Kinamannen ikke bare enkel...

Slettet bruker
REC 22.05.2019 kl 19:31 2494

Kan Kinamannen ødelegge en mulig avtale med USA.

Hva skjer egentlig da ?

https://www.hegnar.no/Nyheter/Boers-finans/2019/05/Ned-fra-start-i-USA2


Huff og huff , dette blir spennende.

Hilsen Bybonden
Redigert 19.01.2021 kl 14:53 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
22.05.2019 kl 19:36 2486

Kinamann må settes kraftig på plass altså. De driver uredelig næringslivsfremferd.
Fordekte og frekke operasjoner. Kopierer andres oppfinnelser og produktutviklinger.

Kinamann må tas hardt. Røslige nordmenn må slå neven i bordet og fortelle hvor
skapet skal stå. En røslig nordmann hamler opp med 10 - 20 kinesere. En gruppe
røslige nordmenn jager flokker med kinesere unna.

Trump er desidert på vårt lag, og klasker til med hva det skal være.

I Norge gjelder norsk forretningskutyme altså. Ikke noe shortcut og fordekte kinesiske greier.
Redigert 22.05.2019 kl 19:39 Du må logge inn for å svare
børst
22.05.2019 kl 20:56 2357

Myndighetene i Kina forholder seg passive til den siste opptrappingen av handelskrigen, som nå har blitt en eksistensiell trussel for Huawei. Det kan bety at de avventer valgresultatet i 2020 og håper en eventuell ny president vil være mer medgjørlig.
Slettet bruker
22.05.2019 kl 22:39 2235

USA jobber nå for å alliere seg med Europa og Japan , i følg nyhetene. De skal isolere Kina. Kina klarer seg ikke alene.
anderix
22.05.2019 kl 22:55 2187

I mellomtiden har Kina bl.annet kjøpt halve Afrika og har et godt fotfeste i mange andre land. Enig i at man må si ifra ift Kina, men tror ikke de må undervurderes på noen som helst måte. Kina har ekstremt langsiktige planer i alt de gjør og kan lett vente ut Trump, om det blir 2 eller 6 år. I prinsippet kan de vel nesten alene kjøre USA konkurs om de begynner å dumpe amerikanske statsobligasjoner, som de eier en stor bunke av. Det siste vil de naturligvis ikke gjøre, fordi det vil lage et økonomisk ragnarok som vil dra med seg resten av verden også, men bare å vite at de kan, er litt skremmende.
Slettet bruker
22.05.2019 kl 23:40 2136

Nei, Xi har ikke råd til å vente. Hvis det blir økonomisk nedgang kommer kommunistpartiet til å sparke Xi. Dette ønsker selvsagt ikke Xi. Det er satt frem noen worstcase scenarier for Kina, hvis alliansen kjøper av andre land enn Kina. Ser ikke veldig bra ut for Kina.
Slettet bruker
23.05.2019 kl 01:04 2070

Helt enig i at Kina må rammes inn.
Glem Russland i "trusselsammenheng". De er vår nabo. Det er normalt å ha bra forhold til sin nabo.
Vi kan ha ok forhold til Japan, Korea, Taiwan og andre land i regionen i øst-asia.
Kina må vi være forsiktig med. Her bør vi joine USA. Trump er vi perlevenner med nå.
Kanskje det var han som fikset stor sokkel for oss til Bouvetøya ? 683000km2. Som gest tilbake.
Noen av oss har tatt opp Bouvetøya med han iforb. med Nord Korea.
JohnnyBGood
23.05.2019 kl 10:23 1823

I februar var det mange her på forumet som trodde at handelsavtale var klar, og bare formaliteter gjensto. Disse naive optimistene innså ikke at to fundamentalt motsatte regimer ville få det utfordrende å enes om en avtale som ville endre på mer en $-summen i handelsbalansen. Forsøk på å bringe litt realisme og fornuft inn i tankene ble latterliggjort og dusteforklart.

Kina har en agenda de følger slavisk og diktert av diktaturet. Slik har det vært i 70 år nå. US-admin har klokketro på markedet og avtaler, men er belastet med lystløgneren Trump som ingen vet hvor de har. Samtidig er landende bitre konkurrenter eller motstandere på nær sagt alle områder på verdensarenaen. Dette gir dårlige odds for en eventuell effektiv og fungerende avtale.

Skal vi i vesten kjøpe billige solpaneler fra Kina, velsigner vi samtidig en urettferdig handel, at vestlige rettigheter til patenter og teknologi ikke respekteres eller vedsettes, at arbeidere på gulvet jobber under kummelige betingelser, at fabrikker bygges og produserer etter fremmede miljøkrav, støtter opp om et brutalt autokrati som undertrykker kritikk av styresmaktene og støtter kinesisk ekspansjon og imperialisme. Og til slutt er også vi skadelidende her i vesten.

Om det stemmer at USA prøver å allierer seg med Japan & Europa mot Kina, er det gode nyheter. Men ikke lett å få med seg disse med en leder som Trump som har for vane å straffe nesten alle sine allierte. Dessuten er det på tide at Euiropa toner flagg og ikke legger seg flat for Kina.

Jeg merket meg tiljubling av en kinesisk leder på Norgesbesøk nylig. Lederen skulle være den tredje mektigste for det brutale diktaturet. Jeg undret hvorfor oppholder disse seg i Norge når de er så entusiastiske ovenfor sine leder fra Kina? Fordi Norge innvilger den gratis studieplasser kanskje? - kunnskaper de tilegner seg og tar med hjem - gratis?
fattigstakkar
23.05.2019 kl 10:48 1777

Johnny,
Men tror du ikke vi nå er på et nivå hvor Butte forsvarer børskursen selv om ML aldri blir gjenåpnet?
JohnnyBGood
23.05.2019 kl 11:24 1701

Fattig

Skulle gjerne ha svart ja, men jeg er litt i tvil.

Silanprisene har falt jevnt og trutt. Flere leverandører dukker opp i kroker og kriker. Og de kniper andel av markedet av det ene og så det andre gassproduktet. Silangass har holdt selskapet flytende snart i 10 år nå, men andre har funnet ut at det er gode marginger der.

Angående FZ/foatzone så er de kanksje vel så (ene)rådende. Men ser man på utviklingen innen kraftelektronikk, så er det ikke opplagt at Si er det opplagte matrerialet for framtiden. Det finnes andre materialer som har overlegne egenskaper ift silisium. OK, det samme kan kanskje sies om silisium til solceller og batterianoder.
Slettet bruker
23.05.2019 kl 13:23 1521

Verden er i utvikling og man kappes om marginer. Men Rec er verdens desiderte største silangass produsent, så jeg tror ikke man trenger å skape frykt rundt dette på noen år. Ingenting er opplagt, derfor er børs forbundet med risk. Hvis du kikker på aksjonærlista, så vil du finne noen svære aksjonærer med forbindelser til andre smarte aktører. Det er liten sannsynlighet for at rec går konk. Rec kan deles opp og selges videre.