Pelsdyroppdrett

Redigert 25.04.2019 kl 19:21 Du må logge inn for å svare
atnorhe
25.04.2019 kl 17:21 317

Ta med sirkus-elefanter i samme slengen. At sirkusene har fått holde på med dette så lenge, virker helt fjernt. Alle med øyner som har sett en elefant, vil skjønne at å gå i en liten ring inne i et lite telt, og kjøre turnebuss i månedsvis er hinsides all fornuft.

Arnado& er sikkert dyreelskere, men at elefantene som har svære savanner som sitt naturlige område, liker dette turnelivet langs Norske landeveier, har jeg ingen tro på.

Enig, men det er nå ihvertfall over heldigvis.
Redigert 25.04.2019 kl 17:29 Du må logge inn for å svare

Men fluefiskere som bedriver "catch and release" har du sympati med? Fluefiskere som stresser og plager fisk av ren forlystelse, ikke matauk.

Hvorfor er fluefiskernes dyreplageri mer "stuerent" enn pelsdyroppdrett? Kan det være fordi at fluefiske er noe som eliten holder på med, folk i godt gasjerte jobber og som er flinke til å tale for seg, mens pelsdyroppdrett drives av vanlige arbeidsfolk?
Redigert 25.04.2019 kl 17:47 Du må logge inn for å svare

Fluefiskeren skrev Innlegget er slettet
"For oss er det en gåte hvordan det er mulig å hevde at det ikke er dyreplageri å fange en laks med krok, utsette den for en utmattende kamp, løfte den opp av vannet for å ta bilde – og deretter, etter livreddende førstehjelp – sette den tilbake i elva."
https://www.njff.no/tema/jaktogfiske/Sider/Fang-og-slipp--dyreplageri.aspx

Fluefiskeren skrev Innlegget er slettet
Advarer mot fang-og-slipp-fiske
Fang-og-slipp-fiske innebærer risiko for lidelser hos fisken. Det er konklusjonen fra Vitenskapskomitéen. Dyrevernalliansen har advart myndighetene mot å åpne opp for dyreplageriet. Likevel er det i dag tillatt å slippe ut fisk som er fanget inn.
https://www.dyrevern.no/andre_dyr/fisk/advarer_mot_fang_og_slipp_fiske
dirken
25.04.2019 kl 18:45 277

Har jeg snublet inn på årsmøte i MDG eller Venstre? Få meg ut igjen.

Pelsdyr brukes til varme klær, mens catch and release er ren forlystelse og 100% unødig. Hyklersk av Fluefiskeren.

Fluefiskeren skrev Innlegget er slettet
River du ut kroken og lar fisken svømme med åpent munnsår? Hvorfor?

Jeg river aldri ut en krok, men fjerner den meget forsiktig. Strøk hele tråden da ingen var interessert i å fiskutere oppdrettsnæringen. Det var mye viktigere å lage en tråd om meg tydeligvis.

Du snakker som om du fisker med en synål. En fiskekrok har mothake, og det fins ikke skånsomt. Det blir munnsår, og du lukker øynene og nekter?
Fisken får vondt og orker ikke spise og da sakker den på farten og blir spist av større jaktfisker. Det vil si du sender fisken til den sikre kanibaldød.
Du kunne laget fiskeboller så den gjorde nytte for seg men nei

La meg opplyse at myndighetene har innført noe så dumt som minstemål.
Akkurat her er jeg tilbøyelig til å backe the fly fisher.

Hele fiskusjonen har tatt en dramatisk vending i og med at fluespiseren i ts satt seg på kroken men fjernet det og slapp seg fri. Liksom. Mat for jaktfisker da.