NANO: Svaret er ikke alltid bare ja eller nei

Slettet bruker
NANO 13.05.2019 kl 10:31 26041

Det helt sentrale tema for enhver som sitter i en uavklart farma utviklingsaksje er selvsagt: Vil selskapet lykkes eller ikke?
Utlagt: Lykkes selskapet med et reelt kommersielt produkt kan kursuttellingen bli stor. Mislykkes selskapet, er utfallet fort et rent kræsj (man får ikke mer finansiering).
Mange tror derfor at man her kan svare et enkelt ja eller nei på om suksess vil inntreffe.

Men svaret er ikke så enkelt:
- en farma utviklingsaksje kan levere mange hundre prosent netto i en prematur, optmistisk startfase (som NANO, TRVX, PCIB, osv. i en periode, uavhengig av om prosessen til slutt lykkes eller ikke).
- en farmautviklingsaksje kan lykkes med et produkt uten den store kursuttellingen, bl.a. når markedet har priset aksjen opp til et antatt salgsnivå god tid i forveien. Også dette finner vi eksempler på hos Oslo Børs

Masteklamring er historisk-statistisk idiotisk i farmaaksjer:
Statistikken sier faktisk at å henge seg på startfasen i en nynotert farmaaksje og delta i første premature rally der (og så sikre gevinst/hoppe av) er den sikreste mangeganger'n man kan få på OSE. Dette gjelder f.eks. alle de ovenfornevnte aksjer.
- De som så begeistret klamret seg på disse aksjene og ble med på de påfølgende fall har i praksis spilt bort det meste om aksjen så til slutt feiler. Og det vil aksjen i minst 6 av 7 tilfeller:

Pessimistene har statistisk sett historien på sin side når de dømmer NANO m.fl. nord og ned til slutt.
- bare 1 av 7 farmaselskaper ender med reell drift/kommersiell videreføring etter en utviklingsprosess på OSE.
- dette synes helt uforstått hos dem som blindt henger seg på en aksje og tror på tøvet om at "risikoen er nå omtrent helt tatt ut av aksjen", osv. Disse forstår intet om reell farmautvikling og tilhørende risiko.
- i praksis synes sannsynligheten for å lykkes NÅ faktisk enda svakere enn den historiske 1:7 etter som årene går; global konkurranse om å få fram kioskvelter-medisiner er blitt ekstremt mye tøffere de siste 10-15 år. Det er naivt å tro at lille Norge klarer å henge like bra med nå som for bare et par tiår siden. Herunder at finansieringsbehovene også er blitt mangedoblet. Les: Små norske selskaper vil på et gitt tidspunkt (stort sett) gå for småpenger til internasjonale giganter som bare vil "lugge ut" et delaspekt de trenger i en større prosess de kjører selv. Slik blir man stående betuttet igjen på OSE og lure på hva som skjedde. Eksemplene er allerede legio.

Likevel:
- max. to-tre farmaselskaper på dagens OSE kan klare å komme seg videre med å levere uttelling til tålmodige aksjonærer til slutt, dog i varierende grad.
- foreløpig er NANO med i håp-gruppen, men markedet viser økende tvil til selskapets evne til samlet framdrift (husk global konkurranse som rykker stadig nærmere); rekrutteringsevne, og resultatutvikling.

Det begynner imidlertid å haste:
- selskapet har gjort forsinkende feil og vist svakheter både med dosevalg-prosessene og rekrutteringsarbeidet, og har tapt over ett år ifht guiding noen få år tilbake. Markedet venter derfor fremdeles på relevante kliniske resultatdata som skulle vært fremlagt forlengst.
- dette betyr ikke at gode resultater ikke kan komme etterhvert. Men usikkerheten er økt, det er det bare de mest naive som vil benekte. Og som nevnt, en økende usikkerhet gjelder hvor langt konkurrenter kan komme mens NANO fremdeles snubler på langsiden.

Oppsummert:
- det er trolig feil både å betingelsesløst avvise eller velsigne NANOs videre løp.
- det må mer realisme inn i debatten om hvor lenge det vil ta å komme i mål for NANO, mye tyder på at vi nå fremdeles er minst 2-3 år fra signifikante avklaringer
- så lenge ikke selskapet bedrer informasjons-policyen sin - når markedet samtidig vet at de sliter med framdriften - kan kursen få ytterligere nakkeslenger det neste året
- jeg velger likevel å beholde mitt estimerte trendrom på 40-55 for 2019
- jeg er også åpen for kortvarige oppsving i kursen også i 2019, men ser at muligheten for noe sånt før ferien nå er skrumpet betydelig inn: det ligger ikke guidede triggere i løypa på lenge ennå. Så å hevde at sånt skal skje UFLAGGET og ut av det blå de nærmeste månedene er ikke troverdig.
- Markedet har etter hvert en mer sannsynlig nedside: Må selskapet innrømme ytterligere forsinkelser i løpet av 2019 (som egentlig da vil indikere at man ikke får de resultater man ønsker med dagens linje), så kan dette bli mye mer ubehagelig enn dagens kursnivå. Men som sagt, jeg tror ikke dette vil overstyre dagens avventende sideveis bilde. Jeg er mer usikker på hva som skjer på slutten av året, ren markedspsykologi tilsier at DERSOM NANO IKKE HAR KOMMET MED NYE OG GYLDIGE TRIGGERE i løpet av 2019, kan noen større aktører kjøre en brutal porteføljerotasjon og senke NANO mer enn godt er. Men jeg holder fremdeles på 40 ved årsslutt, dvs. at selskapet har klart å levere nok til å fendre av et kræsj. La oss derfor håpe at selskapet klarer akkurat det i andre halvår.

PS: Håper på dette kan gis en saklig debatt, og ikke de vanlige ubegrunnede halleluja- eller kræsj-argumentene. Viktigst: At folk forholder seg til reelle sannsynlighetsforhold og ikke innholdsløse besvergelser og psykiatribetegnelser på dem som prøver å vurdere nøytralt.
Redigert 21.01.2021 kl 08:29 Du må logge inn for å svare
Forum forum
29.05.2019 kl 12:24 4796

Korsar.

Problemet med disse tradene er at jeg tjener vesentlig bedre på det jeg jobber med, fremfor å hakke på kjøp/salg knappene dagen lang. Ikke synes jeg det er morsomt heller. I tillegg til å tjene på det jeg trives med har jeg lodd i en rekke selskaper som utvikler seg i alle retninger før de lykkes i markedet. I sum er det deres unike teknologi i sammen med markedspotensialet og selskapets/teknologiens evne til å være skalerbart som er interessant.
knusktørr
29.05.2019 kl 12:28 4789

BørsXtra onsdag – initierer NANO med kjøp.

NORDIC NANOVECTOR: Kempen Research initierer dekning av aksjen med kjøpsanbefaling og kursmål NOK 75. Denne utenlandske investeringsbanken spesialiserer seg bl.a. på life &health care.
Kula
29.05.2019 kl 12:36 4778

Ditt enorme behov for å få frem den egen genialitet vitner om en mindreverdighetskompleks av en annen verden... Du tror vel ingen tar det du skriver seriøst vedrørende handlene dine? Skal du oppnå noe som helst form for kredebilitet er du helt nødt til å poste tradene dine når de gjøres, det forstår jo du også.

Du er også svært bastant på at planlagt guiding kommer til å bli utsatt et år. Dette er feil, og det ble bekreftet på presentasjonen senest i går kveld at rekrutteringen ikke er noe problem. Og når folk skriver at det kan komme data når som helst så snakker de jo selvsagt ikke om PARADIGME read out, men andre ting! Og når du later som at du ikke forstår dette og samtidig kjører på med din vanlige "Dere er så slemme med deg" mentalitet så blir jo folk møkk lei. Inkludert meg selv.

De aller fleste her inne gir blanke i om kursen skal ned til 41 i morgen eller opp til 44 i overimorgen, det er du snart nødt til å forstå. De er opptatt av at det fundamentale går bra, og når du til stadighet pirker og noen ganger lyver om det fundamentales tilstand så er det bare rett og rimelig at du får høre det iblandt.

Kos deg med den påståtte tradingen din, og lykke til med det. Vi andre er ikke så interessert, og forholder oss rolige til større nyheter kommer.
Redigert 29.05.2019 kl 12:37 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
29.05.2019 kl 12:41 4768

Forum forum,
deler dine tanker der, men jeg er nok mer glad i å leke litt med trader enn deg, skjønner jeg?
Jeg har som deg en mer stabil porteføljestrategi men liker å leke med tradebare aksjer samtidig.
Jeg har levd av ulike investeringsstrategier i mange år, men må innrømme at det blir litt kjedelig uten å ha noen veddemål gående.
Jeg bruker forøvrig mye tid på å vurdere sektorrotasjoner for mine investeringer; det er viktig å bestemme om du bør ut av trolig fallende sektorer og inn i motsykliske.
Farma er ulikt alt, og veldig gøy når de går. Når farma IKKE går (som stort sett er situasjonen) er det gøy å teste seg mot temporære trademuligheter, men da må volum og mikrotrend være på lag. Hvis ikke er det å hoppe av (som i NANO idag).
Slettet bruker
29.05.2019 kl 15:52 4664

Ja, da er vi på 41-tallet som jeg back-tradet om i morges - altså da jeg solgte på 44,40 :-)
Dermed blir jeg dummere og dummere mens hat-geniene som kan "det fundamentale" og har gault om kurseksplosjon trekker seg taktisk tilbake en stund - til de syns det er på tide å dukke opp og fortelle hvor lite Korsar forstår av NANO, osv., osv.,... Joa.
Kula
29.05.2019 kl 16:05 4636

Status quo for det fundamentale er nøyaktig det samme som det var i går, og der står alt veldig godt til. Da jeg leser det meste her inne vedrørende Nano kan jeg heller ikke huske å ha lest noen gaule om kurseksplosjon. Mange mener kursen kan bli høy i 2020-2021, men utover dette er det vel strengt tatt ingen andre enn deg Korsar som bryr seg om hva kursen er i dag, hva den er i morgen og i overimorgen. Selv om du til stadighet i forsøker å få det til å høres slik ut :-)

Dagens fall skyldes ene og alene en sur børs over hele plata, og er for oss langsiktige å anse som støy. Hadde vi vært i stand til å selge på topp og kjøpe på bunn dag inn og dag ut som deg Korsar så hadde nok det vært lurt også, men jeg får heller nøye meg med å akkumulere på disse fine nivåene i påvente at fundamentale nyheter.

Redigert 29.05.2019 kl 16:05 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
29.05.2019 kl 16:30 4602

Kula,
når mener du disse fundamentale nyhetene må forventes, da?

PS: Du kan ikke mene at det ikke betyr noe at kursen halveres? F.eks. betyr det at en emisjon blir dobbelt så dyr for nåværende aksjonærer. Men det betyr vel heller ikke noe? Eller at fonds som har aksjen i sin portefølje må forklare for sine innskytere at de har bommet totalt på aksjen i flere år nå? Betyr ikke noe det heller, skjønner jeg? Hvilken verden er du/dere i som tullprater om at kurs ikke betyr noe, ikke engang over flere år?
Er det noen som har den ringeste anelse om hva en børs er?
Redigert 29.05.2019 kl 16:33 Du må logge inn for å svare
frontal
29.05.2019 kl 16:42 4575

Vi burde kanskje vurdere å gi disse hausserne litt mer sympati og respekt. Kursen har halvert seg og vel så det, tross alt.

Ser også at de samme små investorer sitter i NAS og har sikkert fortalt de samme historiene om NAS da den sto i 300kr?
sjerkyll
29.05.2019 kl 16:49 4567

Til å være såpass aktiv i et forum som omhandler en aksje du ikke eier, og virker til å være den eneste aksjen du aktivt diskuterer; så vil jeg også spre min sympati til deg. Kan ikke være mye penger å tjene, å hytte med neven på gjerdet.
Slettet bruker
29.05.2019 kl 16:55 4556

sjerkyll,
tror ikke du forstår hva jeg skriver:
- jeg har tjent flere mill'er på NANO så langt, gjennom 2 svære og en mindre opptur + omfattende trading når aksjen er likvid og volatil nok.
- skulle jeg ikke være interessert i en så lett analyserbar aksje?
- Og jeg eier altså i aksjen stadig vekk, sist til i morges der jeg solgte 2850 aksjer med netto 4,46 kroner pr. aksje.
- nå venter jeg om det byr seg et nytt bunnfiske
- sånn har jeg tenkt å holde på ut 2020, da det kan begynne å bli mer interessant å ta en mer langvarig sits
- jeg vil selvsagt sørge for å ikke være tungt inne når neste emisjon dras, da stryker vi mitt trendrom 40-55 så langt :-)
Fra Sidelinjen
29.05.2019 kl 16:56 4552

Alle har vel sin egen agenda og er mest opptatt det som ligger for de.

Korsar er fornøyd med 8 000 kroner i foret på en uke, andre merker ikke om det går 80 000 kroner inn eller ut av kontoen på investeringsselskapene sine. Disse noen er mer opptatt av at noen millioner investert gjennom 2018 og 2019 kan bli betydelig høyere millionbeløp i 2020 / 2021, og da er formålet nådd.

Skal ikke ta fra noen gleden av å tjene 8 000 kroner, for noen er det faktisk mye penger, en må aldri glemme det.
dr. Stockman
29.05.2019 kl 17:00 4543

For selskaper som jevnlig må innom kapitalmarkedet for å hente inn frisk kapital er selvsagt aksjekursen svært viktig. Det har vi tydelig fått anskueliggjort i NANO hvor vi først har hatt en stor emisjon på et svært behagelig nivå mens vi nå nylig måtte avfinne oss med å bli betydelig utvannet uten at det bragte inn så mye penger. Står selskapet på egne ben og aksjonærene ikke får bruk for pengene så kan man blåse i aksjekursen. Detsom derimot er riktig å si er at det behøver ikke være noen sammeheng mellom underliggende potensiale og den dagsaktuelle børsverdi. Vi ser at kursene ofte flyr opp og ned uten at det fundamentale er endret.
Kula
29.05.2019 kl 18:02 4484

Selvsagt har aksjekursen noe å si, spesielt for Nano som kan komme til å velge å gjøre en ny emisjon dersom de ønsker å unngå partneravtaler (kanskje selv til og med om det er tilfellet). Dette faller dog utenfor mitt poeng. De fleste som sitter med Nano-aksjer sitter med dem med hensikt om å sitte til selskapet for eksempel har fått markedsgodkjennelse, eller blir kjøpt opp. Strategien er ikke å trade slik du gjør, da nesten alle taper på dette i lengden. Du sier du tjener stort, de fleste av oss er skeptiske da du nesten alltid backtrader. Ergo er dag-til-dag-kurs uinteressant da det ikke påvirker strategien (så fremt det fundamentale ikke har svekket seg).
Redigert 29.05.2019 kl 18:03 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
29.05.2019 kl 20:07 4398

Fra Sidelinjen,
hva er det som feiler deg? Har du ennå ikke forstått at jeg driver med disse tradene for å ha litt spenning i hverdagen, og teste om jeg har kloa fremdeles. På siden av mine hovedaktiviteter. Implisitt legger jeg samtidig inn mine løpende verdivurderinger, som alle som har greie på aksjer også vurderer. For det er alltid like gøy når man treffer eksakt iht. plan, som denne gangen: Å lese NANO til å kjøpe inn på knapt førti og selge på over 44,40. Alt kan leses ut av denne tråden uten de dumme backtrade-beskyldningene dine.
Og 2850 aksjer a 4,46 er altså 8.000? Din regnekunst er visst like god som dine børskunnskaper?
Og du insinuerer at det er hele min ukesinntekt? Hehe, jeg tenker jeg i snitt tjener mer i uka enn du tjener i året, når jeg ser hvordan du tenker og hva du tidligere har sagt du sitter i. Det er bare så stakkarslig å lese dusteinnleggene fra folk som konsekvent feilvurderer NANO, og så unnskylder seg med at kurs ikke betyr noe. Fullstendig avslørende for dem som viser at de dermed ikke kan børs.

PS: Kan du ikke gi meg en dato for når NANO skal ta av til, la oss si, 80? Jeg har åpent foretradet her med å angi mitt trendrom for hele 2018 i fjor (innertier) og nå også for hele 2019 (foreløpig spot on der også). Men du tør nok ikke noe sånt - det er bedre å drite seg ut med å spille ekspert overfor den som faktisk kan dette, ikke sant? Man blir en ufrivillig komisk figur med sånt, dessverre. Jeg vil minne om at jeg har opprettet denne tråden for å drive kvalifisert vurdering av NANO; og hvis du vil heller vil fortsette å holde deg til dine feiltakelser og klissete personangrep kan du lage din egen tråd. Du får garantert fred for meg.


Redigert 29.05.2019 kl 20:10 Du må logge inn for å svare
Fra Sidelinjen
29.05.2019 kl 21:32 4335

Korsar 2.11.2018:

«Jeg opprettholder min prognose om at kursen skal holde seg i rommet 50 - 65 frem til jul». Kurs på tidspunktet 61 kr.

Kurs 8.november: 70 kroner
Kurs 17.november: 86 kroner

Prosentvis avvik på din profesjonelle og tunge analyse bare innen 14 dager!:
33 % (men det er vel kanskje det som er «å treffe i mine analyser for hele 2018».)

I den verden hvor jeg kommer fra er dette forferdelig dårlige vurderinger, men at du ønsker å trekke frem påstand om full treff for hele 2018 til tross for skivebom etter skivebom er grunnen til at jeg håper du en dag får et klapp på skulderen av noen som bryr seg og spør om «du har lyst til å ta en prat, det kan se ut som du trenger det.»

Det er ikke så lett å skryte på seg ting på forumet når alt er skriftlig og folk husker godt. Du har blitt avkledd så mange ganger at jeg skjønner at du aldri kommer til å «gi deg», fordi du har ingen selvinnsikt. Selv om du får det servert skriftlig, rett gjenfortalt fra egne innlegg.

Jeg regner ikke på dine gevinster, jeg så heller ikke på din inngangskurs og antall når jeg anslo traden din. Men tok meg i at jeg ønsker ikke å tråkke noen på tærne av at de gledes over å tjene 10 000 kroner. Vi har alle vært der en gang.

NANO-kurs pr 31.12.2019: 83 kroner, UTEN retrett muligheter ved å henvise til «dagens tradingrange». Hva er dagens range verdt å si når dagens range kan være 70 - 85 om tre måneder og du har for 37.gang endret hva du mener og tror?

Jeg har notert meg at du påstår at kursen vil ligge på 40 kroner ved utgangen av 2019. Hos meg har du ingen angrerett, og jeg kan love deg at treffer du på 40 kroner skal du få din kred for det. Men bommer du så har du bommet (igjen), men jeg vet at du uansett kommer til å teppebombe forumet med bortforklaringer om hvorfor det ikke ble slik.

Akkurat som jeg regner med når du nå skal forklare alle de nysgjerrige her inne hvordan du kunne bomme så grovt med din treffsikkerhet i en periode på 14 dager ved tidlig november.
(Og jeg har justert tallet til DIN fordel når jeg skrev 33 % bom, jeg brukte 65 som var taket i garanterte range. Bruker jeg medianen er bommen langt over 40 %.)

Og for de nysgjerrige; les gjerne hva jeg skrev når ASH-posterne kom, og bruk dette til å vurdere hvem som kom med de beste antakelser for utviklingen som fulgte i det bullrunnet som kom da. Snakk om å ikke klare å lese momentum....

Redigert 29.05.2019 kl 21:39 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
29.05.2019 kl 21:45 4326

Hvis du går inn på HOVEDTREND for 2018 vil du se at jeg hadde rett for hele året. Du må lære deg de tekniske reglene for hovedtrend og de temporære svingninger.
Aksjen har hatt en fallende hovedtrend siden årsskiftet 2016/17, som jeg har predikert og holdt meg til hele veien.

La meg gjøre det enkelt for deg: Sett opp grafen for de siste 3 år, og du vil forstå hva jeg snakker om. Hva betyr noen ukers oppturer i det bildet? Bare for dem som vet å bruke dem til tradegevinster...så er det tilbake i fallende hovedtrend igjen. Er dette virkelig så vanskelig å forstå?

Jeg gjentar: Jeg går bare inn i aksjen når vi ligger an til temporære oppturer (som ikke bryter langsiktig hovedtrend, men som gir fete uttellinger på korte trader).
Men jeg har vel i praksis gitt opp å få kunnskapsløse NANO-haussere til å forstå hva sånne tekniske vurderinger er for noe.

Redigert 29.05.2019 kl 21:48 Du må logge inn for å svare
Fra Sidelinjen
29.05.2019 kl 22:58 4267

Proffe tradere bommer ikke så grovt på momentum og misser 40 % på to uker. Tradere lever av momentumteft og indikatorer, og dette beviste at dette er ikke noe du behersker.
Unntaket er når du får «lov» til å backtrade og levere inn tippekupongen på mandag i stedet for lørdag.

Men så lenge dette gir mening for deg og HO lar deg holde på så er det helt greit for meg. Jeg har for lenge siden skjønt hva som teller når det kommer til forvaltning av kapital, og som sagt, slike grove bom på to uker kvalifiserer ikke til å bli lyttet til når vi plasserer våre penger. Det skal understrekes at vi lytter til mennesker som tar feil, men de må erkjenne at de tok feil. De som ikke evner å verken innrømme feil og eller ikke lære og i stedet bortforklare det ved å legge skylden på andre kastes rett ut.

Skal dog ikke undervurdere at noen finner dette nyttig, om ikke det minste til å gjøre det motsatte av hva blir rådet til. Å selge på 61 kroner 2.november var veldig det stikk motsatte av hva man burde, så det ligger en verdi her.

Sees til 40 kroner pr 31.12.2019. Gleder meg allerede!
Redigert 29.05.2019 kl 23:13 Du må logge inn for å svare
Kongen
29.05.2019 kl 23:45 4214

Tar av meg hatten Fra sidelinjen.
Han har blitt blåst på så mange enkle kortsiktige stigninger at hjelpes. Husker den kvelden meldingen om costas avskjed og den andre meldingen som kom samtidig ble sluppet(husker ikke hva den inneholdt i farta). Da satt han å rådet alle på forumet til å selge den påfølgende morgenen og det var ikke måte på hvor stygt dette skulle bli. Tror han var alene om å feiltolke den meldingen til de grader og kursen gikk opp ca 30% de påfølgende 2 dagene. Dette var da vi bunnet ut på 38 kr eller hva det var.
Hele veien frem til da hadde han også servert løgn på løgn om REC opplegget og at denne ikke ble godkjent pga. Helt spinnville historier. Selv om nano selv sa at dette kun var formaliteter rundt utforming av søknaden. Typ hvordan den var bygget opp skriftlig om jeg husker rett.

Bare synd han aldri kommer til å ta dette til seg, da han har rett selv om han tar feil i hans hodet. Vi har vel alle en bekjent som er sånn også og som aldri vil forandre seg dessverre, for dem og omgivelsene.
Slettet bruker
30.05.2019 kl 00:42 4179

Fra sidelinjen har kommet med sine «ekspert-råd» i seismikk også. Når PGS vaket rundt 30-40, mente han den skulle doble seg fra det nivået. I dag er kursen 15kr. Det er bare våsprat fra den kanten
Fra Sidelinjen
30.05.2019 kl 08:14 4073

Må jeg gjøre det samme med deg Matsern som med Korsar? Har dere samme mor?

Jeg postet sommer 2017 innlegg om å kjøpe PGS, kursen var 13 til 15 kroner, ABG Olaisen kom med kursmål 1 krone. Du kom med hundrevis av poster om å selge dritten og kjøpe EMGS / MSEIS. Jeg satt i ro, forhåpentligvis 99% av resten også. PGS gikk til 42 kroner sommeren etter og jeg postet dagen jeg solgte hele beholdningen min at jeg var ute. Kursen var 37.70. Etter det gav jeg ingen råd om å kjøpe, men opprettholdt påstanden om at EMGS ville fortsette å falle og at dine haussepåstander var helt ville. Jeg forventet emisjon rundt 1.00 - 1.20 kroner. (Kursen var 3.40 når jeg sa det). Kursen falt til 1.25 neste halve året, så jeg skjønner at du (og Korsar) ikke liker slike som meg, som både er etterrettelige og vet at alt som skriver er gjensøkbart...Man kan ikke bløffe på HO, enkelt og greit.
focuss
30.05.2019 kl 09:51 4004

TS skriver at svaret ikke alltid er ja eller nei. Hva er det for en slags primitiv filosofi? Svaret er ALDRI ja eller nei, eller sort eller hvitt. Det er alltid nyanser i grått.
Fra Sidelinjen
30.05.2019 kl 11:12 3940

Er vel på sin plass å bemerke at innsideren Korsar har meldt om kraftig forsinkelse i avlesning av Paradigme. Vi må forvente at dette nå kommer i H2 2021. Dette vet han, og han har aldri tatt feil før angående NANO.

På Radforsk 84 forteller de det samme som jeg fikk med meg på Q1 callen til NANO; antall sites ligger etter i antall, men ikke overall pasientrekruttering. Bravo sier at de siste sitene kommer raskt nå, og Einarsson forteller at NANO er klare på at Paradigme leses av i henhold til guiding som er H1 2020. Altså ingen endring her, samme hva Korsar «vet».

Pengene fra emisjonen går til å fasilitere opp til storstilt produksjon og regulatorisk godkjenning H2 2020, og som det ble sagt ordrett fra Einarsson; «nå lukter det krutt av det NANO holder på med knyttet til Archer og Paradigme».

Det sies at løpet ligner veldig på det Algeta kjørte, og det kan godt komme en partneravtale før readout Paradigme. Det vil si under ett år fra nå av.

Jeg vil på det sterkeste oppfordre så godt jeg kan om å overse Korsar når han sier at det kommer ingen triggere innen to - tre år. Det er åpenbar villedelse og det helt bevisst. Han vet absolutt ingenting om hva selskapet melder innen tre år fra nå. (Men han kan gjerne ønske seg at det ikke skal komme noe, men det er fordi han hadde ikke taklet det noe som helst sted at andre tjener millioner på NANO mens han bare sitter igjen med tusenlappene)
Redigert 30.05.2019 kl 11:14 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
30.05.2019 kl 16:34 3842

Ja, denne Fra Sidelinjen har hatt mange snodige forsøk på å hevde seg, du :-)
Slettet bruker
30.05.2019 kl 16:38 3838

Vi noterer oss at Fra Sidelinjen hevder at alt er i rute, dvs. at ingen forsinkelser er meldt?
Og at gyldig grunnlag for søknad vil foreligge i H1 2020?
Da er det bare å vente og se denne gangen også.
Slik vi gjorde sist, da min forutsigelse om 1 års forsinkelse stemte på en prikk. Nå betyr mitt estimat H1 2021
Kula
30.05.2019 kl 16:53 3818

Du mener altså nå at readout for PARADIGME først skjer H1 2021, er det rett å forstå?
Fra Sidelinjen
30.05.2019 kl 17:35 3786

Nå er dette hugd i stein kula:

Korsar: Kurs pr 31.12.2019 = 40 kr
Fra S: Kurs pr 31.12.2019 = 83 kr

Korsar: Read out Paradigme H1 2021
Fra S: Read out Paradigme H1 2020

Simple as that, kors på halsen som de unge sier.
Redigert 30.05.2019 kl 17:36 Du må logge inn for å svare
focuss
30.05.2019 kl 17:48 3770

Dersom Archer-1 kommer inn i nærheten av museresultatene så betyr ikke dette så mye for verdien av Nano
Kula
30.05.2019 kl 18:30 3733

Fra Sidelinjen: Notert! Kan ikke si at det blir veldig spennende, men... Dessuten må vi da lese Korsars påståtte forbehold og hans briljans som i hans eget hode gjør at han hadde rett uansett.

focus:
Dette må vel være noe av det mest tullete jeg har lest her inne på en god stund. Jeg vet at du for tiden baisser for å komme deg inn igjen billigere, men av ren nysgjerrighet; Hvordan kan du med rette påstå det? Vi snakker jo i tilfellet om et ekstra markedspotensiale på 1,5 milliarder dollar i året, opp mot 600 millioner dollar i året for 3FL. Må nesten tolke deg dit hen at det ikke har så mye så si fordi verdien vil være høy uansett :-)
Lotepus
30.05.2019 kl 19:01 3708

Huske traden til Korsar ' den eneste han har lagt ut . Begynte kjøpene på var det 77 . Sank deretter til høyt 30 tall :-)
Haster ikke med å komme seg inn i Nano . Blir nok lenge til vi ser denne over 50 lappen
focuss
30.05.2019 kl 19:17 3697

Kula
Jeg har vel uttrykt meg dårlig. Det jeg mener er at om read-out kommer i 2020 eller 2021 betyr lite i forhold til om vi ved juletider får gode tall fra Archer -1. Bravo har jo tatt til vettet og sier at vi skal få resultatene så snart de har dem og skal ikke vente på noen konferanse. Med marked på 2,1 milliarder USD så får de jo et marked helt på linje med Photocure. Riktignok hvis vi kun tar med Photocures marked i USA.
Redigert 30.05.2019 kl 19:20 Du må logge inn for å svare
Kappa3278
31.05.2019 kl 09:10 4395

Da er 30 tallet et faktum, spørsmålet er om den skal ned på 20 tallet.
Fra Sidelinjen
31.05.2019 kl 09:12 4379

Følger du ikke med fra dag til dag? Den var jo under 39 kroner 13.mai, så dette er ikke første gangen under 40 i mai. Men siden den tid har indeksen falt betraktelig (861 da vs 839 nå). I samme periode har NANO steget i verdi. Styrke- eller svakhetstegn?
Redigert 31.05.2019 kl 09:14 Du må logge inn for å svare
frontal
31.05.2019 kl 09:44 4298

Bryter den 37 vil 20 tallet komme. Det trygge er short på NN.
dr. Stockman
31.05.2019 kl 10:09 4252

"Bryter den 37 vil 20 tallet komme."
Bryter den 37 så er det fordi børsene imploderer. Personlig tror jeg ikke sjansen er særlig stor for det de første par årene (ihvertfall frem til det amerikanske presidentevalget). Det normale når en aksje faller ned til sin mest solide støtte er at den spretter opp igjen, ikke at den bare fortsetter å falle gjennom støtten som om den ikke eksisterte. Det er derfor dette er spesielt gunstige nivåer for å kjøpe en aksje.
Slettet bruker
31.05.2019 kl 10:42 4205

Jeg kan bare fastslå at å selge ut siste trade på 44,40 var helt korrekt. Kurs nå under 40.
Og selv om jeg varslet både kjøp og salg blir det vel backtrade det også? Sukk....
Det som bekymrer mer nå er at 40-støtten (eg. 39) er under ny test. Det er ikke bra å få nye runder med dette så tett på som nå (siste gang var midt i mai).
Men er optimist på vegne av NANO og opprettholder fremdeles mitt trendrom for 40-55 for 2019.
Som et par har påpekt her før: Hvis det bryter ned gjennom 37-nivået er fallhøyden stor. Det må man absolutt håpe å unngå.

Fra Sidelinjen
31.05.2019 kl 10:48 4191

Vi har unnet deg disse tusenlappene, så slapp helt av. Håper de kommer godt med.
Slettet bruker
31.05.2019 kl 10:59 4165

Det er ikke tusenlappene som er poenget, det er om man klarer å tolke aksjens bevegelser rett.
Altså det du og dine haussekumpaner ikke skjønner et spøtt av.
Jeg analyserer aksjen fra et nøytralt, børsfaglig ståsted, ikke som selvavslørende børsignorant.
Fra Sidelinjen
31.05.2019 kl 11:21 4128

Vi har jo ulike agendaer, så hvorfor messe om dette dag inn og dag ut.

Du er ute etter småpenger fra uke til uke, og er ikke ute etter langsiktig potensial, fordi du vet at det skjer ikke noe før om to år. Fair enough og ditt call. Om du trader eller backtrader / ønsketrader disse postene har null relevans for min del, jeg har alltid unnet folk å tjene penger, det kan gi verdiskapning på sikt.

Jeg (og mange andre ser det ut til) har atskillige beløp inne i aksjen, og skulle vi alle forsøkt å trade på våre poster hadde ikke aksjen rørt seg. Det er flere ganger at nåværende beholdning er over dagens omsatte volum og da sier det seg selv at trading ikke er relevant. Man kommer seg verken inn eller ut med nok volum. Dette er dog underordnet alt annet; jeg har vært med i farma før som har vært en suksess, og de småpengene jeg kunne ha tjent underveis sammenlignet med hva som ble endelige exit hadde vært så stusselig lite i forhold at det gjør det ikke interessant. Jeg hadde gode tradingposter i NANO fra 24 til 100 kroner, inn og ut mange ganger, men når jeg nå er inne med en betydelig post med snitt 45 kroner finnes det ingen gode argumenter for å trade den, selv om jeg ser at den oppfører seg fint for tradere.

Så ha gjerne rett i daglige svingninger, men det har ingen verdi fordi jeg er en NANO-hausser som er inne for milliongevinstene, ikke tusenlappene fra dag til dag. De blir urelevante den dagen aksjen går. Det var du et prakteksempel på for noen måneder siden når aksjen gikk 40 % på to uker og du stod der uten aksjer og rådet alle til å selge på 61 kroner og aksjen gikk til 89. Var ikke mye prat om hausseridioter og stakkars Korsar som alle til enhver tid skulle ta da...

Så forstå det, en gang for alle; når man har to så ulike agendaer og målsetninger vil vi aldri snakke samme språk. Så tolk deg ihjel på bevegelsene, men som du selv har bevisst gjennom egne tråder; det er liten verdi i å jakte småpengene når man misser oppgangen på 40 %. Mulig det gir verdi for deg, men ikke meg, samme hvor nøytralt og børsfaglig du mener det er. Heller en fortsatt rik ignorant enn en liten trader som jakter ubetydelige gevinster fra tid til annen.
Redigert 31.05.2019 kl 11:23 Du må logge inn for å svare
frontal
31.05.2019 kl 11:31 4106

Gleder meg til stoploss raid jeg. Belåningssikkerhet skal testes. :-)
Slettet bruker
31.05.2019 kl 11:43 4087

Fra Sidelinjen,
for det første er dette en tråd jeg har startet for å drøfte hvordan man best kan følge aksjen. Du må gjerne holde deg borte hvis det plager deg!
For det du driver med er først å avsløre at du ikke kan ett børsfaglig ord, deretter bedrive rene usannhets-oppkok rundt meg; du later f.eks. som jeg ikke har fått med de reelle verdiøkningsfasene. Som om du vet noe om det?! Du sitter åpenbart og hater meg for egne tap og lager backtradebeskyldninger som "hevn" - pinlig for dem som leser dine bitre tirader :-)
Jeg er som sagt interessert i å følge NANO fordi den har et latent potensial til å gi flere storutbytter på vei til evt. kommersialisering.
De som bare skal fortsette å gaule i sitt ekkokammer om at de som ikke passivt taper over halvparten av innsatsen (så langt ) er idioter, bør nesten finne seg en annen tråd. For dette oppgulpet har selvsagt ingen ting med børsfaglige vurderinger å gjøre, bare kompensasjon for egen elendighet.