En av fire Nordmenn mener noen raser er smartere enn andre

atnorhe
20.05.2019 kl 09:55 1316

https://www.aftenposten.no/norge/i/wPxJa5/Ny-undersokelse-En-av-fire-nordmenn-mener-noen-menneskeraser-er-smartere-enn-andre

Direktør i Bufdir, Mari Trommald, sier til NRK at hun er overrasket over at så mange har stereotypiske holdninger til rase og at rase betyr noe for intelligens. Hun understreker at rase er et begrep som i dag ikke blir brukt om mennesker, men at forskerne bak rapporten har brukt uttrykket bevisst for å finne ut hva folk legger i det, som et forskningsmessig grep


Enten er en av fire Nordmenn smartere enn de tre andre, eller så er tre av fire Nordmenn smartere fordi de later som de ikke tror på det.

Jeg gidder ikke å finne frem forsking-linker til dette, da det har vært tema mange ganger før. Jeg trodde det var alment aksepter ,da elendig oppvekst iht kosthold ol. er et handicap for utvikling av hjernekapasiteten i u-land.
børst
20.05.2019 kl 09:58 1312

Det er den fjerdedelen som har lest forskning på området, og som vet at øst-asiater er de smarteste, fulgt av hvite kaukasiere.
Slettet bruker
20.05.2019 kl 11:04 1301

Det er ingen tvil her, man ser det også blant hest, hund, fugl og poteter. Bortkastet forskning!
Slettet bruker
20.05.2019 kl 11:17 1292

Forskning på temaet kan likevel være ønsket, dersom man vil fastslå tallverdiene på forskjellene.
trader
20.05.2019 kl 11:45 1281

Noen mennesker blir født smarte (geniale).
Vi andre er ikke fullt så smarte når vi blir født, men blir smartere med kunnskap og erfaring.
Og så er det de som behøver hverken kunnskap eller erfaring.
Fordi DE VET BEST .-)


Redigert 20.05.2019 kl 11:46 Du må logge inn for å svare
Fjordgubben
20.05.2019 kl 11:56 1276

Dette er et tema man ikke snakker om, forskere vet jo dette, men har ikke lov til å snakke om det.

Resultatet er at man blir ansett som en kriminell person dersom man likevel sier noe, og viser til fakta.

Ikke akkurat uvanlig det, opp gjennom historien har folk blitt kastet i fengsel og til og med henrettet for å si sannheten.
convert
20.05.2019 kl 12:05 1272

Det er ubestridelig at noen rasere i gjennomsnitt, har høyere IQ enn andre, selv etter at det er justert for eventuelle forskjeller i kosthold etc. Når tre av fire sier at slike ulikheter mellom raser ikke finnes, kan det enten skyldes at de ikke tør si det i en undersøkelse eller så viser det makten til PK og deres propaganda.
Slettet bruker
20.05.2019 kl 12:33 1261

Generalsekretær Ann Magrit Austenå i NOAS skriver. Somaliere kommer fra en ikke-eksisterende stat uten utdanning. Så hentes de her til kongeriket Norge som er en” eksisterende stat” med mengder folk som har utdanning, men som merkelig nok er like lite ansett i sin del av verden som somalierne er i sin egen? Hva som utdannes her i kongeriket er ukjent i verden, men verdensberømt i Norge. I EU som USA går det «13» på dusinet 10 ganger dyktigere for en tiendepart i lønn, om de har noe arbeid overhodet.

Om det ikke i forkant er betalt milliarder til FN, EU, EØS etc. er nordmenn som næringslivsledere like sjelden å treffe på som en brunbjørn i Bergen. Det er godt for slike «ut-dannet» at de har svære offentlige budsjetter å trekke sine veksler på.

Nyttårstalen til selvrådeoppgitte Erna Solberg fra det markedsbaserte partiet Høyre, der sa hun rett ut, at det ikke var så nøye om våre nye landsmenn kunne lese eller skrive? Selv er hun beviset hvor langt man kan ende med å gå på norske skoler og derfra utdanne seg å bli lærer og undervise i den samme skolene, som har gjort slike som henne til statsminister her i kongeriket? Forskjellen på Norge og øvrige u-land. Her i Norge kan analfabeter både lese og skrive. Bare Lytt til våre egne folkevalgte « Vi er tross alt heldig som bor i Absurdistan og ikke i Langtvekkistan Kurdistan eller Afghanistan»
Slettet bruker
20.05.2019 kl 12:38 1261

Det er rart å tenke på. Selv før Adolf Hitler hadde tenkt seg ferdig, så var det flere nordmenn som allerede hadde tenkt, alle "tankene" han hadde før han. Bare les om Andreas Martin Hansen (født 19. oktober 1857 i Nærbø, død 31. mars 1932 i Oslo) var en norsk geolog, etnograf og statsstipendiat. Han ble medlem av Vitenskapsakademiet i 1910. Hansen vil være kjent både for sine teorier om bresjøer, og for sitt engasjement i studiet av kortskaller og langskaller, kraniometri.

http://no.wikipedia.org/wiki/Andreas_Hansen

http://no.wikipedia.org/wiki/Vitenskapsakademiet


Kort og langskallene ”prototypen” på en norsk urinnvåner (før denne gikk med Burka og fikk vekk fjernet kjønnsleppene). IQ må ansees tapt, om den noensinne har vært tilstede?

En intelligens på avveier er et stygt syn, skreiv Aksel Sandemose i sine velmaktsdager, og noe
Særlig styggere syn enn raselæra skal man leite lenge etter.

Nå har historikeren Jon R. Kyllingmark børsta støvet av faenskapen, og uten at jeg ennå har lest boka hans, kan jeg børste av enda litt mer støv.

Det var en prestesønn ved navn Andreas Martin Hansen som intelligensmessig kom
Noe ut av kurs. Han var både geolog, arkeolog og etnograf og kom ut med boka ”Norsk folkepsykologi” i 1899, der han framsatte ei rekke med ytterst sjølstendige og oppsiktsvekkende teorier om nordmenn.

Dr. Hansen fant ut at nordmenn besto av to raser: Gor og Nor, etter et mystisk sagn om hvordan to brødre delte Landet mellom seg. Kloke Andreas bygde si raselære på brigade lege Arbos selsomme antropologiske undersøkelse av norske rekrutter.

Undersøkelsene til Arbo viste nemlig også at Norges befolkning var sammensatt av minst to raser: langskallene og kortskallene. Brigade legen delte rasene inn etter ”hodets form”. Var bredden av skallen mer enn 80 prosent av lengden, blei hodet forholdsvis rundt og kort, ifølge Arbo. Da var man brakykefal, eller kortskalle. Var bredden mindre enn dette, var man dolikofal, eller langskalle.

Forholdet mellom bredden og lengden på hue blei kalt skalleindeks. Brigade lege Arbo foretok flere tusen slike skallemålinger. Dr. Hansen nevner at et prakteksemplar på en langskalle med ”rene rasetegn” er Fridtjof Nansen: smalt ansikt, hvilt hud, lyst hår, blå øyne og over 172 cm høy. Kortskallemenneskene var under 170 cm og hadde rundere ansikt, bredere nese, mørkere hud og øyne. Så tegner Kloke Andreas et ”rase -kart” over Sør- Norge på bakgrunn av disse skallemålingene. Hovedregelen for rasens utbredelse i Norge er hermed gitt”, skriver prestesønnen: kortskallene ved kystranden, langskallene ved fjordbunnene og oppover.”

Etter hvert går det over stokk og stein i boka til dr. Hansen. Han tegner et politisk kart over fedrelandet fra stortingsvalget i 1897, og finner ut at i de valgkretsene der kortskallene er i majoritet, der er også høyre i majoritet.

”Der langskallene hersker, der er det venstrevalg” Skriver klokingen. Det er litt krøll i noen valgkretser, men i minst 230 av 270 distrikter så stemmer hans funn, står det i boka.

Hansen kommer inn på diverse andre psykofysiske og psykologiske raseforskjeller. Langskallene er noen kåtinger; det vil si:” Langskallenes seksuelle affekt forløper etter hans rasedisposisjon raskt, normalt, den har ingen tendens til å bli stasjonær monoman eller ekstatisk, som hos kortskallene.” Dette fører sjølsagt til flere ”uekte barn” i langskallebygdene, men langskallene praktiserer ”stor renhet i ekteskapet”, påstår huet til geologen.

Denne prestesønnen ble seinere statsstipendiat for sitt vitenskapelige vrøvl, og i 1932 dør den eiegode Andreas. Året etter stemmer 17,2 millioner tyskere på Adolf Hitler, og i 1934 og i 1943 kommer boka til Andreas ut på nytt på Det norrøne Forlag.

Da er det dumskallene som beundrer hverandres neser i Norge. Nå var ikke Andreas aleine om rasetullet sitt i Norge. I 1914 kom Norges første professor og gud faderen i norsk psykiatri, Ragnar Vogt, ut med ei bok med tittelen ”Arvelighetslære og racehygiene”. Den burde i et anstendig samfunn ha kvalifisert til flere års fengsel.

Han skriver at ”Det er racehygienens mål at fremme sunde høiværdige menneskers liv på de svakere og mer lavtstående individers bekostning”. Dette er synspunkter som Adolf Hitler trykker til sitt hjerte ti år seinere i ”Mein Kamp”, der han skriver: ”Den sterkeste skal herske og ikke smelte sammen med den svake, så at den derved ofrer sin egen storhet. Kun den fødte svekling oppfatter dette som grusomhet, for han er jo også kun et svakt og innskrenket menneske”.

Den rasehygieniske ideologien i Norge sto ikke noe tilbake for den som herska i Tyskland. I Sør-Odal kommune stemte kommunestyret i 1921 om det skulle være lov til å skyte tatere. Forslaget falt med 15 mot åtte stemmer, så vi kan prise oss lykkelige over at Adolf Hitler ikke var en demagogisk bondesønn fra Norge. Da kunne det ha gått riktig ille også med oss.


Slettet bruker
20.05.2019 kl 18:17 1209

Folk hentes og kommer fra verdens mest tilbakestående steder og berømmes av de folkevalgte som "berikere", uten at folket blir fornærmet av den grunn. Det tyder på at de straks ved ankomst, omgående øker den gjennomsnittlige IQ i den opprinnelige norske urbefolkningen.
Fjordgubben
20.05.2019 kl 18:43 1199

Nei ikke noe nytt, men noe som det ikke er lov til å snakke om.

En moderne inkvisisjon står klar til å «henrette» alle som plumper ut med fakta vedrørende dette.

Man trenger ikke engang snakke om det, men bare å berøre gråsonene på dette temaet er nok til å få PK’erne til å gå berserk.
Slettet bruker
20.05.2019 kl 18:43 1197

Jeg visste Mari Trommald var dum, men nå har hun bevist dette.

All forskning rundt temaet viser at de smarteste menneskene er Jøder, tett fulgt av kinesere. Lik det eller ei, men slik er det. Ja, idag er man ikke mann om man sier kvinne og omvendt, man er kanskje ikke noen av delene hvis man ikke føler seg som et menneske. Galskapen vil ingen ende ta og slike som Mari Trommald gjør sitt beste for å ødelegge verden.
triki
20.05.2019 kl 19:07 1191

Interessant eksperiment, en nordmann reiser til Somalia, eller et annet MENA land, utstyrt med et pass (falsk) fra et av disse land. Og hevdet at jeg er somalisk og hevdet at dette er mitt land.
Hva hadde resultatet blitt?
Slettet bruker
20.05.2019 kl 19:17 1185

Hvorfor ser Afrika ut som det gjør ? Fordi det bor afrikanere der. Afrikanere har lavest IQ. Dette er bevisst gjennom forskning. Er det rasistisk å opplyse om dette ?
Oskar2
20.05.2019 kl 19:24 1178

Hva er det som foregår i Media som NRK, skal vi være rasister for de nye Landsinvandrere, bildet er satt på hode som jeg ikke kjenner meg igjen i denne kritikken.
Tydelig noen er smartere enn politikerne?
Slettet bruker
20.05.2019 kl 19:28 1175

Dette "glemte" NRK Dagsrevyen å nevne.

Kjetil Rolness.
. Men blant de som mener at noen "raser" er smartere enn andre finner vi også:
- Like mange yngre som eldre
- 1 av 5 lesere av Morgenbladet og Klassekampen
- 4 av 10 lesere av Document og Resett (her kan det diskuteres om andelen er oppsiktsvekkende høy eller lav...)
- 1 av 3 innvandrere (altså langt flere enn i befolkningen samlet).......................
sus1
20.05.2019 kl 20:12 1145

Jeg kan fortelle dere hvorfor det er forskjell.
Forskningen har jo funnet ut av det.
De førstefødte er mer intelligente enn sine yngre søsken.
Altså hvis du får to barn er det en som dummere. Får du 10 barn så er ni dummere en den første.Alle disse skal også lage barn., noen lager også barn med søskenbarn og tremenninger. Da blir det enda verre.

https://www.side2.no/helse/forskning-eldre-sosken-har-hoyere-iq-4534219
https://www.nettavisen.no/livsstil/--eldste-sosken-er-smartest/3423311520.html
https://www.dagbladet.no/tema/eldstemann-far-hoyest-iq/63685199
Fluefiskeren
20.05.2019 kl 20:38 1132

Vi kommer alle fra Afrika.
sus1
20.05.2019 kl 20:49 1126

Skal vi alle kalle oss Afrikanere mener du?
Slettet bruker
20.05.2019 kl 21:00 1119

Fluefiskeren skrev Vi kommer alle fra Afrika.
Var det i Afrika fisken krabba på land og grodde seg lunger, armer, og bein?
Fjordgubben
20.05.2019 kl 21:27 1105

Fluefiskeren skrev Vi kommer alle fra Afrika.
Vi er alle amøber mener du? Encellede «vesener».

Noen aper er smartere enn andre aper.

sus1
20.05.2019 kl 21:34 1096

Er det sånn nå at ingen kan dømmes for rasisme? Vi har jo ingen menneskeraser.
Slettet bruker
20.05.2019 kl 22:18 1082

Fluefiskeren skrev Vi kommer alle fra Afrika.
Ja, og Islam er fredens religion....hahaha
Mythos
20.05.2019 kl 22:58 1072

Asylsnyltere er ganske smarte. De vet hvordan de skal få hus og inntekt uten å jobbe. Det er mer enn jeg klarer.
Slettet bruker
21.05.2019 kl 03:45 1033

Det som har gjort det mulig for dem, er det dumme folket som pr valg dyrker frem "folkevalgte" som selv vil skifte ut hele dette dumme folket. Asylsnylterenne nemlig blir betegnet som berikere av både konge og regjering, uten at dette glupe folket, er blitt fornærmet av den grunn. Det er da ikke Asylsnyltere som har etablert et eget direktorat for å gå dem til hånde, men derimot dette glupe "folket", med (folkestyret sitt) som ellers har meninger om andre folks IQ?
Redigert 21.05.2019 kl 04:49 Du må logge inn for å svare
Lisse
21.05.2019 kl 21:59 959

Svarte er best i ballspill og løping.God fysisk styrke gjør at de vinner.
Selvsagt har også andre raser sine sterke sider.
Tullete å late som at vi alle er like!