Sven Jarle Knoll - bilselger - dømt til ubet. 3år 2mnd


Tips til de som vurderer bruktbil. Sjekk nøye...

I følge disse nyhetene har Sven Jarle Knoll omsider fått en dom (25. mars).
Knusende dom på 30 sider. Ubetinget fengsel i 3 år og 2 mnd

106 rettsaker på 14 år (ikke bare bil-saker).
Oppgir at han er bilselger, sier han er ute av bransjen, men biler kjøpt og solgt etter dette.
Alltid en morsom forklaring på lager.
Averterer som privatmann, men salget skjedde plutselig fra Fredriksborg Handel (hans selskap).

Publisert 12. mai kl. 07:51
https://www.nrk.no/ostfold/xl/de-som-gir-bruktbilselgere-et-darlig-rykte-1.14527802


Min personlige erfaring:
For noen år siden kjøpte jeg en bil av ham og slapp heldigvis greit unna. Han skylder meg i dag bare noen tusenlapper. Han skulle betale årsavgift - i følge kontrakta.
Det var like før betalingsfristen, og staten er umulig å diskutere med, så jeg betalte naturligvis.
Knoll lovte gang på gang at pengene var på vei. Skjedde aldri.
De siste gangene jeg ringte ham sa han rett ut at dette gadd han ikke betale og jeg skjønte at HAN SKJØNTE at dette ville jeg ikke dra til retten.
Som artiklene viser så er han omtalt utallige steder, men klart - det er jo bare han som har vært uheldig og folk som har forsøkt å svindle ham...
Negative omtale er å finne på forum, blogger, avisartikler og "rating-sider". Noe er fjernet - lar seg ikke finne igjen.
Han har hatt flere runder med PFU for å fjerne kritikk, gjennom sin "karriere".


"Brukbilselgeren i Fredrikstad har 11 ganger bedt om soningsutsettelse av en ubetinget fengselsstraff på to år for økonomisk kriminalitet. Nå har han tapt i Høyesterett."

Sist oppdatert: 04.04.2019
https://www.motor.no/artikler/2019/april/bruktbilselger-sokte-11-ganger-om-a-fa-utsette-fengselsstraffen/


Det som er veldig interessant er hvordan det kan ta årevis og utallige ofre å stoppe slike (og likevel ikke få stoppet...).
Garantert noen her inne som kjenner til denne karen.
https://duckduckgo.com/?q=sven+jarle+knoll+bilselger+rettsak
https://duckduckgo.com/?q=sven+jarle+knoll+&iar=images
Redigert 14.05.2019 kl 12:54 Du må logge inn for å svare

De fleste går rundt og tror at det finnes et rettssystem i Norge som man kan bruke om man blir lurt for penger. Det er først når man selv havner i trøbbel at man oppdager at det ikke er sånn, og selv om man da forteller om det så tror ikke folk på det.
Men det er altså sånn at det er ikke forbudt å ikke betale sine regninger. Det i seg selv gir ikke straff.

Så er det videre sånn at hvis det du skulle hatt er mer enn 125.000,- så kan du ta det til forliksrådet men de kan ikke dømme i slike saker.
Så du må ta det til Tingretten. Det tar minst ett år og koster fort flere hundre tusen til advokaten din. Og taper du må du dekke motpartens kostnader også.
Problemet med Tingretten er at det er litt amatørmessig, og man vinner ofte ikke hele kravet. Dermed står man igjen med egne advokatkostnader.
Og hvis det så er f eks 200.000,- du skulle hatt da, mens motparten kanskje kan klare å overbevise retten om at 150.000,- er nok da står man antagelig der med et tap selv om man ‘vant’ i retten.

Og da, når man skjønner dette, så tar man kanskje heller tapet? Fordi han som dømmes til å betale, og som hvertfall da skulle ha gjort at du kunne fått nesten nok til advokaten, han eier fort ikke noe på papiret og du får fremdeles ingen penger.

Og når man vet slikt så kan man altså tydelig vis holde på i 30 år før det skjer noe?

Folk flest tror sikkert at de har råd til advokat også. Personlig rekord er 80.000,- for et to timers møte da han påsto at han hadde brukt en hel dag med assistent på forberedelser.
Konflikten var ikke engang om mye penger så han burde rett og slett rådet med til å ikke bruke ham i saken.

Takk PSI...
De to første setningene dine bør folk memorere og studere litt på, for rettsikkerhet i Norge er et stort bedrag.

"Den 52 år gamle bruktbilselgeren..."

"I de siste artiklene, publisert før og under rettssaken, har mannen vært anonymisert av hensyn til hans mindreårige barn."

"Etter den siste dommen har Motor valgt å endre denne praksisen, av to hovedgrunner – nemlig at det er viktig for almenheten å vite hvem den domfelte er, særlig når han stadig har solgt biler, og fordi anonymisering kan kaste mistanke på andre, uskyldige bruktbilhandlere i regionen."

https://www.motor.no/artikler/2019/mars/bruktbilselger-fradomt-retten-til-a-drive-forretning/

Ser i saken at det bekreftes at det er som jeg sa, men enda værre. Her har altså mannen 96 mill i formue, men siden man må saksøke hans firma som ikke har noen midler, og ikke kan kreve at eier av firma betaler, så kommer man likevel ingen vei selv om man vinner saken.