BørsXtra: Kutter FRO, øker ALNG/WWI/GIG/STL mm


COMEBACK: Det amerikanske markedet gjorde et solid comeback etter kursfallet med oppgang i Dow Jones på 2,3%, Nasdaq på 2,1% og S&P500 på 1,7%. I morgentimene indikerer futures en nedgang på de amerikanske børsene på 0,6%. Asia åpnet sterkt etter US-oppgangen, men endte stort sett ned. I skrivende stund er hovedindeksen i Oslo opp 0,9%.

ABG TROR 20% NEDGANG: Bengt Jonassen, aksjestrateg ABG Sundal Collier, tror ikke børsfallet er kortvarig. Han støtter seg til tilsvarende perioder, hvor rentemarkedet har steget og den amerikanske sentralbanken er i innstrammingsmodus, over de siste 30 årene. – Kjennetegnet er at når de pengepolitiske innstrammingene begynner får man en korreksjon i aksjemarkedet, og underveis i innstramningsperioden får man flere korreksjoner av ulik karakter, sier han. – Denne gangen er det mest sannsynlig at fallet er av større karakter, på rundt 20 prosent fra toppen. (Finansavisen)

P/E 16: – Ifølge mine beregninger er Oslo Børs priset til 16 ganger forventet inntjening i 2018. Det er ikke spesielt attraktivt. Det er samtidig langt fra sikkert at estimatene vil holde seg på dagens nivå. Jeg tror de kan komme litt ned sier investeringsdirektør Robert Næss i Nordea Investment Management. (FA)

STATOIL: DNB Markets oppjusterer kursmålet på Statoil-aksjen til NOK 193 (178) – opprettholder kjøp.

AWILCO LNG: Nordea øker kursmålet til NOK 6 (5,5) – gjentar kjøp.

GAMING INNOVATION: Norne øker kursmålet til NOK 5 (4,6) – gjentar selg.

FRONTLINE: Nordea kutter kursmålet til NOK 26 (29) – gjentar selg.

SISSENER ANBEFALER: Sissener-analytiker Jon Håkon Findreng anbefaler kjøp av Selvaag Bolig, SBanken og Komplett Bank mens Norwegian Air anbefales solgt.

WILH WILHELMSEN HOLDING: Nordea tror rabatten på investeringsselskapet må komme ned grunnet den stadig økende WWL-kursen og potensiell spin-off av Wilhelmsen Maritime Services. Kursmålet settes til NOK 440, 80% over dagens kurs. Sum-of-the-parts anslås til NOK 475.

PRIVATE KANALER: Nå kan alle medlemmer sette opp private kanaler for samhandling eller mer sensitiv diskusjon på Xtrainvestor. Til høyre for søkefeltet finner du en + knapp der du opprettet slik kanal. Alle medlemmene av en privat kanal kan legge til andre medlemmer.
rammern
26.02.2018 kl 12:08 2190

Kan en betydelig aksjonær , ville selge seg ut fra kapital behov ?
Slikt er gjort i storebrand .
ULKEN
12.09.2018 kl 13:39 1305

ALNG er veldig bullish på LNGC markedet til vinteren og ser sterke rater. Det samme sies fra FLEXLNG, da er det gjerne tid for å posisjonere seg her. Aksjen er jo underpriset så det holder. 500 mill for 2 LNG skip er gi bort pris, Pareto har kursmål på over 6 kroner her. kommer gjerne med ny alayse etter konferansen.