NRK: PENSJONSDEBATTEN

aklm
02.05.2019 kl 22:45 790

Alle prater om bærekraft, fordelen med å stå lenger i jobb og at vi har bidratt med vår arbeidsinnsats. Hva med asylsøkere som får rett til pensjon uten å ha bidratt, er det så j.... rettferdig? Det kan det umulig være når det ble utelatt i debatten. Da tåler det ikke dagens lys, slik er MSM media.
Slettet bruker
02.05.2019 kl 23:00 779

Alle må dele den samme kaka på flere - jo flere innvandrere som kommer. De kommer for pengene, NAV-pengene
Slettet bruker
02.05.2019 kl 23:06 775

Hvordan kan familien Jens etter flere 10 år med millioninntekt stå med 0 kr i formue mens en minstepensjonist i det sosialdemokratiske Norge har formue etter å ha gått på lavlønn hele livet?
Slettet bruker
02.05.2019 kl 23:08 773

Nordmenn med staten sin er en narr, i navn og gjerning. En sau og tosk til lands og vanns, men dette er en stat, folkestyre, demokrati og kongedømme? En asylant koster 85-120 000.- pr mnd. En utslitt pensjonist, som kongeriket har holdt for AP og narr et helt liv, får 15-20 000.- http://forum.hegnar.no/thread.asp?id=2301283
SSBs analyser bekreftet av Mark Twain. Det finnes det tre sorter løgn. Det er løgn, forbannet løgn og statistikk. Gå SSB etter i sømmene òg en får se makkverket, for hva det er...
Oskar2
02.05.2019 kl 23:12 766

Debatten var vel som forventet med at dette har vi vel hørt tidligere dah, og Hadia fikk lempet ut sin kritikk av Regjerende som et opplysende innlegg, APs reformer husket hun visst ikke , så noe nytt var det vel ikke i denne debatten.
Slettet bruker
02.05.2019 kl 23:48 754

Må du låne penger blir man et gjeldsoffer på et blunk. Fattig mennesker må bruke penger på lisensvåset? Tenk på norske minstepensjonister som i vinterhalvåret ikke er à jour med å betale den stadig stigende strøm/nettleien. De sitter i sine nedslitte stoler og dårlig isolerte nedkjølte simplest mulig bygget leiligheter, med en økonomisk blodtappende husleie å betjene. Så kommer det en reklame snutt i NRK/ Pravda hvor det blir sagt at Hotell Cæsar sponses av Fjordkraft! Moms på mat skaffer ikke "folket" mat på bordet. Hva skal man omtale moms tillagt søppelavgift betalt av en minstepensjonist? Man legger moms på avgiften på selve utgiften. Økonomi har erstattet Økologi
Menneskeretter a la carte. 100 % moms på mat vil gjøre slutt på all sult i verden. 100 % formueskatt vil gjøre alle rik. Da kan vi alle le sammen med Jens Stoltenberg og Robert Mugabe i Norge som Zimbabwe. http://www.dagbladet.no/2009/12/16/nyheter/klima/miljo/9539667/
Slettet bruker
02.05.2019 kl 23:52 753

Jeg kan da ikke se at denne Stoltenberg og forgjengerne før han har tilført dette landet noe som helst. Det verste er at folket må betale milliarder årlig for å få fylle sitt eget hjem og fedreland opp med fremmedelementer. Stoltenberg Bombevik M/fl har solgt Gullet på billigsalg, flyttet Statskraft til Belgia og seddeltrykkiriet til Frankrike. Snart er bunnen av Nordsjøen tømt for gigantiske verdier og solgt olje/gass for eventyrlige verdier. På dette har de Forgjeldet hele befolkningen. Nordmenn skylder 4 -8 ganger mer penger enn landene rundt oss. Ungdommen må arbeide mer og lenger, de får ingen pensjon som de før dem, ei heller kommer de seg inn på boligmarkedet her i sitt eget hjem og fedreland, men så skal de arbeide og fø på noen statspensjonister, uten selv å ha tak over hodet. 110 000 arbeidsledige og boligprisene stiger, eller?
Slettet bruker
03.05.2019 kl 00:37 736

110 000 arbeidsledige og boligprisene stiger...........eller?
vicktor
03.05.2019 kl 01:05 728

Alle de naive som har stemt på Arbeiderpartiet, vil selv måtte ta kostnaden med lavere pensjoner i fremtiden,
det gjelder ikke minst de unge som i dag vokser opp.
Mange innvandrere for FULL pensjon, uten å ha arbeidet en eneste time, takket være Arbeiderpartiet.
Under reguleringen av pensjonene var det også Arbeiderpartiet som bak.
Arbeidslinja kalte de det, jobb til du stuper.
Alle skal bidra til fellesskapet, sa Gro, som ikke betalte skatt og prøvde å svindle til seg gratis hofteoperasjon.
Slettet bruker
03.05.2019 kl 06:13 706

Et eksempel på vannstyre:
Folkepensjonen ble innført i 1967 med innbetaling over skatteseddelen 4,2 - 5,3 % av bruttoinntekt. I tillegg andel av arbeidsgiveravgift. For å bygge opp pensjonsfond samt å dekke kostnadene for tidligere pensjonister skulle staten skyte inn 10 milliarder pr år.

AVTALEN innebar at folkepensjonen skulle opp på samme nivå som den gullkantede off. pensjonen med 66 % av sluttlønn etter 30 års opptjening.

Den gang var HELE FOLKET I ARBEIDE, vi hadde relativt få byråkrater, og pensjonsfondet økte til formidable beløp.

Reform kåte AP-folk fant fort ut at alskens gode sosiale reformer kunne finansieres fra pensjonsfondet samtidig som man i 1977 kuttet statens bidrag. Pensjonsfondet minket faretruende og i 1992 økte man opptjening fra 30 til 40 år samtidig som man endret poengberegningen i pensjonistenes disfavør. Man studerte i tillegg SSB befolkningsutvikling.

Våre folkevalgte har altså STJÅLET pensjonistenes penger til fordel for andre formål. Så trøster man seg selv og lanserer ideen om ELDREBØLGEN og færre arbeidstakere til innbetaling og "ny pensjonsreform" med ytterligere reduksjoner.

DET MERKELIGE er at offentlige pensjoner beholdes stort sett uforandret til tross for subsidiering på ca 12 % i tillegg til den enkeltes innbetaling 2 % av lønn. Med 800.000 off. ansatte representerer dette en maktfaktor som gjør sittende regjering maktesløs.

Slettet bruker
03.05.2019 kl 06:15 705

Pensjonsreform og ruteknusing!
Tidligere finansminister for Høyre, Arne Skauge, ønsker pensjonsreformen velkommen, og har uttrykt sin støtte til regjeringens forslag om å kutte i folketrygden. En pensjonsreform som vil føre til at
vanlige arbeider kan havne opp med opp til 30 prosent mindre å leve av på sine siste dager.

Men for høyremannen Skauge er andre menneskenes tap en kilde til enorme fortjenester. Som direktør i Finansernæringens Hovedorganisasjon har høyremannen Skauge allerede i fjor, da debatt om pensjonsreformen brøt ut for alvor, opplevd en over 30 prosent økning i tegning av nye private pensjonsforsikringer. Han ser frem til en enda sterkere økning etter at denne regressive pensjonsreformen trer i kraft.

Er folk så blinde at de ikke ser sammenhengen? Her er det et avslørende eksempel av høyrepolitikk i praksis. De legger til rett for sine egne fortjenester på vanlige folks bekostning. Pensjonsreformen kommer til å være en gedigen økonomisk gevinst for finans- og forsikringssektoren. Privataktørene venter som gribber på å plukke godbiter fra fellesskapets kadaver takke være Høyre/KrF-regjeringens sjenerøsitet.

Det ble sagt før i tiden at glassmestrene gikk rundt og kastet steiner gjennom vindusruter for deretter å tjene penger på å reparere dem. Dette er akkurat det Høyre politikere og deres allierte i finanssektoren holder på med nå. De vil knuse folkets pensjonsordning for deretter å tjene grovt ved å tilby alternative og dyre pensjonsordninger!

Er vanlige arbeidende folk i Norge så dumme at de ikke ser denne sammenhengen? Går de god for høyrefolkenes hjertesugende appell til å være solidarisk med fremtidige generasjoner? Høyrefolk som aldri har vært solidarisk med andre enn seg selv, og sine økonomiske interesser? For å selge oss denne pensjonsreformen bruker de skrekkscenarier om skyhøy skatteøkning, og manipulerende fremtidsmodeller baserte på feilaktige utregninger. Det er blitt påvist at grunnlaget for regjeringens utregninger ikke stemmer, verken når det gjelder forventet levealder eller fremtidige kostnader.

Seriøse økonomer har beregnet at det trengs bare en minimal økning i skatt for å beholde dagens pensjonsordning, for ikke å nevne muligheten av å kunne bruke av Norges skattkammer, oljeinntektene. Det er dessuten mange gode argumenter for å beholde og utvide den nåværende pensjonsordning i forhold til livskvalitet og rettferdig fordeling av samfunnets ressurser.

Det bør i hvert fall være en grundig og offentlig debatt, om en radikal og gjennomgripende forandring av de fleste folks økonomisk trygghet i alderdommen. Ikke la dem tvinge gjennom en forhastet reform på falsk grunnlag! Forlang at det blir en valgkamp sak! Først da kan vi bestemme på demokratisk vis om vi virkelig ønsker å hjelpe høyrefolkenes liksom solidarisk forsøk på å tjene grovt, på bekostning av flertallet av Norges befolkning!

Innlegg den 17/1-05 av Dave Watson

Hva du selv har innbetalt det har inflasjonen spist opp, slik at andre må betale/sulte, for du selv skal spise, og bli mett.

ladaen7,30
03.05.2019 kl 11:30 666

Grunnen er sikkert at alt har gått til spleiskassa:-))
Raus kar det gitt, samme som Jagland, Gro, Støre og resten av spleislaggjengen.
Slettet bruker
03.05.2019 kl 11:37 665

Hva du selv har innbetalt har inflasjonen spist opp, slik at andre må betale/sulte for du selv skal kunne spise, og bli mett. Ref konsumprisindeksen så er den i året 1969, 44,8. I 1977 er den blitt 88,2, det dobbelte. Det betyr at kronen har mistet halvpartem av sin kjøpekraft på disse 8 årene. Går vi frem enda 8 år, til 1985 er konsumprisindeksen 170,3 Kronen har nå en kjøpekraft som er 25 prosent av hva den var i 1969. Da vi gikk inn i 1992 var konsumprisindeksen 244,7 og kronens kjøpekraft var sunket til 18,3 prosent av hva den var i 1969. For å si det på en annen måte, kronen hadde mistet 81,7 prosent av sin kjøpekraft, eller verdi. Konsumvarer som kunne kjøpes for 100 kroner i 1969 måtte i 1992 betales med 546 kroner.
Det du har innbetalt i kroner blir omgjort til ører, og ender i minus, men hvem må deretter betale det som rester? Arbeidsplasser. Oljefunn gjorde at vi fikk råd til fastkurs og bankkrise. Island derimot som drifts på samme måte som Norge på det tidspunktet, ble omgjort til et selvdefinert idiotvelde. De fant ingen olje å selge.
Redigert 03.05.2019 kl 11:44 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
03.05.2019 kl 11:47 659

Faktasjekker? Snakker å være lettlurt. Hvem er er dette da?

Se om du finner det motsatte her?

https://lovdata.no/dokument/NL/lov/2003-07-04-80

https://lovdata.no/dokument/NL/lov/2003-07-04-80
Redigert 03.05.2019 kl 11:51 Du må logge inn for å svare
Zorin
03.05.2019 kl 11:48 659

Jepp. De kommer for pengene! Og naturligvis ikke fordi venner, bekjente, ja til og med familiemedlemmer har blitt utradert av terrorister. Henrettet på åpne gater eller i kuinnhegninger i flokk, for deretter å få kroppene dumpet i en grøft. Og hvem bryr seg om at den samme trusselen kan henge over flyktningenes hode også, når det er snakk om at de kan komme til rike Norge for ende opp som minstepensjonister! Da er det pengene de kommer for! For hvem vil jo forlate hjemlandet sitt for småtterier som tortur og massehenrettelser?
even25
03.05.2019 kl 12:07 650

Hadde jeg vært Frp-velger, hvilket jeg aldri har vært og neppe vil bli, ville jeg blitt småforbanna på en i overkant frekk og freidig Hadia Tajik. Hun fremsto som en aktor, en politisk anklager med snev av ADHD som viste fram de verste sidene ved våre politiske debatter, og hvorfor folk flest har så lite å lære av dem. Det å anklage regjeringen for konsekvensene av pensjonsforliket som Arbeiderpartiet selv førte i pennen, var en øvelse av de sjeldne i ansvarsfraskrivelse. Og å rette skytset mot Frp, som allerede den gang stemte i mot underregulering av pensjonene, var bare en ufin drittpakke. Her burde en vanligvis solid Solvang stanset det politiske tøyset.
Det er noe i dette som gjør det så vanskelig å velge Arbeiderpartiet. Altfor ofte fremstår partiet som en vedvarende tsunami av arroganse.
triki
03.05.2019 kl 12:23 642

Hadia sier til Hoksrud, jeg er ikke ferdig med deg! det gjelder deg og Aniken Hauglie.

Dama er ikke god, var det en skjult trussel, diktaturspire de lux, skal de dømmes etter shairalover.
even25
03.05.2019 kl 12:35 639

Det er tydelig at Ap har fått nye medierådgivere. Nå blir det mindre sak, mindre ansvar, mer person og tøffere angrep. Kort sagt, Tabloid-Ap.
Ikke sant, Roheim Håkonsen?
Slettet bruker
03.05.2019 kl 13:12 629

Det norske folk svindles - rundlures.
Folket skal ødelegges og langsomt (fort?) erstattes av innvandrings-horder - så kalte asylanter.
Marrakech-avtalen inneholder et punkt om at media kun formidle positivt snakk om migrasjon, samt stoppe det negative.
Yuhuu, så fint det er i det "frie" diktatur.
Slettet bruker
03.05.2019 kl 13:26 625

Dette har da pågått i 40 år snart, og først nå ser du lyset?
Slettet bruker
03.05.2019 kl 13:43 616

Svarer du meg?
Vet du hvor gammel jeg er?
Kan ikke folk som vokser opp etter andre bidra i noe som helst, fordi andre visste noe før?