Dagens Call


Journalister (og analytikere) som krisemaksimerer samtalene mellom China og USA vil ta feil. Imorgen blir det pressemeldt utsettelse av endelig avgjørelser om detaljer, USA øker ikke toll satsene og Trump skryte av fremgangen i samtalene og endelig utkast om avtalene de har blitt enige om vil komme raskt og innen utløpet av Mai.
Børsene vil få kraftige positive utslag world wide.
Dagens call: Avance står i 26,50 Fredag aften

Det er jo litt avhengig av om ratene tenderer opp igjen. Men håper du har rett.
Omaha
09.05.2019 kl 14:16 2614

Uavhengig vil positive nyheter rundt Handelsavtalen dra hele børsen opp, og da spesielt shippingsektoren. Positive nyheter vil gi ringvirkninger på alt fra rater, til alupriser osv..

Jada, enig i det. Men jeg er ikke sikker på om den gale Trump virkelig vil ha en handelsavtale uten kamp. Han er proteksjonistisk så det holder, og er kun interessert i å mele egen kake. Men håper selvsagt at avtalen kommer i havn snarest mulig. Usikkerhet er noe børsene rundt om i verden hater.
brass1
09.05.2019 kl 17:57 2419

"Gale Trump...."? Hva galt er det han gjør med handelsavtaler, tollsatser etc?? Eller for den saks skyld ovenfor NATO, når han krever at medlemslandene betaler sin del av regningen og ikke overlater til USA a betale 80% ( i tillegg til at det er USA som kommer Europa til unnsetning når det trengs....) Trump kan business, dog har han en fremtoning som selvfølgelig er annerledes, MEN det er resultatene som teller, og økonomien i USA er MEGET bra og arbeidsledigheten på sitt laveste siden 60-tallet.

Han kan i alle fall det å gå konkurs flere ganger. Var det ti milliarder dollars han kjørte i dass? Og han bygger opp en svært gammeldags industri som er dømt til å mislykkes. Ved nærmest Nord-Koreansk proteksjonisme vil han forsøke å tviholde på det gammeldagse samfunnet. Det kommer aldri til å funke i lengden. Det er det han gjør med handelsavtaler og tollsatser. Det er svært langt fra det liberalistiske idealet som USA ynder å fremstå som. Er enig ifht til Nato, så derfor er jeg mer tilhenger av en vest-europeisk forsvarsallianse. Kan ikke stole på at USA vil gjøre jobben her.
Redigert 09.05.2019 kl 18:30 Du må logge inn for å svare

Lover jo bra:
KINA AVVISER Å HA BRUTT LØFTER TIL USA: – VI VIL IKKE KAPITULERE
Kina avviser USAs anklager om at de har trukket seg fra handelsløfter. Donald Trump har fått brev fra Kinas president og mener handelsenighet fortsatt er mulig.

Etter måneder med tilsynelatende konstruktive samtaler er tonen en helt annen når Kinas handelsutsending Liu He torsdag vender tilbake til forhandlingsbordet i den amerikanske hovedstaden.

USA anklager Kina for å ha gått tilbake på løfter som landene tidligere har blitt enige om.

President Donald Trump har høynet innsatsen i handels-pokeren med trusler om å øke tollen fra 10 til 25 prosent på kinesiske varer verdt 200 milliarder dollar ved midnatt natt til fredag. (NTB)
Omaha
10.05.2019 kl 09:44 2022

Trump satt tollen ut i spill ved midnatt som et kraftig pressmiddel. Allerede i løpet av dagen vil det komme gode nyheter på at avtalen er/kommer i boks. Er en grunn til at Oslo Børs er opp over 1% i dag, at folk ikke kjøper Avance med begge henda på dette nivået er for meg en vits. Tror denne teorien fra TS vil stemme veldig godt. Men da på mandag.

Vi får håpe det stemmer. Samtidig er det ingen grunn til å tro at kineserne gidder å la seg pelle på nesen. Innblanding i landets indre anliggende vil ikke under noen omstendigheter være aktuelt for dem å akseptere. Her er det snakk om å redde ansikt for begge parter. Forhandlinger og kompromisser er deff ikke Trums sterkeste side. Men jeg håper at det lar seg løse og at uenighetene ikke stikker så dypt.
msmekk
10.05.2019 kl 11:31 1870

Avgjørelse utsatt som predikert, at Trump innfører økt Toll og china alikevel blir sittende betyr at den endelige avtalen er nært forestående. Gjør klar for himmelferd i alt innenfor shipping!

Krysser armer og bein for at du har rett.

Dårlige nyheter fra Trumpern om heving av tollavgifter mellom USA og KINA har fått børsene til å falle og selvfølgelig kursene. Q1 nærmer seg og hva kan vi forvente oss om resultatet fra Avance BW LPG. Sitter i begge. Q1 for Avance er 15 mai og 16 mai for BW LPG Ratene er bra i forhold til hva de må ha for å gå breake even men legger merke til at AWILCO LNG legger frem et dårlig resultat og er ned ca hele 10%. Ikke veldig lenge siden de fikk anbefalinger om kjøp.
msmekk
10.05.2019 kl 14:00 1672

det er bare å kjøpe på dippen i Awilco. LNG ligger i startgropen for trippling!
Q1 for Avance og andre LPG blir dårlig det vet markedet, det som blir spennende er det som blir predikert fremover, rater, ytbytte etc.
Regner med at China sjakken snart ferdig og avtalen om handel signeres. Gjør klar for shipping booom!

Ingenting i futtene for USA som tyder på noen stor tro på løsning på handelskonflikten med det første. Men igjen: Håper på det motsatte.

Jeg ser jo nå at Dorian igjen også er ned. Betyr det fremtidig ennå verre katastrofe for Avance og BWlpg?

Hva er det du babler om. Ratene er jo mellom 40 og 50000! Gode tider. Tipper vi får utbytte i år. Nå eier jeg riktignok BWLPG, men blir utbytte der også.
Redigert 10.05.2019 kl 17:14 Du må logge inn for å svare

Men uten en handelsavtale blir det vel et kjapt fall i ratene.
CFell
10.05.2019 kl 18:59 1333

China köper ingen gas eftersom de har blockerat det sen föregående tullavgifter.
Q1 blir dåligt då Q1 slutade i slutet på Mars typ?
Utbyte kanske, sparar dem kanske till dry dock för LPG motor upgrade?
CFell
10.05.2019 kl 19:00 1328

Sorry tänker på BW om lpg motorerna..... Men avance måste också komma med en lösning på IMO 2020

Som jeg fryktet:
Handelssamtaler avsluttet USA og Kina avsluttet fredag en ny runde handelssamtaler uten å ha blitt enige om noen ny avtale. Handelskonflikten mellom USA og Kina brøt ut i fjor etter mange års amerikansk misnøye med kinesisk handelspolitikk.
china
13.05.2019 kl 09:51 855

Hjelpe meg for en utvikling!! Her bør det komme positive nyheter før alt e tapt