Vil mangle 28 000 sykepleiere i 2035


I følge en ny rapport fra Statistisk sentralbyrå (SSB) vil Norge i 2035 mangle 28.000 sykepleiere og 18.000 helsefagarbeidere.

Lederen i Norsk Sykepleierforbund (NSF), Eli Gunhild By, kaller det bekymringsfullt, men beskriver det som en varslet krise.

- Nå må politikerne våkne og ta grep, så den varslede krisen ikke blir en realitet. Sykepleiermangelen gjør at mange ikke får den behandlingen og pleien de har behov for, sier By til VG.
https://www.dagbladet.no/nyheter/vil-mangle-28-000-sykepleiere-i-2035/71058594Er det noe tallmagi ute og går i denne spådommen eller er det en villet utvikling?
Gi folk i helsevesenet (og andre yrker) fulltidsjobber så tenker jeg mangelen forsvinner som dugg i Solen.
Sykepleiere, leger og andre i helsevesenet jobber i årsvis i ufrivillige deltidsstillinger, en lege det sto skrevet om hadde jobbet i 12 år uten kontrakt.
Eksemplene er utallige.

Er dette en villet utvikling siden de fortsetter med denne praksisen? Større budsjetter kanskje?
Det er ihvertfall noe som lukter her.

https://www.dagsavisen.no/innenriks/her-er-1-av-2-jobber-deltid-1.1189081


Kommer i såfall til å bli en enorm kostnad i forbindelse med lønn.
Få, om noen, klager mer enn sykepleierne, med norsk sykepleierforbund i spissen, om betingelser.
Redigert 10.05.2019 kl 09:46 Du må logge inn for å svare

Tipper de vil legge til rette for økt import av utenlandske sykepleiere. Med litt kursing i norsk og prekvalifisering er det bra nok for Høie. At andre land tappes for helsepersonell er vel ikke noe staten Norge vil legge særlig vekt på. Og utlendinger er mer enn happy for å komme hit, tjene penger og sende til familiene hjemme

Mangel på folk?
Her er en som jobbet 20 år uten kontrakt og listen viser at i helse og sosialfag gjelder dette 12% av arbeidsstokken, men tallet er selvsagt langt langt høyere.
Enda så hevdes det at det mangler folk???????
Forstå det den som kan.
https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/4dplyG/lege-kristian-49-20-aar-uten-fast-jobb

Det er ikke bare å rekruttere fra Sverige eller andre Europeiske land heller. Demografi tendensen er lik over hele den vestlige verden. Det vil bli flere og flere eldre. Foreslår at staten setter opp rekrutteringsbyrå på Fillipinene. Som jeg har nevnt før. Det kommer til å bli kamp om mennesklige ressurser i fremtiden.
Redigert 10.05.2019 kl 10:10 Du må logge inn for å svare

Våre inkompetente elitepolitikere har økt Norges befolkning med 20% i løpet av svært kort tid. Ikke-generisk vekst krever nitid planlegging, der en generisk vekst hadde tillatt naturlig tilpasning basert på behov og etterspørsel.

Når man i tillegg importerer befolkningsvekst som i snitt har observerbart mindre utdannelse, lavere IQ, og ikke lar seg integrere til ansvarlig samfunnsinnsats, så vil det slå ut i dysfunksjonalitet for samfunnet. Til overmål går mange av dem hjemme som fødemaskiner for sin patriarkalske familie (innpakket i hodeplagg som gjør dem uegnet til det meste slik at patriarken har full kontroll). Også mange av mennene er uintegrerbare i arbeidslivet og finansierer kriminell virksomhet med trygd. (Det finnes hederlige unntak.)

Politikerne får takke seg selv - det er de som må bøte på skadene i skole, helse, samfunnssikkerhet og økonomi.

Nei Brahman.
De glemmer at de faktisk kun ofte har 3 års utdanning, som på ingen måte er noe spesielt høyt selv om det selvsagt er bra. Det er en kjennsgjerning at mange sliter med medikamentregning, som ikke er spesielt vanskelig matematikk.
Noen må ta regningen, og i offentlig sektor og sykehus/sykehjem i særdeleshet finansieres dette gjennom skatter. Det mange trolig ikke vet er at sykepleie er langt mer enn sprøyter og anestesi.
Det er også mye sosial trening fra for eksempel rus og psykiatri, og her inngår lønnsbetalte turer både på stranden, ikea og shoppingturer til byen, sikkert også med kafebesøk. Igjen, med lønn.
La meg gjerne også opplyse at sykepleie tidligere var basert på kall, med lite eller intet betalt. Jeg sier ikke at de ikke skal ha lønn, men det finnes grenser til klaging. Finn et nummer av bladet sykepleien og du finner vanskelig maken til klaging av selvopptatthet og overvurdering av egen kompetanse.
Et menneske er som det har vært til nær sagt alle tider, og å tro at det er så veldig mye bedre og avansert i dag mener jeg er feil. Sykepleie er ikke kirurgi. Handler i stor grad om lindring, uten å hverken undervurdere eller overvurdere deres rolle fullstendig.
Redigert 10.05.2019 kl 10:39 Du må logge inn for å svare

Hev lønningene,slik at det blir attraktivt å jobbe som sykepleier.
Hvem vil "du"ha som sykepleier når "du"blir gammal?
En som går på lusalønn,og er utbrent,eller en som er blid og grei,og elsker jobben sin?

;=)

luselønn? Du aner ikke hva du snakker om. Begynnerlønnen er høy og de har tillegg for både natt, helligdager og det meste.
Det jeg her hevder er kanskje ikke populært, men de har ingen verdens ting å klage over i Norge.
Det med utbrenthet har mer med organisering og politiske beslutninger å gjøre, lite med lønn.
Redigert 10.05.2019 kl 10:45 Du må logge inn for å svare

Gi sykepleierne en lønn de kan leve av så ordner dette seg. Hvem i huleste ønsker å utdanne seg til sykepleier for å jobbe i en by, når du ikke får nok betalt til å kunne leve i denne byen? Dette er personer som skal bidra til å redde liv, gjøre livet lettere for dem som er blitt syke og aldredommen enklere å møte for dem som er så heldige å bli gamle. Hva er årsaken til at denne arbeidsgruppen skal holdes nede på en lav lønn? Dette er en kompetanse samfunnet har behov for og da må samfunnet også betale for at noen skal være villige til å ta på seg oppgaven som sykepleiere.

Det er nok av sykepleiere i samfunnet, men en stor andel av dem praktiserer i dag ikke det yrket de er utdannet til nettopp fordi de får for dårlig betalt for alt stresset og ansvaret de pålegges. Løsningen er såre enkel dersom det er politisk vilje til å løse det. Bare hold Helseministeren unna saken for han evner ikke å høre på dem som har "skoen på". Og slike folk evner svært sjelden å komme med fornuftige løsninger på noe i samfunnet.

London, at de ikke praktiserer slik du påstår er sammensatt.

La meg gjerne opplyse at den politiske viljen er heller å ansette 10 sykepleiere i hver sin 10% stillingfremfor ett årsverk.

Am I wrong?
Redigert 10.05.2019 kl 11:01 Du må logge inn for å svare
Sotah
10.05.2019 kl 12:10 746

Så Branden, Convert, Imatza & Co kommer til å ligge på sotteseng og rope etter mørke muslimske hender som kan ta i et tak der bak. Livet er jo fornøyelig innimellom.

Helsesektoren i Norge er oppblåst som den er allerede. Altfor mange
ansatte der, og koster alt for mye hele greia. Kunstig sysselsetting.
Masse unødvendigheter. Helsevesenenet er kanskje den mest
kriminelle instansen i Norge.
Redigert 10.05.2019 kl 12:16 Du må logge inn for å svare

Hvordan vil du begrunne at den kanskje er den mest kriminelle instansen?
SCK
10.05.2019 kl 12:26 736

Enig med Havfruens beskrivelse, dagens import av omtrent ikke integrerbare mennesker i hovedsak araber- muslimer og nord-afrikanere samt somaliere, ofte gjennom familiegjenforening - er det største, meningsløse tapsprosjekt noen sinne i dette landet. Det som disse koster storsamfunnet i mer eller mindre dødfødte integreringsutgifter, ville rettet på ganske flere ubalanser enn sykepleiermangler. Summene er astronomiske.
Det er opplagt at import av Phillippinske kvinner til disse jobbene ville ha båret frukter som jabbe nevner i stedet for import av sukkerstinne somaliere. Men hadde Norge fått en naturlig befolkningsutvikling hadde problemet neppe vært noe problem.

Foreslår at staten setter opp rekrutteringsbyrå på Fillipinene

Er det noe smart å bare ansette en haug med nye i 10-50% stillinger når det fra før er nok folk om de bare får 100% stillinger da?
Da er det vel bedre å slutte å bruke bemanningsbyråene og ansette folk på faste stillinger slik at de får noe å leve av. Bemanningsbyråene tjener jo i bøtter og spann på denne galskapen.

Jeg mener han har rett i at det er for mange der, hvor mye skyldes for mange små stillinger. (NB: Noen ønsker også dette og ser på det som en inngangsport).
Men at det er så kriminelt savner jeg også begrunnelse for.
brahman
10.05.2019 kl 12:48 723


Og det blir ikke lettere av at lokalsjukehus og fødeavdelinger nedlegges.

Men nå bygges det plenty med "rugekasser" i de store byene, så da har de mulighet til å etter de kommer utslitte fra jobb, å slenge seg ned på sofaen med PC i fanget og sjekke opp Facebook-vennene.
SCK
10.05.2019 kl 12:57 714

Det må brukes bemanningsbyråer da kvinner oftere enn menn har fravær fra jobb. En vesentlig årsak er fødsler. Legekontorer etc bruker bemanningsbyråer da de er avhengig av alltid å ha stillingen bemannet. Da blir bemanningsbyrået deres forsikring for den tryggheten.
Selvfølgelig har ladaen rett i at det hadde vært bedre å bruke pengene direkte til pleierne i stedet for å berike aksjonærene i bemanningsbyråene. Men det lar seg ikke alltid gjøre. For selv om noen arbeidsplasser klarer seg uten en ansatt eller tre i en kortere periode så er det verre i andre yrkesgrupper. Man kan innstille et tog, det er verre å innstille arbeidet med syke/trengende.
Redigert 10.05.2019 kl 12:59 Du må logge inn for å svare
nekkejk
10.05.2019 kl 12:59 712

Du _mener_ at det er for mange der?
Hva slags erfaring har du med norsk helsevesen?

Ja jeg mener det bla er for mange der, men det var ikke jeg som skrev det først, det var visjonærern.
Må jeg ha erfaring for å hevde sannheter om at det ansettes lavprosentstillinger (som ikke er uvanlig i off sektor) fremfor fulltidsstillinger?
Må jeg ha erfaring for å hevde at sykepleieyrket også omfatter sosialtrening hvor ansatte får turer med full lønn?
Er det hardt å få sannheten servert? Blant sykepleierne finnes en gjeng sytekopper, det viser bla streikeviljen.
Redigert 10.05.2019 kl 13:10 Du må logge inn for å svare

En vesentlig årsak er fødsler. Legekontorer etc bruker bemanningsbyråer da de er avhengig av alltid å ha stillingen bemannet

Å hente vikarer for en kortere periode hos disse byråene er jo helt greit, problemet er at mange som kommer inn i et bemanningsbyrå aldri kommer seg ut igjen men går som vikarer i årsvis.

Kan ikke tro det er lovlig engang men de har vel funnet et smutthull.
Har selv en sønn som har gått på 3 mnd kontrakter i over et år og mange i firmaet gjør det.

Før det ble han oppringt ifra det forrige firmaet hanjobbet, men måtte gå pga nedbemanning, 6 mnd etter ble han oppringt igjen og skulle få jobb igjen om NAV betalte lønna!!!!!!

Norsk arbeidsliv er virkelig blitt et underlig skue med både politikere og LO på slep.
nekkejk
10.05.2019 kl 13:26 696

He-he, Du kan ikke dekke deg bak at en annen skrev det først når du er enig og hevder det samme!
Vet ikke hva du sikter til når du prater om "sosialtrening hvor ansatte får turer med full lønn". Men det vet kanskje du?
Ser ikke ut til at du har hatt særlig behov for helsevesenet ennå. Men din tid kommer. Tenker pipen får en annen lyd da!!
Redigert 10.05.2019 kl 13:27 Du må logge inn for å svare
*JBJB`
10.05.2019 kl 13:34 690

Hei folkens:))

Og...det er skremmende å lese hvor mye mer helsehjelp ikke vestlige innvandrere krever i forhold til den opprinnelige befolkningen i Norge - uten denne vanvittige økningen av innvandrere fra kamellandene de siste 25 år ville helsenorge fungert helt uten problemer - prosjekt "utskiftingen av den Norske befolkningen" er ikke bærekraftig på noen områder og mer import blir som å slukke et bål med bensin ...ZnageZz....


https://legeforeningen.no/PageFiles/26887/Likeverdig%20helsetjeneste%20-%20Om%20helsetjenester%20til%20ikke-vestlige%20innvandrere%20(Pdf).pdf

-TaKK-

Lykke til

Hilzen
Tille Lulla
Redigert 10.05.2019 kl 13:55 Du må logge inn for å svare

Kjekken,
som så ofte ellers er ikke problemet sykepleierlønnen isolert sett. Problemet er norsk høyt lønnsnivå. Og i offentlig sektor må "noen" betale den.
Igjen, de har ingen verdens ting å klage over, men viser en egen evne til å fremstå som sytere og bedrevitere. På andreplassen kommer lærere.
Redigert 10.05.2019 kl 13:37 Du må logge inn for å svare
nekkejk
10.05.2019 kl 14:07 668

Neivel, ja. Akkurat.
Lykke til når du trenger dem!

da forventer jeg de gjør jobben sin, som de fleste andre.
Redigert 10.05.2019 kl 14:16 Du må logge inn for å svare
nekkejk
10.05.2019 kl 14:55 649

Du får håpe på at de har tid til deg, da.

Har tid med lønn å gjøre altså? Isåfall er det du egentlig sier at de ikke yter maks i dag og det er neppe noe godt argument for lønnsøkning.
Redigert 10.05.2019 kl 15:04 Du må logge inn for å svare