Norge er landet uten boligpolitikk.


Norge er landet uten boligpolitikk. For markedsverdien av en bolig er blitt så mye viktigere enn verdien av å ha et sted å bo. Markedet er blitt absurd. Nylig ble en 15 kvadrats «leilighet» uten toalett og bad på Bislett i Oslo solgt for 1,8 millioner kroner. Og boligbyggelaget OBOS la nylig ut for salg en penthouseleilighet ved Frognerparken til 95 millioner kroner, men hevder de fortsatt driver med sosial boligbygging.

https://www.aftenposten.no/kultur/kommentar/i/opKRxj/En-boligpolitikk-ville-vart-en-god-id--Knut-Olav-Amas
Redigert 21.04.2019 kl 23:38 Du må logge inn for å svare

Boligen er et spekulasjonsobjekt! Det hykles om spillegalskapens ulykker, men hva er det som skjer med boligene til folk? Fra møkk til gull og edelstener på noen få år. Det som er unormalt andre steder er helt normalt her i Norge. Alt ble bare bedre i Norge Etter Gro var avreist og Mulla Krekar vel ankommet. Boligprisene gikk til himmels for både ”genier og idioter” sa den gang super investor Cristian Ringnes


Utenlandske investorer fråtser i norske boliglån. Investorer verden over spekulerer i norske boliglån verdt mer enn 1000 milliarder kroner. Norske banker kan pantsette lånene uten kundenes tillatelse. http://www.bt.no/nyheter/Utenlandske-investorer-fratser-i-norske-boliglan-3159335.html?xtor=RSS-2


Den eventyrlig Boligpris gjeldsveksten har satt Las Vegas i bakleksa! Etter Gro reiste og Mulla Krekar ankom, ble kongeriket Norge som Kambodsja etter Pol Pot, et mye bedre stede å bebo. Det gikk til himmels for genier som idioter sa investor Ringnes. Fritatt for alt, reiste hun herfra slik kongeriket gjorde med gullet, før denne krigen de etterpå har løge på seg, og vært deltagende i. Man leser til tider at rabiate statsleder på rømmen de tar statskassen med seg når de stikker av. Flere har naturlig nok, fått opphold i Frankrike, men kun landsmoder Gro. Dr. Who er den eneste statsleder i hele verdenshistorien som har fått ettersendt selve statens eget seddeltrykkeri.

For å overleve i eget hjem/fedreland, må vanlige folk stadig oppta ny gjeld på boligen, som en politisk initiert fallende rente har resultert og steget formidabelt i pris. (hjemmet til vanlige folk er blitt et spekulasjon objekt). De blir tvunget å bedrive hva som tidligere tider hett vekselrytteri (en gang en ulovlighet). Etter endrete instruks fra politikkerende øker så sentralbanken renta og dermed garrotterer man alt hva eget folk har skapt for seg og sine. (For 20 år side var hele landet konk og alt ble solgt til slakt). Noe tid før dette skjedde, fikk bankene milliarder av folkets skatt/avgifts innbetalt penger utlevert av de «folkevalgte» i subsidier. Folket med folkestyret og demokratiet sitt har via sine egne folkevalgte, garanterer bankene økonomis/juridiske u/hjelp, lovs form. Slik kan de med sine jurister og økonomer, plyndre det samme folket til skinnet. De har via bevist politikk, lovverk og offentlige budsjetter svindlet, ranet og nærmest blod-tappet sine egne ofre «fotfolket» som må betale for festen slik at de privilegerte kan fortsette det hele. Folkestyret med de folkevalgte får applaus fra Wall street. Økte moms/skatter og innskjæringer slik at bonusfesten i finansinstitusjonene kan fortsette. Råttenskap i lovs form.
http://www.nyhetsspeilet.no/2014/08/okonomisk-advarsel/
Redigert 21.04.2019 kl 23:52 Du må logge inn for å svare

Den voksende fattigdommen i USA siden begynnelsen av 1970-tallet var en beregnet økonomisk konsekvens av politikken på Wall Street. Spesielt ble det slik etter beslutningen om å forlate gullstandarden i 1971. https://www.derimot.no/f-william-engdahl-usa-vs-russland-hvordan-ser-den-okonomiske-fremtiden-ut/


Rotten-skapet stat og samfunn. Fra under bunnen i Nordsjøen forbi flosshatten til kongen, til toppen av Galdhøpiggen.
På grunn av rentene blir gjelden, det som skal tilbakebetales, større enn den eksisterende pengemengde. Og med 7 % rente pr anno dobles gjelden hvert 10 år, og da er det nødt å skje et krakk, som det også gjør. Dette er i beste fall galskap - i verste fall en uhyrlig forbrytelse mot menneskeheten. Man søker å virkeliggjøre det uvirkelige: man prøver å bryte loven om mengdekonservering.

Vanlige, ærlige mennesker går til grunne i et bunnløst gjelds- og renteslaveri og blir fratatt både hus og hjem og alt de har bygget opp for seg og sine. Arbeidsløshet, oppløste familier, depresjon, sinnslidelser, økt kriminalitet, alkoholmisbruk, narkotikamisbruk og et samfunn preget av generelt forfall og en alles kamp mot alle kommer som en selvsagt og naturlig konsekvens.

Samtidig lever Politikere sammen med ågerfolkene i bank-, forsikrings- og finansvesen på millionlønninger og utbytte hinsides uten å gjøre annet enn å opprettholde systemets skamløse utplyndring, selv har de aldri utført én eneste dags produktivt, samfunnsnyttig arbeid. Når de så har kjørt virksomheten til den uunngåelige avgrunnen, har de på forhånd sikret seg "fallskjermer" av minst samme størrelse som lønna, og regningen sendes - som vanlig - til det norske folk.
Det kan ikke aksepteres at landets byttemidler, som penger skal være, og som hele folket er avhengig av, omgjøres til gjenstand for privatøkonomisk spekulasjon eller ågervirksomhet. Å befri det norske folk fra det knugende gjelds- og renteslaveri som gjeldspengesystemet har skapt er derfor en overordnet målsetting.
Redigert 21.04.2019 kl 23:57 Du må logge inn for å svare

Protester mot økende boutgifter i Tyskland
I Norge bor åtte av ti i en leilighet de eier, (pantsatt forbi skorsteinen)enten i en enebolig eller i et borettslag hvor de i praksis eier leiligheten sin. Sånn er det ikke i Tyskland, der bor bare halvparten i en bolig de eier. Utleieboligene monopoliseres nå av store konserner med titusenvis av leiligheter de øker leia i. https://www.derimot.no/ove-bengt-berg-tysklands-gule-vester-mot-plyndring-gjennom-husleie/


Norge er eksotisk land langt mot nord, med et sterkt uenighets-fellesskap basert på myter og fabler som holder oss sammen.
Blant annet liker vi å tenke at Norge et land med små forskjeller. Alle politikere som vil delta i ulikhets-debatten, starter med denne setningen. Så legger de ansiktet i alvorlige folder og erklærer sin bekymring for økte forskjeller. Sånne som man har i USA, et tøft og urettferdig samfunn.
https://www.aftenposten.no/kultur/kommentar/i/vQrP0V/Salige-er-de-rikes-barn_-for-de-skal-arve-boligmassen-i-de-store-byene-Kjetil-Rolness
Salige er de rikes barn, for de skal arve boligmassen i de store byene| Kjetil Rolness

Disse mektige 0,01% er så få at de ville få plass på en middels fotballstadion. 0,01% USA superrike bestemmer det mest av 330 000 millioner mennesker.
Kongressen er mindre populær enn kakerlakker og trafikkork. Meningsmålinger finner ut at bare 9% av amerikanerne har et positivt syn på Kongressen, mens 85% har et negativt syn på den. Kongressen er faktisk mindre populær enn kakerlakker, trafikkork og rotfylling. Det skulle bare mangle at vår egen Jens Stoltenberg var velkommen blant alle disse.
https://steigan.no/2014/11/usa-hjemmesitterpartiet-vant-suverent/
https://steigan.no/2017/03/de-superrike-forbereder-seg-pa-katastrofen/
Redigert 22.04.2019 kl 08:01 Du må logge inn for å svare
Iz
22.04.2019 kl 08:39 1186

OBOS fjerner seg fra sosial bolig bygging.
Iz
22.04.2019 kl 09:21 1153

OBOS har allerede fjernet seg fra sosial boligbygging. De sier at alt hos den er underlagt markedet og at de heller ikke får noen fordeler. Mens noen andre mener at også de seneste år har OBOS fått noen fordeler pga av sin historie. Før var det vist sånn at kommunen ga OBOS gratis eller billige tømter og der bygde OBOS borettslag. Egentlig urettferdig at noen har fått arvet en leilighet som er bygd på gratis tomt eller verdier av den mens andre ikke har det. Der han Kjetil Rotnes gode poenger.
Mulla3
22.04.2019 kl 10:28 1115

Så lenge våre folkevalgte bare blir dummere og dummere er vi sjanseløse i forhold til boligpolitikk. Alle hiver seg på klima hysteriet, men selv der er det vanskelig å finne en rød trå.

Problemet er at renta ble dumpet i Norge i takt USA og EU som måtte stimulere økonomien etter at de deregulerte finansmarkedene kortsluttet seg selv med credit deafult swaps, collateralized debt obligation (cdo), syntetiske cdo, special purpose vehicles, bespoke tranche opportunities, og så videre. Terra-kommunene var vel også med på leken.

Men - den norske økonomien trengte egentlig ikke så kraftig stimuli. Spesielt ikke etter at kronekursen har svekket seg kraftig pga oljepris i 2013. Det begynner økonomene og sentralbanken å forstå først nå, tror jeg. I mellomtiden har eiendomsprisene skutt i været, og faren har økt for at det finnes zombiebedrifter i Norge som lever kun på å refinansiere, mens de egentlig burde ha gått konk for lenge siden...

media har nærmest revet i ørene til folk på gaten under intervju om forbrukslån.

men den virkelige problemstillingen er unntaket huslånbankene har i å ta hensyn til nettopp lønnsveksten til det norske folk.
-skal bli spennende å se hvordan "max 5x inntekt" kommer til å se ut for husstandene rundtom i landet.

snart er det kun disse "1%"-ene som faktisk eier bolig,ola nordmann blir en leietaker.
Redigert 22.04.2019 kl 12:09 Du må logge inn for å svare

renta ble dumpet i Norge? Krona blir skriven ned med 9,2 prosent 11. mai.
Den 1. september 1986 flytte Noregs Banks hovudkontor og seteltrykkjeri inn i nytt bygg på Bankplassen i Oslo.

1988
Stortinget vedtok å leggje ned 8 av dei 20 distriktsavdelingane i Noregs Bank: Arendal, Drammen, Gjøvik, Halden, Hamar, Haugesund, Kristiansund N. og Skien.

1990
Krona blir knytt til ECU (den europeiske valutaeininga – forløparen for euro) Fastkurs sammen med skattereform der renter som fradrag gikk fra 78,8 - 48,8 til nå 28.8 Det var dette som konket hele landet. Norway a banana republic with no law and no order, ble det sagt. Gjennombyggingen etter denne krigen emigrantstaten var med i, ente som kjent med brakkonkurs/bankkrisen betegnet som Kåre og Gro "griseriet" i norsk politikk.

1992
Etter internasjonal valutauro i november og desember gjev Noreg opp tilknytinga til ECU 10. desember, og krona flyt (slik det også skjedde med svenske kroner, finske mark og pund og lire tidlegare på hausten).
1994
Retningslinjer for flytekursregimet blir presiserte 5. mai i forskrift frå regjeringa om kursordninga for krona.
1997
Forvaltinga av Statens petroleumsfond (frå 2006 Statens pensjonsfond - Utland) blir lagd til Noregs Bank.
https://www.norges-bank.no/Om-Norges-Bank/Historie/Noregs-Banks-historie/

Enig Bankerått. Trolig burde Norges Bank redusert prioriteringen av inflasjonsmålet og økt prioriteringen av sunn vekst i belåningen. Men Norges Bank ønsket prioritere inflasjonsmålet, da det er en vedvarende, nær religiøs tro på at de må etterleve inflasjonsmålet pga tilliten til pengepolitikken. Istedenfor vettug rentesetting ble kredittrasjonering innført i flere trinn for å bremse utlånsveksten. Den eneste fordelen med det er at oppheving av kredittrasjoneringen kan bli et sårt tilltrengt virkemiddel om det blir store problemer med etterspørselssvikt i økonomien. Min vurdering er at vi allerede ser tegnene på etterspørselssvikt, jmf butikkdøden.
Redigert 22.04.2019 kl 18:08 Du må logge inn for å svare

En LO økonom påsto at verdifallet på NOK krone/valuta var av det gode for norsk eksportnæring? (Som koloniene i Afrika har ikke Norge annet å bidra med enn salg av råvarer, slik også de har) Jeg postet den betraktning at en hyperinflasjon var resultatet når NOK falt i verdi. Deretter ble jeg slettet for videre kommentarer. Det er Norge av i dag.

Norges velstandsvekst kan forklares med at vi har kunnet selge råvarer dyrt, samtidig som vi har importere billige varer fra Kina. Europas problemer trengs knapt å utbroderes, men faktum er at sentralbanken har pøst på med penger for å redde bankene, på bekostning av folkene som de har plyndret. http://www.bt.no/nyheter/okonomi/--Akkurat-na-er-det-var-tid-2797797.html
Det som er absurd er at vi lever i et demokratisk samfunn, hovedsakelig finansiert av naturressurser som er felleseie, og ikke klarer å fordele godene bedre i et så lite land, samtidig som vi tror at vi har løsningene på alle verdens problemer.

paneldata, det jeg mener er problematisk med inflasjonsmålet, er at boligprisene regnes ikke med i KPI. SSB bruker leieekvivalensprinsippet https://www.ssb.no/priser-og-prisindekser/artikler-og-publikasjoner/konsumprisindeksen-og-boligpriser Det kan ta svært lang tid før økte boligpriser har en effekt på leieprisene, som i mange år. Loven hindrer også årlig leieprisøkning større enn KPI, så det blir en catch-22.

Det er heller ikke sikkert at å øke renta vil senke KPI, kan like gjerne gå andre veien, fordi hva skjer når du øker renta, jo da øker kostnadene for kapitalintensive industrier og tjenester, og da må de jo øke prisene.

Dessuten har utenlandske investorer (eller skal jeg si aksje- og valutaroboter) lite peiling på den norske krona, de pegget den mot oljeprisen tidligere, nå heller den svenske/danske krona, så hvis den svenske svekker seg, dumper de den norske også, åkke som hvordan det går med økonomien i Norge.

Tror NB har begynt å innse dette nå.

Når det gjelder "butikkdøden", jeg tror mange av disse butikkene har forgjeldet seg til over pipa allerede før finanskrisen, og sliter med svært gamle lån, de kunne egentlig ha gått konkurs for lenge siden. Til og med større kjeder kan slite hvis de lånte opp penger til oppkjøp av sine konkurrenter for årevis siden. Men de merker ikke det før renta settes opp.

Mangel på innovasjon er også en årsak. Folk flest har nok nips og duppeditter. De trenger ikke en ny smarttelefon hvert år. De er fornøyde med det de har. Håpet var kanskje at innvandring vil hjelpe på omsetningen, men den blir heller en utgift for staten, tror jeg, i alle fall i starten.
Redigert 22.04.2019 kl 19:12 Du må logge inn for å svare

Innovasjon?
Råvareeksportør + høykostland = idiotstat blant i alle oppgående menneskers hode. Oljefondet blir "større og større" i verdiløse papirpenger som blir verd "mindre og mindre"
Iz
22.04.2019 kl 20:11 919

Ved en krakk kan alle de fondene kollapse fort, det er sant.

Oljefondsjef Yngve Slyngstad advarer om at tapene kan bli enorme i fremtiden. Men han lover samtidig at det går bra til slutt. Det er kun for han selv.
https://www.abcnyheter.no/penger/makrookonomi/2013/09/26/182953/oljefondet-kan-tape-mer-enn-et-helt-statsbudsjett

Mens det tiner på Polene, må nå Nordmenn fylle magen med is. Det sier Øystein K. Langberg.
Oljefondet er blitt så stort at et statsbudsjett kan forsvinne «over natten». Faktisk er det sannsynlig at det vil skje.

https://www.aftenposten.no/meninger/kommentar/i/G1V029/Nordmenn-ma-fylle-magen-med-is--Oystein-K-Langbe

Redigert 10.07.2019 kl 13:35 Du må logge inn for å svare
Zorin
10.07.2019 kl 13:38 569

Leste for en kort stund siden en 3 roms leilighet på 35 m2 tror jeg det var som var lagt ut til salg på 3.5 millioner. Det meste er sprøtt med disse anonsene. Så det er nesten slik jeg ønsker -70 tallets boligreguleringspolitikk tilbake. En tid hvor bolig var til å bo i ikke å investere i.

Heldigvis har vi ikke kommet så langt som i USA hvor mange faktisk bor i pod-apartments. Da betaler man 10.000 kroner i måneden for en køyeseng i sovesal og noe fellesareal. Eller Hong Kong hvor selv millionærer sliter med å finne seg bolig.