1 P reserver 16 600 000 fat olje

$OSLO$
PEN 30.04.2019 kl 12:45 21080

Skal ikke 1 p reservene gjenspeile børsverdi marked caps?
Ta for eksempel aker bp som har 700 mill barrels i 1 p reserver og m børsverdi på ca 110 mrd.margin 20 dollar pr barrels.fullverdi i henhold til 1 p reserver ikke sant.
Dno har 240 mill barrels i 1 p reserver m børsverdi 17 mrd dem skal ligge med selskapsverdi på 40 mrd, så kursmålet på 28 stemmer meget bra i henhold til 1 p reservene.Halv pris på dno er dette pga område dem oppererer i eller?

Panoro vs Dno.
Dno omsettes til halv pris eller 50%, mens PEN handles til 30 %,her er det bare å kjøpe pen med begge hender, denne skal opp.

Panoro har 16 600 000 barrels i 1 p reserver.børsverdi 1 mrd.si margin 20 dollar pr barrels og vips ny børsverdi 2.8 mrd eller 51 nok pr aksje.denne aksjen er Gull.
Redigert 10.05.2019 kl 12:55 Du må logge inn for å svare

Spitzer

Ja, glemte Kielland i farta.


Jeg er vel en av de som har vært litt skeptisk til Tunisia. Hvorfor velge et usexy araberland når man har så mye annet. Håper jeg kmner til å ta feil, men jeg reagerer på at Tunisia nærmest anses som Kardemommeby. Det er mye demonstrasjoner og er omringet av land hvor det har vært mye terror. Det påstås også at det bedrives utstrakt tortur i fengslene og det er ikke et land verdig synes jeg.

https://www.theguardian.com/world/2019/mar/26/tunisian-president-accused-of-complicity-in-torture-reportVet at mange er kritiske til slike innlegg, men for meg ser det nesten ut til at noen forsøker å holde kursen i sjakk. Med en gang vi får litt oppgang og det er mulig å stagge denne ved å legge ut noen få aksjer på salg så skjer dette, nesten uten unntak. Deretter legges det ut en stor chunk for å skremme kjøperne lavere hvorpå denne chunken reduseres gradvis da det ikke er planer om reelt salg. Ved å skremme kjøperne lavere får de også presset frem reelle selgere som i utgangspunktet ville selge høyere opp.

Hvorfor gjør de dette? Eneste grunnen til å holde på slik er for å få tak i flere aksjer "billig". Ved å legge ut poster som "skremmer" kjøperne lavere kan de selv kjøpe aksjer til lavere kurs enn de ellers måtte gjøre.

Jeg satser på at forventningene inn mot torsdagen nå blir større og større slik at postene som legges ut til salgs faktisk absorberes av markedet slik at "skremmerne" får smake sin egen medisin ved at aksjer som de egentlig ikke ønsker å selge forsvinner til andre kjøpere.
Ruter8
20.05.2019 kl 09:29 2219Arctic gjentar i dag sin anbefaling:


PANORO: BUY!
1) Plenty of triggers coming up, especially with news on Dussafu and Tunisia!
2) From a fundamentally point of view, the oil market looks strong
3) With an FCF yield of 30% on our 2020 estimates, and the fact that PEN now trades below 20e EV/EBITDA of 1.0x – this looks like an attractive entry point to me!
4) We have a BUY and target of NOK30
Redigert 20.05.2019 kl 09:29 Du må logge inn for å svare

Å eie aksjer i disse dager betyr så uendelig mye mer enn navlebeskuelse av interne forhold, slik som bl. a. mimsa oppstiller. Man må se det store bildet og forsøke å sette det hele inn i en setting, hvor man vurderer O&G selskapenes muligheter eller begrensninger. Dette kan være oljepris, makro, regulatoriske forhold etc.

Hvorfor det nå kan bli en endelig løsning på Ajes utfordringer skyldes neppe mangel på interessenter eller kapital, men det faktum at Aje lisensen nylig har blitt fornyet med 20 år. Se hvordan Lekoil sliter med myndighetene og sin Lisens - OPL 310 (Ogo), som for all del ikke direkte kan sammenlignes med vår OML113. men nettopp det faktum at Aje nå har myndighetenes blessing, vil trolig medføre at om litt så blir det fyr i teltet, slik som MXO aksjonærene nå opplever. Det grunnleggende er på plass.

May 17, 2019 01:30:38 AM

Lekoil Withdraws Suit Against Nigerian Petroleum Minister

By Anil Mathews

The dispute between Lekoil and the Minister for Petroleum Resources dates back to 2016.

Siste avsnitt:

But the Lekoil CEO captures the Nigerian petroleum industry problem well when he says, “The single biggest challenge we have faced as a company has not been technical, it has not been money, it has been regulatory approvals.

https://www.oilmonster.com/article/lekoil-withdraws-suit-against-nigerian-petroleum-minister/1107?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

Basert på bl.a. følgende holder oljeprisen seg høy.

JMMC postpones output recommendation till June

The JMMC put overall conformity with the production cut agreement at a record high 168pc in April, and 120pc on average in the first four months of the year.

Al-Falih also moved to reassure consumers that Saudi Arabia would stand ready to quickly increase output to meet additional consumer demand if requested, pointing to the fact that Saudi oil output in April and May stood at "around 9.7-9.8mn b/d," some 500,000 b/d below RIyadh's 10.3mn b/d production cap under the Opec+ agreement. He said that volume could be made quickly available to consumers and was "a large amount of oil."

For alt:

https://www.argusmedia.com/en/news/1905717-jmmc-postpones-output-recommendation-till-june

Oljeprisen over $73 og ha en spennende børsuke!
Redigert 20.05.2019 kl 07:46 Du må logge inn for å svare
Spitzer
20.05.2019 kl 02:17 2486

Mimsa med flere har kommentert at PEN i Tunisia nå har en veldig stor og kostbar stab. Det er riktig at det fulgte med en betydlig stab knytte til de produserende eiendelene i Tunisia (og også noen fra tidligere DNO Tunisia). Men det kan jo være greit å nyansere det hele litt i stedet for å si at PEN nå skal lønne 150 personer i Tunisia.

PEN eier 60 % av en selskap og partner Bendeer eier resterende 40 %. Dette felles JV eier tidligere DNO Tunisia hvor det der er noen ansatte, men de fleste ansatte er knyttet til selskap(er) som PEN/Bendeer eier ca 50 % av. Selv om det er en del ansatte i Tunisia-virksomheten så er det tross alt her største delen av inntekter og FCF vil komme i 2019.
Spitzer
20.05.2019 kl 02:11 2489

Bravo Fluefiskeren. Du følger med. Solbrekke var CEO fra da PEN ble fisjonert fra Norse Energy Corp (NEC) og like etterpå fisjonert med Pan Petrolium i 2010. NEC og PEN skulle "kjempe" om hvem som først kom opp blandt de "store gutta". NEC gikk som kjent konkurs etter å stadig møte veggen i jakten på tillatelse til fracking i NYS.

I 2012 ble imidlertid Solbrekke erstattet av Jan Kielland. Det var i Kielland-perioden PEN nesten gikk dunken og hvor de fattet investeringsbeslutning på AJE - noe som i ettertid sålangt har vist seg å ikke være lurt. Lett å være etterpåklok, men PEN har pøst mye inn i AJE, uten at de sålangt har noen utsikter til å få tilbake investert beløp.

Men ting kan ennå ordne seg. PEN har heldigvis nå fått kjøpt seg betydlig produksjon i Tunisia som skal gi selskapet FCF til videre organisk vekst. Selv om vi har en beskjeden eierandel i Dussafu så står vi nå foran ett år med stadige meldinger om nye brønner, økt produksjon for håpentligvis økte ressurser og nye felt.
Tror det nå begynner å stramme seg til for PEN (positivt) i forventning om en utad aktivt og spennende 12-mnd fremtid.
Alby
19.05.2019 kl 19:14 2674


Saudi . Arabia på vei ut i et internasjonale markedet på leting etter mer olje .

Solbrække ja. Han var jo CEO i Panoro i en del tid etter splittelsen fra NEC. Tror kanskje han var CEO helt fram til Hamilton overtok, men mulig jeg husker feil der. Jeg synes som jeg har sagt tidligere at han var en bra CEO. Det var han som sørget for at vi trakk oss ut av Ajapa og MKP i Congo Brazzaville. Det har vel i etterkant vist seg å være gode avgjørelser. Han fikk også til en kjempegunstig deal på de tre runde 9 lisensene i Brasil. Det ble ikke noe kommersiell olje riktignok.

Likte han for han var rett fram i det han kommuniserte og la intet lokk over hvilken frustrasjon han følte over myndighetene i Congo Brazzaville.

Husker han fortsatte i Brasil og var en talsmann for norsk- brasilianske samarbeid. Uttalte seg også ifm. den tragiske flyulykke som kanskje noen husker.
Redigert 19.05.2019 kl 11:34 Du må logge inn for å svare
mimsa
18.05.2019 kl 11:51 3119

Jeg ser den der. Satt med noen og tyvetusen aksjer og etter nedsalg sitter jeg fortsatt med 5000. Tenkte da at jeg skulle fortsatt ha en liten nostalgisk post, det er jo alltid vanskelig å forlate en aksje helt etter så mange år. Så de siste 5000 PEN blir nok til rundt 1600 BWO på mandag. Forøvrig gikk mye av de jeg solgte for vel 2 uker siden in i Napatech og litt i Hoegh, noe som så langt ikke har vært noen genistrek. Da får vi se neste uke hvem som sitter med Svarte-Per, dere PENere eller Mimsa.


18.05.2019 kl 10:46 3162

Boers = Manipulation = Mimsa = Alle investorer;
Trust no one but yourself, Surprise NOT!Det er noen merkelige innlegg fra Mimsa.

Han selger seg helt ut av aksjen, og gleder seg over et vellykket salg på høyt 16 tallet før 8.5

Deretter spår han aksjen på 13 tallet før Q1. (23.5)

Plutselig har han fortsatt en rest å selge før 23.5

Disse må han ha kjøpt i perioden etter at han spådde aksjen i 13

Mimsa skrev 8.5
Tar med meg en lett fluestang ned til det isfrie vannet og filosoferer litt over hvor fantastisk smart jeg var når jeg solgte ut min siste rest på øvre halvdel av 16 tallet

17.5: Når jeg skrev i et innlegg for et par dager siden at jeg tror vi ser aksjen på 13 tallet etter neste kvartalsframleggelse (første kvartal) blir jeg latterliggjort og bedt om å legge fram tall som kan begrunne dette. Jeg har som de fleste andre ikke noen sik

18.5 : Jeg bør nok flytte det lille jeg har igjen i PEN før 23 mai, over i BWO, så kan jeg fortsatt ta del i Dussafu og samtidig slippe å irritere meg over Tunisien.
piff
18.05.2019 kl 09:40 3228

Stå på mimsa. ( og alle andre)
Vi trenger alle her inne for og belyse begge sider av selskapet . Er selv i tvil hva Tunisia kan bidra med til pen økonomi ,det gjenstår og se.
De siste 6-9 mnd var nok forutsett hva gjelder kursutvikling ,sidelengs. Men Regner sterkt med vi for en økt inntresse for selskapet de neste kvartal framover.
Ved økt produksjon bør det slå ut i aksjekursen om Tunisia leverer og Aje avklaring kommer. Pr i dag er det Dussafu som holder kursen opp alene. Har klokke tro på BWO sine framtidsplaner for lisensen, her ligger nøkkelen til pens framtid.
Har slev økt betydelig i BWO den siste uke, men ikke på bekostning av Pen.
Svarene kommer de neste dagen hvordan stå er.
mimsa
18.05.2019 kl 08:05 3297

Slejpner39,

Hvor får du dette fra? Jeg har aldri vært i DNO og har ikke skrevet et ord om dem. Angående North Energy har du rett at jeg er negativ. Har aldri hatt noe til overs for styre og ledelse som setter egeninteresser forran aksjonærenes. I PEN har jeg nok til tider gått litt langt, men har ikke klart å la være å slenge med leppa over den evindelige framsnakkingen og hausingen av aksjen. Jeg bør nok flytte det lille jeg har igjen i PEN før 23 mai, over i BWO, så kan jeg fortsatt ta del i Dussafu og samtidig slippe å irritere meg over Tunisien.
Ha en strålende dag!!!


mimsa

Jeg undres til stadighed hvorfor du følger/er investor i Pen med din negative indstilling.

Nøjagtig samme negative indstilling har du i North Energy hvor du hævder du er investor.

Det samme så jeg i DNO for år tilbage. Tror det var i 2014 da olieprisen kørte nedad, Da var DNO med et det værste møkk papir ifølge dig.
Jeg kan sagtens se din agenda, det er ret nemt. Altid dejligt at få lidt ekstra billige aktier i et papir der har stort potentiale.
Personligt lytter undertegnede aldrig til dig da du aldrig underbygger dine luftkasteller med nogen form for substans eller tal.
Det eneste du kan håbe på med din store energi er at fravriste nogle få uerfarne deres aktier.

Kan kun sige at med alle disse negative vibrationer ser jeg dig som fejlslået investor.
Du har selv truffet disse valg og har kun dig selv at takke for disse papirer.
Nogle få sjældne gange får du ret. Klart.. da du altid påstår det samme. Vil bare sige: Blind høne finder også korn.
mimsa
17.05.2019 kl 22:16 3416


Alby,

Jeg beklager den, men ble bare litt provosert av din uttalelse til Bmwi8.
Håper du hadde en fin dag også.
Alby
17.05.2019 kl 21:07 3452

mimsa.

Vel, jeg ser at du omtaler meg som" imbisil " det sier nok ganske mye om deg og ditt forhold til fremmedord. Du har helt rett når du sier at jeg ikke bringer faglig stoff til tråden, dette har jeg før bekreftet og har aldri påropt meg en viten jeg ikke har. Jeg er godt fornøyd med å delta på mitt enkle nivå og har nok fulgt Pen betraktelig lenger enn deg.
Men samtidig vil jeg forbeholde meg retten til å reagere på for meg håpløse uttalelser, så kan du mene hva du vil, det betyr null for meg.

Håper du har hatt en god 17 mai.
Redigert 17.05.2019 kl 21:15 Du må logge inn for å svare
17.05.2019 kl 17:27 3578

Tak for den bmw5

Jeg tror Q1-2019 bliver som en våd raket -->pufffchh!
Jeg tror på samme resultat som da First oil AJE var en realitet.
Aktionærer kunne ikke forstå hvorfor Pen ikke steg, da first oil var en realitet. Kursen lå relativt stille.
First oil var forventet og Surprise NOT!
Markedet og de fleste investorer forventer blå tal Q1-2019 og derfor bliver blå tal Surprise NOT! Kommer der derimod de vanlige røde tal. Er det Surprise YES! og Pen får relative store kurs tæsk.
Der er relativt nemt at regne sig frem til den forventede indkomst, også uden at jeg gør det for jer.
Pt. har Pen en netto olieproduktion på ~2600bbl/d.
Der er folk på Pen trådene der hævder noget andet, de må sidde på inside informationer!

*Olie produktion kendes ~
*Oliepris ligeså
*Guided margin på oliesalg
- voila!

Det der driller er udgifter og andre usikkerheder.

- Aflønning ny stor ansat stab?
- AJE Fase-2? Nyt JV? Capex? Salg?
- Sfax ny PSC? Penalty $12M?
(310718: Panoro Energy Announces Closing of the Acquisition of DNO Tunisia AS; ~10md siden??)
- Salloum Fase-1? Capex?
- Dussafu Fase-2; Capex ~$21M
- Hammamet Permit; Penalty $2M
- TPS optimeringer; Capex?

* Cash last presentation ~$24M
* Junior Loan facility for a further USD 4.8 million
- The Junior Loan facility remains undrawn as of December 31, 2018 and available up to six months from December 17, 2018.

* Tullow’s køb af Pen’s 0.83% Dussafu interest $.$M?
Afdrag på gæld til JV AJE!
Afdrag på gæld til BWO, Dussafu Fase-1 (All Pen’s share of Cost-oil)
Afdrag på gæld TPS køb.
* Adolo Flow
* info Dussafu Fase-2
* Info Tunesien
Det er meget spændende tider i Pen.

Obs: Håber på mr.Swinson går hårdt til Mr. Hamilton til Q1-2019
Redigert 17.05.2019 kl 17:49 Du må logge inn for å svare
bmw5
17.05.2019 kl 09:49 3640

Husk at alle kan skrive på dette forumet med eller uten kunnskap om olje \ gass relaterte virksomheter, så Alby fortsett å skriv. Dette er et fritt forum og vi trenger investorer som mimsa og alby. Mimsa fikk rett med den store nedgangen, men den kunne de fleste se da aksjen var shortet samt lav oljepris. Om selskapet kommer med røde tall eller blå denne gangen vet jeg ikke, men alt skulle tyde på et blått Q1. Pen er i fremgang og vil bli et selskap som leverer varene i tiden fremover dersom verden ikke går til helvete, det er det ingen tvil om. Vell jeg satser på at det blir blå tall og så kommer resultatet den 23

Forsøker etter beste evne å la mimsa´s stigmatisering og personbetraktninger passere i stillhet.

Problemet og utfordringen som mimsa sliter med, er at han kun i ettertid kommer med sine angrep om forumskribentenes kvalitetsnivå og substans.

Det hadde således vært langt mer nyttig for forumets og debattens del, inkl. høyne nivået som mimsa selv forfekter nå holder et lavere kvalitetsnivå, å være på hugget og fortløpende som tidsriktig levere sine innspill. Da får debattantene det er snakk om til enhver tid mulighet til å forsvare seg. Slik mimsa nå agerer ved sine samleangrep i ettertid - har liten eller ingen bevis- eller nytteverdi.

Det registreres at mimsa har interesse av PEN som selskap og tidvis putter sine penger i aksjen. Hva mer skal man kunne forlange?

For en flott morgen, solen skinner, kaffen er super og det er 17. mai. Gratulerer med dagen!
Jajaja
17.05.2019 kl 03:59 3770

MIMSA - Sist du lira av deg uredelig selvskryt her, så sa jeg til deg at det trengtes en liten kvalitetssikring av fakta - en liten faktasjekk på PEN trådene. Du fikk da muligheten til det, men da ble det helt tyst fra deg. Og nå kan jeg lese at du ikke tok det til deg i det hele tatt.

Så her kommer, et knippe utvalgte historiske "kurstips" fra mimsa - fra året i 2018: I januar er tipset "6-tallet", i april "7-tallet", i begynnelsen av mai opplyser mimsa at alle hans aksjer legges for salg til "9,20" og til "9,50" (og benevner samtidig de som tror på 2 og 3 dobling som "tullinger". Og om seg selv: "Jeg må faktisk innrømme at jeg er ganske god å tippe", seinere i mai-tippekonkurransen tipper mimsa på: "7,60 ved slutt på 2018". (Antagelig har han solgt da). Men dette skjer: Kursen går rett opp til vel 23 kr og deretter oljeprisfall - og PEN-kurs ned til rundt 10 - og ved årsslutt er kursen kr 12.
Slett ikke usannsynlig at opptil flere har gått glipp av både 2-3 dobling av egne midler, ved å følge mimsas-"kurstips".

I desember 2018 erklærer mimsa seg som vinner av nevnte tippekonkurranse vedr. PEN-kurs ved årsavslutning. Utrolig nok, ettersom vinneren var deltaker med nick: oto. Hva får man seg ikke til når man heter mimsa.

Ja, det kan godt hende at PEN-trådene har mista kvalitet. Antagelig hjelper det lite på akkurat det med gjentakende løgnaktig selvskryt.
Redigert 17.05.2019 kl 04:39 Du må logge inn for å svare
mimsa
17.05.2019 kl 00:37 3808

For en tid tilbake var det mange som sa at PEN tråden var bra. Dssverre er den blitt mye dårligere med veldig lite informasjon . Et eksempel er Alby som aldri har bidratt med en eneste refleksjon og mening om noe som helst, kun ting som: "håper det går bra neste uke", "hva tror dere", og masse andre intetsigende. I det minste kommer Bmwi8 med et innspill, muligens litt overdrevet kr5,-, og blir så kalt "idiot" av Alby. Jeg var stort sett den eneste som fikk tyn for et år siden når jeg snakket om kurser mellom kr 7.50 og 12.50. Jeg fikk rett, aksjen falt fra topp 23kr og var nede på 10 tallet. Må si at det er litt underlig at vi aldri hørte noen komme med noen kritiske utsagn til de som snakket om kurser på 30-40 tallet, ja endog 60-80-tallet. Her har du Jajaja, Polion, (Alby virker litt imbisil så ikke medregnet) som framsnakker og så langt har vært heilt på bærtur, aksjen er fortsatt under emisjonskurs. Så har vi Gunnarius som har predikert stigning og løft i hver eneste kvartal og kommet med all verdens globale analyser om Trump etc, som; hvis, dersom det og det skjer så vil sån og sån skje. Hvor er vi, jo vi er fortsatt på 15tallet under emisjonskurs og oljeprisen ligger 40% over hva den var ved nyttår. Det er aldri noen som stiller spørsmålstegn ved Gunnarius sine feilaktige analyser, ikke engang hans referanser til analytikere som ser aksjen i 60kr også videre. Når jeg skrev i et innlegg for et par dager siden at jeg tror vi ser aksjen på 13 tallet etter neste kvartalsframleggelse (første kvartal) blir jeg latterliggjort og bedt om å legge fram tall som kan begrunne dette. Jeg har som de fleste andre ikke noen sikre tall, det er det forhåpentligvis kun styre og ledelse som har. Jeg baserer mine vurderinger i PEN på ytre faktorer (som vi alle kan tolke på vår måte som oljepris, konflikter, handelsavtaler, Trump etc), så har vi ting som er mer spesifik informasjon i markedet som MX oil, BWO, Tunisia meldinger etc. Så har vi informasjon internt fra PEN. I de 3+ årene jeg har fulgt selskapet (stort sett samme styre og ledelse) så har de vært aktive med informasjon når ting går bra, og tilsvarende tilbakeholdene når ting ikke har sett så bra ut. De har stort sett foretatt innsidekjøp i forkant av gode nyheter (har til tider tenkt at de vet mer enn oss dødlige, jfr kjøp av Flygeren sine aksjer). Siste kvartal har det stort sett vært dødt, noe jeg har tolket som negativt. Jeg kunne satt meg ned og skrevet masse vas om at jeg tror den går flere 100% etc, som flere gjør her på tråden, men det tror jeg ikke skjer en gang til. Selv om Polion, Jajaja og noen andre mener at jeg ikke når et par tidligere Lundin ansatte til ankelen, har jeg tilbragt et par ti-år i en rekke afrikanske land, og har en far som har drevet handel med Tunisia i en mannsalder og mener selv at jeg har litt innsikt i de landene PEN opererer. Jeg tror Gabon er en vinner, Nigeria er svært krevende selv for de store aktørene og Tunisia er rein gambling, og mye sendrektighet. (Hadde håpet at franske Julian hadde gode kontakter i Tunisia, men det ser ikke sån ut). Da får vi bare smøre oss med tålmodighet å se hva som raporteres om en uke). Ha en riktig god 17 Mai alle sammen. Mimsa
Redigert 17.05.2019 kl 01:18 Du må logge inn for å svare
Jajaja
16.05.2019 kl 20:12 3940

"Tunisien"...."slite"? Hva tenker du på? Jevnt produserende brønner + boring i 4. kvartal. Bør du ikke vente og se om boringa går skeis, før du maler med svart? Før resultat av boringa er klart, så har du lite fakta å bidra med - mest gjetting og synsing.

Bmwi8
Ja og i næste uge fås Statoil/Equinor på billigsalg til 3Nkr pr aktie.

Er sikker på du må være en af de store guruer på IOX trådene med den indsigt.
Du skriver/taler som de gør.

Du må absolut være en fattig mand, med den store viden om investering. :-)
Redigert 16.05.2019 kl 16:28 Du må logge inn for å svare
Bmwi8
16.05.2019 kl 15:21 4160

Q1 blir nok ett katastroferesultat. Snakkes på 5Nok og fair value
polion
16.05.2019 kl 14:34 4223

Og hvorfor er noen av PEN-aksjonærene adskillig mer avslappet enn andre PEN-nere (i forhold til Q1)? Og hvorfor begynner noen av de som ikke har PEN-aksjer, faktisk også å bli urolige? Har sagt det før, dette er definitivt ikke et selskap for truseskvettere, kjerringer, puddinger og pyser – selg dere ut.

Hva gjelder Q1, så er det alltid slik at noen vet mer enn andre. Skal garantere at aksjen kommer til å løfte seg flere hakk før morgenen den 23.
ronny40
16.05.2019 kl 13:56 4265

Panoro Energys første oljelast, på om lag 151.000 fat med Rhemoura-olje, har blitt løftet fra La Shkirra-terminalen i Tunisia, ifølge en melding fra selskapet mandag.

Prisen på lasten ble basert på Rhemoura-olje som er en beskjeden rabatt til brent, opplyses det. Panoros netto i løftingen er på 60 prosent.

I tillegg ventes det at om lag 40.000 fat råolje, netto til Panoro, vil bli løftet fra Aje-feltet, offshore Nigeria, i mars.
Phoenix
16.05.2019 kl 13:04 4318

Mener det var i Jemen DNO hadde en konflikt, ikke i Tunisia. Q1 blir veldig viktig for veien videre. Blåe tall vil overbevise markedet om at de er på rett vei / har gjort mye riktig. Røde tall vil skuffe enormt... Jeg har troa på blåe tall, selv om vi trekker fra den fjerde liftingen, som vil være med å gire opp Q1 kunstig mye.
piff
16.05.2019 kl 12:07 4360

Som jeg husker fra DNO og Tunisia bråket ang arbeiderene ,nekt Dno og betale lønn til disse. Hvordan utfallet ble er jeg ikke kjent med. Kan og være en av faktorene for at eiendelen og lisensen med produksjonen ble billig og med et kontant beløp som skulle tilfalle denne tvisten.
Korriger meg om jeg huske feil.
Leverer Pen røde tall denne gang med tre liftinger så blir jeg overrasket ,med dertil følger.
rek1
16.05.2019 kl 11:59 4375

Jeg tror du tar feil Mimsa....
men du som solgte alt av PEN ,kan jo ikke være spesielt intressert i aksjen,hvis du da ikke har en annen agenda da??
mimsa
16.05.2019 kl 11:53 4391

Tallene og svarene får du om en uke!!!! Jeg må si at tausheten og nyhetstørken er svært unormal i forhold til i 2018, og dersom alt skulle være så rosenrødt med en oljepris som snart har steget over 40% siden nyttår, da burde vi vel sett noen insidehandler når kursen er så lav. Dersom det er som mange av dere tror, at markedet er så uopplyst at de ikke ser at det er tilfeldigheter som gjør at vi får en ekstra lifting og derfor muligens et litt bedre resultat en forventet, det ville forundre meg stort. Fest sikkerhetsbeltene for her blir det bråbrems.

Re jajaja

Du har vært lenge nok på dette forumet til at du burde vite at stort sett hvert eneste innlegg fra polion, spesielt innlegg som er svar til mimsa, oser av ironi. Polion kjenner godt til ståa i Tunisia, men han som flere blir vel noe oppgitt over "tomme" spådommer fra mimsa hvor alle mulige påstander slenges ut uten engang et forsøk på begrunnelse. Ironi blir vel da hans måte å håndtere frustrasjonen på.

Når det er sagt er buen spent høyt i forhold til resultatet på torsdag. Blir det ikke blåe tall denne gangen tror jeg at dette blir verre en hva selv mimsa spår som kurs. Tror imidlertid ikke at det er behov for det store overskuddet så lenge tallene er blå. Har derimot ledelsen klart å surre bort så mye penger på G&A og lønn i Tunisia at vi ender med røde tall denne gangen bør de få marsordre ut døra på dagen for da er de ikke riktig ledelse til riktig tid.

Jeg klarer ikke å se at det går an å styre skuta så dårlig at tallene blir røde denne gangen så jeg blir sittende med min, for meg, alt for store post i PEN (dog ikke gearing :-)).
Alby
16.05.2019 kl 08:52 4601


God 17 mai til dere alle ???? Vi får håpe på en god dag i dag.
Jajaja
16.05.2019 kl 01:01 4726

Polion Det er ikke ville rykter, men et kjent faktum i og med kjøpet fra DNO (et gammelt funn). Der skal settes produksjonsboring. Ellers .....fra de oppkjøpte produserende brønnene i Tunisia viser statistikk fra årsskiftet og fram til 12. mai en produksjon på i snitt 3933 fat/døgn, som PEN skal ha 49% av. Edit: Eller er det 60% - det var det sist)
Redigert 16.05.2019 kl 19:18 Du må logge inn for å svare
Xito
15.05.2019 kl 23:32 4753

Mimsa- mange som poster analyser her går veldig i dypet og er konkrete. I finanssammenheng betyr dette gjerne spesifikke tall som grunnlag, verdsettelser av assets, cashflows, capex/opex, produksjon, juridiske og politiske avgjørelser. Alternativt tekniske analyser av aksjekursen.

Hadde satt stor pris om du med hjelp av disse nøkkeltermene kunde utdype det du sier om Tunisia, samt ditt kursmål. Har egentlig ikke klart å finne noe spesifikt, hverken kvantitativt eller kvalitativt, som du presenterer som grunn for dine meninger.

Som tungt investert i PEN for tiden, og med den ekstreme kortsiktige risikoen det innebærer, hadde jeg satt veldig stor pris på spesielt tall som eventuelt motsier min egen analyse om at PEN med en produksjon på 5000 fat/per dag i 2020 og oljepris over 65 $ sammen med nåværende skattenivå og oppgitt opex (og der faktum at opex/fat vil synke for hver fat produksjonen øker).

Mener du at skatt eller opex i Tunisia vil øke dramatisk det nærmeste året? Andre engangskostnader?
polion
15.05.2019 kl 23:22 4752

mimsa, dette skal jeg selvsagt undersøke nærmere, men jeg har hørt noen ville rykter om at det faktisk er funnet olje i Tunisien. Det siste ryktet sier utrolig nok at PEN allerede lifter noe av denne oljen. Nesten for godt til å være sant, ser slett ikke bort fra at det hele er regelrett oppspinn. Tunisia skal nemlig være fiasko, og ikke business.
chention
15.05.2019 kl 21:07 4856

Leser som vanlig at du er negativ til det meste rundt PEN, men sjelden er det noe konkret du peker på annet enn at Tunisia er en gedigen tabbe. Mulig du sitter på mer informasjon enn meg / er mer oppdatert på hva som rører seg der - er det mulig for deg å forklare nøyaktig hvor ledelsen har bommet med å gå inn i dette markedet? Er snart q1, og som mange andre er jeg fryktelig spent - og forventer egentlig blå tall. Setter pris på nyanserte meninger i begge retninger når det gjelder kursen - men ønsker å vite hvorfor man mener det ene eller andre ...