Je har eti fesk du. Gøtt med fesk gett.
Prinsefisk du! Tørsk i fløtesaus!
Dævv fisk? Je vet itte je du
Je æt en del levandes gullfisk riktignøkk, når andre æt rå østers.
Det går forre samma det gett
Je æt en del levandes gullfisk riktignøkk, når andre æt rå østers.
Det går forre samma det gett
Det heter at du ikke eat fish i måneder uten R du
Mai har ingen R se
Hvertfall ikke torsk se.
Høre på erfarne kystfolk gett
Mai har ingen R se
Hvertfall ikke torsk se.
Høre på erfarne kystfolk gett
Å je tenkje nøkk at Fredrek Frøkk har noe å si fra nord-nørge
Hva slags fløtesaus går til torsk?
Fredrik Frikk
22.05.2019 kl 09:50
347
Jepp. Jeg har spist utrolig mye fisk gjennom livet. I barndommen var det fisk fem dager i uka, (lørdag grøt og søndag kjøtt). Jeg har også som barn skåret torsketunger, og som ungdom prøvde jeg meg i båt. (Det ble utdannelse i stedet.) Jeg kan i løpet av ti sekund fortelle hvor gammel/fersk en fisk er, og selvsagt hvilken type fisk det er, om den er fisket med garn eller line/jukse og (et stykke på vei) hvor den er fisket. Jeg har en gang tenkt at dersom jeg skulle miste jobben, kunne jeg lett jobbe i en fiskedisk på et kjøpesenter. At jeg snakker kav nordnorsk ville kanskje funke greit også.
Redigert 22.05.2019 kl 09:51
Du må logge inn for å svare
Å du å du, du. Nå fikk je løst på fesk. En fesk je har løst å prøve er Fugu fra Japan, den er mer dødelig enn cyanid hvis man preparerer den feil. Storkæll å ete den du. Første registrerte dødsfall var blant mannskapet på en av ferdene tell Captain Cook på 1700-tallet, de bare åt det døm fikk i garnet og dauet like etterpå grunnet det høye innholdet av tetrodotoxin. Denne giften dannes av at fesken eter store mengder bakterier som ennehølder denne toksinen.