Ola dunk på tur

mishka
03.05.2019 kl 15:48 821

https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/Qorwqx/bilentusiaster-sitter-fast-ved-veikro-vi-skriker-etter-hjelp?utm_source=vgfront&utm_content=row-1

Selv Berliner Zeitung har en stor reportasje om tullingene:

https://www.berliner-zeitung.de/panorama/mit-250-km-h-auf-autobahn-ueber-100-sportwagen-liefern-sich-internationale-rally-32460154

Skal man lage et slags privat gumball-rally så er Tyskland det siste landet man skal gjøre slikt i. Greit nok at det er fri fart på deler av A20 og veien er fin, men disse gutta har sef. begynt å kjøre aggresivt og presse bort andre billister osv. Den typen bilkjøring er tysk politi grundig lei av. Det er så masse private billøp spesielt mellom aggresive innvandrere at dette blir slått hardt ned på og er strengt forbudt. idiotene hadde til og med en egen webside og alle hadde klistremerker på bilen for dette billøpet. da nytter det ikke å komme og si at det bare er noen bilentusiaster på tur. Bevisene for privat billøp ligger i dagen.

http://www.eurorally.no/
Redigert 03.05.2019 kl 15:49 Du må logge inn for å svare
Gnomen
03.05.2019 kl 18:40 780

Les på hjemmesiden:

Eurorally is not a competition!
Eurorally as an organization is simply a holiday planner for car enthusiasts.
The Eurorally organization is only responsible for planning and organizing hotels and events. Everything you do during this holiday will be your own responsibility.
Eurorally can not be held responsible for any violations in any country on the route.

Enhver med sprek bil vil nytte anledningen til å dra på litt på en vei med fri fart, og her er det faktisk en hel haug på tur med slike biler.
Dette er overnervøse tyske politi, "ordnung must sein"

Når skal de sperre inne tyske wannabe's med høy fart på autobahn?
mishka
03.05.2019 kl 19:03 752

Jada, men hva som står på hjemmesiden er ikke alltid det det er i praksis. Vi som bor her og følger debatten om hastighet på autobahn synes dette bare er fullstendig pinlig. Det er ikke første gang nordmenn og svensker på tur blir nevnt. De skal alltid "dra på" når de først får en mulighet. Akkurat som de skal drikke seg stupfulle når ølen koster 2,5 euro. Det har faktisk seriøst vært diskutert fartsgrense for alle unntatt tyskregistrerte biler.

Det politiet også opplyser er at de fikk mange telefoner om aggressiv kjøring. Og det er også typisk. Når ola dunk kommer på autobahn tror han at det er slik det var på 80 tallet at alle andre foran en i venstre spor skal jages bort. Tyskere har forlengst sluttet med slik atferd. Blinking med fjernlys for å jage folk bort fra venstre felt er helt UT og regnes som blodharry. Det skrives side opp og side ned om ulovlige billøp mellom innvandrergutter i fete biler. Det har til og med kommet en lovendring nå etter dødsulykken i Berlin i forfjor hvor en pensjonist i Suzuki ble drept av en aggressiv muslim i MB AMG. Han slapp ikke unna med uaktsomt drap. Han ble dømt til 16 år i buret for overlagt drap.

Det er ingen som reagerer om en gentleman i fet bil kjører i 250 på østersjø-autobahn (A20) disse ble stoppet på. Men det reageres med en gang om man er aggressiv i trafikken og kjører om kapp med andre. Og ingen skal fortelle meg at det ikke er dette som har skjedd.

Politiet uttaler til bladet Focus:
"Die A20 in Mecklenburg-Vorpommern ist zu großen Teilen ohne Geschwindigkeitsbegrenzung befahrbar, aber die Sicherheit müsse gewährleistet bleiben, hieß es." Politiet kaller det en "Raser konvoi".

https://www.focus.de/panorama/welt/sportwagen-auf-a20-gestoppt-polizei-haelt-raser-konvoi-auf-rastplaetzen-fest_id_10664787.html.
Redigert 03.05.2019 kl 19:13 Du må logge inn for å svare
mishka
05.05.2019 kl 15:36 622

Her i Berlin har det nå gått så langt at innvandrerungdom gjør avtaler på sosiale medier om kappkjøring. Politiet har flere sivilie biler med store motorer som kjører rundt og ser om noen tyrkere eller kurdere "byr opp til dans". Da blir de øyeblikkelig filmet og stoppet. De nye lovene gjør at ulovlig billøp kan straffes med opptil 2 års fengsel selv om ingen har blitt skadet. I disse spesialutstyrte sivile politibilene tar de også ut data fra den mistenktes dataport, beslaglegger bilen og sjekker hva hastigheten var for f.eks. 5 min. siden. Blir man tatt midt i Berlin er det lite unnskyldninger å kommer med om bilens data f,eks. viser 120 km.t for 3 min. siden.
Nordmennene på tur slapp rimelig unna. Her er et intervju med en av Raser-jegerne i politiet.

https://www.morgenpost.de/bezirke/charlottenburg-wilmersdorf/article217092659/Illegale-Autorennen-in-Berlin-Andreas-Winkelmann-ist-der-Raser-Jaeger.html
05.05.2019 kl 17:54 571

Det gikk unna i gamle dager også:
-432 km/t: Denne rekorden er pre-krigs! I 1938 kjempet Mercedez Benz og Audi (den gang Auto Union) om å kunne skryte på seg de høyeste hastighetene. Denne rekordhastigheten ble satt av Bernd Rosemeyer i en Auto Union streamliner med midtmontert V-16-motor trimmet til en makseffekt på 736 hestekrefter. Det utrolige tallet til tross: Fartsrekorden ble slått med hårfin margin, noe som dessverre førte til et tragisk endelikt for sjåføren.

432,6 km/t: Og her er bakgrunnen for tragedien: Nitti minutter før Rosemeyer kjørte i 432 km/t, snek Rudolf Caracciola seg forbi rekorden med fattige 0,59 km/t. Rekorden på 432,59 km/t ble satt i en Mercedes Benz W125 med en V-12-motor. Straks denne nyheten nådde Auto Union-folkene, satte Rosemeyer ut for et nytt rekordforsøk, der han omkom.
mishka
05.05.2019 kl 20:39 509

Ja, det stemmer og den gang var autobahn A5 avstengt for forsøket. For de få som fortsatt drar på bilferie sørover så ligger minnesmerket rett inn i skogen bak p-plassen Bornbruch vest på vei sørover A5 mellom Frankfurt aM og Darmstadt. Dette var forøvrig en av tysklands første autobahner igangsatt bygget av en herre med bart for å bøte på arbeidsledigheten i 1933. Man kan tydelig se at den ble bygget slik det blir når EN MANN får bestemme uten innblanding av berørte eiere av eiendommer og andre interesser. Historien forteller at Hitler bare dro en rett strek på kartet med en linjal rett sør for flyplassen i Frankfurt og befalte at her skulle autobahn gå. Selv i dag er det en fryd for øyet og se en så rett sammenhengende strekning på autobahn. Min far kjørte der i Oldsmobile eight som attenåring i 1937 og skravlet i alle år om den skjellsettende opplevelsen det var å komme fra norske krøtterstier og kunne kjøre mil etter mil i over 110 km.t. den gang.

Fint sted å ta en pause på vei sørover og drodle litt over en svunnen tid.

https://www.youtube.com/watch?v=zWa9gvLygng
Redigert 05.05.2019 kl 21:22 Du må logge inn for å svare