Elkem. Oslo børs mest veldrevene selskap.


Det er nesten ikke til å tro det er mulig å se Elkem på nivåer som i dag. Etter å ha vært på børs i 22 år har jeg faktisk ikke sett maken.
For de som vil tjene penger på børs så anbefaler jeg å kjøpe med hender og føtter. Vi er eiere av et veldrevent selskap som vil triple seg på børsen.
Har selv i dag brukt utbytte på reinvestering og belånt min portefølje i Elkem med 35%.. Sterk kjøp.
Volf
13.05.2019 kl 12:52 435

KOMMENTAR:OSLO BØRS LITT NED MANDAG
Oslo (TDN Direkt): Oslo Børs faller litt tilbake mandag, etter å ha steget rundt en halv prosent fredag. Hovedindeksen er blant aksjemarkedene i Europa med sterkest utvikling, samtidig som amerikanske terminkontrakter indikerer en åpning over 1 prosent lavere.

Nordea Markets mener verdsettelsen av Elkem fortatt er attraktiv, men nedjusterer kursmålet til 38 kroner pr aksje, fra 41 kroner, og advarer om økt risiko grunnet geopolitisk turbulens. Meglerhuset mener den største risikoen for selskapet er et videre prispress på silisiummetall og silikoner som følge av høyere amerikansk importtoll på kinesiske råvarer og produkter. Nordea forventer videre solid lønnsomhet for selskapet, men reduserer estimater for 2019-21 med henholdsvis 8, 7 og 3 prosent.

Elkem-aksjen faller 6,2 prosent mandag.

Videre faller sjømatsektoren 0,13 prosent mandag, før Lerøy Seafood og Austevoll Seafood leverer kvartalsrapport i morgen. Onsdag kommer Grieg Seafood. Analytiker Tore Tønseth i Sparebank 1 Markets peker på at eksportvolumet de siste ukene har vært unormalt høye som følge av varme temperaturer i sjøen og biologiske utfordringer, men forventer ikke at situasjonen vil vedvare, som igjen vil gi støtte lakseprisen.

"Selv om produksjonen i sjøen fortsatt er sterk, ser utbrudd av sykdommer de siste ukene ut til å være hovedårsaken til prispresset vi har observert i spotmarkedet. Med denne typen forsyningssituasjon bør den gjennomsnittlige oppdretteren ikke har hastverk med å slakte biomasse (..) Vi regner med at prisene skal komme seg i de kommende ukene, ettersom tilbudsveksten blir mer moderat. Vi forventer spotpriser for neste uke på lave til midten av 60-tallet, opp 4-5 kroner pr kilo den siste uken", skriver han.

Salmar utvikler seg svakest i sektoren med et fall på -1,0 prosent, mens Lerøy Seafood stiger 0,3 prosent.

Ellers kan det være verdt å nevne at Aker BP stiger i dagens handel etter oppgraderinger til kjøp fra både Sparebank 1 Markets og DNB Markets.

Begge meglerhusene trekker frem den seneste tidens kursnedgang i Aker BP og at aksjen nå handles til lavere multipler.

"Etter den seneste nedgangen i aksjekursen, handles Aker BP nå til en pris over nettojustert egenkapital med 23 prosent rabatt sammenlignet med gjennomsnittet i 2018", skriver DNB Markets som mener det nå er et attraktivt tidspunkt å gå inn i Aker BP-aksjen.

Aker BP-aksjen stiger 3,5 prosent mandag.

Videre stiger oljeprisen i dagens handel, samtidig som fire handelsfartøyer, hvorav to er tankbåter fra saudiske Bahri, har blitt utsatt for "sabotasje" på søndag utenfor Fujairah, nær Hormuz-stredet. De to Bahri-båtene var på vei inn i gulfen, hvor en av dem skulle laste olje fra Ras Tanura som skal leveres til en av Saudi Aramcos kunder i USA.

-Dersom hendelsen er isolert vil markedet trolig forbli rolig på denne tiden av året med globale raffinerivedlikehold nær toppnivåer i mai. Når "driving season" kommer vil lignende forstyrrelser på vedvarende basis ha mye større påvirkning, sier analysesjef for Asia Kan Wu i S&P Global Platts, melder Platts.

Iranske myndighetspersoner har tidligere, knyttet til de amerikanske sanksjonene mot landet (red.anm.), truet med å forstyrre råoljeeksport gjennom Horumuz-stredet, ifølge Financial Times.

Tidligere i mai sa amerikanske sjøfartsmyndigheter at handelsskip som seiler gjennom farvann i Midtøsten kan bli tatt sikte på av Iran, ifølge Reuters.

For én uke siden meldte USA at de sender et hangarskip til Midtøsten for å avskrekke Iran, basert på informasjon som tilsier at allierte interesser og amerikanske styrker kan være i fare.

Brent 1. posisjon handles nå til 71,84 dollar pr fat, mot 70,61 dollar da Oslo Børs stengte foregående handelsdag.

Oslo Børs er ned 0,08 prosent til 870,28 poeng, omsatt for 1.471 millioner kroner.

NS, finans@tdn.no

HH, finans@tdn.no

TDN Direkt, +47 21 95 60 70