERLOT
19.04.2019 kl 20:11 329

På syttitallet kunne en lærer og hans kone som jobbet deltid som sekretær klare å håndtere et lån som gav et hus på 180m2, nærmest en villa. På en lærerlønn og halvsekretærlønn.
Og de fikk tre unger som hadde det bra. De var akademikere i øvre middelklasse.

(Det var læreren min jeg prater om)


Det er ikke arbeidsgiveren som betaler lønnen - han bare håndterer pengene. Det er «produktet som betaler lønnen» (marked!) om det finnes? (Henry Ford).

Om Norge kan man si ”Når varen taler, så tier selgeren” Norske "råvarer" selger seg selv (olje, gass, fisk og kraft) real natura, men hvorfor pokker må vi da ha slike mengder med, tusk handlere, kontrollører og simple selgere og hva koster ikke alt dette? Selv en liter bensin raffinert av våre gratis tildelte naturressurser/råvarer, må vi som eiere av "råvarene" betale mest i hele verden (i vår egen valuta?).

Det er ikke fallet i oljeprisen (en gratis tildelt råvare), men skattelette som gjør at 45 personer mister jobben hver eneste dag, sa APe mann og arbeidsmann Andersen fra Arbeiderpartiet i Stortingets spørretime. Skattekutt er en dårlig resept for å takle problemene med økt arbeidsledighet. Har ingen fortalt han følgende "Vi hevder at for en nasjon som prøver å skatte seg til velstand er som en mann som står i en bøtte og forsøker å løfte seg selv opp etter håndtaket." – sa Winston Churchill.