Min Kamp nyutgis på norsk med kommentarer

Fjordgubben
03.05.2019 kl 23:51 886

Har lest den, komplisert og tungt språk, men ingen tvil om at fyren hadde peiling på mye, selv om han selvsagt var altfor ekstrem på endel punkter. Han har endel meget gode poenger, bl.a når han analyserer politikken som føres i Østerrike-Ungarn før 1.verdenskrig, der treffer han spikeren, og mye av det som var problemet i Østerrike-Ungarn, et relativt stort multikulturelt land med mange ulike kulturer, kjenner vi i dag igjen i EU.

For de som ikke har lest den anbefales den, mange begynner men klarer ikke lese ferdig.
Slettet bruker
03.05.2019 kl 23:59 882

Korrekt sagt. Det er bare å erkjenne at han var altfor ekstrem på endel punkter, og endel gode poenger på andre punkter. Ingen er perfekt og alle gjør endel feil.
Motorveien er et godt poeng som nordmenn bruker enda. Det kan politigere reagere på.

https://www.theguardian.com/world/2019/may/03/police-seize-sports-cars-during-eurorally-race-through-germany
Most of the cars carried Norwegian licence plates

Slettet bruker
04.05.2019 kl 00:05 882

Jeg har lest litt i den tidligere. Ganske tung å lese ja.
Har du lest den nye utgaven med kommentarer ?
Hva går isåfall de kommentarene ut på.
Har lært en del nytt om Hitler i senere tid. Fått litt nytt syn på det.
Vi har ulike paralleller til denne atmosfæren i dag.
Slettet bruker
04.05.2019 kl 00:07 879

Hva var ditt forrige syn som nå er blitt nytt?

Jeg synes den var lett lest. Du er litt treg?
Tok du poenget?
Slettet bruker
04.05.2019 kl 00:10 879

Poenget er at det må være mulig å skryte litt av Autobahn selv om han gjorde andre feil som ikke var like bra. Har du fått nytt syn?
Fjordgubben
04.05.2019 kl 00:21 875

Leste den på engelsk, tror det var en gammel oversettelse. Syns den var tung ja, veldig mye fakta og litt uvanlige uttrykk, mulig oversettelsen var gammeldags.

Må få tak i den norske oversettelsen med kommentarer da den kan gi mer innsyn i ting, og det er noen år siden jeg leste den og har jo lest endel historie siden som kan sette ting i et annet lys.

Hele bakgrunnen for at nazismen fikk lov til å utvikle seg har vært grovt neglisjert, man har hele tiden hevdet at jødeproblemet var hovedårsaken, og rasisme mht det.

Men hele bildet er mye mer komplisert, man har jo jødene som jo hadde endel skyld i f.eks finans og problemene med hvordan banker og finansinstitusjoner opptrådte etter 1.verdenskrig og under depresjonen på 30-tallet, og man hadde selvsagt den urettferdige situasjonen etter 1.verdenskrig der Tyskland ble behandlet på en utrolig måte. Og ikke minst hadde man situasjonen med trusselen fra kommunistene i øst, og selvsagt truslene fra kommunistene innad i Tyskland. Uten trusselen fra kommunismen kunne Hitler bare ha glemt å ta makten i Tyskland, han ville ikke hatt nubbsjans.

Å bare avfeie hele greia med at Hitler hatet jøder fordi han var rasist, og deretter kapitulasjonen etter 1.verdenskrig blir for enkelt.

Redigert 04.05.2019 kl 00:23 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
04.05.2019 kl 00:26 871

Du har bare lest en gammel oversettelse. Det er ikke så komplisert som du tror.
Slettet bruker
04.05.2019 kl 00:30 870

Nå er det uansett slik at når du har tapt, så får du ikke skrive historien, da gjelder vinnerens oversettelse.
Sånn er det å tape. Lev med det. Ikke vær dårlig taper da.
Fjordgubben
04.05.2019 kl 01:01 859

Sant det, man må bare lære seg at slik er det, men det er synd når folk ikke er klar over dette, og tar det for gitt at vår historie er skrevet på en objektiv måte.

Men jeg syns synd på det tyske folket som kollektivt lever med en skam, og at begge sider av saken ikke er blitt bedre belyst. Selv nå 75 år etter at krigen er slutt er det mange som ikke ønsker å snakke om noen annen versjon enn den som seierherrene skrev.

Hva hadde skjedd dersom f.eks Tyskland hadde latt kommunismen tatt over slik det skjedde i Russland? Tipper Europa om mulig hadde lidd enda mer enn det som kom som et resultat av 2.verdenskrig.
Slettet bruker
04.05.2019 kl 12:11 828

http://www.jostemikk.com/winston-churchill-fr-han-byde-av-for-overmakten/
Norge de facto var okkupert av Storbritannia fra mai 1945 til desember 1945, et historisk faktum som forties.
http://www.nyhetsspeilet.no/2017/03/glimt-fra-sellout-landet-norge/
Så til de som virkelig har drevet med kjemisk krigføring. Etter 1. verdenskrig da Storbritannia hadde etablert seg som kolonimakt i Irak, gjorde kurderne i nord opprør mot det britiske styret. Da erklærte Winston Churchill at han var «sterkt for å bruke giftig gass mot usiviliserte stammer”.
http://www.oljekrisa.no/Wahl%20Vietnam%20apr%202017.htm
Slettet bruker
04.05.2019 kl 12:24 823

Europa er jo Bestialitetens historie og på 30 tallet var så vist ikke Hitler noe ulykke for det tyske folk, heller tvert i mot. Stillheten handler om kolonialismen. Jeg -personen befinner seg nå i en vestafrikansk by, og er i svært forfall. Det virker som han ikke lenger kan bære innsikten han har oppnådd. Han fører lange samtaler med Ali, en ikke-europeer med erfaring fra krigsområder andre steder i verden. På den måten bringer Bjørneboe inn den tredje verdens perspektiv.

Ali sier: ”Dere snakker så meget om deres egen Hitler, men for oss er det intet spesielt med Adolf Hitler. Det eneste er at Hitler forsøkte å gjøre det samme innenfor Europa, som de hvite inntil i dag gjør utenfor Europa.”

Etter presis beskrivelse av europeernes grådighet, svik og bestialske oppførsel, ender boken med å profetere at de kolonialiserte områder av verden før eller siden vil ta en grusom hevn over Europa.
Slettet bruker
04.05.2019 kl 12:28 820

At Hitler greid hva han gjorde; er mye takket være flerfoldige 10 år med politiske kjekl og udugelighet fra såkalte demokrater? Ikke ulikt det bunnfall og rasket, som styrer og har styrt Norge de senere decennium.

"Det var ikke de politiske læresetningene til Hitler som drev oss ut i krig. Årsaken var den vellykkede politikken som skapte vekst og bygget en ny økonomi. Det var misunnelse, grådighet og frykt som skapte krigen." Kilde: Generalmajor J. F. C. Fuller, historiker i "The Second World War," Wien 1950.

"Tysklands utilgivelige forbrytelse i tiden før den 2. verdenskrig var å trekke sin store økonomiske virksomhet vekk fra verdens handelssystem og utvikle sine egne vekslingssystemer for utenlandsk valuta slik at de som kontrollerer verdens finanser ikke lenger fikk tjene penger på den tyske handel." Kilde: Churchill til lord Robert Boothby i Winston Churchill "The Second World War", Scherz, München 1960.

"Du må forstå at denne krigen ikke er rettet mot Hitler eller Nasjonalsosialismen (nazismen), men mot det tyske folks styrke som vil bli knust en gang for alle, uansett om makten er i hendene til Hitler eller en jesuittprest." Kilde: Winston Churchill, Emrys Hughes: "Winston Churchill - His Career in War and Peace", p. 145; sitert som hos: Adrian Preissinger, Von Sachsenhausen bis Buchenwald, p. 23.

"Tyskland er blitt for sterk. Vi må knuse henne." Kilde: Churchill til general Robert E. Wood i november 1936 i Peter N. Nicolls "Englands Krieg gegen Deutschland," side 83.

Slettet bruker
04.05.2019 kl 12:30 816

De erklærte økonomisk krig mot ham så tidlig som i mars 1933. Den engelske avisa Daily Express skrev den 24. mars 1933: "Judea declares war on Germany", "Jødene erklærer Tyskland krig". Den jødiske historiker R. G. Dommerque Tobacci de Menasse forteller oss at "Krigen mot Hitler ble erklært fordi han ville innføre en ny økonomisk samfunnsordning"(Litt. liste 7). Man viker altså ikke tilbake for en krig for å forsvare sitt internasjonale pengemarked og sine økonomiske maktposisjoner.

Dette forteller oss at vi gjør klokt i å være forberedt på det meste og det verste. Da krigen var vunnet for de allierte, var det første man gjorde å løse den tyske sentralbanken fra demokratisk kontroll og gjeninnføre gjeldspengesystemet. Dernest innførte man uinnskrenket asylrett i Grunnloven.

Tyskerne skulle ikke lenger få lov til å være en homogen nasjon.
Hvem det er som nå kontrollerer den tyske sentralbank vet vi ikke, selv om vi nok har en anelse, men vi vet at det ikke er folkevalgte politikere.

Snarere er det banken som kontrollerer dem. Når våre politikere så binder den norske krona til dette systemet, forteller det mye om deres ambisjoner og hva de er villige til å begå av økonomiske overgrep mot sitt eget folk.

Innlegg.
Dessuten er det slik at dersom man også undersøker den praktiske politikk som nazister/fascister står for, vil men finne at den er identisk med den politikk som sosialister står for: I 1933 var Tyskland rammet av sosial nød, stor arbeidsløshet, stor inflasjon, kulturelt forfall, sterke fagforeninger, parlamentarisk kjekl (ved valget i 1932 kunne tyskerne velge mellom 37 partier), en regjering hvor et stort antall av de 112 statsrådene var korrupte, og stadige stridigheter mellom de 25 delvis selvstendige delstatene.

I løpet av kort tid etter maktovertagelsen sørget Hitler for at både den lovgivende og utøvende politiske makt ble samlet i hans hender. Overtagelsen hadde bred oppslutning;

Fullmaktsloven av 1933 ble vedtatt i Riksdagen med 441 mot 94 stemmer. Raskt sørget Hitler for at alle andre partier enn hans eget mistet all innflydelse, slik at han uten hindringer kunne sette i verk sin politikk. Denne inneholdt viktige elementer som vil ha full oppslutning blant sosialister idag: Hitler satte igang store offentlig finansierte byggeprosjekter (f.eks. Autobahn), han fikk satt igang produksjon av en billig bil som skulle kunne kjøpes av folk flest (Volkswagen), han sørget for at det ble bygget billige arbeiderboliger (ca. 1,5 millioner på 4 år).

Videre ble det innført omfattende sosiallovgivning: arbeidsuken ble begrenset til 40 timer, arbeidere skulle ha rett til 18 dagers betalt ferie hvert år, og unge familier fikk etableringslån fra Staten som ble redusert med 25 % for hvert barn paret fikk. Ved å utstede statsobligasjoner fikk staten enorme inntekter (12 milliarder Mark på 4 år) som ble gitt som billige lån til næringslivet, og snart var det økonomiske liv tilsynelatende på fote igjen: arbeidsløsheten forsvant og levestandarden steg.

Denne politikken fikk så raske resultater at arbeidsløsheten bare i løpet av 1933 ble redusert med mer enn 2,6 millioner. Det er ikke underlig at personer med en altruistisk/sosialistisk grunninnstilling ser med tilfredshet på en slik politikk. F.eks. hyllet den britiske sosialisten Lloyd George Hitlers politikk i en serie avisartikler i 1936. Lloyd George hevdet også at Hitler var Europas kanskje mest betydningsfulle statsmann noensinne.

Slettet bruker
04.05.2019 kl 12:31 813

Jødehatet var basert på konspirasjoner som oppstod pga misnøye med samfunnsutviklingen i mellomkrigsårene. Pga at mange jøder er meget dyktige entrepenører, spesielt innen finans, fikk de skylda for den negative samfunnsutviklingen. Jøder var hatet over hele Europa men Hitler var den som tok det til øverste nivå. Som den karismatiske og sterke lederen han var, og den beviselige oppturen i Tysk økonomi under hans regjeringstid, er det ikke rart at mange trodde fullt og fast på disse konspirasjonene han frontet. Dette er faktisk en av grunnene til at jeg skriver så mange motsvar mot konspirasjoner på dette forumet. Noen er helt ufarlige mens andre kan få enorme konsekvenser om de får festet seg i samfunnet.
Slettet bruker
04.05.2019 kl 12:34 810

Mye av det Hitler gjorde med Tyskland hadde han fra USA og ikke minst Henry Ford, men hva hadde skjedd med USA? Finansterrorisme. Det er en gisselsituasjon. Bankene terroriserer hele samfunn.
Kapitalismen i krise: Suppekjøkken og matstasjoner må settes opp i by etter by, fra Hellas og Italia til Spania og Storbritannia. I Athen overlater arbeidsløse foreldre barna sine på kirketrappa. Vest-Europas befolkninger er rammet det verste økonomiske tilbakeslaget siden depresjonen på 1930-tallet. Eurosonens økonomi ligger an til å krympe også i 2013.
http://www.manifesttidsskrift.no/finansterrorisme/
Slettet bruker
04.05.2019 kl 12:38 807

Mange av jøde konspirasjonene som herjet bygger på det falske dokumentet : Sions vis protokoller.

Sions vises protokoller (moderne russisk rettskriving: Протоколы Сионских мудрецов eller Сионские Протоколы) er et forfalsket tekstdokument[1] i form av en hemmelig møteprotokoll fra den første sionistkongressen i Basel i 1897. Teksten beskriver en angivelig plan om jødisk verdensherredømme og har blitt brukt av antisemitter som «bevis» i kampen mot jødenes påståtte, samfunnsødeleggende sammensvergelser. «Protokollene» ble utgitt i sin helhet for første gang i 1903 i den russiske avisen Znamya (Banneret). I 1905 kom den versjonen som etter hvert gikk sin seiersgang internasjonalt ble først trykket i en antijudaistisk bok om Antikrist og Satan skrevet av den kristne mystikeren Sergej Nilus. I 1911 ble trykksaken publisert som selvstendig hefte. Verket ble deretter oversatt til flere språk og fikk stor spredning og betydning for synet på jødene i mellomkrigstiden.

Selv i våre dager er det folk som tror på varianter av dette, også her på forumet.

https://no.wikipedia.org/wiki/Sions_vises_protokoller
Slettet bruker
04.05.2019 kl 12:41 806

"Mye av det Hitler gjorde med Tyskland hadde han fra USA og ikke minst Henry Ford, men hva hadde skjedd med USA?"

Mye av det Hitler gjorde var bra for landet økonomisk og det var nok en medvirkende årsak til at så mange også stolte på han i jødespørsmålet og derfor deltok i den etniske rensingen.
Slettet bruker
04.05.2019 kl 12:50 802

For Tyskland ulykker beskyldte Hitler jødene. Emigrantstaten (De hjemvendt rømte,) skylte sin egen dumhet og feighet på Vidkun Quisling. Etter gjødsel detonasjonen til ABB «økonomen» i regjeringskvartalet og Utøya massakren beskyldte et godt dokumenterbart «udugelig offentlige Norge» på Fjordmann? Avslørt for allverdens ble det bevist hvor talent og hjelpeløs, hele den norske krigførende terrorist-støttende norske staten var. Anders Behring Breivik (t.v.) hilser på regjeringsadvokat Fredrik Sejersted før ankesaken. Hva mener egentlig kongeriket Norge med rettstaten sin, å fortelle omverden med bilder som dette? http://www.abcnyheter.no/nyheter/2017/03/03/195282638/breivik-tapte-er-en-seier-menneskerettighetene
Slettet bruker
04.05.2019 kl 12:55 799

"Etter gjødsel detonasjonen til ABB «økonomen» i regjeringskvartalet og Utøya massakren beskyldte et godt dokumenterbart «udugelig offentlige Norge» på Fjordmann?"

ABBs terroraksjon var en variant av jødehatet. Han gikk til angrep på de han mente var skyld i problemet (AP). AP er og har vært boggeyman for mye rart og for ABB kokte det altså over.
Det samme var tilfelle med feks skytteren som massakrerte en synagoge i Pittsburgh i fjor. Han mente de var skyld i innvandringen til USA da de drev en frivillig hjelpetjeneste for å finne hjem til flyktninger.
Slettet bruker
04.05.2019 kl 13:07 794

Kan dere vennligst holde denne tråden Utøya-fri ?
Slettet bruker
04.05.2019 kl 14:26 781

entrepenører, spesielt innen finans? Jeg nevnte gav link til finansterrorisme....Vi må bare innse at jøder (på gruppenivå) historisk var lite populære i Norge, som i resten av Europa. Av mer og mindre gode, som innbilte grunner. Jøder ble tidlig nektet innreise til Norge, sammen med jesuittene, som i flere andre land. Også i Norge var folk kjent med 'jødebolsjevismen' - majoriteten av bolsjeviklederne som kuppet makten i Russland i 1918 var jøder, de var også overrepresentert i ledelsen av det hemmelige politiet oa organer, som senere gjorde seg bemerket under folkemordene på ukrainere og baltere. Tallrike hevnlystne ukrainere og baltere meldte seg senere til SS-tjeneste hos nazistene. Kommunistene Luxemburg og Liebknecht som forsøkte statskupp i Tyskland, var jøder, og bidro ikke til å høyne populariteten i det utplyndrede Tyskland etter 1. verdenskrig, der til alt overmål jødiske bankierer og finansfolk, med den jødiske middelklassen, greidde å sko seg på den økonomiske kollapsen i 1920-årene. 'Falsk som en jøde', var et vanlig brukt uttrykk.
https://www.dagbladet.no/kultur/det-gar-ikke-an-at-vi-skal-gjore-os-til-europas-kloak/60227711
Nobelprisvinner Alexandr Solzhenitsyn har bl a skrevet boken "Våre 200 år sammen", som visstnok ingen forlag utenfor Russland har villet utgi. (Enkelte 'piratoversatte' kapitler til engelsk finnes på nettet).
Slettet bruker
04.05.2019 kl 14:29 778

Jeg iler til og skriver.
Jødisk kultur dyrker kunnskap. 70 prosent av professorene ved USAs 20 beste universiteter er jøder. Jødene utgjør 0,002 prosent av verdens befolkning. Men 27 prosent av alle Nobelprisvinnere i kjemi og over halvparten av alle verdensmestre i sjakk er/har jødisk bakgrunn. Av ca. 16 millioner jøder har 150 av dem vunnet Nobelpriser inne realfaglige tunge naturvitenskaplige sjangere. Man kan da ikke klandre et helt folk fordi dem skaper dyktige mennesker.

Det er faktisk jødens fortjeneste at internett er for alles bruk slik at vi "hel og halvtullinger" øvrige sandblåste og støvsugde så vidt er i stand til lære litt bruk av alt dette. Muslimene ligger med ræva i været 5 ganger daglig og får gørra rent rett i hodet, det gjør vi alle øvrige i stående positur og som kapillært resulterer i kaskader av meningsløs skvalder gjengitt til det kjedsommelige via norske medier.

Mye tyder på, om det ikke hadde vært for jødene. Ville vi øvrige gått rundt på 4 i en grisebinge, men takket være nettopp Jødene kan vi nå gjør dette på 2 istedenfor. Muslimenes hat mot både svin og vantro, kan mulig ha sin forklaring i dette.
Jeg kommer ikke på en eneste jøde som har utmerket seg i idrett, hvorfor er ikke jøder god i sport? Sikkert av samme grunn som at negre ikke gjør det så skarpt i vitenskapen.
convert
04.05.2019 kl 14:35 775

Vi krev at han vert utgjeven på nynorsk. Er det å be om for mykje?
Slettet bruker
04.05.2019 kl 14:36 774

Før andre verdenskrig var det 16,7 millioner jøder i verden. Det er anslått at 6 millioner av dem ble drept. I 2009 hadde man kommet seg opp til 14.4 millioner igjen. Dette utgjorde 0.2 % av verdens befolkning. I 1940 var andelen 0.7%

https://en.wikipedia.org/wiki/Jews
Slettet bruker
04.05.2019 kl 14:39 772

Derfor ble de forfulgt.
I Middelalderen var det forbudt å ta renter i de kristne landene, men jødene, som ikke var kristne, hadde tillatelse til å drive geskjeften. Kirken og fyrstene lot derfor jødene forvalte pengene sine og låne dem ut mot renter. I alle land slo fyrstene mynt av gull og sølv og satte den i omløp som fripenger. Når så jødene lånte penger i omløp, gikk det ikke lenge før også disse fripenger søkte seg til jødene på grunn av renten, og fripengene ble raskt forvandlet til gjeldspenger gjennom nye utlån. Til slutt var alle penger gjeldspenger og for det aller meste i jødeeie, og alle landene var gjeld satt til jødene og det hadde oppstått en ubetalelig og stadig voksende gjeld for folkene.

Men dette, og de mangfoldige konsekvensene som følger vil ikke historikerne og økonomene fortelle oss noe om. I dag lager sentralbankene penger av intet og låner ut mot renter til de andre bankene, som igjen låner dem ut mot renter til folket.

Dermed skapes det en ubetalelig gjeld i samfunnet som søker å vokse eksponentielt siden rentefunksjonen er en eksponential funksjon. The Fed den amerikansk sentralbank er siden 1913 i sin helhet eid av jødene. Den består av 12 delbanker eid eller kontrollert av jøder; en for hver av Israels 12 stammer. Fram til 1945 var også Norges Bank en privatbank i nært samarbeid med jødebanken Hambros Bank i London. Eierne var slektninger av stortingspresident Hambro. I dag har jødene i vesentlig grad kontroll med verden gjennom bankvesenet og pengestrømmene som de, lik sin gud, i dag har skapt av intet. ”Papirpenger ender før eller senere til sitt iboende verdi = null.” – Voltaire. Nuller, har Norge mange av.
Redigert 04.05.2019 kl 14:42 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
04.05.2019 kl 14:45 769

Det er anslått? Da Hitler ville kaste 800.000 jøder ut av Tyskland var han en jødehater. Da Churchill i underhuset snakket varmt om fordelene med etnisk rensing, hvor rensingen skjedde etter Tysklands tap når 16 millioner tyskere ble kastet ut av øst Europa, da var Churchill en stor statsmann. Jeg forsvarer hverken Hitler eller Churchill, men prøver å forstå hvorfor historien blir som den blir. Ikke alltid like lett. Serien til Oliver Stone tar Roosevelt Winston Churchill i skole og konfrontert med koloniene the Great Britannia hadde plyndret de siste 200 årene. For hvert pund de satt inn tok de 30 ut The Great Britannia hadde stjålet alt hva de hadde og satt koloniene 5000 år bakover i tid. Afghanistan var en britisk koloni med et folk som levde på samme måte som under Aleksander den store sin tid. Oliver Stone har hatt flere flotte serier, omhandlende USA. Europa. Asia. Latin Amerika. Krig/fred. Hadde han prøvd å bidra med sin i (om Norge) ville han blitt slettet og fratatt nicket.
Slettet bruker
04.05.2019 kl 14:45 764

"Men dette, og de mangfoldige konsekvensene som følger vil ikke historikerne og økonomene fortelle oss noe om."

Det du skriver her er almenn kunnskap, var faktisk tenkt å lime inn en artikkel om akkurat dette og andre ting fra jødenes historie. Det forsvarer selvsagt ikke stigmatiseringen av jøder generelt som fikk bre seg i Europa og som til slutt kuliminerte i holocaust.

https://www.miff.no/tema/historie/jodehat/01.htm

Her har du mer kjøtt på beinet istedet for å kun cherrypicke argumenter fra anti-semittistene.
Redigert 04.05.2019 kl 14:47 Du må logge inn for å svare
Fluefiskeren
04.05.2019 kl 14:58 761

Olive Stoneng

Bare 18 innlegg idag. Du må stå på hvis du skal slå gårdsdagens 44 inlegg.
Slettet bruker
04.05.2019 kl 15:03 758

Mesteparten må da vært tilsvar, og ikke innlegg.
Slettet bruker
04.05.2019 kl 15:06 751

Det du skriver her er almenn kunnskap, var faktisk tenkt å lime inn en artikkel.
Jeg beklager, at jeg kom deg i forkjøpet. NB har fluefiskeren dine antall innlegg for i går, eller er dere en, og samme person?
Slettet bruker
04.05.2019 kl 15:07 748

"Min Kamp" er faktisk sosialistisk propaganda.