Nel bygger ny fabrikk sammen med Nikola


Hydrogenstasjoner skal bygges sammen med lastebiler
Utdrag fra Brian Straight, 18. april, 2019
En Nel hydrogengenerering og drivstasjon gjengivelse vist på Nikola World 2019. Se bilde av 8 tonns gigant Nel/Nikola stasjonen.
Les herligheten her:
https://amp.freightwaves.com/news/fuel/hydrogen-station-installations-to-start-by-2021?__twitter_impression=true
Redigert 18.04.2019 kl 22:30 Du må logge inn for å svare

Självklart kan man ha en solpark ett kvarter bort eller 11 eller 200 mil bort.

Det er klart att det slutar med att Nikola köper grön el som motsvarar det de brukar till hydrogen. Som sj gör till tågen. Sen kommer egentligen själva elen från kärnkraft ofta.

Det jag vänder mig mot är att man ritar in ett antal paneler och ska få det att se ut som att det driver hela station. Som när Koenigsegg presentera en bil med solceller på taket och sa att det skulle driva hela bilens 1000 Hk. Sen ändra de till att det drev luftkonditionering.

Jag tror det är den bästa lösningen i USA, att nels stationer får drivas av kolkraft eftersom de inte klarar av sol/vind. Paneler på stationen kan användas till räkneverk på pumpen och restaurangen.

Sedan får de köpa el från solpark. Eller till och med bygga solpark. I USA eller i andra land.

Det borde man börjat planera för redan så det är det jag vänder mig mot att man inte är ärlig.

Ena dagen ska de ha Powercell för att de är bäst, sen helt plötsligt inte. Ena dagen ska 2% vara batteribil, nu efter Nikola world 20%. Det är så mycket oklart.

De här små nyttofordonen de presenterade är också rent batteridriven ser det ut som. Man profilerar sig inte mycket mot hydrogen länge tyvärr.

Och det gör väl ingenting, men inte bra för nel. Klart med förluster i bägge ändar från el till hydrogen tillbaka till el så kan man nog klara sig på hälften så stora solpark om man laddar batteri direkt.

Och man slipper ta så många fotbollsplaner i bruk till asfalterade ytor där det kommer vara en död hård yta vilket är illa för miljön, gräs tar upp mycket CO2, medan asfalten är gjord på olja.

Så exemplet med att vi ska bygga hydrogenstasjoner på Ekebergs fotbollsplaner det var lite drastiskt.

Men barn och ungdomar i USA vill också spela fotboll eller kanske baseball. Ska vi då sitta här flera hundra mil bort och säga,. Nä nu behöver inte spela boll, här ska det byggas hydrogenstasjoner istället.

Jag menar att det är lätt att peka ut den och den platsen på en karta, men överallt finns det en lokalbefolkning som drabbas.

Redigert 19.04.2019 kl 11:02 Du må logge inn for å svare
dotcom
19.04.2019 kl 11:00 4624

TigerFacts skrev Innlegget er slettet
Greit å ha beina på jorda, og jeg er ikke uenig i at Tigeren hauser, men det er også greit å ikke konstruere problemer.
Lokal produksjon kan bety så mangt. I dag importerer USA olje fra andre land. I den sammenheng vil jeg tro at produksjon innen samme stat vil være lokal produksjon. Med de investeringene det her er snakk om så tror jeg ikke noen kilometer med gassledning eller strømkabel blir utslagsgivende for lønnsomheten, men nå gjetter jeg. Dette er utenfor min kompetanse. Når det gjelder areal, så har mange stater i USA opplevd omfattende nedlegging av industri de siste årene, og i det siste har man vel også begynt å stenge kjøpesenter. Dette er også langt utenfor min kompetanse, men jeg gjetter at det ikke blir veldig problematisk å finne areal til de fleste av disse stasjonene.
Redigert 19.04.2019 kl 11:02 Du må logge inn for å svare

Innlegget er slettet av TigerFacts
MD12
19.04.2019 kl 11:10 4558

Det er ihvertfall fantastiske nyheter og Tiger`n er FØRST ute som alltid. Stor kudos!!

Påskegull!!

Innlegget er slettet av TigerFacts

Innlegget er slettet av TigerFacts
Far-far
19.04.2019 kl 11:40 4409

Tigeren er en rev til å finne hydrogen/Nikola relaterte opplysninger på nettet. Takk for det!
Det er klart han overdriver mulighetene, men det skaper diskusjon og ny oppmerksomhet an Nikola og Nel. Og det er bra ut fra for den totale forståelse av at hydrogenet vil bli en utrolig viktig brikke i kampen mot forurensing fra fossile energikilder.

Det er for enkelt å Bruke Google Maps for å se etter ledige arealer for stasjonsplasseringer. Som dotcom er inne på så er det sikkert mange bygninger å se på kartbildene som opptar arealer, men ikke alle viste bygninger er driftsoperative og kan dermed egne seg som tomt for H2 stasjonene.

Ikke skap flere problemer enn nødvendig. De er sikkert vurdert av Nikolas eksperter allerede. Og strøm kan føres i ledninger slik vi gjør i Norge. Hydrogen kan også føres i rørledninger slik det gjøres for gass andre steder i verden.

Nå diskuteres pavens skjegg.
OZZY
19.04.2019 kl 11:45 4385

så lenge Tyskerne bruker kullkrftverk til å lage strøm vil det bli slik. dette visste vi fra før. kom heller med noe nyheter. dette er gammalt nytt.

Innlegget er slettet av TigerFacts
Framtia
19.04.2019 kl 12:00 4022

TigerFacts skrev Innlegget er slettet
Hvor mye er 300 times 1 mill.€...Ikke så langt unna 3 mrd i potensiell omsetning fra Herning alene...Tar du med full produksjon på Notodden, skulle Nel kunne nå en omsetning på 7-8 mrd kr år, noe som lett kunne forsvare en mildt sagt høyere aksjekurs! Med full utnyttelse av nåværende kapasitet, samt foreløpig utvidelse Notodden vil ikke en aksjekurs på mellom 12 og 20 kr være usannsynlig! I tillegg er Nel gjeldsfri, har fabrikker, kompetanse, "Coca cola" oppskrifter, samt penger på bok, samt en rimelig bra "back logg"...Jeg velger å ikke bekymre meg like mye, som de av dere som sannsynligvis må lide av dårlig nattesøvn, når jeg summerer det dere lirer av dere her på HO...Når dere i tillegg viser en slik redsel/ bekymring for et selslap dere ikke er aksjonærer i, skjønner jeg at det kan hjelpe å få utløp for sine bekymringer her på Nel trådene...Her er det hjerterom stort nok tid til den største klimaskeptiker, ihugaTesla supportere, Donald Trump, Nel menigheten og
flere med...

Innlegget er slettet av TigerFacts
dotcom
19.04.2019 kl 12:25 3933

Nå begynner du å bli temmelig tynn i argumentasjonen TigerFacts.
Hvis frakt, montering, etc gir lav avanse ved eksport, så burde man kunne forlenge logikken å si at varer fra Kina montert og solgt i Norge ikke lønner seg for kineserne.
Slik er det vel tross alt ikke?

Innlegget er slettet av TigerFacts
Nikko
19.04.2019 kl 12:41 3936

Det har ingen hensikt å argumenetere mot TigerFacts alias Gunnar42. Han er en super kverulant som gjør alt han klan for å sverte Nel.
OZZY
19.04.2019 kl 12:44 3912

TigerFacts skrev Innlegget er slettet
disse hydrogenanleggene/stasjonen skal bygges der de kan bygges og ikke i sentrale strøk. såppas bør dere også forstå.
man rydder ikke plass i Oslo Sentrum og river flere kvartaler he he trodde dere virkelig det ? hvor dum går det an å bli ? 100% tydeligvis.

Innlegget er slettet av TigerFacts

Innlegget er slettet av TigerFacts
dotcom
19.04.2019 kl 12:53 3872

Enig, så jeg gir meg nå.
Jeg satt bare å kjedet meg litt, men nå skal jeg ut å nyte påskeværet. :)

Innlegget er slettet av TigerFacts

Jag tror många kommuner i USA kommer sätta förbud mot vätgas driven lastbil inne i byarna så här må Nikola relokalisera stasjoner. Idag må du tex ha minst euro class 6 på diesel lastbilar för att få köra in i byn.

Efter Hindenburg og alla terrorattacker är politiker livrädda för att ha in stora mängder explosiv vätgas i byarna. Jernbaneverket og norske regeringen har redan förbjudit det på jernbane med tunnlar som det finns gott om i Norge.

Egentligen er det inget problem för i byarna använder man mindre lastbilar. Med nedsänkbart skåp så man kommer in i garage under köpsenter. Og Nikola har lovat att vi ska få batteridrift på de mindre modellerna Nikola 2 og tre.
Så får man bygga en omlasyningscentral utanför byn precis som man har idag. Og tankstasjoner må også utanför bykärnan.

Ekeberg kan ni glömma, det blir för dumt. Det er bara en smal väg upp, det skulle korka igen väldig fort.
Nikko
19.04.2019 kl 13:09 3809

Du må omgående ta kontakt med Nikola Motor for å fortelle dem dette. Da kan du kanskje redde dem i fra en fiasko og økonomisk katastrofe....

Forumklovn!!!!!!!
19.04.2019 kl 13:21 3810

Den vel største saken i denne rapporten var vel at det var selve produksjonen av batteriet, som var den største synderen. (Dette var vel mange av oss også fullstendig klar over)
Bjella
19.04.2019 kl 13:27 3804

ZYX Fake tiger
Svada kvverrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
Far-far
19.04.2019 kl 15:55 3575

17.04.2019 Press release Connected mobility

Commercial vehicle innovation enabler: Bosch brings advanced solutions to the new Nikola Two truck
Bosch has worked hand-in-hand with Nikola in helping develop the Nikola powertrain
Nikola and Bosch develop fuel cell powertrain for the Nikola Two Alpha– together.

Nikola trucks feature Bosch innovations such as Mirror Cam system, Perfectly Keyless and Servotwin steering system.
Jason Roycht, vice president and regional business unit leader, Commercial Vehicles & Off-Road for Bosch in North America: “This has been a two-and-a-half year cooperation targeted at implementing advanced technology into a totally new and unique approach to trucking with the highest levels of engineering excellence.”
“Bosch has been our innovation partner to help make our vision a reality.” – Trevor Milton, Nikola founder and CEO.
Framtia
19.04.2019 kl 16:03 3554

TigerFacts skrev Innlegget er slettet
... man diskuterer ikke med kverulanter!
Ranudo
19.04.2019 kl 16:50 3469

TigerFacts skrev Innlegget er slettet
Jeg er heller ikke tilhænger af el-biler - det er en midlertidig løsning som lukrerer på infrastrukturen i en meget kort perspektiv. Og når batterierne skal skrottes giver det miljøproblemer, som vi ikke har set magen! Det er den nemme løsning for politikere.
19.04.2019 kl 17:41 3394

Hvorfor ikke bygge et tak av solcellepaneler over hydrogenstasjonene? Da har de strøm til eget bruk, og overskuddskraften kan selges på det åpne markedet?
19.04.2019 kl 18:03 3361

Det er paneler på takene.

Innlegget er slettet av TigerFacts

Takk for informasjonen, Tigeren! I det området der planene er lagt er forholdenne svært gode for solkraft. Så vidt jeg husker har bedrifter i servicesektoren (varehhandel og diverse mat) ønsket å få bli samlokalisert med egne bygninger ved stasjonene for hydrogen. Skal hydrogen kombineres med lading blir det fort behov for betydelige arealer for parkering som også kan brukes for solkraft. Tilsammen kan alle disse flatene være vesentlige kilder for energi. Det er på noen års sikt også mulig å få mye kraft fra høyhus i nærheten. Det er ny teknikk på gang der en bare har på maling på slike hus så får en kraft fra den, vel nesten ikke til å tro, men søk selv så ser dere.
I disse tørre områdene er landarealer ikke særlig dyre og forholdene må være meget gode liksom i Sør-Afrika ved grensen til Namibia og i Egypt. Det betyr vel at konkurrentene med ordinære drivmidler rimelig fort vil forstå hvor det bærer hen og kan tenkes å gi fra seg lokaliteter som ikke på lengre sikt vil funke. I områder med dårligere solforhold må en få andre kombinasjoner. Det er en oppgave for dem som har spesialisert seg på å beregne hvor mye av vind og hvor mye av sol som passer på et sted. Om jeg ikke husker feil så er Vestas Vind i ferd med å overta et tysk "kombiselskap" for vind og sol for å perfeksjonere denslags ekspertise.
Det jeg mest funderer på er om slike stasjoner kan være mulig å kombinere med anlegg som skal levere hydrogen til skip i kystfart av ulike slag. Den utredningen som Statkraft har satt sammen om hvilke områder som har best potensiale for vindkraft kan da behøve oppdatering nesten med en gang. Det vil vel være uheldig om en leverandør får dominans så hvordan blir dette. Arizona og California er fjerne strøk for oss så kanskje det er noen som har gode synspunkter på prøve området for Nikola tre?

Z00L
20.04.2019 kl 00:40 3069

Bring (og Tine?) har bestilt Nikola Tre, rekner med Nikola også har interesse i å få testet norske veier og føre. Ellers vil Danmark/Tyskland være aktuelle land for testing tror jeg.

Nord-Norge har vært mye benyttet får testing av nye biler gjennom årene. Hvis Nikola vil teste dem her oppe, så må det bygges stasjoner.
Far-far
20.04.2019 kl 10:43 2738

ASKO har fått bygget 3 eller 4 Scania Vabis H2 lastebiler. Jeg går ut fra at disse er i full test drift.

https://www.hydrogen.no/kjoretoy/lastebiler/scania-h2

Dette blir bra!!

God påskeaften til alle kverulanter/skruller/andre!!!