Xtrainvestor om betalte analyser


Nye MIFID-regler kombinert med sterkt fallende inntjening fra aksjemegling har medført at mindre selskapers analysedekning blir stadig svakere. Dermed har det åpnet seg et marked der selskapene betaler meglerhus/analysehus for å lage og publisere analyser på selskapet. Så langt har vi vært uvillig til å ta inn konklusjonen til betalte analyser inn i BørsXtra (vi har ennå ikke sett en eneste slik som anbefaler salg…) da konklusjonen antas være svært påvirket av hvem som betaler. Vi minner f.eks om betalt Thin Film analyse så sent som for to måneder siden som anbefalte kjøp med kursmål NOK 1,60 mens aksjekursen var NOK 0,40. Rett etterpå kom selskapet med katastrofemelding og nå handles aksjen til NOK 0,15. . Imidlertid er dette markedet åpenbart i vekst og vi skjønner godt selskap med mangelfull analysedekning. Så mulig vi skal tenke om og plassere slike i en sekkepost i BørsXtra godt merket under betalte analyser.

Oi,oi ikke bra i det hele tatt. Da er man kommet langt. Regner dog med at i hvertfall (analytikerne/meglerne) må opplyse om det.

Vi har gående en meningsmåling på Facebook for å se investorenes holdning til dette: https://www.facebook.com/groups/aksjekunnskap/permalink/1074714686055547/