NAS - DNB news oppsumering av gårdagen

DNB mente at NAS burde steget med 10 % i går og at vi vil se tilsvarende positive tall for mai.
Danske bank mener at dette ikke bare er SAS streik men positiv effekt av grep fra NAS ledelsen.DNB news sin oppsumering av gårdagen:

"Norwegian Air Shuttle leverte gode trafikktall for april, en måned preget av både påskeaktivitet og SAS-streik. Analytikere er positivt overrasket etter en høy kabinfaktor og videre økning i yield.

Danske Bank mener at kansellering av enkelte ulønnsomme ruter åpenbart begynner å gi en positiv effekt, i tillegg til at eksisterende ruter blir mer modne og dermed presterer bedre. Meglerhuset opprettholder sin hold-anbefaling til tross for potensielle positive triggere som et JV-samarbeid, en løsning på Max-problemene, fortsatt kostnadsbesparelser og betaling av obligasjonen, på bakgrunn av høyere drivstoffkostnader og en høy verdsettelse på ev/ebitda.

Hvis NAS klarer å levere en vekst i yield på 5 prosent i året, som er gjennomsnittet de siste seks måneder, vil ebitda være 13 milliarder kroner for helåret 2021 etter våre estimater, som vil gi en ev/ebitda på 5,4 ganger, som fortsatt er over andre lavpriskonkurrenter", skriver meglerhuset.

"ABG Sundal Collier mener påsken og SAS-streiken åpenbart har hatt en vesentlig effekt på trafikktallene, men at det er vanskelig å estimere hvor stor effekt de har hatt.

DNB Markets venter en positiv estimatrevidering på 2-3 prosent på ebitda for 2019 etter trafikktallene og mente før børsåpning at aksjekursen kunne stige over 10 prosent.

-Tallene tilsier en justert ebitda på 656 millioner kroner i april, mot vår estimat på 462 millioner kroner i forkant av trafikktallene, skriver meglerhuset, som mener den positive utviklingen burde fortsette i mai.

Norwegian-aksjen endte opp 2,7 prosent"

NAS (86 %) har høyere kabinfaktor enn FINNAIR (81 %)


FINNAIR:RPK +17,8% ÅR/ÅR I APRIL 2019
Oslo (TDN Direkt): Finnair hadde en passasjertrafikkvekst (RPK) på 17,8 prosent i april 2019 på årsbasis, ifølge en pressemelding fra selskapet.

Kabinfaktoren var 81,4 prosent i perioden, ned 1,2 prosentpoeng på årsbasis, mens kapasiteten (ASK) steg 19,6 prosent.

BNS, finans@tdn.no

TDN Direkt, +47 21 95 60 70

Blir dyrt for SAS....
https://www.hegnar.no/Nyheter/Naeringsliv/2019/05/Stor-paagang-av-klager-etter-SAS-streiken.
Kabinansatte som snart skal streike seg til samme deal som pilotene...

Samtidig ser det ut som om NAS har nok kapasitet selv uten MAX 8 flyene siden de hadde ekstra avganger i SAS streiken. Ikke sikkert det blir noe tap særlige tap pga MAX 8. Likevel kan de få erstatning fra Boeing...:)