NEW ROUND OF TRADE END WITH NO DEAL


NO DEAL. NO DEAL
Redigert 11.05.2019 kl 00:12 Du må logge inn for å svare
høstlys
11.05.2019 kl 00:16 5014

Its a good deal, børsene er fredet nå. Derfor oppgang i kveld
Tom25
11.05.2019 kl 01:35 4945

Trump said conversations with China over trade will continue and his relationship with President Xi Jinping remains strong.
MC Axel
11.05.2019 kl 09:45 4745

I'm sorry to say, but Trump is not a man to trust. I will now stay away from the market until the trade deal is settled. This was not good for REC or any other company as well :(

Trump will be the doom of the US, as we used to know it
nemi's
11.05.2019 kl 11:27 4624

No. Obama is the worst thing that ever happened to REC.

"President Donald Trump’s administration told China it has a month to seal a trade deal or face tariffs on all its exports to the U.S."

https://www.bloomberg.com/news/articles/2019-05-10/u-s-gives-china-a-month-for-trade-deal-as-talks-stay-deadlocked?srnd=premium

Akkurat i forhold til REC er jeg helt enig med deg Nemis,

Trump blir ML sin redningsmann. Egentlig en fantastisk artikkel du refererer til. Ikke noe mer snikk snakk. Saken er som følger; Kina og USA er omtrent helt enige. Så trekker kina noe tilbake. USA setter hardt mot hardt. Kinesisk økonomi kommer til å ta tidens svalestup hvis de ikke kommer til enighet med USA i løpet av kort tid. Jo lenger tid det tar, jo mer ansikt mister de (for en avtale vil komme når så mye står på spill). Lie Hu går også ut i nasjonal media og forsvarer seg. Har aldri vært borti det før (og jeg har vært borti mye). De finner raskt en måte å redde ansikt på og så inngås avtalen. I løpet av mai (før fredagens tarifføkning får noen reell betydning). Ingen grunn til å utsette. Ting blir i så fall bare verre...
Redigert 11.05.2019 kl 20:56 Du må logge inn for å svare

Litt trist å lese dagens DN. Virker ikke som JUM forstår handelstaktikken til Trump. Og som Nemis sier, det var Obama som startet elendigheten. Bra JUM har gode folk rundt seg...
Redigert 11.05.2019 kl 20:59 Du må logge inn for å svare
12.05.2019 kl 05:09 4034

Handelstaktikken til Trump kan vel så være tariff i all tid. Se hva han gjør, ikke hva han sier. Hans krav har vært umulige for Kina å godta, da det går på suvereniteten løs, Trump motsvar har vært mer tariff. Trump tror på økt amerikansk produksjon og nye verdikjeder i USA. America First. For REC sin del, kan det være mer gunstig på litt lengre sikt, for å ikke si forutsigbart, men det er en lang vei å gå.
Redigert 12.05.2019 kl 14:53 Du må logge inn for å svare

Jeg forstår heller ikke handelspolitikken til Donald Trump. Han sier: "Tariffs will bring in FAR MORE wealth to our Country than even a phenomenal deal of the traditional kind".
Det virker som at hans forståelse av "America first" er at USA ikke skal ha handelsunderskudd med noe land. Det vil i tilfelle bety slutten på den frihandelen som har skapt et økonomisk mirakel - som har løftet flere hundre millioner ut av fattigdom.
Hva skjer med amerikansk industri når de ikke lenger får kjøpe billige komponenter fra fattige land. Land som ikke har råd til å kjøpe tilbake amerikanske, avanserte og dyre varer?
Det virker som at verdien av tollen, i Trumps hjerne, er en ren inntektskilde for USA. Men det er det vel ikke?
nemi's
12.05.2019 kl 09:22 3840

Trump, slik vi kjenner ham:

President Donald Trump said it would be wise for China to “act now” to finish a trade deal with the U.S., warning that “far worse” terms would be on offer for them after what he predicted would be his certain re-election in 2020.

“I think that China felt they were beaten so badly in the recent negotiation that they may as well wait around for the next election,” Trump said Saturday in a pair of early-evening tweets. “The only problem is that they know I am going to win.”

U.S. Trade Representative Robert Lighthizer said the administration would on Monday release details of its plans for tariffs on an additional $300 billion in imports from China, setting the process in motion for Trump to deliver on the threat to hammer all Chinese trade.

https://www.bloomberg.com/news/articles/2019-05-11/china-names-its-trade-deal-price-as-trump-sets-month-deadline?srnd=premium
Redigert 12.05.2019 kl 09:26 Du må logge inn for å svare

Hvis tollen blir så høy at produksjon av sol komponenter i USA kan konkurrere med Kinesisk så vil vel dette gagne REC..?
Flyers
12.05.2019 kl 10:51 3657

Ja, men det tar et par år å bygge opp industrien.

Ja,

Det som er fordelen nå, er at det blir enten eller. Jeg er fortsatt sikker på at det blir en avtale (men Trump må roe ned retorikken litt nå, han har fått frem poenget). Men hvis, mot formodning, det ikke blir avtale, blir det fullt brudd. Det er bra. Det verste ville være hvis det ble status quo. Det ville helt sikkert vært greit for verdensøkonomien, men døden for ML (ihvertfall på kort sikt). Ved et fullt brudd derimot, vil det relativt raskt vokse frem en ny verdikjede hvor amerikansk polysil kan benyttes, eventuelt vil bli krevd blir benyttet. Det amerikanske markedet er for stort til at ikke dette skjer. Det er et poeng at polysil og silane er såpass viktig rent strategisk også.

Den som har handlet med kinamann vet at - gir du fra deg en dollar får du den ALDRI tilbake.
Det eneste som nytter er å være knallhard i forhandlinger - for har du noe kinamann vil ha- så kommer de tilbake.
Hadde Europa hatt BALLER hadde de oxå begynt å stille krav... før kinamann overtar alt som er av (merkevare)selskaper i Europa.

Aksje-verdi vil holde seg rundt .7 +-3%.
MC Axel
12.05.2019 kl 12:23 3503

I doubt that the US will be competitive with the rest of the world with all these tariffs on their goods. It will force Europe, China and other nations around the world to work even closer together. I think that this will be good for Europe in the long term, they will get access to the large scale Chinese consumer market and the US will not.
12.05.2019 kl 12:24 3500

For å leke litt med scenariet «fullt brudd», så har vi altså 30% tariff på importert kinesiske solcelle komponenter + en 25% økning av det igjen fra 2018. Kineserne har 57% straffetoll på REC sin polysil, så vidt jeg forstår. Med fullt brudd må vi kunnne anta en konkurransevridning til fordel for produsenter av solcelle komponenter i Malaysia, Sør-Korea og Vietnam, som allerede leverer 65% av solcelle komponentene til amerikanske merker, og REC vil være like utestengt fra det kinesiske markedet.

http://m.no.sinosolarcharger.com/news/one-disaster-after-another-us-levies-25-more-17708679.html

USA vil trenge tid på å bygge opp ny solar verdikjede, og lett blir det vel ikke når det finnes flere land i sørøst Asia som produserer disse komponentene rimelig.

Jeg har ikke fulgt REC lenge nok til å kjenne hele solar konflikten og de viktigste aktørene i verdikjeden, men jeg har vanskelig for å se at fullt brudd scenariet ikke er noe annet en lang, kronglete vei. Skulle gjerne hørt argumenter for at fullt brudd faktisk kan være i REC sin interesse.
Redigert 12.05.2019 kl 12:36 Du må logge inn for å svare

Trump sa vel at om det ikke ble deal ville han benytte all ekstra toll til å kjøpe produkter fra bøndene som taper et stort Kina marked. Er stygt redd for at dette bare vil gjelde i begynnelsen da det etter hvert vil bli lite penger å kjøpe for... Og hva da? Er også redd for at mange land ser etter nye handelspartnere enn USA pga. all uforutsigbarhet den siste tiden som nå er den nye hverdagen. Forhold har en tendens til å forandrer seg over natten med en tweet, og sånn kan det ikke være.

Skal bli spennende å se hvor man står om 6 måneder fra nå.... Både mht. REC og verdens økonomien generelt. Tvi - tvi.
Inord
12.05.2019 kl 23:07 2999

Blir ikke noen ny verdikjede, de har allerede etablert en god del produksjon utenfor Kina, som ikke er pålagt straffetoll.
Men som får wafere fra Kina.

Det som er virkelig skummelt, er om det nå blir mye straffetoll på electrograde fra Butte, og hvor avhengig er Butte av det kinesiske markedet?

Og det er mye konkurranse i ROW, det er ikke uten grunn at Rec ikke har fått dreis på salget fra ML
Flyers
12.05.2019 kl 23:24 2949

Butte selger bare halvleder materiale som brukes i diverse, f. Eks chipset. Disse importeres av kina. Kina har satt toll på det meste fra USA, men vil bare ødelegge for seg selv hvis de innfører nye tariffer på chipset. Halvleder industrien er i en voldsom vekst og Kina er novise på dette området. Butte går klar og vil tjene masse penger. Derfor spør jeg igjen. Hva skal til for å konvertere ML til halvlederindustrien ?
questi
13.05.2019 kl 07:10 2745

tror det ikke er mulig uten en ekstrem teknologisk gjennombrudd.. tror renheten da må blir en hundretusen ganger bedre liksom - og det er ganske mye å kreve..
FBR er jo ment til å gi tilstrekkelig renhet ved bruk av veldig lite energi... men for få superhøy renhet.. finnes det enda ingen måter å få det til på uten å bruke masse energi...

poly til solpaneler trenger bare å være ca 6 N (tror dette betyr 1 atom forurensning per 1.000.000 rene SI-atomer),
men for å være ren nok for elektronikk må man opp i 9N eller 11N ( 1 atom forurensning per 100.000.000.000 SI-atomer (!) )
Redigert 13.05.2019 kl 07:12 Du må logge inn for å svare
grabein
13.05.2019 kl 08:02 2624

9N = tusen ganger renere enn 6N, ikke 100.000 ganger. REC produserer jo allerede electronic grade polysi, så teknologien sitter de på. Sikkert svært kostbart å bygge om ML, de skrinla jo planer for FBR B der.
micke78
13.05.2019 kl 08:12 2571

Finns två avsevärda aspekter som många verkat ha missat...1) Kina har inte deklarerat var de står, ser det som omöjligt att de ytterligare höjer sina tariffer som de sedan tidigare implementerat som utpressningsmedel i förhandlingarna (vilket många verkat ha missat)...Var står de? Vad säger XI, vad händer i samband med g20, vi vet att de kommer ha ett litet spektakel tu man hand - trump och Xi...

2) Rec är ett välmående bolag med grymma förutsättningar, då ML stängs ner, att värdera framtida intjäning är enkelt i detta fall, dels har vi positiv cashflow så fort ml stänger, underskottet q1 går helt och hållet att härrröra till ML...5-6 batteriaktörer i förhandlingar med Rec med önskan att krita på exklusivitet....ett faktum som iaf intresserar mig stort, men gått förbi de flesta.
micke78
13.05.2019 kl 08:17 2547

Det vänder fort....

Nu ska plötsligt förhandlingarna återupptas snart....
https://www.bloomberg.com/news/articles/2019-05-13/china-market-watchers-await-beijing-s-next-move-in-trade-dispute?srnd=premium-europe
While Vice Premier Liu He said trade talks will likely resume soon, Chinese markets are beginning to price in the possibility that a deal -- once seen as a certainty -- won’t be reached in the coming weeks. Australia and New Zealand Banking Group Ltd. said there’s a 60% chance the U.S. will levy more tariffs on Chinese goods.
Falco1
13.05.2019 kl 08:35 2478

Kineserne fortjener og bli satt på plass. Go Trump du er konge.
micke78
13.05.2019 kl 08:38 2465

Med tanke på att ekonomin i US går på högvarv, så var det det vettigaste han kunde göra i slutändan, man får inte glömma att kineserna sedan tidigare också implementerat tariffer för att få (trodde de) fördel i förhandlingarna, nu menar Vice Pres Liu att förhandlingarna kommer återupptas, guess why?! För dyrt för de att stå utanför en deal, och en katastrof vad gäller tarifferna.
questi
13.05.2019 kl 08:41 2449

Enkelt sagt er det mest duppedings som importeres fra Kina, og mest livsnødvendigheter som importeres fra USA :)
Soya til dyrefor er klart mye viktigere enn en ny drone for å si det sånn :)

Duppedingser kan velge å ha eller ikke ha, og man kan ta det fra en hvilken som helst leverandør ..
Jordbruksprodukter kan man ikke bare importere på måfå.. dør dyrene eller får de sykdommer eller gifter i seg er det farvel med hele industrien! :O
Redigert 13.05.2019 kl 08:42 Du må logge inn for å svare
Puffen
13.05.2019 kl 09:25 2318

Da ble det stopp for min del. Tar et sviende tap på over en halv mill, men bedre med smuler enn uvisshet og fare for null og niks. Nå er det ikke noe potensiale på oppsiden på nokså lang tid. Uvisshet var det dårligste scenario en kunne få. Selskapet er fortsatt en god produsent av sine varer, men det hjelper ikke når markedet er stengt. Kanskje kan det komme inn igjen, og kanskje bygges det industri utenfor Kina. men det tar tid. Flere år. Så sjansen for å komme inn igjen om det lysner bør være til stede.
dor123
13.05.2019 kl 09:35 2252

Kom dere ut. Fabrikken legges brakk om 2 dager..
nemi's
13.05.2019 kl 09:37 2232

Reparasjonsemisjonen er avlyst. Og REC får ikke fylt på med 4MUSD ekstra. Til 0.67 var handelsavtale og ML på 50% allerede priset inn, som noen av oss har forstått lenge (langt over alle kursmål). Så da forblir det usikkerhet om kontantbeholdningen neste halvår også. Blir ikke vanskelig å få kjøpt REC til 0.55 denne sommeren. Men ikke kjøp! Dere får kjøpt billigere når neste reparasjonsemisjon annonseres, senere i 2019.

Men heia Trump! REC's eneste oransje ridder.
nemi's
13.05.2019 kl 11:05 2103

Det koster aksjonærene 15øre/ aksje for å ev. å kunne restarte ML når også den emisjonen kommer i 2020. Så klart ser vi derfor nå en reprising. Ned dit verdens dyktigste REC-analytiker Rasch-Olsen priser selskapet på en solskinnsdag.
13.05.2019 kl 12:31 1957

Tid til at købe billige aktier... REC under 1 kr. Det er billigt...køb køb
nemi's
13.05.2019 kl 12:56 1902

Fantastiske @realDonaldTrump fyrer løs på Twitter akkurat nå, direkte mot president Xi. My man!
tommy00
13.05.2019 kl 12:58 1883

Ikke nødvendigvis det verste som kan skje at denne konflikten "størkner" med heftige tollbarrierer og gjenoppbygging av amerikansk/meksikansk produksjon av wafere og solceller, selv om det tar litt tid. En situasjon med delvis fjerning av kinesisk toll på poly som så skulle fjernes helt over tid, kombinert med en ny polyindustri i Mongolia med heftig subsidiering av elektrisitet ville jo vært en adskillig verre løsning tror jeg....
Nexa
13.05.2019 kl 14:50 1665

Det er den amerikanske forbruker som har betaler for tollbarrierene, ikke Kina som Trump sier. Det har heller ikke kommet investeringer i amerikansk industri som kan lage tingene de importerer.
Skal toll være effektivt må det være forutsigbart og det må være en sikkerhet for at det varer, og lenge nok til at nye investeringer er nedbetalt.
Trump har ikke tillit og derfor er det heller ingen som investerer. Enten må Trump si at tollen skal være permanent (nå rammer den bare forbrukerne) eller så må han eskalere med høyere toll og på flere varer og presse fram en handelsavtale.
Men det er ikke gitt at han lykkes , uansett.
Redigert 13.05.2019 kl 14:54 Du må logge inn for å svare
tuja
13.05.2019 kl 14:51 1661

14:18:18
TDN Direkt
Kina høyner toll på visse USA-varer fra juni

Kina høyner toll på visse USA-varer fra 1. juni, ifølge Reuters og Bloomberg News mandag.

Tollen gjelder produkter til en verdi av 60 milliarder dollar og tollsatsene settes i et intervall fra 5 til 25 prosent.

Ifølge landets finansdepartement handler det om rundt 5.000 produkter, der rundt 2.500 vil få den høyeste tollsatsen på 25 prosent. Rundt 1.000 produkter får 10 eller 20 prosent, mens resterende fortsatt har 5 prosent toll.

Samtidig opplyser Global Times at Kina kan komme til å redusere kjøpene av amerikanske landbruksprodukter og kutte antall ordre på Boeing-fly.

Amerikanske førbørsindekser og Oslo Børs svekker seg på nyheten.
nemi's
13.05.2019 kl 15:15 1587

Spm. er om silangass øker fra dagens få prosent, og om EG-polysil nå er med. Inord, du bruker å være flink med lister med tariffkoder i Kina - ser du noe?