NOFI kvartalstall


Mens vi venter på NOFI, KOMP, MONO og INSTA tall...

RESURS har idag levert gode tall og vil gi utbytte.
De har også en POS business a la KOMP for de som sjekke opp det.

1 October-31 December 2017*
· Lending to the public rose 14% to SEK 24,069 million
· Operating income increased 17% to SEK 808 million
· Operating profit increased 35% to SEK 371 million
· Earnings per share rose 18% to SEK 1.45
· C/I before credit losses (excl. Insurance) was 39.4% (43.8%)
· The credit loss ratio was 1.9% (1.8%)
...
· The Board proposes a dividend of SEK 3.30 per share for the full-year, of which SEK 1.50 per share was paid in November 2017. This represents an increase of 10% compared with the dividend paid in 2016.

http://www.netfonds.no/quotes/release.php?id=20180206.Cision.20180205:BIT:9556:0
Redigert 21.01.2021 kl 02:09 Du må logge inn for å svare
Hektar
26.02.2018 kl 12:24 4014

Er nå en spennende dag i dag ihvertfall. Mye av de samme tendensene som vi har sett de siste ukene når det planlegges en skrell, altså kjøpsordre fjernes brått og aksjen selges raskt ned. Forskjellen nå er det finnes nok kjøpervilje til å dytte opp likevel. Får håpe dette varer en liten stund nå, aksjen har vært grådig underpriset ift resultat. Blir spennende å se onsdag om den reagerer som vanlig ved resultatfremleggelse eller om tallene som presenteres medfører ytterligere økning.

Kan også ta med det her:
Foreslår Bjørn Østbø som ny styreleder i Bank Norwegian
Valgkomiteen innstiller på at generalforsamlingen velger Bjørn Østbø som leder av styret i Norwegian Finans Holding for en periode frem til ordinær generalforsamling 2020.
Det kommer frem i en børsmelding.
Norwegian Finans Holding er det børsnoterte selskapet som eier Bank Norwegian. I februar gikk Bjørn H. Kise som styreleder etter en konflikt mellom Finanstilsynet og Norwegian.
Bjørn Østbø (53) har sin utdannelse fra Norges Handelshøyskole. Østbø er styremedlem blant annet i Folketrygdfondet, Helse Bergen og Universitetet i Bergen.
Han var midlertidig administrerende direktør i Silver Pensjonsforsikring AS under offentlig administrasjon 2017-18. Han har tidligere blant annet vært konserndirektør i DNB, administrerende direktør i Vital Forsikring og Vital Eiendom samt direktør i First Securities og Elcon Securities.

Han forstår vel bank ihvertfall, det er sikkert. Nå vet ikke jeg detaljer om hans prestasjoner men det er jo en fin CV i det minste.
Redigert 26.02.2018 kl 12:39 Du må logge inn for å svare
Hektar
23.02.2018 kl 07:59 4408

Konkurrenter truer Bank Norwegian med søksmål

Ikano, Monobank og Komplett Bank ønsker alle å gå til søksmål mot Bank Norwegian. Grunnen: Bank Norwegian har kjøpt opp konkurrentenes selskapsnavn som søkeord hos Google.

I flere år har Bank Norwegian betalt Google for å havne øverst i rekken av forbrukslånsaktører når noen søker etter slike på nettet. Selv om man søker på konkurrentens navn vil Bank Norwegian havne øverst, skriver Finansavisen.

Konkurrentene har forsøkt å stanse Bank Norwegian ved å gå gjennom Næringslivets Konkurranseutvalg - men nå har de gitt opp dette, og skal gå til søksmål hevder Finansavisen.

– Vi er jo ikke glade for at det kan bli en rettssak, men akkurat denne saken er spennende fordi den handler om hvordan man kan drive markedsføring i den digitale hverdagen. Der må vi få gått opp noen retningslinjer, sier adm. direktør Tine Wollebekk i Bank Norwegian til Finansavisen.

.. eller at de såkalte innsidesalgene ikke er salg, men "En Total Return Swap («TRS») en terminkontrakt uten levering av det/de underliggende finansielle instrument(er), men med en sluttavregning i penger i henhold til en fixing-verdi på bortfallsdagen."
Selgerne beholder full eksponering i NOFI. Dette burde Investtech klare å skille på.
Hektar
22.02.2018 kl 13:58 4609

- Norwegian Finance Holding ligger i en fallende trendkanal på mellomlang sikt. De siste to-tre ukene har nervøse investorer presset på for å bli kvitt aksjene sine. Det har sendt kursen ned gjennom den tidligere støtten rundt 85 kroner og et salgssignal er utløst. Volumutviklingen er negativ, med høyt volum på nedgangen, noe som forsterker salgssignalet. Aksjen er svakt negativ på innsidehandel etter to store salg i desember i fjor. En videre svak utvikling for Norwegian Finance indikeres. Selskapet er forventet å legge fram kvartalsrapporter den 28.februar. Det innebærer en økt risiko ved å handle aksjen nå. Ved de siste seks kvartalsrapporteringene har aksjen i snitt steget i forkant av rapportene, for så å falle tilbake etter at rapporten er sluppet. Vurdering: Salgskandidat, avslutter Linløkken.


Uenig i det han sier da den ikke har steget i forkant nå, ihvertfall ikke foreløpig, er det vel å vurdere om denne trenden faktisk er brutt. Men hvem vet. Tas heller ikke i det hele tatt hensyn til det nyhetsbildet som faktisk førte til dette fallet. Nevner heller ikke P/E og mcap og noen skjellig grunn til at NOFI skal verdsettes 20% under, eller enda lavere, enn ved Q3 fremleggelsen, eller hvorfor NOFI med sin lønnsomhet skal omsettes for en P/E 2-3 poeng under snittet for norske banker som ikke har samme resultater eller vekst å vise til. Vurdering: Klønete.

Men sånn er det nå :-)
Redigert 22.02.2018 kl 14:10 Du må logge inn for å svare
virull
22.02.2018 kl 12:34 4656

Helt greit om kursen holder seg lavt fremover - da kommer utbytter, bonus og feriepenger inn på et veldig lavt inngangsnivå.

Denne burde vært på 110-120 for lenge, lenge siden. Snart kommer også utbyttene.
Hektar
22.02.2018 kl 09:52 4732

Allerede varslet at Norwegian vil selge seg ned i NOFI - Dette er ingen nyhet. Derfor jeg håper at vi endelig får en opptur rundt Q4 så jeg kan selge ut det her da jeg regner med våren blir ekstremt frustrerende for NOFI aksjonærer, samme søren hva slags tall som leveres.

Norwegian skal redusere, Kjos personlig skal vel redusere, Kise kan hende reduserer ytterligere - Omtrent alle som har en større posisjon i NOFI skal vel redusere. Rovdriften på aksjen fortsetter og aksjonærene vises null respekt. Ja, de står ved sin fulle rett til å nyte godene av det de har bygd, men det blir litt i meste laget snart.

Er jo klart hva innlegget over er ment for og hva salgs posisjon vedkommende har, men du får gratis hjelp her da jeg begynner å bli grundig lei av dette her generelt. Driften og resultatene snakker for seg selv, men det er alt mølet rundt som konstant holder igjen. Nå aner ikke jeg hvem som er kommunikasjonsdirektør i NOFI men jeg ville tro vedkommende hadde vært på utkikk etter ny jobb for en tid tilbake om de faktisk verdsatte å opprettholde et godt bilde utad.
Skinner
22.02.2018 kl 08:45 7353

Dobbeltposting
Redigert 22.02.2018 kl 08:49 Du må logge inn for å svare
Skinner
22.02.2018 kl 08:45 7353

https://www.dn.no/nyheter/finans/2018/02/21/1015/Borskommentar/dette-naermer-seg-en-skandale-for-taperne-som-lante-ut-600-mill-til-norwegian

NAS får ikke hentet penger gjennom obligasjonsmarkedet. Dermed gjenstår emisjon eller at noe gjøres med NOFI. Hva tror dere?

Litt på siden av Q4,men likevel... 7 millioner potensielle Bank Norwegian-kunder.
"I tillegg har Bjørn Kjos varslet at Norwegian vil skille ut bonusprogrammet Norwegian Reward i et eget selskap i løpet av året, slik at dette blir en egen forretningsvirksomhet.
Dette er ikke ulikt det SAS allerede jobber med, og er noe flyselskaper som Lufthansa (gjennom Miles & More) og Qantas allerede har gjort.
Flyselskapene tjener godt på at andre selskaper kjøper store mengder bonuspoeng for å dele ut til sine kunder, for eksempel ved at du får bonuspoeng når du overnatter på visse hotellkjeder eller bruker en viss strømleverandør.Norwegian opplyser at de per i dag har rundt 50 partnerselskaper i Norden, Spania og Storbritannia, men selskapet har bare så vidt begynt satsingen mot USA og en del andre markeder.Norwegians bonusprogram hadde per februar vokst til hele syv millioner medlemmer, og den sterkeste medlemsveksten skjer i USA og Storbritannia. Selskapet opplyste også om at kundene tjener mer enn halvparten av poengene sine via partnere, mens resten altså kommer gjennom å fly med Norwegian."
https://e24.no/boers-og-finans/norwegian-air-shuttle/norwegians-toeffe-aar-med-en-femtilapp-ekstra-fra-hver-passasjer-hadde-flygingene-gaatt-i-null/24267336
Hektar
21.02.2018 kl 16:22 7577

Er det nå endelig på tide at vi sier farvel til det lave 80-tall og starter klatringen mot Q4 om en uke? Eller har Bank Norwegian mer dritt i skapet som media kan skrive daglig om?
Hektar
16.02.2018 kl 09:11 8117

https://e24.no/boers-og-finans/forbrukslaan/norske-forbrukslaansbanker-nye-melkeku-finland-blir-viktigere-enn-norge/24261433

Bank Norwegian så på sin side inntektene fra Finland og Danmark fly til skyene, fra 169,6 millioner kroner etter tre kvartaler i 2016 til 725,8 millioner kroner etter tre kvartaler i 2017.

e24 klarer heller ikke å skille snørr og barter
Bank Norwegian gir Norwegian nye stortap i år
Norwegian gikk på et milliardunderskudd i 2017. Det nye året starter også dårlig for Bjørn Kjos & co., ettersom forbrukslånbanken Bank Norwegian har nye store tap.
Og så kommer det egentlige poenget; Slik Norwegian fører regnskapene sine ble aksjeposten i banken ført opp i regnskapet for 2017 til børskurs som var 92 kroner (fjorårets siste handelsdag).Men etter nyttår har Bank Norwegian-aksjen falt med over 11 prosent.Fredag morgen er kursen på Bank Norwegian-aksjen 79,8 kroner.
Dersom Norwegian skulle gjort opp nytt regnskap nå, ville de ha måttet bokføre Bank Norwegian-aksjen til denne kursen - og føre et tilsvarende kurstap for aksjene de har økonomisk eksponering for.

Altså ikke lat dere lure av dette mediespektakkelet. Aksjen er latterlig billig og tilveksten kommer til å fortsette. Q4 og Q1 kommer til å være kanon.
Hektar
15.02.2018 kl 22:32 8436

Nei, se der hvem som har fått kjøpt seg mer spalteplass nå. Mer surving fra BN Bank.

https://min.e24.no/bn-bank-sjefen-mener-bank-norwegian-er-versting/a/4dO5X9

– I vår verden går godt bankhåndverk og lønnsomhet hånd i hånd. Det minst lønnsomme av alt er å låne ut penger som kunder ikke kan betale tilbake, sier administrerende direktør Tine Wollebekk i Bank Norwegian til avisen.

Hun mener kritikken er grunnløs, og er oppgitt over at Hovland nok en gang kommer til orde med den.
Redigert 15.02.2018 kl 22:34 Du må logge inn for å svare
Hektar
15.02.2018 kl 21:28 9489

Jeg liker dårlig å slenge meg med i konspirasjonsteorier men det er vel overlevende klart at det sitter noen oppe i gradene som misliker Kjos & Co intenst. Norwegian er en internasjonal suksess uavhengig av enkelte år med negativt resultat, det har vokst fra ingenting til å kjempe om verdensledende tilbud.

Og Norge som nasjon er verdensledende på én ting: Misunnelse med påfølgende smålighet.

Og det er jo kjempeutrivelig for oss vanlige aksjonærer at det skal drive på sånn, i motsetning til disse som sitter med 8 og 9 sifrede formuer så kan vi tape penger vi faktisk trenger. Men samvittighet og moralsk ryggrad er en sjeldenhet, ikke tro ene parten eller den andre unner deg en femtiøring om de ikke har kniven på strupen. Et av landets mest profitable bedrifter omtales i media som en banditt, en landeveisrøver. Feirer vi norsk suksess? Ikke f...
Redigert 21.01.2021 kl 02:09 Du må logge inn for å svare
longg
15.02.2018 kl 20:46 9540

Virker nesten som noen har satt igang skriveriene for å få ned prisen på selskapet. Havner Norwegian i enda mer trøbbel, kan en eller annen få kjøpt en god inntektsstrøm for en billig penge. Spennende å se hva som skjer i løpet av et par måneder...
Redigert 21.01.2021 kl 02:09 Du må logge inn for å svare
Hektar
15.02.2018 kl 19:13 9631

Du er inne på noe der. P/E nærmer seg nå 7 og aksjen burde oppfattes av markedet som billig.

Men, de må virkelig få kontroll over dette mediespetakkelet ellers vil P/E ikke ha noe å si. Datoen for dagens erklæring kunne vel knapt vært verre, samt disse iherdige salgene fra insidere. De burde ha litt mer respekt for sine aksjonærer men så lenge ledelsen sitter på hundrevis av millioner hver så bryr de seg katten om den alminnelige investor.
Redigert 21.01.2021 kl 02:09 Du må logge inn for å svare
Hektar
15.02.2018 kl 19:09 9641

Banken og flyselskapet opplever det som kalles en "mutual benefit". Altså at de gagner hverandre. NOFI opplever kundevekst delvis pga NAS og NAS opprettholder lojalitet gjennom NOFI kundene som tjener bonuspoeng. Selvfølgelig er det i hver enkeltes beste interesse å opprettholde koblingen mellom de.

Redigering: Skrev dependence istedet for benefit der først. Beklager dette.
Redigert 21.01.2021 kl 02:09 Du må logge inn for å svare
Skinner
15.02.2018 kl 18:45 9671

Jeg tror ikke det er så enkelt. Det blir ikke lett å hente 2 mrd NOK uten å selge seg ned i Nofi. Og hvilken fordel har egentlig NAS av Nofi?
Redigert 21.01.2021 kl 02:09 Du må logge inn for å svare
RSinvest
15.02.2018 kl 18:42 9657

NOFI's p/e uttrykkes snart best med påfølgende tierpotens i -3.
Redigert 21.01.2021 kl 02:09 Du må logge inn for å svare
Hektar
15.02.2018 kl 17:35 9745

For det første fordi eiendelen i NOFI overskrider kapitalbehovet med god margin. For det andre fordi NAS har mange andre alternativer for innhenting av kapital. For det tredje fordi denne prosessen er svært langtekkelig og inntjeningen i NAS vil ta seg opp betraktelig i 2018. For det fjerde fordi NAS vil alltid ha en eierandel i NOFI, ellers må de begynne med avtaleinngåelse for reklame og tilbud mot kunder i både NAS og NOFI mot hverandre.

Du kan ta det helt med ro på akkurat dette punktet.

Derimot vil jeg også si at insidere med tilknytning i NAS driver nærmest en rovdrift på selskapet når det gjelder salg av aksjer. Men med de resultatene det leverer er det kanskje ikke så rart. Det er også verdt å tenke over hvorfor salgene innebærer en TRS og ikke et direkte nedsalg av posisjonen.
Redigert 21.01.2021 kl 02:09 Du må logge inn for å svare
Skinner
15.02.2018 kl 17:26 9764

Hvorfor tror du ikke det?
Redigert 21.01.2021 kl 02:09 Du må logge inn for å svare
Skinner
15.02.2018 kl 16:38 9824

Dersom Finanstilsynet vinner frem, må altså NAS selge hele sin holding i NOFI? Hvem blir kjøperen? Og vil tilknytningen til NAS bestå?
Redigert 21.01.2021 kl 02:09 Du må logge inn for å svare
Hektar
15.02.2018 kl 16:14 9851

Det er NOFI han gikk av i, ikke NAS. I tillegg vil jeg påpeke at det man ikke må la seg lure av shortregisteret. Ser dere ordren på 11 000 som flyttes etter ned? Det er ikke snakk om at mindre enn 5% av dette selskapet er shortet, og vi har sett tegn gjentatte ganger på at enkelte er mer enn villige til å selge ned med enorme volum. Det er en grunn til at opptil 20-25% av handelen i NOFI foregår i auksjonene. Og jeg lover at både Kjos og Kise låner gladelig ut hver eneste aksje de eier. Husk at du kunne shorte opptil 90 millioner på et tidspunkt uten å måtte vise det. Det er en bra andel for de fleste.

Red: Gikk 148 000 aksjer i sluttauksjonen.
Redigert 21.01.2021 kl 02:09 Du må logge inn for å svare
Skinner
15.02.2018 kl 16:07 9864

Nedgangen i dag er for meg irrasjonell. Det er jo NAS som er i deep shit, ikke banken. Dette ødelegger nå oppgang før kvartalstallene.
Redigert 21.01.2021 kl 02:09 Du må logge inn for å svare

Det har ikke kommet noen dårlige nyheter til Bank Norwegian. Kun svadanyheter som ikke har noenting med driften å gjøre.
Redigert 21.01.2021 kl 02:09 Du må logge inn for å svare
Hektar
15.02.2018 kl 15:24 9912

NOFI:KISE TREKKER SEG FOR Å UNNGÅ AT DET SÅS TVIL OM NAS-INNFLYTELSE
Oslo (TDN Direkt): Bjørn Kise trekker seg som styreleder i Norwegian Finans Holding for å unngå at det sås tvil om at ledervervet kan medføre at Norwegian Air Shuttle har bestemmende innflytelse i Norwegian Finans Holding

Det opplyser han til E24 torsdag.

-For å unngå at det sås tvil om at mitt styrelederverv i Norwegian Finans Holding kan medføre at Norwegian Air Shuttle har bestemmende innflytelse i Norwegian Finans Holding, trekker jeg meg som styreleder i Norwegian Finans Holding og Bank Norwegian, skriver Bjørn Kise i en sms til nettstedet.

Norwegian Air Shuttle (NAS) skrev i dagens kvartalsrapport at de er i samtaler med Finanstilsynet om hvordan selskapets eiendeler i Norwegian Finans Holding (NOFI) skal bokføres. NAS ser på sine eiendeler i NOFI som en finansiell investering, og partene er fortsatt i dialog om hvorvidt Norwegian har signifikant påvirkningskraft over NOFI. Norwegian mener de de ikke har det.

henrik.brekke@tdn.no

TDN Direkt, +47 21 95 60 70

------------------------
Det var vel det alle tenkte også i forhold til nyhetene om NAS og Finanstilsynet før i dag, men hadde aldri trodd de kom til å gå rett ut og si dette her. Ærlig og bra gjort, men det kunne vel vært greit å opplyst om dette med en gang?
Redigert 21.01.2021 kl 02:09 Du må logge inn for å svare
Hektar
15.02.2018 kl 15:23 9913

Han gikk av som styreleder i NOFI, ikke i NAS. Og det kunne vel knapt kommet på et verre tidspunkt siden nyheten om at "Regjeringen er klar til å stoppe Bank Norwegian" ikke fikk noen effekt var det lite overraskende at det ble skikkelig grusing pga det her.

Det er nå greit at det kommer negative nyheter i ny og ne, men Nofi har virkelig gjort en helt forferdelig dårlig jobb med å kontrollere nyhetsstrømmen da det siste tiden har poppet opp noe nytt f-skap nesten daglig. Jeg tviler sterkt å at dette stopper her. Det er tross alt to uker til tallene kommer ut jammen er det mye tull de kan ha på lager fortsatt. Kan tenke meg Myrseth angrer bittert på at han tok inn denne i porteføljen sin.
Redigert 21.01.2021 kl 02:09 Du må logge inn for å svare

Utrolig hvilken effekt Kises avgang har på NOFI. Dette har med Norwegian, ikke Bank Norwegian å gjøre. Kjøpte litt mer på 82,20.
Redigert 21.01.2021 kl 02:09 Du må logge inn for å svare
Record
15.02.2018 kl 14:25 9988

Er det noe som er fremtidsrettet og går greit, da slår janteloven inn :-)
I dette landet er det bare finansakrobaten som skal gjøre det godt :-)
Redigert 21.01.2021 kl 02:09 Du må logge inn for å svare

Nå må det også sies at NOFI er den eneste banken som er shortet og hvorfor?
Redigert 21.01.2021 kl 02:09 Du må logge inn for å svare
Hektar
15.02.2018 kl 13:10 10050

Og parvus økte shorten 12. Hmm ;)

Forstår utrolig godt de som kaster korta og ikke gidder mer altså. Har tro på Q4 men man kan jo telle hvor mange dager det har vært siste par ukene uten oppslag om NOFI. Forståelig at folk blir møkk lei.
Redigert 21.01.2021 kl 02:09 Du må logge inn for å svare

media koser seg nå med sine store bokstaver,-styrelederen på 68 år trer av,noe som for oss intelligente er forståelig!
Redigert 21.01.2021 kl 02:09 Du må logge inn for å svare
Hektar
15.02.2018 kl 12:38 10096

Jepp men som vanlig skal det en utømmelig mengde rot og babbel til før det peker opp. Er helt utrolig, det går jo søren ikke omtrent en dag uten at det er noe nytt tull her.
Redigert 21.01.2021 kl 02:09 Du må logge inn for å svare
3fotsyken
15.02.2018 kl 12:13 10125

Fra dagens dn-artikkel Bank Finnish?
Bank Norwegian går amok i Finland, men det er hemmelig: Utlånene i Norge vokste fra null til 1,1 milliarder kroner i løpet av de første syv kvartalene siden oppstart for ti år siden.
I Sverige og Danmark vokste banken mer enn dobbelt så raskt.
I Finland har det tatt fullstendig av: 6,3 milliarder kroner i utlån etter syv kvartalers drift. Det er faktisk høyere vekst i Finland enn i Danmark og Sverige til sammen, og det tok den norske virksomheten seks år å nå det samme beløpet.
Med 20 prosent av totale utlån er Finland bankens nest største marked, etter Norge, men det synes ikke styret er verdt å nevne.
- dette skulle love bra for Q4 vil jeg tro..

Redigert 21.01.2021 kl 02:09 Du må logge inn for å svare
Hektar
15.02.2018 kl 08:13 10221

Blir nok en spennende kvartalsrapport.

Komplett Bank nær dobler inntektene

Kredittbanken som bakgrunn i Norges største netthandel fra Sandefjord leverer sterke resultater torsdag morgen.
Inntektene endte på 197 millioner kroner i fjerde kvartal, opp fra 123 millioner kroner i fjorårets fjerde kvartal.
Etter skatt leverte selskapet som nylig ble notert på Oslo Børs 73 millioner kroner i fjerde kvartal, opp 66 prosent fra samme kvartal i 2016 da resultatet endte på 44 millioner kroner.

Gjennom hele året hadde Komplett Bank inntekter på 670 millioner kroner, en 80 prosent økning fra 2016 hvor totale inntekter var på 372 millioner kroner.
Selskapet har veksten i det finske markedet å takke for de sterke resulatetene, ettersom halvparten av veksten kommer fra landet, med utlån på 970 millioner kroner i 2017.

Banken skriver forøvrig at de ser veksten i Norge stagnere med nye reguleringer på usikrede kredittlån, og vil ha hovedfokuset på vokse raskt i andre markeder, med fokus på Norden.

https://aksjelive.e24.no/komplett-bank-naer-dobler-inntektene/1518676750950
http://www.hegnar.no/Nyheter/Boers-finans/2018/02/Komplett-Bank-haaver-inn
Redigert 21.01.2021 kl 02:09 Du må logge inn for å svare