convert
21.05.2019 kl 08:09 981

Fra før har vi NRK-lisensen som er lønnsavhengig. Jeg vil foreslå at pris dagligvarer også gjøres lønnsavhengig. Det vil være enkelt å koble ligningsdata mot bransjens datasystemer slik at kunden enten får et tillegg eller er fradrag på prisen. Ut fra inntekt. Det er mest rettferdig.
Slettet bruker
21.05.2019 kl 08:45 969

Hvorfor bare bompenger og dagligvarer?

Hva om alle får en chip i nakken som oppdateres årlig med tall fra skatteetaten, chipen kan da scannes ved varekjøp slik at kassasystemet kan beregne en rettferdig varepris ut fra inntekt og formue?
Slettet bruker
21.05.2019 kl 08:49 963

bare konfiskere alle eiendeler til de rike :-)

håper de rike og produktive flykter fra molbolandet så kan parasittene bli igjen LOL
Slettet bruker
21.05.2019 kl 09:53 947

Ja, bompenger er jo best for de som har mest og tjener mest. Priser de fattigere ut av å bruke veien slik at det blir mindre kø. Det er kjekt.

Men de som har svart før her er helt i utakt med tiden. Nå er det folket som gjør opprør og aksjonerer. The deplorables. At bompenger er sosialt urettferdig fordi det er en flat avgift er blitt opplest og vedtatt. Alle fra Rødt til Venstre til FrP er enige om det nå.

FrP vil vel aller helst finansiere all vei over statsbudsjettet, men prinsippet er det samme. Yte etter evne, få etter behov. Til og med FrP skryter av hvor sosialt rettferdig og flott det norske progressive skattesystemet er.
Redigert 21.05.2019 kl 09:56 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
21.05.2019 kl 10:37 932

Her hvor jeg kjører igjennom bompengeringen,har de slått av skiltene som blinker og viser hvor mye jeg skal ut med.
De har fått med seg at folket er forbannet,og prøver seg med slike billige triks,som ikke går igjennom hos bilistene,de blir bare mer forbannet!
Og godt er det!
Fjordgubben
21.05.2019 kl 10:50 926

Bare tull å begynne å blande inntekt inn i dette, for det første vil folk da begynne å registere bilen på en person med lav inntekt, kona, barn, foreldre som er pensjonister etc.

Og for det andre vil dette komplisere byråkratiet enda mer, slik at det vil koste mer i administrasjon, mye krangel om urettferdig behandling, feilfakturering etc etc.

Veier, skoler, sykehus, politi, brannvesen og i det hele tatt det vi forbinder med offentlig sektor er selvsagt best tjent med at dette blir finansiert slik det ble før, ved hjelp av skatt på inntekt, diverse avgifter, moms etc.

Dette med bompenger har tatt helt av, og kun FrP har advart mot det.

Det er greit at det er dyrt å bygge veier i Norge, men dersom det eneste alternativet til å få rettet ut den svingete veien og få bygget de tunellene er å finansiere gjennom bompenger er det like greit å la være.

Det offentlige Norge har veldig mange oppgaver, man må bare innse at det ikke er mulig å løse alt, se på andre land, det bruker man offentlige bygninger i langt over 100 år, man bygger ikke gang og sykkelveier dersom det ikke finnes penger og man finansierer IKKE veier gjennom bompenger selv om man selvsagt skulle ønske å gjøre det.

Bompenger er IKKE noe alternativ, og å begynne med differensierte satser ut fra inntekt er ren galskap som bare gjør det enda verre.

De rike betaler da nok som de gjør.

En ting man kanskje kunne gjort i den sammenhengen er å sette opp dokumentavgiften på kostbare boliger, i andre land gjør man det, ikke mer enn rettigheter rimelig at de som har veldig mye penger bør betale mer dokumentavgift enn f.eks førstegangskjøpere og fattige, dette er også lett å administrere, man setter bare en høyere prosentsats, f.eks 2.5% avgift på boliger under 3 millioner, eller enda lavere på enda billigere boliger, og med en glidende avgift opp til 6-7% eller kanskje helt opp i 10% på mer kostbare boliger.

Man kunne også hatt en høyere dokumentavgift på bolig nummer to og tre, på den måten kunne man nok satt ned dokumentavgiften til f.eks 1% på de rimeligste boligene, og for førstegangskjøpere.
Redigert 21.05.2019 kl 10:53 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
21.05.2019 kl 11:48 913

Dette med bompenger har tatt helt av, og kun FrP har advart mot det?

Hvordan kan du skrive noe slikt. Det er aldri vært bommet enn med FRP i regjeringen.

Dyrt å bygge veier i Norge?

Etter Alfred Nobel fant opp Dynamitten ligger råvarene rett opp i dagen, men det er klart det blir dyrt når vi er bekjent av stat og styrelse, som omgjør hva landet/nasjonen har fått gratis til det mest kostbare, for oss som et folk og kunne bruke. Bensin/råolje + fossefall med ren energi. Det er ikke et folk i verden som finner seg i mer drit enn nordmannen. Tullinger de lux
Redigert 21.05.2019 kl 12:04 Du må logge inn for å svare
Fjordgubben
21.05.2019 kl 11:53 912

Du vet like godt som meg at dersom FrP hadde hatt flertall i Stortinget de siste 30 år så hadde vi ikke hatt en eneste bompengering noe sted i hele Norge.

At alle de andre partiene er tilhengere av bompenger er grunnen til at det nå er så mange.

FrP har prøvd å stoppe det, og har på sitt partiprogram at de ikke ønsker dette.

Du mener kanskje at FrP ikke har gjort nok for å stoppe de andre partiene, vel det kan selvsagt diskuteres.
Redigert 21.05.2019 kl 11:54 Du må logge inn for å svare
ladaen7,30
21.05.2019 kl 11:57 909

Til neste år slipper man å ha med "lappen" når man kjører bil og nå skjønner jeg hvorfor, man må til enhver tid medbringe vognkort og siste lønnslipp når man kjører.....
Slettet bruker
21.05.2019 kl 11:59 908

Når tid har et parti hatt flertall i Stortinget?
FrP for deg som liker å bli lurt. Fremskrittspartiet lever på den politiske korttidshukommelsen, rådsnar opportunisme og velgeres vilje til selvbedrag. Når man har sett partiet fra innsiden er det forunderlig å observere presumptivt intelligente mennesker stadig tro at endringer til fordel for Norge skal finne sted med et parti som ideologisk anser salget av Norge som en prinsippsak. Håp og frustrasjon projiseres på minste motstands vei, men få vet egentlig hvor FrP vil ideologisk enda det er en dårlig skjult hemmelighet. Når partiet nå vil gjøre et godt valg er det fordi et sentrumsparti som slår entydig fast nasjonal suverenitet, sosial trygghet og langsiktig forvaltning av nasjonale fellesverdier med folkefellesskapet som naturlig subjekt, ikke finnes. http://www.kulturverk.com/2017/09/10/frp-for-deg-som-liker-a-bli-lurt/
convert
21.05.2019 kl 12:06 903

Det er et utrolig tøvete forslag, selv for LO å være. Alle skjønner at det ikke er gjennomførbart, uten at man knytter bompenger til personer. Og da er vi der, med chip tvangsoperert inn under huden.

Det er beklagelig at LO ikke kan manne seg opp og snakke arbeidsfolks sak, og i stedet komme med slikt tøv. Norge er verdens rikeste land, har verdens dårligste veier og verdens dyreste bilhold. Folk er forbannet, med rette. LO driter seg ut igjen.
Slettet bruker
21.05.2019 kl 12:10 900

Hva blir det neste? Skal man justere moms og bensinavgift etter lønna også?
Fjordgubben
21.05.2019 kl 12:15 896

At et parti har hatt flertall eller ikke er irrelevant mht det du påstår.

Selv en idiot må da forstå at når alle de andre partiene ønsker bompenger, så kan dette selvsagt ikke stoppes av FrP, et parti med ca 15% av representantene i Stortinget.

Hvordan mener du FrP skulle stoppet dette?

Ved hjelp av terror?

Ved hjelp av væpna revolusjon der Siv Jensen med våpen i hånd skulle kuppet makten, «for å stoppe bompengegalskapen»?

Ja et «edelt mål», men saken er selvsagt at så lenge et flertall av folket fortsetter å stemme på sosialistiske parti (ja Høyre inkludert) vil man måtte slite med bompenger veldig lenge i Norge.

FrP vedtok at de skal jobbe for å bruke 100 mrd oljepenger for å kutte i bomringene, de blir latterliggjort av alle, media, PK’ere og andre politikere.

Slutt å legge skylden på FrP, de har iallefall prøvd om ikke noe annet, de er mer enn de andre partiene kan si.

Selv om de nå begynner å få panikk før valget og begynner å lyve om hva de skal gjøre etter valget.

Mulig endel velgere blir lurt, men etter valget er det tilbake til det samme tåkepratet.
Slettet bruker
21.05.2019 kl 12:15 894

folk som jobber hardt for å bli rik skal bli straffet mens parasitter skal bli belønnet :-)

typisk molboland
Mythos
21.05.2019 kl 14:02 867

Veldig "1984" dette forslaget fra LO. De vil sikkert at bensinpris, mat og alt mulig annet skal påvirkes av lønn. Jeg som er pensjonist ville sikkert spart på det, men det er bare for dumt.
Blåveisen
21.05.2019 kl 14:08 863

LO har ingen troverdighet!
Tullete med et så komplisert system for å føre sosialt rettferdig avgiftspolitikk.
Inntektsskatten er den mest rettferdige skatten,for den burde brukes til slike mer sosialt rettferdig skattefordelingspolitikk.
De av oss som tjener mest kan beskattes hardere på inntektsskatten,og det vil bety at det er betalingsevnen som avgjør
og ikke tilfeldigheter med hvem som kjører bil gjennom bommene.
Slettet bruker
21.05.2019 kl 16:30 844

Jeg har tenkt litt mer over dette med differensiering av bompenger, og hvis vi skal være oppriktige, rettferdige og bruke vårt sunne bondevett, så kan det vel forsvares at svakerestilte må betale mer enn rikingene hvis de absolutt skal bruke veiene. Det er jo ingen logisk grunn til at uføretrygdede og pensjonister skal ta opp plass på veiene og dermed skape kø og forsinkelse for verdiskapere og arbeidsgivere som er på vei til og fra viktige møter, eller til og fra bedriftene sine.

En ide kunne være å innføre en høy rushtidsavgift for svakerestilte som tross alt like gjerne kan dra på kafé, besøk, eller butikken etter normal arbeidstid. Det er jo egentlig ingen grunn til at de skal surre rundt og lage køer i arbeidstiden. Vi kunne f.eks. gjort det samme som med elbilene og gitt verdiskaperne egne kjennemerker som er fritatt for bompenger, parkeringsavgift, ol. og samtidig innført en høy rushtidsavgift og høyere pris på bompenger og parkering for svakerestilte.

Det er jo tross alt verdiskaperne og bedriftseierne som bidrar positivt økonomisk til fellesskapet. Hvis de forsinkes for mye så vil det jo gå utover deres skatteevne som igjen vil ramme velferdsstaten og dermed også de svakerestilte. Det kan altså argumenteres for at høye bompengesatser for svakerestilte er til de svakerestiltes beste.
Slettet bruker
21.05.2019 kl 16:42 838

nja synes pensjonister skulle betale mindre pga deres kjøpekraft

kan like gjerne innføre rushtidavgift på offentlige transport for pensjonister, navere, søppeldunker etc

ser jo faen meg en somalier med en haug unger som skal på banen midt i rushtida disse burde ha holdt seg hjemme
Slettet bruker
21.05.2019 kl 16:49 836

Jeg prøvde bare å snu argumentasjonen på hue, for moro skyld :-)

Den norske staten tar inn mer nok andre steder og trenger ingen bompenger.

NOK ER NOK, som de sier...
Redigert 21.05.2019 kl 16:50 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
21.05.2019 kl 16:54 834

men du har et poeng vedr. folk som ikke bidrar til verdiskapning burde ikke ta plassen til de verdiskapende :-)

seff trenger mafiastaten ikke bompenger og alle disse avgiftene om de ikke hadde delt ut penger som en full sjømann og importert en haug navere

mindre skatteinntekter, høyere offentlige utgifter går jo ikke bra i lengden

oxo bare glemme pensjonsfondet kommer til å halvere seg i verdi ved neste børskrakk
balder72
21.05.2019 kl 17:57 819

Norge er styrt av idioter. Jeg registrer alle biler på mine barn som er studenter og tjener minimalt. Så kan idiotene sitte der
polemiker
21.05.2019 kl 19:01 795

Dette er ikke bare et stupid, men direkte frekt forslag. Nå er det sosialistene som har stått i bresjen for å innføre bompenger i alle år. Ingen sosialistiske parti har vel noen gang stemt i mot et bompengeprosjekt?

Like stupid som dette forslaget er vel da å foreslå at de sosialistene som har stemt for dette som kunne betale mer. Ikke bare dette, men alle de partienes velgere som hylte høyest med Welcome Refugee burde vært skattlagt hardere enn andre. For å få til dette måtte man gå bort fra hemmelig valg og registrert hva folk stemte på og knyttet dette opp mot bompengeinnkreving og skattesatsen. Samtlige partier uten om FRP kunne dekke opp 100-150 mrd. i flyktningkostnader per år. Det ville utgjøre i snitt ca. 70-80.000 mer i skatt per år for disse.

Sosialistene gjør som de vanligvis pleier, de er for økte utgifter til staten, høyere avgifter og høyere skatter - bare ikke for dem selv. Det er andre som skal betale bompengene deres, maten deres, eiendomsavgiften og skatten deres.
Lisse
21.05.2019 kl 20:49 783

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/RRKw9a/slik-vil-stoere-loese-bomkrisen-riv-bommene

Det er igjen valg,og da kommer også Tåkefyrsten med innrømmelser om hvor usosialt de bompengeanleggene han
,Ap og alle bortsett fra Frp har stemt for jo er...
Sympatisk at også vi som kjører el-biler skal betale for nye veier,for jeg trenger gode veier uansett om jeg kjører min el-bil
eller min diesel-bil!
Fluefiskeren
21.05.2019 kl 20:54 781

Men det er påfallende hvordan FrP med samferdselsministeren i tet har kastet seg på bølgen som dette bompengepartiet har skapt. Jeg synes å ane at FrP har full panikk nå for å miste stemmer.