NANO: Svaret er ikke alltid bare ja eller nei

Slettet bruker
NANO 13.05.2019 kl 10:31 26040

Det helt sentrale tema for enhver som sitter i en uavklart farma utviklingsaksje er selvsagt: Vil selskapet lykkes eller ikke?
Utlagt: Lykkes selskapet med et reelt kommersielt produkt kan kursuttellingen bli stor. Mislykkes selskapet, er utfallet fort et rent kræsj (man får ikke mer finansiering).
Mange tror derfor at man her kan svare et enkelt ja eller nei på om suksess vil inntreffe.

Men svaret er ikke så enkelt:
- en farma utviklingsaksje kan levere mange hundre prosent netto i en prematur, optmistisk startfase (som NANO, TRVX, PCIB, osv. i en periode, uavhengig av om prosessen til slutt lykkes eller ikke).
- en farmautviklingsaksje kan lykkes med et produkt uten den store kursuttellingen, bl.a. når markedet har priset aksjen opp til et antatt salgsnivå god tid i forveien. Også dette finner vi eksempler på hos Oslo Børs

Masteklamring er historisk-statistisk idiotisk i farmaaksjer:
Statistikken sier faktisk at å henge seg på startfasen i en nynotert farmaaksje og delta i første premature rally der (og så sikre gevinst/hoppe av) er den sikreste mangeganger'n man kan få på OSE. Dette gjelder f.eks. alle de ovenfornevnte aksjer.
- De som så begeistret klamret seg på disse aksjene og ble med på de påfølgende fall har i praksis spilt bort det meste om aksjen så til slutt feiler. Og det vil aksjen i minst 6 av 7 tilfeller:

Pessimistene har statistisk sett historien på sin side når de dømmer NANO m.fl. nord og ned til slutt.
- bare 1 av 7 farmaselskaper ender med reell drift/kommersiell videreføring etter en utviklingsprosess på OSE.
- dette synes helt uforstått hos dem som blindt henger seg på en aksje og tror på tøvet om at "risikoen er nå omtrent helt tatt ut av aksjen", osv. Disse forstår intet om reell farmautvikling og tilhørende risiko.
- i praksis synes sannsynligheten for å lykkes NÅ faktisk enda svakere enn den historiske 1:7 etter som årene går; global konkurranse om å få fram kioskvelter-medisiner er blitt ekstremt mye tøffere de siste 10-15 år. Det er naivt å tro at lille Norge klarer å henge like bra med nå som for bare et par tiår siden. Herunder at finansieringsbehovene også er blitt mangedoblet. Les: Små norske selskaper vil på et gitt tidspunkt (stort sett) gå for småpenger til internasjonale giganter som bare vil "lugge ut" et delaspekt de trenger i en større prosess de kjører selv. Slik blir man stående betuttet igjen på OSE og lure på hva som skjedde. Eksemplene er allerede legio.

Likevel:
- max. to-tre farmaselskaper på dagens OSE kan klare å komme seg videre med å levere uttelling til tålmodige aksjonærer til slutt, dog i varierende grad.
- foreløpig er NANO med i håp-gruppen, men markedet viser økende tvil til selskapets evne til samlet framdrift (husk global konkurranse som rykker stadig nærmere); rekrutteringsevne, og resultatutvikling.

Det begynner imidlertid å haste:
- selskapet har gjort forsinkende feil og vist svakheter både med dosevalg-prosessene og rekrutteringsarbeidet, og har tapt over ett år ifht guiding noen få år tilbake. Markedet venter derfor fremdeles på relevante kliniske resultatdata som skulle vært fremlagt forlengst.
- dette betyr ikke at gode resultater ikke kan komme etterhvert. Men usikkerheten er økt, det er det bare de mest naive som vil benekte. Og som nevnt, en økende usikkerhet gjelder hvor langt konkurrenter kan komme mens NANO fremdeles snubler på langsiden.

Oppsummert:
- det er trolig feil både å betingelsesløst avvise eller velsigne NANOs videre løp.
- det må mer realisme inn i debatten om hvor lenge det vil ta å komme i mål for NANO, mye tyder på at vi nå fremdeles er minst 2-3 år fra signifikante avklaringer
- så lenge ikke selskapet bedrer informasjons-policyen sin - når markedet samtidig vet at de sliter med framdriften - kan kursen få ytterligere nakkeslenger det neste året
- jeg velger likevel å beholde mitt estimerte trendrom på 40-55 for 2019
- jeg er også åpen for kortvarige oppsving i kursen også i 2019, men ser at muligheten for noe sånt før ferien nå er skrumpet betydelig inn: det ligger ikke guidede triggere i løypa på lenge ennå. Så å hevde at sånt skal skje UFLAGGET og ut av det blå de nærmeste månedene er ikke troverdig.
- Markedet har etter hvert en mer sannsynlig nedside: Må selskapet innrømme ytterligere forsinkelser i løpet av 2019 (som egentlig da vil indikere at man ikke får de resultater man ønsker med dagens linje), så kan dette bli mye mer ubehagelig enn dagens kursnivå. Men som sagt, jeg tror ikke dette vil overstyre dagens avventende sideveis bilde. Jeg er mer usikker på hva som skjer på slutten av året, ren markedspsykologi tilsier at DERSOM NANO IKKE HAR KOMMET MED NYE OG GYLDIGE TRIGGERE i løpet av 2019, kan noen større aktører kjøre en brutal porteføljerotasjon og senke NANO mer enn godt er. Men jeg holder fremdeles på 40 ved årsslutt, dvs. at selskapet har klart å levere nok til å fendre av et kræsj. La oss derfor håpe at selskapet klarer akkurat det i andre halvår.

PS: Håper på dette kan gis en saklig debatt, og ikke de vanlige ubegrunnede halleluja- eller kræsj-argumentene. Viktigst: At folk forholder seg til reelle sannsynlighetsforhold og ikke innholdsløse besvergelser og psykiatribetegnelser på dem som prøver å vurdere nøytralt.
Redigert 21.01.2021 kl 08:29 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
23.05.2019 kl 09:45 4212

frontal
Antall innlegg: 155

Og alt er NANO baiss, at du ikke finner på noe annet å bedrive i din formålsløse hverdag..
Redigert 21.01.2021 kl 03:41 Du må logge inn for å svare
TeeJay
23.05.2019 kl 09:47 4209

Du fornekter deg ikke ..
Guidingen er den samme, selv om ikke alle sites er åpne. Altså går rekrutteringen bedre enn forventet

Avlesning 2021?

Nå bare dummer du deg ut.

Bravo burde ikke sagt sist at sites skulle være klart må, da hadde d ikke vært noenting å utsett på q1
Redigert 21.01.2021 kl 03:41 Du må logge inn for å svare
Topofthehill
23.05.2019 kl 09:53 4182

Til helsikke med dette forumet, bare masse groms og elendige brukere blant noen få oppegående mennesker. Takk for meg, kos dere videre. Og til dere som faktisk har litt vett i skallen - kom dere over på tekinvestor. Vi stenger ute alle som har et snev av frontal-syndrom.
Redigert 21.01.2021 kl 03:41 Du må logge inn for å svare
Forum forum
23.05.2019 kl 09:54 4177

I sum var det en svak Q1 presentasjon.

Bravo flørter med 2021 i omtale av filing. Dette er deres hovedprosjekt, og det er ikke bra at de ikke leverer på dette.
Videre er det ingenting som kan bli godkjent før Filing. Det var en god avklaring, så slipper man disse 3dje parts referansene som antyder noe annet.

Med 90 mill burn har de penger til slutten av året før de må hente penger. Han åpner døren for partnere så lenge det er til "riktig pris". Om dette bare er for europa eller for verden blir bare spekulasjoner.

Jeg er ikke fremmed for å tro at vi ser 30 tallet, muligens 20 tallet også basert på at de ligger etter skjema, har begrenset kapital, samt lite nyheter å rapportere utover mDOR, muligens DLBCL og MZ og trenger penger gjennom emisjon eller partner. Partneravtale er vanskelig å spå, men Bravo virker ikke veldig ivrig på dette.
Redigert 21.01.2021 kl 03:41 Du må logge inn for å svare
Fra Sidelinjen
23.05.2019 kl 10:07 4131

En investors største fiende er frykt og panikksalg. Her inne er det åpenbart mange som går glipp av gode muligheter fordi de konstant frykter og er redde. Da vil jeg heller anbefale å investere i brede fond, gjerne med innlåsning hvis mulig!!
Redigert 21.01.2021 kl 03:41 Du må logge inn for å svare
frontal
23.05.2019 kl 10:29 4092

Enig med FF!
Og enig med Somsa at det lukter forsinkelse, igjen!
Redigert 21.01.2021 kl 03:41 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
23.05.2019 kl 13:00 3972

Inntil videre bør man være fornøyd med at aksjen holder ca. 42-nivået nå.
Jeg ville ikke likt at aksjen brøt ned gjennom mitt trendromsgulv 40 allerede nå igjen. Det kommer nemlig en lang venteperiode framover nå, og da er alt forebyggingsfett verdifullt, jfr. at selskapet bør slippe å dra en kommende emisjon på lusekurs. Det gagner ingen.
Redigert 21.01.2021 kl 03:41 Du må logge inn for å svare
focuss
23.05.2019 kl 13:34 3925

Ja her er det mange som har gått glipp av muligheter siden desember 2016. Vel og merke mulighetene til å selge. Hva er det som gjør at nanofolket mener de er slike verdifulle rådgivere?
Redigert 21.01.2021 kl 03:41 Du må logge inn for å svare
dr. Stockman
23.05.2019 kl 13:47 3895

Kan være enig i at det var gunstig at aksjen ikke befant seg i bunnen før kvartalsresultatet kom. Alltid bra å ha litt å gå på når de kortsiktige skal kaste kortene. Mulig forsinkelse av Paradigme er selvsagt ikke bra, men har i realiteten ikke store betydningen for NANOs inntjeningspotensiale i de kommende årene. Man skal jo uansett søke om godkjennelse for Archer samtidig, og er avhengig av at også den studien er fullført. Selv om det var ingen direkte nyheter rundt Archer så likte jeg hovedinntrykket av det som ble kommentert rundt Archer. Det ble også poengtert at man tilføre pasienten Rituximab gjentatte ganger for å oppnå den ønskede effekt.

Dagensk kursnivå fremstår ikke som spesielt rasjonelt. Markedet tatt i betraktning så kan vi kanskje heller ikke forvente noe annet når man vet at det ikke kommer kursdrivende nyheter på mange måneder. Det forhindrer som sagt ikke at markedet etter hvert kan komme til å ta inn over seg at svært lite er priset inn pr idag.
Redigert 21.01.2021 kl 03:41 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
24.05.2019 kl 08:38 3758

I dag blir det en interessant dag:
- Vil fallet etter gårsdagens Q1 fortsette og teste 40-nivået igjen, eller vil aksjen ta seg tilbake i tryggere teknisk lende?
De helt store rystelsene er ikke trolig noen av veiene:
- at selskapet måtte komme med en første melding om forsinkelser i hovedløpet var nok delvis innregnet i kursen allerede
- testen på dette vil komme på et senere tidspunkt når selskapet har bedre grunnlag for å estimere hvor lang forsinkelse det bærer mot
Et råtips for denne intradagen vil være at aksjen tester 44-nivået igjen, men ustabilt.

Edit: Jeg har bare DnB på sanntid her jeg sitter akkurat nå, og de kræsjer pinadø i dag også. Så mitt tips for dagen er foretatt uten støtte i sanntids førhandel.
Noen som har det, eller har dette rammet andre enn DnB også? Antar det dessverre er bare datagjøkene i DnB denne gangen også.

Redigert 21.01.2021 kl 03:41 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
24.05.2019 kl 10:15 3706

Hvis DnB viser rette kurser nå, så har NANO vært en tur opp på 43-tallet, men er nå omtrent på nivå med gårsdagens sluttkurs.
Som ventet, altså. Men jeg tror aksjen vil teste 44-tallet mer i dag, jeg.

DnB har forøvrig nå lagt ut en oppdatering på sin analyse av NANO, der de omsider har fått med seg forsinkelsene:

"In our view, it is essential that no further delays occur in the trial as Nordic Nanovector needs to file before competitor Bayer achieves full approval based on its ongoing confirmatory study with copansilib in refractory follicular lymphoma patients."

samt hvilke risiki som kan oppstå hvis NANO ikke klarer å holde tritt med copansilib:

"In a scenario where copansilib achieves full regulatory approval in the US before Nordic Nanovector files with copansilib [sic], there is a risk that it would need a phase III trial before regulatory approval can be granted".

Jeg ser på en annen tråd at enkelte av de faste hausserne forvrenger dette til ensidig fordel for NANO. Jeg vil igjen håpe at folk begynner å vurdere balansert og realistisk i stedet. Hva i alle dager tjener man på å lage drømmeslott om oppkjøp "hva dag som helst" osv. som slår feil hele tiden? Hvorfor skulle Bayer bruke penger på noe som synes å bli så forsinket med read-outs at Bayer ikke kan vente? Ikke glem at bayer også har andre konkurrenter!

All erfaring sier nå at vi er over i 2021 før søknad kan sendes. Men NANOs løp kan ende bra likevel det, men vil selvsagt måtte følge de framdriftsvilkår, godkjenningskrav og markedslover som faktisk gjelder. Nøkkelen må være at betalutin blir så bra at de pågående forsinkelser ikke senker markedsmulighetene for mye.
Redigert 21.01.2021 kl 03:41 Du må logge inn for å svare
dr. Stockman
24.05.2019 kl 10:35 3689

"Nøkkelen må være at betalutin blir så bra at de pågående forsinkelser ikke senker markedsmulighetene for mye."

Og ikke glem at når sammenligningen gjøres så er det ikke bare effekt som gjelder, men hele pakken med grad av bivirkninger, enkelt behandlingsregime, egnethet for spesielt sårbare pasientgrupper etc.
Redigert 21.01.2021 kl 03:41 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
24.05.2019 kl 11:50 3658

Vi kan fremdeles notere oss at markedet anser horisonten langt fram og flat en god stund til, sideveis er fremdeles mønsteret.
Det blir nok en del som vil hevde med øket tyngde at aksjen skal solid under 40 etter hvert, men inntil ny informasjon foreligger opprettholder jeg mitt trendrom 40-55 for 2019.
Det har holdt så langt :-)
Redigert 21.01.2021 kl 03:41 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
24.05.2019 kl 11:59 3640


Jeg trenger 2000 aksjer for å runde opp til et hyggelig tall :/ Vurderer å legge dem inn på 42,52,- Noen som vil selge til meg?
Redigert 21.01.2021 kl 03:41 Du må logge inn for å svare
Trainspotter
24.05.2019 kl 12:00 3637

Litt pussig at når du siterer DNBs analyse, så klipper og limer du sitatet JEG la inn på en annen diskusjonstråd, og ikke fra DNBs analyse...
Redigert 21.01.2021 kl 03:41 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
24.05.2019 kl 12:06 3622


Jeg må innrømme at jeg skjønner lite dette. Jeg ligger inne på kjøp 2000 aksjer for 42,52 . Fikk noen med en gang, men ligger med 1700 rest enda. I ordrebildet mitt står det kun 1200 på kjøp. Burde ikke mine 1700 ligge der?
Redigert 21.01.2021 kl 03:41 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
24.05.2019 kl 13:03 3561

Jaja, kan ikke skjønne riktig alt. Fikk mine 2000 aksjer:) Har vanvittig stor tro på Nordic Nanovector, og har aldri hatt flere aksjer enn nå! Skal begynne å stille opp på kvartalspresentasjonene fremover. Er det flere her som drar burde vi ordne en Nanolunsj etter presentasjonene. Korsar: Jeg spanderer på deg altså:)

Neste år har denne aksjen mangedoblet seg, så nå lukker jeg skuffen og venter på at gevinsten kommer i løpet av det neste året:) Magefølelsen sier at Nano snart starter stigningen mot nye høyder. er helt greit å være inne med hele potten nå fremover. Det kan gå raskt når det først starter, har sett det før....

Det er ikke meg som har de 23000 som ligger på 42,50 altså...

Ha en fin dag folkens:)

Jimmi
Redigert 21.01.2021 kl 03:41 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
24.05.2019 kl 13:10 3555

Train,
ser jeg har forvekslet jeg noen sitater i kaoset rundt DnBs kræsj imorges. Men sitatene skal uansett være korrekt gjengitt.
Sjekker man DnB når den nå er oppe igjen ser man at DnB ikke har oppdatert sin analyse siden 18.04.18 (!!), bare TA'en som de legger inn fra Investtech, og som i utgangspunktet er helt verdiløse for en utviklingsaksje av NANOs type. TA for utviklingsaksjer av NANOs type egner seg omtrent bare til intradagsanalyser (motstand/støtte-vurderinger) for dag-trading, mens Investtech kjører ukvalifiserte framtidsprognoser
Redigert 21.01.2021 kl 03:41 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
27.05.2019 kl 09:32 3365

NANO ser ut til å begynne en ny stabil/sideveis uke.
Ellers noterer vi at NANO vil presentere sine studier på følgende investorkonferanser i mai og juni, ifølge en melding fra selskapet idag:
· Redeye Pre-ASCO seminar i Stockholm, 28. mai (dette er en investorkonferanse)
· Jefferies Healthcare conference i New York, 4-7. juni
· ABGSC Oncology seminar i Oslo, 11. juni

Vi noterer at selskapet iht dette ikke er påmeldt årets ASCO (hovedkonferansen).
De ikke har nye data å melde i denne fasen så det er ganske forståelig.

Redigert 21.01.2021 kl 03:41 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
27.05.2019 kl 14:40 3204

NANO trykkes ned sammen med mange andre i dag, og er nede på 42-tallet nå. Men teknisk kan aksjen klare å karre seg inn igjen på 43-tallet før stenging.
Men noen stor endring på sideveis-livet er det ikke lett å se i den nærmeste framtid. Verken omsetning eller generelle handlemønstre indikerer noe annet enn flatt foreløpig.
Redigert 21.01.2021 kl 03:41 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
27.05.2019 kl 23:59 5446

Snart står kursen i 80-90 igjen Korsar. Da blir det bom stille fra deg igjen!
Lurer noen ganger på hvilken hensikt du har med å baisse Nano dagen lang, året rundt?
Hvem vinner? Kosar eller Jimmi?
Jeg tror på kurs rundt 500 i løpet av 2020...
Hva mener andre her? Er jeg helt på bærtur? Eller vil det vise seg at Jimmi har rett?
Redigert 21.01.2021 kl 03:41 Du må logge inn for å svare
stockwalker
28.05.2019 kl 08:17 5316

Utrolig at personer som Korsar gidder å spy ut varianter av lange Nano innlegg dag ut & dag inn. Det må være en del av egenterapien rundt mental blokkering.
Nano vil gå høyt og kraftig og jeg gidder ikke begrunne hvorfor ...

Redigert 21.01.2021 kl 03:41 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
28.05.2019 kl 10:44 5204

Jimmi,
du må fortelle meg hvor jeg baisser NANO i denne tråden?
Jeg driver vedvarende observasjon av aksjen (som med noen andre aksjer også) i tilfelle den skulle bli attraktivt tradeobjekt igjen. Når jeg har gjort mine daglige analyser av aksjen legger jeg raskt ut dagens saklige konklusjoner, som edru lesere kan se.
Foreløpig er den for illikvid til å leke med.
Om det skulle bli tegn til at aksjen vil få fundamentale vekstmuligheter (les: nå en kommersialiseringsfase) er jeg selvsagt med. Jeg sovner selvsagt ikke i sokkene her heller, NANO har derfor vært en gullgruve for meg ved tre store anledninger hittil :-)

PS: Det er vel lov å påpeke at det både du og andre kaller "baissing" er å være spot on på kursutviklingen på tredje året nå. At aksjen ikke forlengst har gått til deres 500, 4000+ osv. er da ikke min feil?! Jeg er seriøs og holder meg alltid til å omtale faktiske børstilstander.

Redigert 21.01.2021 kl 03:41 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
28.05.2019 kl 11:02 5166

stock,
er nok redd at "egenterapien" her er at du og andre skjeller ut meg fordi NANO-kursen har stått langvarig stille mens dere har gaulet at "toget går nå", osv. på tredje året.
Hehe. Som om det er kriminelt av meg å ha rett om kursutviklingen på tredje året. Her snakker vi kvalitetsdebatt :-)

PS: Blir det feil av meg å opplyse om at aksjen nå er nede på 43-tallet igjen etter en liten visitt på 44? Helt etter programmet i dag også, altså. Jeg ser fremdeles ingen grunn til å endre mitt trendrom for 2019 (40-55). Det har vært 100% korrekt så langt, selv om aksjen en intradag var under 40 en stund.
Redigert 21.01.2021 kl 03:41 Du må logge inn for å svare
Oregon
28.05.2019 kl 11:33 5121

Liten saksopplysning: Den som har gaulet mest på BergenBio trådene de siste årene må vel være deg Korsar. Og hele tiden har du skrytet av din lave inngang der; det betyr at du nok også har sittet på hele veien ned der. Jeg sier ikke at BGBIO kan bli en bra investering på sikt akkurat som NANO kan det, men det er noe med å stikke hodet fram bare for å «skryte og irritere». Å se seg selv i speilet ( ref. BGBIO) er du ikke spesielt god på.
Redigert 21.01.2021 kl 03:41 Du må logge inn for å svare
Fra Sidelinjen
28.05.2019 kl 11:34 5120

Aksjen har da vel ikke stått stille?? Den gikk fra 44 til 88 kroner på få måneder høsten 2018. Det tilsvarte en dobling på to måneder.

Jeg husker da inderlig godt hva du skrev når den begynte å gå. Det var å selge på 55, det var å selge på 60 etc etc. Du tror åpenbart vi er historieløse og blinde, men faktum er at vi kjenner lusa på gangen Korsar, og du er en av de.
Redigert 21.01.2021 kl 03:41 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
28.05.2019 kl 11:46 5101

Fra Sidelinjen,
nok en bitter kommentar, ser jeg? Forskjellen på meg og dere masteklamrere er at jeg hopper av når aksjen begynner å falle etter oppturer, som har vist seg å være perfekt strategi helt frem til nå. Jeg skrev klart og tydelig da den begynte å falle fra 88 at "hovedtrend er fremdeles ned, og den vil returnere ganske snart". Mens dere ble sittende på nedover og hate meg mer og mer mens tapene økte. Til denne dag :-)
Nå sitter jeg med utsikret kjempefortjeneste på NANO og vil selvsagt hoppe på igjen hvis den viser tegn til å bryte opp gjennom mitt trendrom 40-55.
Dette trendrommet er selvsagt ikke tilfeldig satt, det er basert på sentrale tekniske støtte- og motstandsverdier, og hvis aksjen skulle bryte opp gjennom 55 og deretter bryte 60-motstanden også skal du være sikker på at jeg er med. Og hopper av når det faller igjen, For etter de siste forsinkelsene omtalt i siste melding, kan ikke søknad sendes før tilstrekkelige read-out foreligger, og det klarer de ikke i 2020 lenger. Dvs. at ny emisjon senest må kjøres senhøstes/vinter 2019/2020. Derav mitt kurs 40 til jul. Merk igjen: Dette er ikke baissing, men nøktern risikovurdering som selvsagt ikke utelukker at aksjen vil lykkes til slutt. Men man må lære seg timing før sånt kan skje.

PS: Når det gjelder BGBIO kjører jeg selvsagt samme strategi som for NANO: Hopper av på fall som kan synes å bli omfattende/langvarige. Jeg hoppet derfor av med 70% av posten i slutten av juni ifjor på ca. 40. BGBIO lå da an til å kopiere NANOs fall etter en prematur fase, og viste seg å også gjøre det i praksis.
Jeg sitter likevel med en ganske bra gjenværende post i BGBIO, og følger med om det skulle komme noe temporært kursdrivende. Men også her må man være kynisk og vente til det faktisk tar av mer fundamentalt. Som jeg har kommentert før; jeg kjøpte meg inn for ca. 120.000 i NANO da den tok turen under 40 sist, da det tilsa en viss rekyl ifht mitt trendrom. Sitter på den posten ennå, men planen er å komme inn med noen mill'er når jeg får trua på at det virkelig vil bære av sted :-)
Redigert 21.01.2021 kl 03:41 Du må logge inn for å svare
SkeptusVektus
28.05.2019 kl 11:53 5080

Korsar,

Jeg ser at du får mye kritikk her. Jeg leser dine innlegg med stor interesse (til tross for at jeg er en av "masteklamrerene" som du referer til.

Hensikten min med å skrive denne posten er vel egentlig bare å komme med litt moralsk støtte. Jeg er ikke alltid enig i ting du sier, men innlegg som dine er viktige for å balansere diskusjonen litt, da det kan bli vel mye haussing til tider.

Jeg gidder ikke gå inn i diskusjonen rundt den påståtte backtradingen; faktum er at jeg hadde ligget godt i pluss fremfor trygt plantet i det røde om jeg hadde tatt enkelte av tingene du har skrevet til følge. Men så er det det med timing og etterpåklokskap, da...

Med det sagt har jeg enormt tro på produktet til NANO, og ser egentlig på disse bevegelsene som støy.
Redigert 21.01.2021 kl 03:41 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
28.05.2019 kl 11:58 5072

SkeptusVektus,
takk for saklig kommentar.
Redigert 21.01.2021 kl 03:41 Du må logge inn for å svare
dr. Stockman
28.05.2019 kl 16:46 4920

Må si meg delvis enig med SkeptusVektus. Så langt ville det sannsynligvis vært mest lønnsomt å selge når aksjen viser klare tegn på toppen er nådd for denne gang. Men den som f.eks. solgte på det klare fallet fra 30 kr tilbake til 20 kr fikk jo ikke med seg den påfølgende stigningen til 129 kr, så det kan absolutt slå ut begge veier. Men blir man ikke med på den siste fasen, som forhåpentligvis blir ganske markant, så vil man nok totalt sett komme ut svakere enn de som har vært med hele veien (ihvertfall de som skaffet i likhet med meg skaffet seg brorparten av aksjene til 12-13 kr). Helt fremmed for å ta gevinst underveis er jeg jo ikke. Tok først 50% gevinst i Photocure, før jeg gikk inn på nytt og fikk med meg 70% gevinst (som ble reinvestert i NANO og PCIB).
Redigert 21.01.2021 kl 03:41 Du må logge inn for å svare
Fra Sidelinjen
28.05.2019 kl 17:13 4874

Kan ikke få sagt hvor fantastisk lite verdi det er i de evinnelige og ikke-kontrollerbare storyene dine om å konstant treffe topp og bunn. En kan jo bare undres over dette store behovet for å vise slike «ferdigheter» kommer av.

Og nei, dine tradingranger og påstander klarer dessverre ikke å skape noe følelser eller engasjement hos meg. Jeg traff toppen av spiret i både PGS, AKSO og BDRILL, og var all out på NANO for halvannet år siden rundt 100. Dette tror jeg i all hovedsak var en blanding av god teft og mye flaks, og jeg vil kun følge strategien jeg har satt meg fremover.

Å gå i saklig debatt med noen som alltid passer på å holde alle dører åpne for å kunne vise til «hva var det jeg sa» senere er helt meningsløst for meg. Du er jo åpenbart livredd for å ta et standpunkt.
Å påstå at man er inne med 100 000 nå, men flere miller den dagen aksjen plutselig går er jo et kroneksempel på at man ikke er troverdig. Jeg har skjønt at det er viktig for deg å kunne la andre tro at det er dette du gjør, men i min verden er dette kun bullshit fra ende til annen.
Redigert 21.01.2021 kl 03:41 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
28.05.2019 kl 22:55 4744

hehe,
kan ikke se noe annet her, enn at den som virkelig skrytebløffer om en serie treff på aksjer her, er Fra Sidelinjen. Det du forteller der er det ikke et eneste menneske som tror noe på. Ikke minst når du har skrevet helt andre ting om dette tidligere. Men du skal ha for forsøket :-)
Redigert 21.01.2021 kl 03:41 Du må logge inn for å svare
Kongen
28.05.2019 kl 23:36 5002

Velkommen til vår hverdag Korsar. Det er akkurat det du skriver der vi tenker om deg hver gang du kommenter noe her. At du kanskje har lagt deg på en litt mer moderat linje de siste ukene fjerner ikke det inntrykket alle her har av deg gjennom utallige år med idioti. Men håper du holder deg på linja du har lagt deg nå så kanskje man har et mindre nick å irritere seg over her.
Vi husker jo alle diverse båtsalg osv for å kjøpe aksjer i bgbio så det beste for deg er nok å fortsette den nye tonen under et nytt nick.
Redigert 21.01.2021 kl 03:41 Du må logge inn for å svare
Fra Sidelinjen
29.05.2019 kl 07:06 4918

Vel Korsar, i motsetning til deg har jeg postet salgene samme dag på HO som jeg gjorde det, og det før close. Det er vel forskjell på en true story og en bullshit story hvor man melder salg flere dager etter.

Og p.t har jeg masse ræva Targoaksjer og et par prosent i minus på et godt femsifret antall NANO-aksjer. Så faller disse videre er jeg fortsatt med ned (du hadde vært garantert ute i samme situasjon), og stiger de er jeg med da også ( og da er jaggu meg du også garantert med). Igjen forskjellen på en true story og bullshit.

Jeg trenger ikke at andre skal tro på det jeg skriver av kjøp pg salg fordi det har jo null / nada / zipp interesse for andre enn meg.
Men at du gidder å bruke tid her inne når du kun er inne med 100 000 kroner gir endel svar for min del.
Redigert 21.01.2021 kl 03:41 Du må logge inn for å svare
dr. Stockman
29.05.2019 kl 09:24 4801

Personlig var jeg godt fornøyd med kvartalspresentasjonen, og mente det innledende fallet skyldtes urealistiske forventninger om "breaking news" hos enkelte, kombinert med fallende børs. Allerede kan vi se at markedet (sammenlignet med den generelle børsutviklingen) har reagert positivt på kvartalsmeldingen, og aksjen synes å være i startgropa for en oppgang. Vi er også ute av en lengre fallende trend. Å sitte rolig (på utsiden) og vente på fundamentale nyheter kan være en tabbe. Husk at det fundamentale både er tilstrekkelig til at DNB opprettholder kursmålet på 110 kr (mange prosenter opp dit), og til at man når som helst kan vekke interesse fra større utenlandske investorer. Kursen kan gå langt før man skjønner at noen er på vei inn.
Redigert 21.01.2021 kl 03:41 Du må logge inn for å svare
Fra Sidelinjen
29.05.2019 kl 09:34 4783

Helt riktig dr, men dette gjelder nok bare for oss amatører som ikke forstår når kursdriverne kommer, og som derfor må sitte i heisen opp og ned til enhver tid. Det finnes et knippe mennesker som er helt frikoblet disse mekanismene, og som allerede nå vet at det kommer ingen triggere før tidligst andre halvår 2021. De kan bare vente med å gå inn med noen millioner dagen før de riktige meldingene kommer.

Men som du sier, Q-presentasjonen bekrefter god fart og utvikling, ingen vingling i strategi (ref Targovax....) og ansettelser og tiltak mot kommersialisering som viser hvor selskapet legger listen. De siste tre dagene har markedet surnet betraktelig på generelt grunnlag, mens kurs og volum i NANO øker. Det er et bullsignal kortsiktig, selv om det ikke er relevant for mine posisjoner. De er ikke til salgs, men jeg fikk plukket noe mer på lavt 41 før tallene, og har en utrolig sterk tro på fremtiden til NANO.

Jeg kan med hånden på hjertet ikke forstå at noen mener at NANO er en shortekandidat her, da må de tro på at børsene skal krakke, for jeg mener selskapet viser steinhard disiplin og gjør målrettede grep frem mot avtaler og kommersialisering som vil løfte selskapsverdiene, ikke knekke de.
Redigert 21.01.2021 kl 03:41 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
29.05.2019 kl 10:10 4728

dr.,
det er dessverre objektivt feil at "Vi er også ute av en lengre fallende trend". Ingen som kan litt teknisk analyse vil påstå noe sånt.
Derfor venter jeg fremdeles med å gå inn igjen med noen tyngde. Verken volum eller generelt handlemønster åpner for å eksponere seg for flere mill. nå.
Bare mindre tradeposter a la mine 120.000 som jeg nevnte i går.
Jeg tok forøvrig ut mine 120.000 + profitt i morges da faren for en midlertidig svekkelse ble åpenbar allerede i førhandelsmønsteret.
Det er nå underliggende teknisk tendens til at aksjen vil ligge svakt videre en stund, kanskje ser vi både 42 og 41 snart. jeg hoppet i hvertfall av med min lille trade.
Det er såpass uro i makro nå at jeg også har sikret ut gevinst i 2 oljerelaterte. BWO har jo særlig vært et drømmecase der.
Har istedet smelt inn nye poster i DNO og BDRILL, der jeg til nå har avventet teknisk bunn.
NEL sitter jeg selvsagt videre med, siden den styres av poltiske beslutningsmønstre og kan gå helt vilt pga. politisk finansiert klimaalarmisme.
Redigert 21.01.2021 kl 03:41 Du må logge inn for å svare
Forum forum
29.05.2019 kl 10:49 4668

Jeg er fornøyd med deres fokus på siste side i presentasjonen om fremtidig mål om å skape aksjonærverdier, også ved å søke oportunistiske partneravtaler.
I tillegg til avlesning interim av 25 + 25 pasienter kan det være vanskelig å tidsette det optimale investeringstidspunktet. Fra før kjenner vi produktets kvaliteter. Hold og øk når det passer er min klare strategi.
Redigert 21.01.2021 kl 03:41 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
29.05.2019 kl 11:20 4625

Komikken har ingen grenser når NANO-hausserne skal straffe noen for egen misere:
- mens jeg i morges sa at aksjen kunne falle til både 42 og 41 slik teknisk tilstand er nå (den har nå falt til 42-tallet), så sitter de samme gaulerne og roper om at jeg er idiot og vet ikke hva ellers, som ikke skjønner at aksjen skal ta av noe veldig.
Som de har gjort på tredje året nå. Mens den følger mine anvisninger i stedet. På tredje året.
Jaja. Fagkunnskapen er overveldende her, så jeg må vel bare innrømme at det er jeg som er idioten likevel, da. :-)

PS: At mine 2850 aksjer røk ut på 44,40 i morges antar jeg blir ekstra dumt, når aksjen nå står på 42-tallet? De som kan NANO skal sitte på nedover, ikke sant?
Redigert 21.01.2021 kl 03:41 Du må logge inn for å svare
dr. Stockman
29.05.2019 kl 11:43 4593

Hvis større kjøpere skulle være på vei inn så passer de selvfølgelig på å ikke ødelegge inntrykket av at aksjen sliter. Taktiske kjøpere legger inn mange kunstpauser for å gi aksjen tid til å falle tilbake, og så tar man gjerne en stor porsjon på slutten av dagen. Selgerne er på ingen måte borte, men akkurat det faktumet er bare med på å røyklegge inntreden fra en større kjøper. Foreløpig bare en fornemmelse basert på trekk ved handlemønsteret, men betrakter utviklingen som interessant. Var vel å ta munnen litt for full at vi er ute av den fallende langtidstrenden, men hver dag aksjen holder seg over 40 bringer oss nærmere dette punktet.
Redigert 21.01.2021 kl 03:41 Du må logge inn for å svare