Endringen til sterk lønnsomhet startet .


Meget gode trafikktall, alle parametre bedre enn analytikerne forventet, noe som viser at analytikerne er forutinntatt og skal forsvare egne negative analyser....bortsett fra Kenneth Sivertsen i Pareto.
Men nå kommer vel Tor Christian Jensen med sure oppgulp, han skrev jo ikke om nas igår , noe som sikkert har gitt han abstinenser.

bare å sitte på aksjene = færre aksjer for shorterne å kjøpe = enda større reprising.

de som klarer å vinkle dagens nyheter negativt har solgt troverdigheten sin.
Redigert 07.05.2019 kl 09:45 Du må logge inn for å svare
RSinvest
07.05.2019 kl 09:46 1856

Hehe, venter på DNs kommentator/nettroll. Han klarer nok å finne en vinkling

må ikke folk glemme at streiken vil påvirke mai tallene enda mer enn april tallene...

350 mill fra NOFi.
Spart 1,1 milliard på 4mnd på fuel.

Jeg ser at Nofi kjøper ut nas fra Banksatsingen i EU. For 28mill videre betaler Nofi 150mil for leie av logo og rettigheter til å bruke navnet Norwegian for 5år, etter dette løper avtalen med 30mill årlig. En fin tilleggsinntekt for nas.

NAV -->

-- fallende oljepris
-- hedge ift norske aksje markedet
-- bedre lønnsomhet
-- max 800 tilbake bedre lønnsomhet
-- attraktiv oppkjøp med posision i norden

Etter Max-groundingen hadde nas noen kanselleringer de på følgende ukene,men under streiken klarte de å øke antall flyvninger .
Det betyr at nas har fått skikkelig orden på det operasjonelle og at Max vil bety lite.....kanskje tilogmed et pluss da erstatning fra Boeing kan overstige de faktiske tapene.
Vi entrer nå toppsesongen me skikkelig fart og god operasjonell kvalitet.
Mai- salget var veldig sterkt og trafikktallene fremover blir knallsterke.
Nas vil gå med et betydelig overskudd i år og gjøre de fleste analyser til skamme....og Thor Jensen må finne seg noe annet å gjøre.

Norwegians nye styreleder: – Jeg er utålmodig. Jeg vil se om vi kan øke farten
Niels Smedegaard (57) håper han får møte flyfabrikken Boeing i løpet av noen uker. På første dag fikk han med seg en aksjeopptur.

Jacob Trumpy og Felicitas Wilke

Facebook

Twitter

LinkedIn

Epost
Den erfarne danske forretningsmannen Niels Smedegaard kunne knapt ha håpet på bedre entré i vervet som styreleder for kriseforfulgte Norwegian.

Få timer før han ble valgt på generalforsamlingen tirsdag, la selskapet frem en børsmelding som sendte aksjen til værs. Selskapet tjener endelig mer penger på billettene, drevet frem av både påsketrafikk og SAS-streik som ga økt etterspørsel hos den røde konkurrenten i april.

Les også:
Bjørn Kjos, du skylder SAS-pilotene en øl
dn+
Smedegaard er overbevist om at selskapet er på rett spor:

– Jeg tror stegene tatt de siste månedene er riktig. Den voldsomme veksten i form av nye fly og flere passasjerer er over. Leveringer av fly er skjøvet frem i tid. Det skal ta selskapet fra vekst til lønnsomhet.

Niels Smedegaard
Alder: 57

Stilling: Ny styreleder i Norwegian

Bakgrunn: Studerte økonomi i Austin, Texas i USA og Copenhagen Business School. Startet karrieren i 1988 hos finansavdelingen til SAS og jobbet mye med fusjoner og oppkjøp innen luftfart og reiseliv. Via Swissair, et flyselskap som senere gikk konkurs, og til det sveitsisk-amerikanske cateringselskapet Gategourmet i 1995. Noen år senere var han toppsjef i selskapet. I 2007 ble han toppsjef i rederiet DFDS og gikk av i mai i år. Har flere styreverv i næringslivet, men Norwegian er første lederverv for et stort børsnotert selskap.

Aktuell: Påtroppende styreleder i Norwegian og møtte norsk presse for første gang tirsdag

Mer
Hittil i år har Norwegian-aksjen falt nesten 60 prosent. Etter et bunnivå sist uke, har kursen steget mer enn ti prosent. Tirsdag var oppgangen lenge på fem prosent, men falt litt tilbake og endte opp 2,7 prosent.

«Jeg er utålmodig»
Smedegaard vil bruke ekstra mye tid på selskapet så lenge det er usikkert om det kan levere et overskudd for inneværende år. Netto rentebærende gjeld var på over 60 milliarder kroner og egenkapitalen tre milliarder kroner ved utgangen av mars i år.

– Jeg vil bruke de neste ukene og månedene til å treffe folk i alle deler av selskapet, og basert på det vil jeg vende tilbake til styret og se om det er mer vi kan gjøre for å styrke økonomien.

Dette kommer til å gå til himmels igjen. Dansken er helt råååå!

når den ramler 3,5 % på så og si "et par hundre" aksjer omsatt.... blir litt vanskelig å ta OSE seriøst....

var det et siste forsøk på å riste ut stoploss og folk med dårlige nerver før shortinndekningen starter? 10-15 % opp kan like gjerne komme i dag. Intervjuet med den nye styrelederen er betryggende. Nå har NAS en styreleder fra "champions league"!
Redigert 08.05.2019 kl 09:09 Du må logge inn for å svare