NANO: Svaret er ikke alltid bare ja eller nei

Slettet bruker
NANO 13.05.2019 kl 10:31 26140

Det helt sentrale tema for enhver som sitter i en uavklart farma utviklingsaksje er selvsagt: Vil selskapet lykkes eller ikke?
Utlagt: Lykkes selskapet med et reelt kommersielt produkt kan kursuttellingen bli stor. Mislykkes selskapet, er utfallet fort et rent kræsj (man får ikke mer finansiering).
Mange tror derfor at man her kan svare et enkelt ja eller nei på om suksess vil inntreffe.

Men svaret er ikke så enkelt:
- en farma utviklingsaksje kan levere mange hundre prosent netto i en prematur, optmistisk startfase (som NANO, TRVX, PCIB, osv. i en periode, uavhengig av om prosessen til slutt lykkes eller ikke).
- en farmautviklingsaksje kan lykkes med et produkt uten den store kursuttellingen, bl.a. når markedet har priset aksjen opp til et antatt salgsnivå god tid i forveien. Også dette finner vi eksempler på hos Oslo Børs

Masteklamring er historisk-statistisk idiotisk i farmaaksjer:
Statistikken sier faktisk at å henge seg på startfasen i en nynotert farmaaksje og delta i første premature rally der (og så sikre gevinst/hoppe av) er den sikreste mangeganger'n man kan få på OSE. Dette gjelder f.eks. alle de ovenfornevnte aksjer.
- De som så begeistret klamret seg på disse aksjene og ble med på de påfølgende fall har i praksis spilt bort det meste om aksjen så til slutt feiler. Og det vil aksjen i minst 6 av 7 tilfeller:

Pessimistene har statistisk sett historien på sin side når de dømmer NANO m.fl. nord og ned til slutt.
- bare 1 av 7 farmaselskaper ender med reell drift/kommersiell videreføring etter en utviklingsprosess på OSE.
- dette synes helt uforstått hos dem som blindt henger seg på en aksje og tror på tøvet om at "risikoen er nå omtrent helt tatt ut av aksjen", osv. Disse forstår intet om reell farmautvikling og tilhørende risiko.
- i praksis synes sannsynligheten for å lykkes NÅ faktisk enda svakere enn den historiske 1:7 etter som årene går; global konkurranse om å få fram kioskvelter-medisiner er blitt ekstremt mye tøffere de siste 10-15 år. Det er naivt å tro at lille Norge klarer å henge like bra med nå som for bare et par tiår siden. Herunder at finansieringsbehovene også er blitt mangedoblet. Les: Små norske selskaper vil på et gitt tidspunkt (stort sett) gå for småpenger til internasjonale giganter som bare vil "lugge ut" et delaspekt de trenger i en større prosess de kjører selv. Slik blir man stående betuttet igjen på OSE og lure på hva som skjedde. Eksemplene er allerede legio.

Likevel:
- max. to-tre farmaselskaper på dagens OSE kan klare å komme seg videre med å levere uttelling til tålmodige aksjonærer til slutt, dog i varierende grad.
- foreløpig er NANO med i håp-gruppen, men markedet viser økende tvil til selskapets evne til samlet framdrift (husk global konkurranse som rykker stadig nærmere); rekrutteringsevne, og resultatutvikling.

Det begynner imidlertid å haste:
- selskapet har gjort forsinkende feil og vist svakheter både med dosevalg-prosessene og rekrutteringsarbeidet, og har tapt over ett år ifht guiding noen få år tilbake. Markedet venter derfor fremdeles på relevante kliniske resultatdata som skulle vært fremlagt forlengst.
- dette betyr ikke at gode resultater ikke kan komme etterhvert. Men usikkerheten er økt, det er det bare de mest naive som vil benekte. Og som nevnt, en økende usikkerhet gjelder hvor langt konkurrenter kan komme mens NANO fremdeles snubler på langsiden.

Oppsummert:
- det er trolig feil både å betingelsesløst avvise eller velsigne NANOs videre løp.
- det må mer realisme inn i debatten om hvor lenge det vil ta å komme i mål for NANO, mye tyder på at vi nå fremdeles er minst 2-3 år fra signifikante avklaringer
- så lenge ikke selskapet bedrer informasjons-policyen sin - når markedet samtidig vet at de sliter med framdriften - kan kursen få ytterligere nakkeslenger det neste året
- jeg velger likevel å beholde mitt estimerte trendrom på 40-55 for 2019
- jeg er også åpen for kortvarige oppsving i kursen også i 2019, men ser at muligheten for noe sånt før ferien nå er skrumpet betydelig inn: det ligger ikke guidede triggere i løypa på lenge ennå. Så å hevde at sånt skal skje UFLAGGET og ut av det blå de nærmeste månedene er ikke troverdig.
- Markedet har etter hvert en mer sannsynlig nedside: Må selskapet innrømme ytterligere forsinkelser i løpet av 2019 (som egentlig da vil indikere at man ikke får de resultater man ønsker med dagens linje), så kan dette bli mye mer ubehagelig enn dagens kursnivå. Men som sagt, jeg tror ikke dette vil overstyre dagens avventende sideveis bilde. Jeg er mer usikker på hva som skjer på slutten av året, ren markedspsykologi tilsier at DERSOM NANO IKKE HAR KOMMET MED NYE OG GYLDIGE TRIGGERE i løpet av 2019, kan noen større aktører kjøre en brutal porteføljerotasjon og senke NANO mer enn godt er. Men jeg holder fremdeles på 40 ved årsslutt, dvs. at selskapet har klart å levere nok til å fendre av et kræsj. La oss derfor håpe at selskapet klarer akkurat det i andre halvår.

PS: Håper på dette kan gis en saklig debatt, og ikke de vanlige ubegrunnede halleluja- eller kræsj-argumentene. Viktigst: At folk forholder seg til reelle sannsynlighetsforhold og ikke innholdsløse besvergelser og psykiatribetegnelser på dem som prøver å vurdere nøytralt.
Redigert 21.01.2021 kl 08:29 Du må logge inn for å svare
Kappa3278
31.05.2019 kl 11:55 3184

Børsen er ned 1,5%, nano er ned 5,7%...neppe noe styrke tegn.
Nedgangen i nano er langt fra over....
Slettet bruker
31.05.2019 kl 12:16 3153

Teknisk er det nå dessverre stadig flere tegn til at aksjen vil bryte ned fra trendrommet 40-55.
De rent medisinske rapportene er ikke ille/har ikke gitt nye urokilder, så hovedårsaken er selvsagt den økte tidshorisonten fram mot et realistisk tidspunkt for read-outs.
De som her (og ikke minst på TI) aktivt benekter alle forsinkelser (selv om selskapet selv har meldt det) må bare holde på, slik som forrige gang.
Markedet vet imidlertid nå at det blir forlenget ventetid til read-outs og påfølgende søknadsmulighet, og mange mindre/mellomstore aksjonærer begynner derfor å lirke seg ut for å sitte i mer stigningsaktuelle aksjer. Det tekniske handlebildet viser nå dette med all mulig tydelighet.
Jeg velger likevel å håpe at aksjen fremdeles vil klare å karre seg tilbake over 40 når makro snur mer positivt.
Redigert 31.05.2019 kl 12:18 Du må logge inn for å svare
Fra Sidelinjen
31.05.2019 kl 12:24 3137

Tror ikke du skal tenke så høyt om deg selv Korsar i forhold til oss andre. Hadde jeg hatt problemer med andres meninger, avkastningsmål og agenda er ikke børsforum et sted å bruke tid på. Jeg må dessverre skuffe deg dersom du tror jeg har noen misunnelse overfor din innsikt og forståelse av børs, jeg har da lest mesteparten av det du skriver, og at du fortsatt forsøker å fremstille deg selv som en som er dyktigere enn oss fleste andre blir smått utrolig når trackrecorden din ligger tilgjengelig for alle her inne. Senest med det grelle eksempelet fra november i fjor, hvor du var helt "ute" i dine ranger og spådommer. Sikkert ikke behagelig å bli konfrontert med det nå som du har klart en 12 000 kroners trade i NANO og er høy på deg selv.

Du etterlyser det saklige, og du er vel den eneste som har klart å lese at NANO er forsinket i henhold til guidingen på Paradigme. Hvor har du det fra?
Selskapet opprettholder avlesningstidspunktet, Einarsson sier det samme og jeg med flere fikk med oss det samme på callen. Hva er da så saklig ved å påstå at guiding er utsatt og at det BLIR forsinkelser her.
Redigert 31.05.2019 kl 12:25 Du må logge inn for å svare
focuss
31.05.2019 kl 12:37 3112

Forsinkelser eller ikke forsinkelser skal jeg ikke ha ment noe om, men Archer resultater ved juletider tror jeg mange venter spent på. Basert på museforsøk, men også basert på logikken om virkningsmekanismen, gjør jo at denne kombinasjonen kan fjerne all tvil om Betalutin skal bli en økonomisk suksess.
Slettet bruker
31.05.2019 kl 12:38 3101

Fra Sidelinjen,
dine fornektelser av faktiske opplysninger fra selskapet blir snart patologiske hvis du ikke holder opp med dette:

Den 23. mai meldte selskapet bl.a. at "Selv om god fremgang har blitt gjort med å åpne sites, er selskapet nå bak hvor vi trodde vi ville være på dette tidspunktet".
Hva betyr "bak hvor vi trodde vi ville være på dette tidspunktet" ?! I rute!? Skal vi le eller gråte av deg, Fra Sidelinjen?

Som jeg nøytralt har kommentert til dette: Vi får avvente å fastslå eksakt hvor store de foreløpig angitte forsinkelsene blir, til selskapet selv kommer ut med noe mer.
Mitt guestimat pr. dato er ca. 1 år ifht gammel guiding: H1 2021
Slettet bruker
31.05.2019 kl 12:43 3091

focuss,
ad "Archer resultater ved juletider" (forsinket) så er det selvsagt ikke korrekt at disse MUSEFORSØKENE "kan fjerne all tvil om Betalutin skal bli en økonomisk suksess".
Det er ingen som kan søke kommersiell godkjennelse på museforsøk, når man ennå ikke begynt toleransetesting på mennesker.
Jeg ber tynt: Kan ikke du og andre snart slutte med disse ønskedrømmene, der man flytter realitetene opp til 2 år for tidlig fram i tid?
focuss
31.05.2019 kl 12:51 3076

Korsar
Museforsøk er passert får flere år siden. Det vi får ved juletider er de første svarene på hvordan det virker på mennesker. Museforsøkene er fantastiske, men det er ikke det viktigste. At Betalutin oppregulerer CD-20 slik at verdens mest solgte legemiddel, retuximab, fortsatt kan bli effektiv er det viktigste.
TeeJay
31.05.2019 kl 13:00 3061

Korsar: er du helt svimmel av din egen selvtilfredshet eller hva er det som rir deg?

Antall sites er litt forsinket(selv om de nesten er i mål
Det er mulig Bravo har forsinket avføring også, ikke vet jeg, men det betyr jo ingenting så lenge:
GUIDINGEN ER OPPRETTHOLDT
Hva er det DU ikke skjønner?

Hva betyr noe?
Om det har krevd mer av de ressursene som finnes,
Eller om målet nås?

Å påstå at de har meldt forsinkelse ift løpet er jo direkte løgn, og det vet du
TeeJay
31.05.2019 kl 13:04 3054

Korsar skjønner ikke det focuss.
Han klarer ikke å lese skjønner du
Han klarer ikke å høre hva andre sier dersom det krasjet i hans egen logikk

Alle andre en Korsar skjønte at du ikke sa museforsøkene kom til å forandre. Men at virkningsmekanismen tilsier at vi til jul kan se noe tilsvarende i mennesker
dr. Stockman
31.05.2019 kl 13:09 3040

Nå er det jo ingen lineær sammenheng mellom sluttføring av åpningen av sites og innrulleringen av pasienter. Det er en faktor blant flere, og det viktigste er jo at man får en høy frekvens av pasienter ved de sitene som allerede er åpnet. Litt forsinkelse på dette punkt er det nok ganske sikkert allerede tatt høyde for.
Slettet bruker
31.05.2019 kl 13:13 3030

Mener den løgnaktige ræva di at Nano ikke har startet Archer-1, når Nano selv meldte første pasient dosert ifjor? ?
Og at selskapet nettopp har meldt at de har fått godkjenning på å gå videre med sterkere dose, 15/40?
Du er alltid på tynn is når du skal forsøke deg på forståelse av det fundamentale, noe dette er et meget godt eksempel på
focuss
31.05.2019 kl 13:18 3019

TeeJay

Takk for det. Ja har man ikke forstått viktigheten av Archer så har man forstått lite av det som er viktig å vite om Nano. At Betalutin virker som singel agent er jo fint selvsagt, men hele industrien er vel snart enige om at det er kombinasjons behandlinger som er fremtiden. Og da skal ikke Betalutin kombineres med hvilket som helst produkt, men med hele pharma industriens store stjerne, Rituximab. At Retuximab er eiet av verdens største Pharma selskap gjør det jo ikke mindre interessant. Ingenting kan ha større interesse for Roche enn Betalutin.
Slettet bruker
31.05.2019 kl 13:20 3012

Sånn holdt dere på ved forrige forsinkelse også, som ble akkurat det ene året jeg forutså.
Og kursen falt akkurat som jeg forutsa også.
Da skulle jeg politianmeldes.
Nå er jeg faktisk såpass optimistisk at jeg ennå ikke har forlatt 40 til jul, selv om markedet åpenbart har begynt å prise aksjen til 1 års forsinkelse allerede.
Likevel tror jeg altså at 40 kan holdes ut året. Fordi markedet samtidig med framdriftsproblemer ser at selve medisinutviklingen ikke har fått urovekkende resultatsvikt.
Derimot frykter jeg at aksjen får et styggere 2020, når både emisjon og mer avklarte forsinkelser er udiskutable obstacles for kursutviklingen.

- Og jeg som bare ber om at man vurderer caset med helt saklige, nøytrale øyne. Er det for mye forlangt, altså?

Redigert 31.05.2019 kl 13:21 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
31.05.2019 kl 13:27 2999

Ellers er det helt utrolig at man kan anklages for baissing ved å advare om fallende kurs, og kursen faktisk faller som angitt.
I et mindre skjevt miljø ville det gitt anerkjennelse.
Og de som har gaulet om kurseksplosjon i flere år ville blitt diskret ledd av, men ikke nødvendigvis mobbet. Det er jo forståelig at folk engster seg for sparepengene sine, selv om de ikke kan spillereglene for der man har puttet dem.
Men her som folk som ikke vet hva en børs, ikke hva medisin er, og hva som kreves for å lykkes, og hvor lenge det faktisk tar, der blir man altså idiot ved å gi korrekte prognoser og framdriftsestimater.
Takker og bukker :-)
Slettet bruker
31.05.2019 kl 13:29 2995

Hva mente du med at Nano ikke har startet dosering på mennesker i Archer-1?
Kan den lystløgner ræva di vennligst forklare utsagnet?
dr. Stockman
31.05.2019 kl 13:35 2984

"Derimot frykter jeg at aksjen får et styggere 2020, når både emisjon og mer avklarte forsinkelser er udiskutable obstacles for kursutviklingen."

Jeg ville vært ute av NANO forlengst om det ikke var for forhåpningene til Archer-1. Ingen tvil om at Betalutin vil oppføre seg omtrent slik vi har sett det gjennom Lymrit-studiet, men Archer-1 er nøkkelen til suksess for NANO. Og da er det jo slik at vi får de første resultatene mot slutten av året. Hvis du frykter et styggere 2020 så må det altså være fordi Archer-1 har floppet - noe jeg tror det er svært liten grunn til å tro. Tvertimot forventer jeg pen kursoppgang - noe som også gjør en emisjon mindre ugunstig. Et ytterligere poeng er at NANO må vente på Archer-resultatene før de søker om godkjennelse, og da behøver det ikke gjøre noen som helst forskjell om man må vente en kortere periode på de endelige Paradigme-resultatene. Får vi svake Archer-resultater vil jeg forsvinne tvert fra aksjen nesten uansett hvilket kursnivå den befinner seg på akkurat når den meldingen kommer.
Slettet bruker
31.05.2019 kl 13:36 2983

Jeg skrev ikke at "Nano ikke har startet dosering på mennesker i Archer-1", men om forsinkelser, som bl.a. rammet museforsøkene slik at det arbeidet ble forsinket.
Man er derfor etter plan der også, som skissert i meldingene nå i mai (read-outs foreløpig flyttet fra H1 2020 til H2 2020).
Men det øyet klarer dere neppe å lese på?

PS;: Og hvordan leser man denne meldingen, etter å ha innrømmet forsinkelser i eget hus? Sitat:
"In a scenario where copansilib achieves full regulatory approval in the US before Nordic Nanovector files with copansilib [sic], there is a risk that it would need a phase III trial before regulatory approval can be granted".

Jeg gjentar: Det er ikke jeg som finner på dette, det er ordrette sitater fra selskapet.
Redigert 31.05.2019 kl 13:41 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
31.05.2019 kl 13:42 2964

focuss,
ad "Archer resultater ved juletider" (forsinket) så er det selvsagt ikke korrekt at disse MUSEFORSØKENE "kan fjerne all tvil om Betalutin skal bli en økonomisk suksess".
Det er ingen som kan søke kommersiell godkjennelse på museforsøk, når man ennå ikke begynt toleransetesting på mennesker.
Jeg ber tynt: Kan ikke du og andre snart slutte med disse ønskedrømmene, der man flytter realitetene opp til 2 år for tidlig fram i tid?

" når man ennå ikke har begynt toleransetesting på mennesker "

Du skriver rett ut at de ikke har dosert mennesker din forbanna sopp
Slettet bruker
31.05.2019 kl 13:47 2955

smudge,
kan du vise en "forbanna sopp" toleranseresultatene? :-)
De kommer med første gyldige read-outs, og de er når? Hehe.
focuss
31.05.2019 kl 13:56 2940

For å fjerne all tvil. Jeg ser altså frem til Archer resultater hvor Betalutin kombineres Rituximab på mennesker ved juletider. Dersom vi der får de resultatene vi tror så blir det uhyre viktige data og det mener åpenbart Bravo også. Han lovte oss nylig at vi skulle få resultatene så fort de hadde dem så får konferanser klare seg uten i første omgang. Så er det selvfølgelig viktig å presisere at det ikke er endelige data vi får til jul, men jeg tror det kan være mer enn nok både for Roche og Novartis.
Slettet bruker
31.05.2019 kl 14:12 2911

Selvsagt har du rett focuss. Korsar derimot skjønner ingenting om Biotech. Husker med gru når han ble kraftig satt på plass når han så fint skrev at Bergenbio hadde oppnådd FDA. Var hysterisk lesning, husker du Korsar? :)))
Slettet bruker
31.05.2019 kl 14:12 2910

Selvsagt har du rett focuss. Korsar derimot skjønner ingenting om Biotech. Husker med gru når han ble kraftig satt på plass når han så fint skrev at Bergenbio hadde oppnådd FDA. Var hysterisk lesning, husker du Korsar? :)))
Slettet bruker
31.05.2019 kl 14:14 2903

Elsker når Korsar fortsetter å drite seg ut daglig med sin dårlige informasjon ang archer1 og NANO generelt ++ med sine daglige backtrade analyser.

Korsar skriver; "Det er ingen som kan søke kommersiell godkjennelse på museforsøk, når man ennå ikke begynt toleransetesting på mennesker". Har denne https://newsweb.oslobors.no/message/477482 i det hele tatt noe relevans til din backtrading og de utsiktene NANO står ovenfor?
Slettet bruker
31.05.2019 kl 14:18 2895

Summen av selvbedrag bare baller på seg, ser jeg, som vanlig.
Nå får vi vente og se hvordan det går, dette er ikke en tråd for ønsketenkning, personlige utskjellinger og løgn, osv.
Alle dere som fråder på sidene her nå har ikke gjort annet enn å begå tragikomisk kurshaussing helt på vidotta - over flere år!
Alle som prøver å roe dere får passet beskrevet, jfr. store deler av denne tråden nå.
Men hva er altså kursen pr. 1 juni 2019? I tråd med deres skråsikre fundamentale kunnskap? Vrææææl.

En liten realitetesorientering må til igjen, selv for dere som ikke ser på kurser:

1 uke: 42,76 -7,25%
1 måned: 45,62 -13,06%
3 måneder: 44,42 -10,72%
6 måneder: 85,35 -53,53%

Er det rart dere som hater og skummer leter etter noen å skylde på: Tapt over halvparten av pengene deres siste halve året på å sitte (dog perfekt kunnskapsrike) passivt fallende?
Redigert 31.05.2019 kl 14:23 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
31.05.2019 kl 14:38 2853

De færreste av oss sitter ikke 24/7 på HO og skryter av hvor flinke vi er , i motsetning til deg.
Om Nano går til 10 kr eller 100 kr forandrer ikke mitt syn på deg overhodet. Jeg vet du er en simpel løgner, du vet det og alle her inne som har litt fartstid vet akkurat det samme.

Alle de nick du har hatt her inne som har startet med
" jeg har tjent millioner av å følge råd fra Korsar " vet det også
Nårtid har du tenkt å blåse liv i Maynard nicket ditt igjen? Savner den lille rakkeren :)
Trainspotter
31.05.2019 kl 15:30 2816

Korsar, nå surrer du kraftig igjen.

Dette er andre gang (minst) du har brukt mitt sitat fra DNB, https://forum.hegnar.no/thread/28714/view/498772/0 men denne gangen skriver du rett ut at det stammer fra NANO (!!!) som "innrømmet forsinkelser i eget hus ... Jeg gjentar: Det er ikke jeg som finner på dette, det er ordrette sitater fra selskapet."

Sitatet var ikke ordrett fra kilden heller, derfor kjenner jeg det igjen som mitt eget.

Stygg forfalskning synes jeg.
TeeJay
31.05.2019 kl 15:53 2780

Hvor kommer denne meldingen fra?
- fra eget hus?
Link?

Nei den kommer nemlig ikke derfra... man har jo spøkt med at du ikke leser så godt.
Men det er da ikke nødvendig å bekrefte det
Slettet bruker
31.05.2019 kl 16:21 2753

Sluttauksjon nå: Nå skal jeg være grei og se om jeg klarer å lure NANO opp på 40-tallet igjen.
Kappa3278
31.05.2019 kl 16:27 2742

Tror du skal slite med å få denne over 40.
Tenker nano skal få slite med neste emisjon som kommer om ikke lenge.
Slettet bruker
31.05.2019 kl 16:30 2740

Jeg prøvde (litt for moro skyld da) på en frekk 42 som lå framme et minutts tid, men jeg timet trolig for tidlig og ble outrulet av en slugger på 39,78.