Trump fortsetter å innføre tariffer, tidenes beste president


https://www.dn.no/utenriks/handelskrig/kina/usa/-dette-er-alvor-for-kina-de-er-presset-og-det-er-en-ubehagelig-situasjon/2-1-601949


Imponerende av Trump dette, han har helt siden før han engang ble presidentkandidat sagt at han ville at USA ikke skulle legge seg på rygg og la spesielt Kina kjøre over USA på dette området.

Tariffene virker, det er det ingen tvil om. Alle uttalelser fra såkalte «eksperter» blir gjort til skamme. Media som hevdet og vel fremdeles hevder at tariffer er «skadelig for alle parter» blir motbevist.

Globalistene som ønsker null tariffer og åpne grenser over hele kloden blir satt på plass.

Alt dette er selvsagt usikkert, men siden USA er et utrolig ressursrikt land med mange mennesker, naturressurser, teknologi etc etc tror jeg de vil klare seg meget bra.

Vi vil også se framover en revolusjon i IA, og en mye mer automatisert produksjon slik at de vil kunne produsere komponenter selv og ikke måtte kjøpe dette fra f.eks Kina.

Så det kan godt hende at man på sikt vil kunne redusere tariffene og likevel kunne opprettholde en mer balansert handel.

Kina vil nok gå på en smell etterhvert men det er uansett uungåelig, med en slik vekst de har hatt de siste 20 årene er det vanskelig å unngå. Innførsel av tariffer i USA vil nok «hjelpe på» i så måte.

"Vi vil også se framover en revolusjon i IA, og en mye mer automatisert produksjon slik at de vil kunne produsere komponenter selv og ikke måtte kjøpe dette fra f.eks Kina."

Det er selvsagt fremtidens teknologi de må satse på og ikke bakstreverske forsøk på å tvinge ulønnsom produksjon hjem med hjelp av tariffer og subsidier.. Det ødelegger evnen til nytenking og skaper trang og senker produktiviteten, slik vi så i Sovjet.
Bilindustrien i USA gikk på trynet pga at de ikke fulgte med i tiden og satset på mer drivstoffgjerrige biler.
Redigert 14.05.2019 kl 11:34 Du må logge inn for å svare

Selvsagt er dette sant, men siden Kina nå har en ekstrem fordel ved hjelp av subsidierte råvarer, kunstig lav valuta, kynisk utnyttelse av sine egne arbeidere samt et lovverk som driter i det meste er det nå påkrevd med tariffer, kan ikke se noen annen utvei, så får man selvsagt håpe at det vil være midlertidig selv om det godt kan vare en god stund.

Det man kan håpe på i Europa er at EU og USA etterhvert kan få på plass en handelsavtale, det vil være positivt for begge parter. Japan har jo akkurat fått avtale med EU, USA kan bli neste.
Redigert 14.05.2019 kl 11:39 Du må logge inn for å svare

Som jeg har sagt til deg tidligere så har frihandelsavtaler i dag klausuler om HSE og arbeideres rettigheter.
Du sier videre at du håper at EU og USA skal få iland en handelsavtale men lenger oppe foreslo du at Trump hevet skatt på personbiler til 10%.
Trump avsluttet arbeidet som var påbegynt om en transeuropeisk handelsavtale så det er helt og holdent hans feil at det i dag ikke foreligger en bedre avtale. I stedet innførte han de idiotiske tariffene på stål og aluminium, som forøvrig også er en av grunnene til at hans nyoppussede NAFTA avtale sliter med å bli godkjent.
Hadde han fortsatt og fått i mål avtalene mot Europa og TPP (Asia ex Kina) så kunne de sammen lagt press på Kina.
Men sannsynligvis fordi han hater alt som Obama drev med så stoppet han arbeidet av prinsipp. De på ytre venstre i amerikansk politikk var selvsagt strålende fornøyd med at Trump forkastet disse avtalen og kritiserte han kraftig når han hintet til gjenåpning av forhandlingene.

‘A ridiculous reversal’: Top Democrats who sided with Trump on trade slam TPP move
https://www.cnbc.com/2018/04/13/elizabeth-warren-bernie-sanders-slam-trumps-move-on-tpp-trade-deal.html
Redigert 14.05.2019 kl 11:50 Du må logge inn for å svare

Jasså ja, Trump gjør ditten feil og datten galt og tariffene er idiotisk og fyren har ikke peiling.
Jasså jabba. Hillary tapte og siden har du vært etter donald, så da er det ikke rart at du skal rata ta idioten. Du har skikkelig peiling, og donald er en orangutang.

I en forhandlingsfase der spillereglene er til radikal revurdering har det begrenset relevans om du går inn på enkeltelementer og veier de som kloke eller dumme, hakker og kritiserer deler. Det blir bare hakking på trump, og det er det.
Selv dumme tariffer kan vært kloke da, hallo du får vente å se.
Redigert 14.05.2019 kl 12:02 Du må logge inn for å svare

Her tar du av jabba, gidder ikke kommentere mer da du som jeg har sagt mange ganger før; du klarer ikke forholde deg til fakta. Du diskuterer ved å ta ting ut av sin sammenheng og du klarer ikke se helheten av plusser og minuser totalt sett men bare fokuserer på minusene, eller plussene akkurat slik det passer dine argument der og da.
Redigert 14.05.2019 kl 12:13 Du må logge inn for å svare

Ok, da regner jeg med det er tid for personangrepene men du må være klar over at du argumenterer på samme måte som ytre venstre gjør i handelspolitikk.

Clinton truet også med å skrinlegge nevnte handelsavtaler, noe jeg kritiserte henne for. Jeg ser med gru frem mot en valgkamp mellom Sanders og Trump hvor de vil overgå hverandre i forslag som vil minne om kommunistisk økonomisk politikk.

Clinton Sanders ytrevenstreTrump (kommunist øk politikk idiotene da)

vs jabba&kina (smart free trade capitalist asses)
Redigert 14.05.2019 kl 12:38 Du må logge inn for å svare

Trump i dag:
In one year Tariffs have rebuilt our Steel Industry - it is booming! We placed a 25% Tariff on “dumped” steel from China & other countries, and we now have a big and growing industry. We had to save Steel for our defense and auto industries, both of which are coming back strong!

Slik har det gått med US steel på børsen:

• May 18, 2018: $36.46
• May 14, 2019: $15.13
.777.
15.05.2019 kl 00:17 191

Trump er flink. Han gjør det stikk motsatte av PKene, alltid.

Det er jo bare nødt for å bli braksuksess.