HVEM VINNER HANDELSKRIGEN USA-KINA ?


Hvem "vinner" handelskrigen mellom USA og Kina? ... Jeg tipper USA. Dette fordi:

Den totale verdien av handelen mellom USA og Kina var i 2018 på 737,1 milliarder dollar. USAs import fra Kina var på 557.9 milliarder dollar, mens kinesisk import fra USA var på 179.3 milliarder dollar. USAs handelsunderskudd vis-a-vis Kina beløp seg dermed 378,6 milliarder dollar.

Utfra et slikt enormt misforhold i handelen, så er det åpenbart at Kina har BETYDELIG mye mer å tape, hvis det ikke oppnås enighet. USA har nå iverksatt 25% toll på all kinesisk import. Dette beløper seg til nærmere 140 milliarder dollar, noe som bare er 40 milliarder dollar mindre en den totale verdien av det som USA i dag eksporterer til Kina. USA kan derfor i betydelig grad diktere betingelsene for en fremtidig handelsavtale, noe det kan synes som om de også gjør.

Det er ikke vanskelig å finne negative karakteristikker av president Trump, men det er prisverdig at han utfordrer et stadig mer egenrådig og aggressivt Kina. Den største utfordringen for Kina er å ikke ”tape ansikt” for en hel verden. Dette kan være utfordrende med en manisk narsissist i Det hvite hus, som bruker mye av dagen til å ”twittre” uten tilsyn.

https://ustr.gov/countries-regions/china-mongolia-taiwan/peoples-republic-china
Redigert 11.05.2019 kl 13:35 Du må logge inn for å svare
Falco1
11.05.2019 kl 13:11 2814


Må ha liten erfaring for ikke og skjønne at en stor avtale snart er på plass. Alle burde skjønne at det skytes hardt fra begge sider før en avtale lander. Hvorfor tror dere egentlig Asia, Usa og Europa stiger på fredag selv om toll økes?. En avtale nærmer seg nå med stormskritt.

Tror vel egentlig at begge parter nå vet hva som vil bli utfallet. Utfordringen nå er å få begge parter til å fremstå som "vinnere" - slik at Kina ikke "taper ansikt" for en hel verden. Neste ukes "forhandlinger" i Beijing er mest sannsynlig et "spill for galleriet".
Redigert 11.05.2019 kl 13:27 Du må logge inn for å svare

Vet at neste møte skal holdes i Beijing, men er det avtalt at de skal møtes igjen allerede i neste uke?
Rockall
11.05.2019 kl 13:55 2672

At noen G.I.D.D.E.R. å ha aksjer i REC nå, det skjønner jeg meg ikke på!

Nå ble jeg usikker. Kan i farten ikke se at det står noe om at partene skal møtes neste uke. .... Rent strategisk ville det vært en fordel for USA å utsette samtalene, slik at Kina får føle på ubehaget knyttet til straffetollen som nå er innført.
Redigert 11.05.2019 kl 14:21 Du må logge inn for å svare

Håper de venter til den 16 for da kommer trygden , hehe.

Heia REC.
nemi's
11.05.2019 kl 15:50 2451

Nei da, ingen flere samtaler er annonsert mellom partene. Sånn låter det i dag. Mørket har senket seg:

"China and the United States have a huge divide to bridge in their trade war talks and it could take a long time to reach a deal acceptable to both sides, observers said."

https://www.scmp.com/news/china/diplomacy/article/3009853/may-be-start-long-haul-crossing-us-china-trade-divide

Nå er det bare for Tore Tafatt å slå av lyset, og trekke ut de siste kontaktene.
orhaugen
11.05.2019 kl 16:19 2396

Nemis; tapt mye penger på REC eller short? Bitter og dum tar seg ikke ut! Som de fleste ser du bare ML og ikke hva annet selskapet driver med, som Butte.
Falco1
11.05.2019 kl 16:48 2300

Nemi er i overkant mye interessert i denne aksjen han ikke eier. Dette nicket er blokkert for lengst da det kun er her for og vinkle alt negativt av en eller annen grunn. Totalt uinteressant og bortkasta tid og bruke energi på han.

Neste ansikt til ansikt møte tipper jeg blir først etter felles ferien.

Tror nog rec bör ställa in sig på att tull blir kvar.

Har ju fungerat bra det sista året med tullar, både i Kina och usa. Så varför ta bort de?

Verkar smartare att höja tullen. Så får rec satsa på att det ger möjlighet till amerikansk sol-industri.

Ser vi 50 tallet i morgen?
Tror støtten på 67 rykter i morgen, da kommer det til å gå unna.
Var innbakt mye forhåpninger i kursen om fjerning av toll, nå er disse fjernere en noen gang..

Ja det er egentlig dårlig nytt. Nå blir det heving av tollsatser. Så den økningen vi hr hatt i kursen siden nyttår er nå vanskelig å forsvare om prisene på sil vedvarer lave desverre..

Ja, får håpe Eddie the eagle og AB tar imot, så dette ikke ender med atl i morgen...
Js67
12.05.2019 kl 17:42 1724

Du sveder og vil godt have nogle til at sælge deres aktier, så du kan dække dine korte ind...mine er ikke til sal... det lykkes desværre nok Shoterne at presse kursen lidt i morgen ... Det er et farligt spil de spiller...de er fanget i nettet...
Redigert 12.05.2019 kl 17:44 Du må logge inn for å svare
12.05.2019 kl 17:50 1703

Hvem vet, amerikanerne pleier å vinne, men det gjenstår å se hvordan det går.

Fra E24

Kinas krav i forhandlingene: Ingen toller og «verdighet»
11.05.2019 · André Haugen
For første gang har Kina gjort det klart hva de ønsker å få tilbake fra USA for å få en slutt på handelskrigen mellom de to landene. Kravene gjør det klart at det fortsatt er stor avstand mellom partene i forhandlingene.
Etter at handelssamtalene ble avsluttet fredag, har Kinas visestatsminister Liu He presentert tre konkrete betingelser i intervjuer med kinesiske medier, ifølge Bloomberg.
For det første må USA fjerne all ekstratoll. De må også sette mål for kjøp av kinesiske varer som er i tråd med reell etterspørsel samt sikre at avtaleteksten er «balansert», slik at den sikrer «verdigheten» til begge nasjoner, ifølge nyhetsbyrået.
Fredag trådde USAs økte toll på kinesiske varer verdt 200 milliarder dollar i kraft. Samme dag varslet USA Kina om at de har én måned på seg til å lande en avtale før det innføres toll på nær sagt all import fra Kina.
Kina har på sin side varslet mottiltak, men per lørdag kveld har det fortsatt ikke kommet noen detaljer om hva dette vil innebære.

China’s doves urge Beijing to find common ground with Washington

While stopping short of direct criticism of current policy, party liberals are calling for review and change

They include many descendants of the country’s revolutionary leaders

https://www.scmp.com/news/china/politics/article/3009705/chinas-doves-urge-beijing-find-common-ground-washington

Du, Danskepøls, er det noen som har svettet eller burde svette i denne aksjen fra helvete, så er det long.
Mens short siden har ledd hele veien til banken i årtier, så har longerne tapt milliarder av kroner. Ta en titt på historikken, så ser du hva jeg tenker på...
https://www.hegnar.no/Marked/?s=Rec
Inord
12.05.2019 kl 20:12 1430

Når det gjelder straffetoll, så vinner Kina.
USA følger et system med årlig revisjon, og har senket mye av straffetoll pga revisjon for den og den perioden.

Rec: 57 % ingen revisjon ingen mulighet til å uttale seg årlig og ingen rettslig behandling med mulighet for innsigelser etter første, midlertidige resultat av revisjon.

Nå bruker Trump delvis kinesiske metoder, men med årlig reduksjon i straffetoll og amerikansk lov å rette seg etter
Flyers
12.05.2019 kl 22:52 1171

Takk for link, kvitekvist. Artikkelen viser at flere i den kinesiske eliten har et balansert syn på handelskonflikten. Mtp at kina har satt toll på det meste av import fra USA, er det så klart spennende å se hva deres neste trekk blir. Begynner de å kødde med obligasjonsmarkedet i usa?